EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

anita

Merhaba
Hepnize çok teşekkürler. Kısa kısa girebiliyorum foruma. bilgisayarı bile zor açıyorum. günler çok yoğun geçiyor. Kızım biraz kıskanmaya başladı. Beni de kucağınıza alın, bana da agu yapın gibi şeyler söylüyor. Beni paylaşamıyor. Şimdilik hafif bir kıskançlık dönemi var umarım daha fazla olmaz. Bu aralar en çok "of of of kimse beni anlamıyor, kimse beni dinlemiyor, bir soru soruyorum kimse yanıtlamıyor" en çok kullandığı cümleler bunlar. 4 yaşında ergenliğe girdi benimki. Küsme ve kızma huylarımız halen devam ediyor. Yemek yeme sorunu aynı şekilde devam ediyor. Özellikle kardeşi olduktan sonra beni sen yedir, tuvalete sen götür, dişlerimi sen fırçala gibi talepler başladı. Eskiden herşeyi kendi yapmak isterken (yemek hariç) şimdi her işini bana yaptırmak istiyor. Bi de kardeşi ile sürekli ilgilendiğimi onu hep kucağımda taşıdğımı söylüyor. Aslında inanın ki günün çok büyük bir çoğunluğunu ona ayrıyorum. Yüzmeye götürüyorum bisiklete bindiriyorum alışveriş kitap okuma boyama vs.. sürekli onunla ilgilenmeme rağmen yetmiyor.. napalım düzelicek inşallah..yada biz alışıcaz bu duurma.
Oğlum da kızıma gülüyor çığlıklar atıyor sürekli Kayrayı izliyor. O yanımızdayken çok mutlu görünüyor. Halen anne sütü veriyorum mamaya gerek olmadı Allaha şükür.. Ek gıdalara ne zaman başlanıcak bilemiyorum. Emine sen ek gıdaya başladınmı? Başladınsa be veriyorsun Miraya?

Gonca Eylül ne kadar tatlı çıkmış sarı kelebek. Bayıldım fotografa.
Emine Ceylinin resimleri çok güzel . Facebooktan baktım. Maşallah.



Emine

10 Temmuz , 2010, 22:04:57 #13216 Son düzenlenme: 10 Temmuz , 2010, 22:16:01 Emine
Gülaycım maşallah Canere ne kadar büyümüş görmeyeli. Çok öpüyorum müstakbel abiyi  :opucuk:

Anitacım çok teşekkürler. Miray 5. ayını doldurunca yoğurda başladık. Öğlen ve akşam 1 tatlı kaşığı ile başladık hergün bir kaşık arttırdık. 15 gündür veriyorum doktor 3 kahve fincanına ulaşana kadar arttırın dedi ama bizimki 100 gr kadar yiyor en fazla bir öğünde bir babymix kübü kadar üzerine yine emiyor. Doktor normal yoğurt verin dedi kendiniz yapmayın dedi ben dışarıdaysam babymix evdeysem evdeki yoğurttan veriyorum.Bugün 5 ay 17 günlük oldu meyve püresine başladık 1 tatlı kaşığı ile başladık yine hergün 1 tatlı kaşığı arttırarak devam edeceğiz. Cam rende ile rendeledik şeftali ile başladık. Meyve suyu vermeyin meyve püresi verin dedi. Suyuyla birlikte posasından da vereceğiz. 15 gün sonra yine kontrole gideceğiz bakalım birşeyler ilave edecek mi doktor bilmiyorum. Ceylinde de beni de kucağınıza alın durumları var bir de oynaması için Miraya ne versem ama ben onunla oynayacaktım şimdi diye elinden alıyor. Ama genelde bir sorunumuz yok çok şükür.

Biz de Ayvalıktayız, dün geldik. Ceylin babası ve amcasıyla denize girdi bugün ben de Mirayla bahçede oyalandım. Bu göbekle hiç denize giresim yok  :D

ertl

merhaba herkese
kızımdan ayyrıyım bugün
annanesiyle gitti
dün gitmişti
kızımı çok özledimmmmmm :opucuk:

ponçik

Gülaycım maaşallah abi namzedi Caner de kocaman olmuş  :nazar:
c.tesi doktora gideceğinizi yazmışsın , inşallah herşey yolundadır dualarım seninle canım arkadaşım  :amin:

Anitacım Allah kolaylık versin , işin zor tabi , en büyük avantajın evde olmak ve Kayranın artık okula gidiyor olması , şunun şurasında eylül ayına az kaldı , biraz daha sabret Kayra okulda tekrar düzene girer  :opucuk:

Eminecim   iyi tatiller  :sunny: denize girmek istemesen de bol bol güneşlen hem kızlara hem sana iyi gelecektir , ayrıca sen artık 2 tane güzel kız annesisin boşver göbegi takma kafana  :opucuk:

Tuğba  ::) ne kadar kalacak Rana anneannesiyle , umarım özleminiz uzun sürmez, sen de bu arada Ertuğrulla vakit geçir bol bol  :icon_thumright:

ben de geçen hafta izindeydim , sözüm ona Jbdunla buluşacaktık ama şu yağmurlardan dolayı ertelemek zorunda kaldık  :'(
izindeyken kızımla vakit geçirmeye çalıştım, kızkardeşime gittim yeğenimle ilgilendim, evdeyken  biraz ev işleri ile uğraştım, bi kere havuza gittik vs.. derken daha da yorulup işe döndüm  ;D şimdi masa başında dinlenmeye çalışıyorum, hoş vücut dinleniyor da , kafam kazan gibi  :tongue3:



ertl

merhaba gonca nasılsın
eylül nasıl gösterisi güzelmiydi
çoktandır doğru düzgün uğrayamıyorum

aslında dün gitti bugün gelsin demiştim ama babam biraz kalsın dedi yarın ya da cumaya gelir

oğlumla bol bol oynadık ama ablasını arıyo
hemen özledi ablasını

ponçik

teşekkürler iyi diyelim iyi olalım canım
aayyy neyseki fazla kalmayacakmış  :love3: oğlun da fazla özlem çekmeden ablasına kavuşur  :love9:

gösterimiz de  güzel geçti  :hello2:  önceki sayfalarda resim eklemiştim fırsat bulursan bakarsın  :hello:



ertl

maşallah eylülü ne kadar tatlı çıkm ış

yemeye doyulmaz çok tatlı
sarılaeda çok yakışmış  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
sarı kelebeğimize nazar değmesin  :opucuk:

ponçik

Alıntı yapılan: tuğba rana - 14 Temmuz , 2010, 20:45:31
maşallah eylülü ne kadar tatlı çıkm ış

yemeye doyulmaz çok tatlı
sarılaeda çok yakışmış  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
sarı kelebeğimize nazar değmesin  :opucuk:

teşekkür ederiz Tuğba teyzesi  :flowers:
geldi mi Rana kuzusu  ::)



şerife Berat

 SLM KIZLAR

HERKES TATİLDE SANIRIM SAYFAMIZ IYICE YAVAŞLAMIŞ

ponçik

19 Temmuz , 2010, 15:33:17 #13224 Son düzenlenme: 19 Temmuz , 2010, 15:37:40 g10ca
evet Şerifecim herkes tatilde sanırım  :sunny:

dün kızımın saçlarını zencilerinki gibi tek tek minik minik ördüm yaklaşık 1 saatimi aldı  :tongue3:
balkonda babaannesiyle oynarken gelen geçen ay negüzel olmuşsun, aman ne yakışmış vs. diye diye çocuga nazar değdirdiler heralde
akşamüzeri dışarı çıkacaktık, Eylül babsıyla apartmanın girişinde beni bekliyordu , bir ara güüüm diye bir ses ve arkasında ağlama sesiyle beynimden vurulmuşa döndüm  :honk:
benim afacan kızım çantasını almak için heyecanla kapıdan içeri girmek isterken , kapıyı hızla itince ve kapıda o hızla yukarıdaki kolona çarpıp geri gelince kızımın kafasına çarpmış  :-ooo  :-ooo hemen lasonili boca ettim alnına yoksa feci derecede morarmış ve şişmiş olacaktı ucuz atlattık , ama , elini kapıya koymuş olsaydı oooofff offff düşünemiyorum , o koca demir kapı kesin kırardı elini kolunu  :sad1: Allah korudu vallahi  :amin:
Sonra dışarı çıktık yolda adamın biri karısına diyor ki , kızın gözlerine bak ne güzel , dönüp kibarca uyardım, "beyefendi maaşallah diyin , hemen nazar deyiyor" dedim  :k06:



beril

kızlar soktayım hamileyim . sat a gore 6 hafta 3 gun doktora gore 7 hafta 2 gun.kafam karıstı :icon_scratch: melis gibi mide bulantıları var gene. isten istifa etmistim bı hafta sonra hamile oldugumu ogrendim,her iste bi hayır vardır,biraz kavgali ayrılmıstımda  ;D ben gecmisi biraz okuyayım bakıyım, okumadım hic

beril

oooooooooooooo gulay donmussun sekerim :opucuk: benım damat cok yakısıklı olmus masallah... yalnız bısey dıcem senle ben hep 1 er hafta arayla hamıle kalıyoz galıba :ehi: canerle melıs arasında bı kac gun vardı diye hatırlıyorum..sende hamileymissin simdi.hadi hayırlısı bakalım.gene aramızda gun veya hafta var galıba...

goncacım gecmıs olsun kuzun hasta olmus uzuldum :flowers:  yalnız sana bisey dicem bizim donemden bi sen kaldın 2. yı yapmayan,ben bile yanlıslıklada olsa hamıle kaldıgıma gore senınde olman lazımm artık ....bi de serife kaldı galıba...hadi hadi daha ucler var :violent1:

ay ben kacıyorum gene gelırım,sıcaktan bayılcak gıbı oluyorum,bıde bulantılar bu havalarda hıc cekılmıyo yanıı..byeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

zeytince

 berilcim tebrik ederim.. Allah tamamina erdirsin...

ben guzel haberlerle gelemedim malesef....cok uzgunum, bebegimizi kaybettik.........
bugunku dr. kontrolumuzde kalp atisini goremedik, durmus.. cok yeni dedi dr. haftamiz olmasi gereken haftada (9)... ya dun ya da bugun durmus.... cok canim yaniyor......


jbdun

gülaycım canım çok üzüldüm inan... çok geçmiş olsun.
İnşallah hayırlısıyla yakın zamanda tekrar hamile kalırsın :amin:

anita

Merhaba,
gülaycım çok üzüldüm bebeğini kaybetmene. inşallah en kısa zamanda sağlıklı olarak bebeğini kucağına alırsın.. :amin:
berilcim seni tebrik ederim. Allah tamamına erdirsin. sağlıkla al bebeğini kucağına.
goncacım eylüle çok çok geçmiş olsun. nazar değmiş yavruna. Ama ben duanın nazardan daha güçlü olduğuna inanıyorum. dua ederek çocuklarımı Rabbimin koruduğuna inanıyorum. o yüzden nazarlık filan takmam. her gece bazende gün içinde daima çocuklarıma bir zarar gelmesin diye dua ederim..
eminecim ne güzel siz ek gıdalara başladınız. mirayı ve ceylini öperim çok.

Benim Lukasım da 4 ayı bitirdi. Kayrayı mama ve anne sütü ile büyüttüm ama lukas ta sütüm yetiyor. mama filan hiç vermedim. sadece anne sütü. bundan da çok mutluyum. bu ayki kontrolde de ( bikaç gün önce gittik) sütümün yettiğini öğrendim . biz de inşallah 5  ayda ek gıdalara geçeriz.Kayra daha bi alıştı Lukasa. çok seviyo kardeşini. şimdilik herşey yolunda gidiyor. biz adadayız halen. yüzüyor bisiklete biniyor . lukas ta ablasını izlemeye bayılıyor gezmeyi de çok seviyor. allahtan sakin bi bebek beni üzmüyor. inşallah böyle devam eder oğlum.

hepinizi öpüyorum.