EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Fatma-Ezgi Anna




jbdun

maaşallah ceylin hanıma :nazar:
ecrinin de saçları hem dökülüyo hem de yenileri çıkıyo ;)

ayşen noldu?patronlarla mı ilgili?

berilce

ay bi saat sonra randevumuz var doktorla,esim gelemedi bi turlu,ay ben simdi tek basima arabayla nasil gideyim ya, aklim arka tarafta kaliyo  :dontknow:   tuh yahu ,11 de gelirim dedi saat 1.30 oldu be yav... :icon_scratch:

jbdun


Tebessüm :)

iyi akşamlar bayanlar. :)

dr a gittik bugün dikişler için, antibiyotik kremimi sürmeye deva edicekmişim, dikiş atıyım tekrar dedi istemedim, uyuşturcak filan, içim kaldırmıyo..

emine ne yapışık kadınmış o öyle ya.ben de dün bornovada yağızla tek başıma vitrinlere bakıyorduk yanımda tipsiz bi adam peydah oldu az ilerde yine tipsiz bi kadın, sanki beraber gibiydiler öyle hissettim yani. bi korktum, ilk kez yağızla beraber çıkmıştım. sonra hemen bebek mağazasına daldım.içerde oyalandım biraz sonra çıktım yoklar. Allah muhafaza etraf kötü niyetli insanlarla dolu. :caca: :cussing: :violent1:

aslı tebrik ederim sallmadan uyutmuşun kızını.inşallah hep böyle devam eder. :flowers:

bizimki çok huysuzluk yaptı bu akşam.emzirdim yatırdım yatağa kendiuyusun diye başladı ağlamaya, bi müddet bekledim sonra babası aldı ayakta sallayarak uyuttu. hep bu babalar sabote ediyo bizim uyku düzeni kurma çalışmalarımızı valla. :protest:

arkadaşalr gözde nerde ya hiç ses soluk çıkmıyo, merak etim. :dontknow:

ayşeni hafta sonu marmarise gönderiyolar kesin heralde ondan çıldırdı.Allah yardım etsin ayşencim. :sunny:

meltemk

Arkadaslar sagolun emzirme sureleri icin. Demekki bizimkinin yaptigi simariklik :occasion5: Cunku 5 - 10 dakika arasi emiyor, ben diyordum doymuyor herhalde diye ama sanirim sadece uyaninca mik mikleyp beni yaninda bulmaya cok alisti. Ama gitmesemde aglar daha fena acilir uykusu. Neyse bir sure daha boyle devam edecegiz. Bakalim sonrasi Allah kerim.

Emine cok guldum valla yolda durduranlara. Ne komik o kadin oyle ya. Millet iyice abartmis yani.

Aysene ne oldu haberi olan var mi?

Ben de Gozdeyi merak ettim. Nerelerde acaba?

Tubi insallah misafirlerini kolaylikla agirlamissindir.

Biz de bugun sabahtan ciktik Belemirle. Ona mama icin termos, biberon isiticisi falan alacaktim. Sanki cok yermis gibi mama. Gezdik. Aradigim termoslardan bulamadim, ama bir tane aldim. Biberon isitici aldim bir de. Sonra da burada hava cok guzeldi. Sokaklarda yuruduk kizimla. O uyudu, ben de kahve ictim. Keyifliydi. Sonra eve gelince de biraz uyku, biraz oyun, otur kalk aksam oldu. 7:30da banyosunu yapti yatti. Sanirim 23:30 gibi uyanir. Sonrasini gorecegiz bakalim.

Arkadaslar bugun de su sterilizasyon isi kafama takildi. Her bir seyi sterilize etmeye calisiyoruz, ama butun oyuncaklar Belemir'in agzinda. Ne bulsa agzina goturuyor zaten. e ben ne anladim bu sterilizasyon isinden. Bugun 12 yasinda cocugu olan bir arkadasimla konustum. Onlara doktoru 2 aylikken birakin sterilizasyonu demis. o 7 ay sterilize etmis. Sonra cocugu bilumum mide mikrobik hastaliklara yakalaniyor. O da mikroplarla erken tanismadigindan oldugunu dusunuyor.

Fikirlerinizi bekliyorum. Iyi geceler. Ben simdi yatayim. Belki kizim uyanmadan biraz kitap okuyup dinlenebilirim.





Emine

Ayşegülcüm dikişsiz açıkmı kaldı oran yani bu durumda  :-\
Meltemcim bende başta herşeyi sterilize ediyordum.Artık pek fazla üstüne düşmüyorum.Mesela ek gıdalara başladık normal makinada yıkanmış kaşık kullanıyorum yedirmek için aynı şekilde bardağı da öyle.Oyuncakları zaten sürekli ağzında yani dediğin gibi.Birşey olmaz bence..

desree (Özlem)

Meltem bende sterilize ye fazla önem veriyordum sonra bizim yaramaz yüzünden vakit bulamıyodum bana da mikroba alışsın fazla düşme dediler bende o kadar dikkat etmiyorum bi de dediğin gibi herşeyi ağızlarına götürüyorlar bu durumda sterilize imkansız gibi bende hamileyken tv de bir dr bebeklerin vücutlarının bir an önce mikroplara alışması için çok sterile ortamlarda büyümemeleri gerektiğini çok steril ortamlarda büyüyen bebeklerin hastalıklara dirençlerinin daha zayıf olduğunu söylemişti... bana da mantıklı gelmişti bu arada Ayşen e noldu ??? Patronları mı Tuna mı delirtti kızı :violent1:

Ayy kızlar dua edin Selim deliksiz uyusun çok yorgunummmmm :icon_pale:  :k02:

Yahu Emine bu ikonu :pottytrain5: hangi durumlarda kullanabiliriz


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

seyda

Arkadaslar ya,
ben de bugün cinnnet gecirmek üzereydim. ekstra bisey olmadi ama sanirim artik hicbisey yapmaya zaman bulamamak beni cildirtiyor. üstelik annem burda ama ben yine popomun üstüne oturacak vakit bulamiyorum. kuaför manikür bunlar zaten hayal gibi geliyo....imdaaaaaattt

seyda

Özlemcim,
darilma ama senin okuduklarinla moral buluyorum. valla Özlem naapsin diyorum Selim efendi cok huysuz sagolsun. ama senin sansin annenin yakinda olmasi. Allah dagina göre kar verirmis ondan diyolar heralde. simdi annem bizim fistigi uyuttu artik TV karsisina gidiyorum bos bos bakarim biraz ne varsa. herkeze iyi geceler :hello2:

seyda


tubi

Al benden de  o kadar Seyda,esim misafirlerle disari cikti ben kos kos kaldim yine evde.Ve sabah saat 7.00den beri oturmadim diyebilirim.Evlenmeden evvel evde ismim tembeldi :k06:Herkes sole su tembele kalksin, yatsin ,yemek yesin filan derdi..Simdi bir gunumu anlatiyorum anneme allah allah diyo inanamiyo.Butun hamileligim boyunca nasil bakicaz oldurmesek bari yavrucagi seklinde gecti.Neyse tek basina olunca yapiyosun iste,baska yapacak yok kalsada sen yapacaksin.
Sterilizasyon konusuna bir parmakta ben basayim..Iki aydan sonra bende steril etmemeye basladim.Koca sterilizasyon mak.da bir emzik steril etmekteydim zaten.Hatta annem buradayken cezvede kaynatsaydik filan dedi ama para verip almisim ya kullanicam iste makinayi.Neyse, bebekler ellerini parmaklarini emmeye- agizlarina goturmeye basladiklarinda artik emzikleri steril etmeye gerek kalmiyor.Buradan yola cikarak bende mak. kaldirdim artik ortaliktan.Kendini pek amorte edemedi maalesef.Bide sagma makinam var kullanilmadan oylece yatan..Gaza gelip almistim ne gereksiz iste,bekle ihtiyacin varsa al degil mi?
Emine ne patavatsiz insanlarmis oyle yaa,sana ne diycen esasinda  ama diyemiyoruz iste..
Aysegul gecmis olsun umarim kisa zamanda kapanir..

Emine

Özlemcim ya Allah iyiliğini versin  :ehi: beni her durumda güldürmeyi başarıyorsun
Ne bileyim canım tuvalete gidiyorum kabızım ishalim vs her durumda kullanabilirsin ya da benim bebiş kakasını yapmakta zorlanıyo vs .. vs.. ne diim ben şimdi  :pottytrain5:  :toothy10:

aslı

arkadaşalar bu gecede sallamadan uyuttum.  :muzz:  :muzz:  :muzz:  Hatta pış pışlama bile gerek kalmadı. Umarım yarın gecede başarırım. Kendi kendine uyumayı öğrenince uyku saatlerini de yavaş yavaş öne çekeceğim. Ben başardım diye böbürleniyorum ama sanki bizim kız ben artık kendi kendime uyuyabilirim demeye çalışıyor bana  :k06:

Ayşencim tuna mı iş mi yoksa hepsi birden mi seni çıldırtan  :cildir:

sterilizasyon olayını bende 2.aydan sonra bende dikkat etmeyenlerdenim. Mikropla tanışmasını gerekir ki vücudu alışsın. Arasıra emziğini kaynatıyorum. İşe gittiğim zamanlar biberonla beslediğim için haftada bir biberonunu ve süt sağma mak. parçalarını kaynatıyorum. Diğer zamanlar sıcak sudan geçiriyorum.

Bütün bebişere iyi uykular özellikle de selim'e uzun uzun gece uykusu diliyorum...



ayşen

slm kızlar, yok ne tuna ne iş... tarkan (eşim)... eve bi geldi, (işten çıakrken arardı hep, aramadı, arıyorum cep kapalı, bi işi vardı onu halledip gelcek sözde onu da halletmemiş) zaten kzdım bunlara, ay uyuz oluyorum geldi mi denk geliyo hepsi birden. tlf kapalı haber vermiyo, iş de hallolmamış ee naptın yani bu saate kadar... neyse hadi onu geçtim, alınganlığın sırası değil diye. demez mi bana cmt günleri akşam 7-8 arası top oynamaya gidicem diye. ya ben 4 aydır saçımı kestirmeye gidemedim daha 1 saat çıkıp, adam her cmt maça  gidecek. bi de cmt günü, akşam üstü, dışarı çıkmak misafirliğe gitmek misafir çağırmak varken bizim adam top oynayacak. hadi oynasın gene bunu da geçiyorum, altı üstü cmt 7-8 arasını mı buldun bula bula dedim diye bir bozuldu sormayın gitsin. hevesi kırılmış canı sıkılmış gitmeyecekmiş... çok fena sinirlerim allak bullak oldu ya. ufacık konu büyüdü de büyüdü. küsmeler bilmemneler. şimdi iyiyyiz gene ama sonucta  cmt ler gitti güme. yemek de yemedik, te soooonradan ekmek peynir yaptı getirdi tarkan, ben de dışardan söyleriz falan dediydim ama tartışınca olmadı tabii. öyle işte. bir de regl oldum dün akşam (2.) geceden beri deli gibi kan geliyo... hafif ağrı da var. bi araya gelince de kafayı yedim.  :cildir:

aslıcım tebrikler, o günleri iple çekiyorum. tarkan bey hep yarın yapalım yarın yapalım deyip duruyor. bu babalar yüzünden öğrenemeyecek bizim çocuklar uyumayı. kendileri ugrasmıyo tabii....



TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006