EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

meltemk

Emine cok mersi ozet icin. Peki gecen hafta bittigi yerde ne olmus? Hani bunlar eve geldiklerinde? Tubi goruyorsun yalnizliktan dizi ozeti pesindeyim.

Valla biz iyi yapmadik galiba agzina hic bir surmeyerek. Baksana Belemir mamayi bile puskurtuyor. 10 yasina kadar emecek kizim :occasion14:





Funda

Meltem
bence 1001 gecenin senaryosunu değiştirmişler çünkü geçen hafta sanki çok kötü bişey görmüş gibi ikiside ağızları ve gözleri kocaman açık ( ikisininde gözler maşallah zaten ) kalmışlardı ya .. Bu hafta dizi başladı aynı ifade ile ama şaşırtıcı hiç bişey olmamış meğerse .. Sadece odalar boştu bütün odaları gezdiler ve evde bulamayınca  da Şehrazat ağlamaya başladı .. Oraya bişey koyacaklardı ama son anda vazgeçtiler herhal bana öyle geldi ..  8)

Emine

Fundacım orasını bende kaçırmıştım nerdelermiş peki ? :ehi:

Funda

Donör olan kadın vardı ya çocuğun peşinden dışarı çıkınca rüzgardan kapı kapanmış.. Cep telefonu anahtarlar herşey evde kalmış.. Bunlarda yakındaki bi cafeye gidip ordan Şehrazatın çalıştığı yeri aramışlar.. Şehrazatta Burhan Beyden şüphelendi çocuğumu kaçırdılar diye..Onlar Emniyeti ararken bakıcıyla kaan eve geldiler..Böyle işte bir varmış bir yokmuş.....

desree (Özlem)

Gonca cım duaların için saol o dediğin hastane hakkında bir bilgim yok aslında bize çok uzak değil ama çevreden giden gelen duymadım o yüzden yardımcı olamayacağım şu binbir geceyi bende izledim Şehrazat Onur u aradı bitti ya şimdi haftaya görürsünüz saçma sapan bi şey ister Onur bey cd bende kalmış falan filan diye... güya bizde ne diycek diye meraklancaz o kadar kolay mı öyle bir adamı affetmek neyse gideyim Selim in sütünü vereyim emmiyo gene kerata hayatımda süt sağmamıştım merak ederdim hep kısmet banamış kendimi sağıyorum şimdi :tongue3:


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

Zara82

selam canlarim aksam belki ugrayamam diye simdi bi gireyim dedim....sonra cok yaziyorsunuz sizin yüzünüzden 2 saat okuyorum ve sonbra adim gecekusuna cikiyor  :tongue3: benim kiz uyuyor ama uyku dpzeni ayni ceylin hanim gibi gece 2-3 arasi uyuyor...gece gece gülücükler atiyor yavvv...birde los isikta beni nasil görüyorsa...her hareketimi görüyor...ben birsey sormustum ama cevap gelmemis...kizimin yanaklarinda kizarikliklar var iki gündür...hic olmamisti böyle birsey...neden olabilir sizce??

Aysencigim...kendini bosuna üzdün bak...doktor hakli...iyiki aramisin simdi icin rahatlamisdir biraz..benim tahminim emdiklerinde artik güzel ve kuvvetli emiyorlar o yüzdende hemen acikmiyorlar..insaallah düzeni hep böyle kalir..

EMinecigim belirli markalar almiyorum...ama su yemeklere kullandigimiz zeytinyag olmayacak...bulursun büyük yerlerde...has zeytinyagi kokusu biraz farkli oluyor ve diger zeytinyaglarina nazaran daha koyu...öyle cok da sürmüyorsun ...ben yagdan biraz aliyorum elime sonra vucüdunu oksayarak masaj yapiyorum yani böyle cok yag olmayacak...masaj bittikten sonra üstünü giydiiyorum...1 saat icinde hicbirseyi kalmiyor...hatta bana kayinvalidemgil diyorlardi  cocuk hep yag kokar diye....ama birgün masajdan sonra gittik oraya...ohhhh misss gibi yavrum dedi ...bende yeni yaglandi dedim  :ehi:


dizi özetinize hayranim....bende önce ezo geline bakiyorum sonra 1001 gceye ama 1001 gecenin tadi kacti gibime geliyor...pek haz almiyorum...bugünde avrupa yakasi var :-)

Ben daha hicbirsey yemedim kizlar....temizlik yapiyordum ....kocisden ekmek bekliyorum :sad1:

öptüm hepinizi




gülyağmuru

selam ksılar bız geldık....
yemegımızı yedık,ustune de pastamızı...biaz da sevıldık sımdı evımızdeyız.....
az önce oglusumun bı fotosunu çektımeger ekleyebılırsem sıze onu gösterecegım...
annemlerde oglusum mert abısının yanı dayısının ogulunun kucagında...

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Nihal

Funda saç meselesini hiç takma, bütün deneyimli annelerden duyduğum, bebişlerin saçı ilk 6 ayda dökülür sora tekrar çıkarmış. Hem senin bebişin kız, sen kaç tane kadın gördün etrafında saçları dökülmüş olan? Çünkü kadınları hormonları saç dökülmesine ve kalp hastalıklarına karşı korur. Bu da Allah ın bi lütfu heralde; eşim bi gün kel kalsa ben hiç takmam heralde ama allah korusun benim başıma gelse onun pek hoşuna gitmez muhtemelen :k06:
Emine senin eşin de benimki gibi, fedakar baba  :flowers: ben de kıyamıyorum ama bazen de yorgunluktan sütüm azalmış gibi geliyor, oğluşunun sütü için katlansın diyorum, :binkybaby: ben uyurken o uyutuyor bebişi.
Gonca helal olsun, 2. çocuk lafı çıkıyo ağzından :-[ ben soranlara şaka yollu, furkan bakacak kadar büyüsün, ancak ozaman diyorum :laughing7:   :laughing7:




Emine

Gülyağmuru çok yakışıklı oğlun maşalah...
Zehracım benimde bıkmadan izlediğim tek dizi Avrupa yakası var.Çarşambaları dört gözle bekliyorum..

gülyağmuru

saol emınecım... :)
ayrıca senın kızında hiç fena degıl hane 8)....yeım ben onun o masum bakıslarını :hungry:
neyse beyımız durmuyo sımdılık bye

Nihal

Ben de bayılıyorum ceylin in bakışlarına, Allah nazarlardan saklasın. Erdemin tatlı dudakları da öp beni diyo  :-*  :-* ama kıyamam şimdi, mikrop falan kapmasın



Funda

Nihal sağol ama sanırım tüm forumda ( ayrıca benim çevremde de ) bu kadar seyrek saçlı bebek yok.. Bi bebeğin ya saçı olur yada olmaz öyle dimi ? Bizimki çıktı ama çok seyrek..
Yok aslında taktığım falan sadece hani bikaç arkadaş daha bizimde böyle deseydi içim rahatlayacaktı biraz daha.. :sad1:

office

selam kızlar nasılsınız:) biz mamalarla uğraşıyoruz ama biberondan iyi valla :) bu arada adım rana kızlar önceki sayfalarda sormuştunuz yazmayı unuttum:) oğlum uyandı gene gelirim :)
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



Tebessüm :)

biiiiir sürü şey yazılmış kısa kısa okumaya çalıştım.yağız durmadığı için biz de bugün dışarı çıktık. pek durmadı ama durur gibi yaptı kereta.
fundacım oğlumun da saçı çok döküldü, hatta öyle çikin oldu ki yarı saç var ayrı saç yok.şimdi çıktı çoğu maşallah. zaten bütün bebeklerin dökülüyor.bebeklik saçı gidiyor, yerine daha sağlam kalıcı çocukluk saçları geliyor.yavaş yavaş çıkıyo hiç dert etme canım. :wave:

özlemcim bu aanne kayınvalide gibi konuları bana da açmasak daha iyi ama söyliyim, annem ben 18 yaşındaykaen vefat etti kalpten, zaten ayrıydılar babamla babam evlenmişti.bende de üvey anne var ist.da. :-\ kayınvaldem yağız dıoğmadan 15 gün önce öldü. çocuğumuzun doğacağı sevincini bile yaşayamadık.zaten eşimin ailesiyle görüşmüyoruz artık.kayınpeder torununu görmedi daha.aramızda 3km filan var.neyse ölenler rahmet istedi.Allah rahmet eylesin.

gülyağmuru oğlun çok tatlı maşallah.öpüyoruz  :opucuk:

ayşen düzene giriyor olmsına sevindim tunanın. hep iyi bi düzende gider inşallah. ;)

bugün yağıza kauçuk emzik aldık, evde 2 tane silikon vardı onları almıyo.inşallah bu emziği alır.hiç değilse biraz oyalanır emerken de beni çıldıtmaz artık :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir:

özlem papatya çayını denedin mi selime??bence iyi gelir.ben ilk zamanlar yağıza vermeye çalıştım ama sallamaydı o hiç sevmedi. humananın filan var ya onu çok kişi kullanıyo.dr bi danışıp ondan denesen?? hem o rahatlar sakinleşir güzel uyur,hem de sen biraz nefes alırsın.  :sunny: bi de ben denemedim ama zincoyu çıkaran firmanın bi damlası var bebeği rahatlatıp uykuya geçmesini rahatlatıyo.adı melila. onu da bi araştır istersen dr a sor. bazı dr lar tavsiye ediyormuş.

binbir gecenin sonunu izliyemedim ben de, uyuyakalmşız koltukta.bakalım ne olcak haftaya.

Fatma-Ezgi Anna

07 Şubat , 2007, 20:43:29 #1079 Son düzenlenme: 07 Şubat , 2007, 21:54:23 Fatma-Ezgi Anna
Merhaba Arkadaslar  :flowers:

Ben Fatma,diger formdayken Ezgi Anna nickiyle giriyordum (Eylül-Ekim-Kasim bölümünde) dogumuma 1 ay kala fazla yazamamistim forma cünkü pc basina oturmak zor geliyodu. umarim beni hatirlayanlar vardir   :k06:

uzun zamandir yazmak istiyorum ama bir türlü zaman bulamiyorum...kizimin hastaligi,annemin Türkiyeden gelmesi.gelen giden misafirler,üstüne kizimin huysuzlugu falan bitürlü kismet olmadi...ama zaman buldukca sizleri takip etmeye calistim.Insan kopamiyo ne kadar zaman gecsede.Hamileligimi azda olsa sizlerle paylastim ve simdi de bebeklerimizi beraber büyütelim istedim.Yazacaklarim uzun olacak cünkü okadar birikmisim varki,simdiden özürdiliyorum sizi yoracagim icin    :love7:

25 ekim sabah saat 9:13 de kücük melegimi kucagima aldim.Cok saglikliydi 3.200 gr ve 49 cm. 5 gün hastanede kadik ve evimize geldik 10 günsonra tekrar hastaneye yatmak zorunda kaldik.Dogumdan 1 hafta önce arkadasla alisverise gitmistik ve ogluda gelmisti öksürüyodu.Doktor bronsit demis ama meger bogmacaymis tabi bende kapmisim ondan farkinda degiliz,ufak ufak öksürüklerim var ama anlamadikki oda bende bogmacayiz.Sezeryan sonrasi o öksürükler beni mahvetti öksürdükce dikislerim acilacak gibi agriyodu. Neyse eve geldikten 10 gün sonra kizimda da öksürük basladi ama onunki cok daha kötüydü.Kipkirmizi oluyo morariyo hava alamiyodu.Doktor hemen hastaneye yatiralim ve test yapilsin neden oldugu anlasilsin dedi
3 gün beraber kaldik hastanede tesler yapiliyodu bu arada ama sonra iyice kötü olunca kizim yogun bakima aldilar.oksijene bagladilar,kafasinda serum.burundan mideye hortum daha 3 haftalik  :'( :'( :'( Allahim hic kimsenin bebegine vermesin ve hic bir anne cektiklerimi cekemsin rabbim :'( yogun bakima alininca yaninda kalamadim esimle bebegimiz olmadan eve geldik..heryer o kokuyor heryerde onun esyalari,ölecegimi sanmistim :'( :'( :'(
Hergün gidip bebegimi  görüyodum sütümü pompalayip geliyodum , evdede pompalayip götürüyodum ama sütüm iyice azalmisti. emziremiyodum kuzumu,kucagima bile alamiyodum.sonra testlerden bogmaca oldugu cikti tabi bende test yaptirdim bendede bogamaca cikti.Kendime okadar kiziyorumki benim yüzümden bu halade bebegim diye ama bende bilmiyordum ne yapabilirdim ki...annem geldi türkiyeden bu arada ilac gibi geldi valla.kendime geldim annem gelince ( Insan kac yasinda olursa olsun anneye her zaman ihtiyaci var) 3 hafta sonra kizim cikti hastaneden öksürügü hala devam ediyo ama eskisi gibi kötü degil.kaybettigi kiloyu aldi sükür.tabi benimde öksürügüm devam ediyo hala.Hasatane yasadiklarindan belki huzursuzdu kizim.Üstelik gazida cok vardi.Annemle cok uykusuz geceler gecirdik.annemin cok yardimi oldu allah onlari basimizdan eksik etmesin. Sonra bi alaci kesfettik herkese tavsiye ederim gaz sorunu yasayan bebeklere..... LEFAX ....mama verenler her mama sisesine 2 damla emzirenlerde her emzirmede yada 2. emzirmede 2 damla kasila verin.gaz  sorunumuz cözüldü valla..kizim cok rahatladi.Gece uyumaya basladi,huzursuzlugu gitti. Sükür simdi cok iyi,uyku düzeni var..ama 2 gündür huzursuz yine ya büyüme atak döneminde yada hastaligindan dolayi ( bu arada kizim 2. cocuk hastaligina yakalandi SU CICEGI) bu gidisle bütün cocuk hastaligini gecirecek.zaten burda yayginmis su an su cicegi.Zehracim dikkat et Almanya`da yayginmis su an.Sizin oralarda da varmi bilmiyorum ama.Doktorumuz simdi gecirmesinin iyi oldugunu cabuk atlatacagini ve hastaligin kötü etkilerini hissetmeyecegini(bas agrisi,kasinti gibi)  söyledi.Bir yandan seviniyorum simdiden gecirdigi icin ama bogmaca icin ayni seyi söyleyemiycem cünkü o büyüynce gecirilmesi iyi olan bi cocuk hastaligi 1 yasin altindakiler icin ölüm tehlikesi var cünkü ama simdiki doktorlarimizda allah razi olsun.

ben emziriyordum ama hastane ,pompa ve en önemlisi üzüntüden dolayi sütüm cok azalmisti hatta yok gibiydi.Mama veriyorum kizima ama emzirmeyede devam ediyorum zorda olsa tekrar cogaldi gibi sütüm ama kizim  biberona alistigi icin emmek zor geliyo ona ama gece uyku sersemi emiyo allahtan.Gündüzleride cok acikmadan emziriyorum tabi süt azalinca yaygarayi basiyo bende hemen mamasini veriyorum.Pes etmedim yani emzirmekten,gitti yere kadar böyle devam edicem..

Neyse simdilik bu kadar yeter kusura bakmayin cok yazdim.Özür ciccekelrimi kabul edin lütfen  :flowers: :flowers: :flowers: aaa unutuyodum az kalsin  Eminecim;elinize saglik esinin ve senin,site cok güzel olmus.