EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

ayşen

ceyline afferin annesi, maşallah kızıma, valla 1-2 sene sonra seni çok rahat ettircek, yemek bile yapar bakarsın  :laughing7: emine bu arada doğalgaz ile ilgili, bizim eve de bağlanacak, tarkan mak müh biliyosun. onun biaç arkadaşı var bu konuyla ilgilenen, onlardan teklif alıcaz biz de. bir de bizim apt için 10-15 daire birleşelim daha ucuz oluyomuş falan dediler, onların içine de katabilirz sizi eğer olursa, 300 -400 lira daha uygun fiyat olabilirmiş. siz müsait olduunuzda haber verirsiniz, o arkadaşları yönlendiririz size. çok farklı fiyatlar dolanıyo çünkü, herkes bağlattığı için kazıklıycak (afedersiniz..) yer arıyor.


ayşegül yaptım dün kabağı, annemler de geldi akşamüstü, yemeğe kaldılar sonra hep berabe ryedik afiyetle, sağol canım.

ha bir de dün yayla çorbası yaptım öğlen tunaya, kustu falan diye sebze vermedim kötü olmasın iyice midesi,  2 koca yemek tabağı yedi sıpa, hem de ekmekle :) dneeyin siz de, bayılarak yedi resmen :)




TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

seyda

Ayseeeeeeen :director:
e tarifini de verseydin ya nasil yapcaz corbayi???

ayşen

ben de onu düşünüyodum yazsammı diye, dur getirim kitabı da yaziim :)


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

seyda

Busecim,
ben Isvicredeyim ve türk kabaklari sadece türk marketlerinde bulunuyor orada da her zaman olmuyor :'( almanyada olsam oooooo zaten heryer türk ve dolayisiyla marketi dolu sebzeler meyvalar ayni tr deki gibi :k06: bu arada alti üstü bi kabak ne kiymete bindi ama :toothy10:

Eminecim,
valla icim bi tuhaf oluyo senin yazdiklarini okuyunca. senin de hayat hikayen ibretlik nerdeyse ne zor sartlarda neler yapilabilir mevzuunda. anneni de affedebilmissin bütün bu yasadiklarindan sonra. kolay olmasa gerek. kisacasi bence herkezin dileyecegi bi evlatsin arkadasim :flowers: bizim de böyle hayirli evlatlarimiz olsun insallah :amin:

ayşen

26 Ekim , 2007, 13:35:49 #9559 Son düzenlenme: 26 Ekim , 2007, 13:38:19 ayşen
YAYLA ÇORBASI

•   10 bardak et suyu
•   Yarım bardak pirinç
•   1,5 çorba kş un
•   1 yumurta
•   2 brd yoğurt
•   2 çorba kş yağ
•   2 kahve kaşığı kuru nane
•   1 kahve kaşığı kırmızı biber
•   Tuz

1.   pirinç ayıklanıp yıkanır. Et suyunda iyice haşlanır.
2.   yoğurt, un ve yumurta çırpılıp et suyu ile sulandırılır.
3.   kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir.
4.   kuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür.

ben bu tarifi yarı yarıya ölçü ile uyguluyorum, tuna ve bana öğlene (tuna coşup 2 tabak yemezse tabii  :ehi: ) bir de 3 ümüze akşama yetiyo. akşam ısıtırken biraz daha su ekliyorum, akşama kadar baya bi katılaşıyo çünkü. pirinci katıp ateşi hafiflettik ya ondan sonra 2-3 dk daha bekliyorum sonra kapatıyorum. ennnfesss oluyo :) afiyet olsun!!


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

duru boncuk

eminecim maşallah ceylin anneye ay okuyunca hayalimde canlandırdımda çok güzeldir o şimdi  :flowers:ya annesi bi göstermedin kızını bize ya  :sad1:
bu arada benim eşim doğalgazcı biliyosun istersen yardımcı olur yani o nun en beğendiği kombi buderusmuş hep onu över yani
ayşegülcüm bu terifleri kaçırdığı için ileride çok üzülecek yağız paşa valla :hungry:

Tebessüm :)

ayşen maşaAllah tunaya, afiyet bal şeker olsun. yağız da bir ara seviyodu yayla çorbasını, bugün yapayım bari bakarsın yer. et suyula yapınca daha lezzetli olur tabi, ben sade suyla yapıyorum, et suyuyla daha besleyici olur. kabak yemeğini beğenmenize sevindim, afiyet olsun ;)

emine valla bence de ceylin birkaç sene sonra yemek olayına da girer, çeşit çeşit yemekler yapar size artkın :D :nazar: sen ceyline konserve ton balığı veriyodun dimi? yıkayıp yağından arındırıp öyle veriyodun sanırım? ben de bugün adım, taze balık bulmak her zaman mümkün olmuyo da bu iyi bir alternatif olabilir belki..

biz öğlene doğru forum bornovaya gittik alışverişe, birkaç sefre askeri helikopterler geçti üstümüzden, içim bi  tuhaf oldu. :-\ Allahım düşmanlarımıza fırsat vermesin, Allah bu günlerimizi aratmasın.eskiden olsa neyse de, şimdi anne baba olunca daha bir farklı oldu herşey, her durumda önce evlatlarımızı düşünüyoruz,Allahım korusun onları düşmanlarımızın şerlerinden.
dün bir yazı okumuştum diğer forumda, çok etkilendim, birazdan copy yaparım buraya da..

Tebessüm :)

Neden Baba..!
Cocuklariniz yarin boyle mi yasasin?..
Yil 2020,kizim 18,ben 47 yasindayim...
"Baba bizim bayragimizda sizin zamaninizda Ay-yildiz varmis neden simdi hac isareti ve anlamini bilmedigim renkler var? 2 arkadas okulda tavan arasinda eski bir atlas bulmustuk, o atlasta gorduk daha once Edirne'den Kars'a kadar Turkiye topragi imis, simdi neden o haritanin 1/5'ine Turkiye diyoruz?
Eskiden her mahallede 1-2 cami varken, simdi neden her ilde bir cami var, dedem bahsetmisti daha once ezan denen bir sey varmis, gunde 5 defa camilerden okunurmus simdi bu can sesleri ne baba?
Filistinlilerin zamaninda topraklarini parca parca satarak Israil'in kurulmasina sebep olduklarini hic mi bir yerde okumadiniz da, topraklari mizi sattirip simdi bu ufacik alana bizi hapsettiniz. Siz atalarinizdan boyle mi aldiniz bu topraklari, emaneti boyle mi korudunuz. Gunden gune topraklarimiz satilirken siz uyuyor muydunuz baba?
Baba kucukken herkesin beni Aybuke diye cagirdigini hatirlar gibiyim simdi neden bana Angel diyorlar, beni kulagima Angel ismini ezanla sen mi soyledin?
Bizim evin onunden tanklarla gecen Amerikan askerleri kim baba? Hergun bize hakaret ederek ve sizi her gordukleri yerde coplayarak demokrasi! mi getirdiler baba? Bize okulda demokrasinin tanimini daha farkli ogretiler sanki
Elime gecen gun bir kitapgecti baba, senin gencliginden kalan. Biz Ankara'ya tasinmazdan once memleketimizin ismi Gaziantep'mis ve 6317 sehit vererek "Gazi" lik unvanini kazanmis. Neden simdi oraya kurdistan diyorlar baba. Baba hani sizlere kurtlerle Turkler kardestir demisler, peki kardeslerim neden bizi oldurup ulkemizde ayri devlet kurdular.
Baba o kitapta Ataturk diye birinden de bahsetmisti. O her kimse 1933'te Bursa'da bir nutuk vermis, ben simdi bile ne kastettigini anlayabiliyorken, sizin gencliginiz bu kadar mi cahildi de o uyarilari dikkate almadiniz.
Simdiki kurdistan topraginda yer alan Suleymaniye'de askerimizin basina cuval gecirmisler ve sen o donemde genctin, hic mi kanin donmadi baba. Neden hesap sormadiniz bunlari gormezden gelen yoneticilerinize?
O az once bahsettigim Ataturk size bir hitabe yazmis ve sizi hain yoneticilere ve usaklara karsi uyarmis ve hitabenin sonunda da "Muhtac oldugun kudret damarlarindaki asil kanda mevcuttur." demis. Baba kaniniz o kadar bozuk mu ki ulkemizi bu hale getirenlerin yakasina yapismadiniz.
Baba Turkiyeli ne demek, biz Turk cocugu degil miyiz, soyumuz belli degil mi bizim, o kitapta okumustum "Ne mutlu Turkum diyene" yaziyordu. Peki, baba ben neden mutlu degilim. Turkum demek sucsa ve kotu bir seyse siz eskiden neden soylerdiniz.
Baba biz Kurtulus Savasi denen bir sey yasamisiz, kitaba gore dunyanin gordugu en sanli savasmis ve o savasta 4 milyon sehit vermisiz. Madem bu vatandan bu kadar kolay vazgececektiniz de neden o kadar sehit verdiniz.
Hic mi kitap okumadiniz, hic mi sizi uyaran olmadi, hic mi goremediniz ulkemizin peskes cekildigini, eger farkinda olduysaniz ve duygusuzca evinizde oturduysaniz sizin o hainlerden ne farkiniz kaldi. Allah'in huzuruna hangi yuzle cikacaksiniz baba. "Vatan sevgisi imandandir" diye bir hadis varken hadi diyelim ki Turklugunuzden vazgectiniz bari Islam'in emrine uysaydiniz.
Senin eski cd'lerden dinledim baba, bizim de bir Istiklal Marsimiz varmis, o marsi yalnizca koru korune ezberlediniz mi? Atalarimiz sizi her firsatta uyarmis, demis ki "Ey Turk titre ve kendine don."Baba ne zaman titreyeceksiniz, Ankara'yi da kaybettikten sonra mi? Bundan 13 yil once titremediyseniz eger artik hic bir sey titretemez sizi.
Baba sen son bagimsiz olan Turkiye Cumhuriyetini gordun."Ya devlet basa,ya kuzgun lese" diyebilecek bir Hasan Tahsin,bir Sehit Sahin,bir Sutcu Imam yok muydu aranizda?Yaziklar olsun baba sizin gencliginize!
Bu gunleri gorecegime hic dogmasaydim baba. Turklugunuzden utanmadiniz hic olmazsa insanliginizdan utansaydiniz baba. Bu vatan goz gore gore altinizdan kayarken hic olmazsa SEREFINIZLE OLEMEDINIZ MI?"

internetten alinti


Emine

26 Ekim , 2007, 17:52:33 #9563 Son düzenlenme: 26 Ekim , 2007, 18:16:22 Emine
Ayşegülcüm teşekkür ederiz.Evet konserve ton balığı veriyorum canım.Genellikle ayrı yedireceğim zaman tavuk balığı vs veriyorum ama çorbasına konserve koyuyorum artık yıkamayı falan bıraktım zeytinyağlısından koyuyorum balık ekleyeceğim zaman yağ koymuyorum çorbasına.O kadarcık tuzda oluversin artık :)
Ayşencim bu 10-15 kişi ne zaman almayı düşünüyor biz hemen alacağız çünkü birkaç gün içinde.Fiyatın uygun olması için herkesin aynı zamanda alması gerekir mi?
Seydacım başı kötü sonu iyi oldu hayatımın inşallah en kötü günlerim geçmişte kalmıştır.Ayrıca yaşadıklarımızda annemin bir suçu yok üvey babama karşı herzaman bizi korumaya çalıştı bizim için dayak yedi bize vurmasın diye .Sonradan dayanılmayacak hale gelince boşandı zaten.Bir suçlu varsa o da öz babamdır herşeyin sebebi odur annemle boşandıklarında annem 21 yaşındaydı 2 çocukla annesinin evine döndü babam hemen bekar kız aldı kendine kadın anlaşmalı evlilik yapmış çocuklarından biri bu eve girerse bu evlilik biter diye daha evine adım atmışlığım yok babamın ama annem iyi kötü bizi ayırmadı yanından ,annem 9 yıl evlenmedi sonunda dedemler çevreden bir zarar görecek diye anneme çok baskı yapıyorlardı dayanamadı kaçtı ama adamın böyle olacağını nerden bilsin ilk birkaç ay herşey çok güzeldi sonradan gerçek yüzü çıktı adamın.Annemin tek hatası belki herşey düzelir diye o adamdan çocuk yapması küçük kardeşim şimdi annemle yaşıyor adam hiç arayıp sormadı çocuğunu 12 sene sonra kanserden öldüğü haberi geldi.Küçük kardeşim şimdi 16 yaşında.Gerçi şimdi iyi ki de yapmış diyorum.Çok seviyorum kardeşimi  :love9: Lisede yatılı okula gitmeyi de kendim istedim ortaokulu 1.likle bitirmiştim bir kolej zeka testinde de başarılı olursam bana burs verebileceklerini söylemiş.Zeka testine girdim 140 iq ile 3 yıl burslu okudum yatılı kısmı da vardı öyle tercih ettim yük olmayayım o adama diye.Hayatım bu şekilde gelişmeseydi belki daha farklı yerlerde olurdum ama benim zaten istediğim başımı sokacak bir ev , sağlıklı bir çocuk ve bana saygı duyacak, sevecek bir eşti.Hepsi oldu çok şükür.Allah herkesin sonunu hayırlı etsin  :amin:
Özgülcüm teşekkürler akşama söyleyeyim Tolgaya..

ponçik

selam arkadaşlar
hepinizi çok özledim kuzucuklar neler yapıyor
foruma bakmadım bile (bakamadım az sonra mesaim bitiyor)
Eylülün hastalığı geçti sayılır az bi öksürük kaldı , o da zavallım balgam atamadığı için  :'(
k.valide ve bende karşılıklı öksürüp duruyoruz  ;D
dün akşam nişasta ve şekeri suyla cezvede kaynatıp içtil, üzerine de tarçın döktükki salep etkisi yapsın diye  :laughing7: süper oldu tavsiye ederim

inşallah bi aksilik olmazsa yarın girer, hem olan bitenden haberdar olur hemde bizden haberlere devam ederim
hepinizi öptüüüüüüm  :opucuk:



sevda

Goncacım gözün aydın canım allah birdaha göstermesin ayşegülcüm yazdıkların çok güzeldi... :flowers:

desree (Özlem)

Ev ve evlilik ile ilgili görüşleriniz iyi dilekleriniz için teşekkür ederim kızlar!.. inşallah her şey daha güzel olur bizim için
Emine sen ne zor günler geçirmişsin neyseki şimdi mutlusun Allah bozmasın :amin: annende çok çekmiş ben çalışmayı kendi ayaklarımın üzerinde durmayı biraz da bu yüzden istiyorum Selim için kimseye muhtaç olmamak adına hayırlısı artık
Allah herkesin yuvasını daim kılsın :amin:


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

jbdun

günaydın kılzar , iyi haftasonları, bugün biz kızımla gezmeye gidiyoruz, okulda güne girdim ayda 1. Bugün 1.si, bana taaaa nisanda gelecek sıra :k06: öğlene kadar burdayım inşallah, dün akşam çoook iş yaptım (ecrin 7-7buçuk gibi uyuduğu için rahattım) 5makina ütü vardıbirikmiş onları yaptım :cildir: banyoyu temizledim ve mutfak ve üstüne de 3sınıf için yazılı sorusu hazırladım ve çooook yoruldum, ama benim anlayışlı kızım gece 1kere uyanarak annesinin dinlenmesine izin verdi  :hello2: :aferin: :love9:

özgül, sevda, ayşegül , şeyda ve emine teşekkür ederim  :love9: ecrinimin ateşi 2gündür yok :amin:

emine link için tşk ederim canım ve evinize geçmişiniz gözünüz aydın. Hamarat ceylinciğime de :nazar: :nazar:

şeydacım senin kaburga nasıl oldu canım?melis alara fazla yormuyodur inşallah seni :honk:

ayşen ve ayşegül tarifler içinnn  :flowers: :hungry:<

gonca eylüşümün daha iyi olmasına çok sevindim, inşallah siz de biranönce atlatırsınız :opucuk:

Tebessüm :)

jbdun ecrinin ateşinin düşmesine sevindim :opucuk: iyi gezmeler size :wave:

emine dr neden yağını süzün demişti? anladığım kadarıyla nasıl bir yağ kullandıkları belli olmaz onun için süzün dedi :icon_scratch: bir de balık balık kokar ya o yağ, ondan da demiş olabilir belki :icon_scratch: tabi bir de tuzdan arındırmak için demiş de olabilir.

gonca eylüşümün daha iyi olmasına sevindeim, öksürüğü de geçer umarım bir an evvel.. sana da geçmiş olsun, acil şifalar versin Allah.

Emine