EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

meltemk

Tubi aldim mesajini. Cok mersi. Bugun sana mail attiktan sonra "Belemir 7:30dan gec yatmaz" diye, zor uyudu as once. Ben de normalde emzirip emzigi ile yatagina koyuyorum, uyuyordu. Eger emzigini dusururse bir iki mik mik yapiyor, gidip veriyorduk. Neyse bu aksam mikmiklar sonucu bizim ki kahkahalar, gulmeler, cilveler. Bizim de babasiyla yumusak tarafimiza denk geldi aldik yataktan. Oynadik biraz. Cok keyiflendi bizimki ama sonra da simdi zor uyudu.

Forumda kimseden duymadim ama sanirim biz de dis problemleri basliyor. Onceden de yazmistim galiba dis ve menapoz irsi olarak gecme ihtimali cok yuksekmis. Ben 3.5 aylik ilk 2 disimi cikarmisim. Belemir de de kasintilar salyalar yanak kizarmalari basladi gibi. Ama bakalim gorecegiz onumuzdeki haftalarda.





gülyağmuru

 :hello: selam arkadaslar..
bızım forum çoşmuş valla ..oh ne guzel... :occasion14:


ben bugun annemdeydım,az önce geldım... erdem bey de yenı uyudu :binkybaby: bı göz atayım dedım maşallah sayfa bayag ilerlemiş :icon_thumright: yazılanları dogru dürüst okuyamadım bile...

arkadaslar ya ben ek gıdaya gecmedım henuz ilk  6 ay anne sütü diye biliyorum ama yanlış mı bılıyorum bilmiyorum :dontknow: .. zaten bizim kereta da pek bı keyıfle emmıyo artık :sad1: ..baslasam mı baslamasammı bılmıyorum.. :dontknow:




ayşen

ayşegül duygularıma tercüman oldunnn :)) yalnız bizimkinde iyice bi tuhaflık var. pazardan beri sadece ve sadece acıkınca meme emiyo (eskiden deli gibi her dk emmek isterdi) o da 3 saatte bir gibi. emziği fırlatıp atıp duran çocuk emzik emiyor (ve hatta bugün ana kucağına koyup mutfağa götürdüm -emine senden cesret aldım, başına bereyi üstüne yeleği ve battaniyeyi giydirdim,götürdüm :) - orda ben iş yaparken bi yandan sohbet ettik kuzumla,i ben anlattım bolbol, o da emziğini emdi, beni dinledi, sonra anlatıp dururken bir baktım uyumuş  :occasion5: şok oldum görünce resmen ağzım açık kaldı. sonra gündüz de 2 kere uyudu, 2 şer saat gibi. ama uyumadığı saatlerde felaket, ağlıyo, kucak istiyo. uyumak için meme emerdi şimdi onu da yapmıyo. düzene mi girdi demek bu bilmiyorum ??? yani acaba uykuları emmeleri böyle saatli m olacak? hayır 2 gün önce çok farklıydı. sevinmem gerek aslında ama aniden böylesi bi  değişiklik  endişelendiriyor. şimdi de babasnn dizinde uyudu, banyomuzu yaptık bugun, hiç ağlamaddı (daha önce hep ağlardı giydirirken ya da kafasına su dökünce ya da herhangi bi zaman ama ağlardı) yani hep güzel şeyler bunlar ama ben endişeleniyorum  :icon_scratch: ya bişeyler söyleyin bana, valla çok endişelenyorum. o kadar fazla sakinledi ki, (tabi huysuz zamanları da oluyo ama hem azaldı hem de huysuzken de tam huysuz) işallah sadece büyüyordur kuzum.....

hepinise ii geceler...


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

ayşen

ve işte akşamüstü ben mutfakta iş yaparken uykuya dalmış halimiz :)

[eklenti yönetici tarafından silindi]


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

Emine

Ayşencim maşallah Tunaya daha ne istiyorsun.Ne yapsa yaranamadı yavrucaklar  :ehi: Saat 11.30 oldu benimki hala cin gibi bakalım kaçta uyuyacak..İyi geceleerr  :sleepy1:

ayşen

ya emine sorma , diyorum ya, sevinmem lazım aslında ama bi anda değişti, alışamadım heralde çocukların her dk huy değiştirebileceklerine. koca şnsan gibi düşünüyorum heralde. gerçekten de ne düşünmem gerektiğine karar veremiyorum  :dontknow:


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

Ardaömür(Arzu)

Arkadaşlar bugün doktora gittik Arda 5600 olmuş boyu 64 cm kilosu bayağı az çok üzgünüm halbuki sürekli emiyor gerçi doktor boyu güzel bazı bebekler boyuna bazıları kilosuna alır üzülme iyi dedi ama yinede kendime çok kızıyorum neden kilo aldıramıyorum diye.Artık geceleri yatmadan mama vereceğim   :crybaby2: hiç istemiyordum aslında



tubi

eh bee meltem nazar degdi desene :k06:Ama bak iyi gitmis ne kadar mutlu olmustur yavrucak..Bu saat olaylarina cokda takilmamak lazim tabii esasinda,yarimsaat gec yarimsaat erken farketmez bence..
Aysen bence de  mutlu olmalisin artik kendine bir duzen kuruyor demek ki Tuna.Buyuyorlar tabii ..Daha uzun araliklarla emecekler artik..Merak etme sanirim herkes yasiyor bu surekli emmek isteme veya memeyi reddetme ,uyuma- uyumama donemlerini..Herhafta farkli biseyler yasanmakta boyle boyle buyuyecekler iste 8)
Ceylinde masallah bir enerjikki:)Umarim biran once misilmisil uykusuna dalar..

gülyağmuru

arzu

üzülme janem benım bak doktor hersey ıyı demıiş..bi sorun yoksa kılo almasının bı anlamı yok bence janem..ayıca galıba doktorunla konusmussunuzdur mama konusunda ama sneın yerınde olsam gelısımı ıyı ıse mamaya baslamam...sada anne sutuyle bebişlerimiz daha saglıklı olurlar

lk 6 ay sadece anne sutu demı kıslar??

Ardaömür(Arzu)

Gece uykusu hiç iyi değil her saat uyanıyor ve emiyor doktorumuz bu yüzden gece bir öğün mama verdi benim dinlenmem ve sütümün biraz gögüste kalıp yağlanması için  :'(



gülyağmuru

aysencım artık anneyız... ;) galıba bu tur durumlara ( bazen ıyı bazen de huyzuz gecen zamanlara)alışmamız gerek... ;)



gülyağmuru

hımmmmm...anlıyorum janem benım.. dıyorum ya doktorlar daha ıyı anlarlar...ve emınım doktor bı sorun yok dedıyse yoktur ....mamaya baslaman gerekıyorsa başla belkı ıkınız ıcınde daha ıyı olur...ama kendıne de dıkkat et..üzülme bu da sutune yansır ve azalmasına neden olur ..
neyse...

tum forum :love7:,
ben yatıyorum...ve tek tek sız uyurken üstünüzü örtüp,bebişlerinizi ve sızı mucuksluyorum..  :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :opucuk:

seyda

Beril,
ben de depremde Avcilardaydim, o gece kuzenimle birlikte kalacagim tutmustu halamlarda. hay kalmaz olaydim valla ne korkunctu... ben de o vakitler THY de calisiyodum sonacima sabah 5 te araba gelip beni alicakti. deprem bitince biz canhiras sokaga ciktik bide ne göriyim... gülsem mi aglasammi... söför kapida beni bekliyo. meger amca yoldaymis depremi hissetmemis bile :ehi: bide bana demezmi gelmiyomusun diye... ben böyle pijamalarla falan ise gidermisim bide... yolcular cok eglenirdi heralde :tongue3: ayrica bunalma olayini da cok iyi anliyorum bana da oluo. hele iki hafta önce esim hasta oldugunda o kadar caresiz hissettimki kendimi adami hastaneye bile götüremedim.. Allah saglik versin hepimize diye dua ediyorum o yüzden hep yaban ellerde :crybaby2:
Aysen, Meltem ve Emine sanirim bu degisimler cok normal...
bu arada ben de Istanbulu özlüyorum arada ama gidince de cinnet geciriyorum yani sanirim seni uzatamn sevmek asklarin en güzeli sarkisi.. :love9:
Arzu,
ben de ani sekilde baslamistim mamaya. Melis Alara neredeyse saat basi meme emmek istiyordu ve ben gece uyuyamiyordum artik yapisik ikiz olmustuk :icon_pale: :sleepy1: doktor bana da bir ögnmama ver dedi. o kadar da kötü diil bu üzülme hic meme ememeyen bebekler var hem mamadan demir takviyesini de almis olur...

Funda

Tüm annelere ve bebeklerine iyi geceler ;

Beril , önceki foruma bi göz attımda bizim SAT larımız seninle aynı imiş 21 ocak , ama benim kızım aceleci çıktı 19 Ekim de doğum yaptım.. Eşimin yurtdışına çıkması gerekiyordu 15 günlüğüne, doğumda yanımda olsun diye 20 Ekim için sezeryan günü almıştık ama kızım 1 gün önce normal olarak doğmaya karar verdi  :k06: Kadir gecesinde doğdu yani..

Tubi bende excelde bi tablo yaptım bizim veledin yediği miktarları ve saatleri yazıyorum dediğin gibi bir düzenleri var , şimdi bende onun düzenine uyuyorum..

Buda benim küçük kızım

[eklenti yönetici tarafından silindi]

puysal

tü tü tü tü maaşallahhhh Allah muhabbetimizi arttırsın vallahi:))) Bebeklerimiz büyüdükçe foruma ayrılan zamanda artıyor..

yaklaşık yarım saattir yazılanları okuyırum:) benim kociş bu gece mesaideydi 12 gibi geldi tabi bilgisayarda onunla beraber geldi.. anca bakma fırsatım oldu..

Kızımın sağlık durumu Allahıma şükür her geçen gün daha iyiye gidiyor öksütrük hala devam ediyor ama şükürler olsun.. Hasta annelere bebeklere çoook geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum...

Yarın yani bugün çarşamba günü yani :) Babam gelecek torununu görmeye:))) Kızım doğduğunda babam hastaneye geldi ... ve ben babamı yaklaşık 10 yıl üzerine gördüm.. anne olmadan önce ona asla torununu gösterneyeceğimi söylüyordum kendi kendime.. ama anne olunca insan çok farklı düşünüyor.. babamın çooookkkkk hemde çoookkk hataları var ama onunla benim aramda.. onunla torunu arasına girmeye hakkım yok dimi ama:)))))
Annemde "yazık adama kızım bırak görsün torununu.. geçmişi hatırlarda yaşadıklarını düşünür en azından" diyor..
HErneyse.. Bakalım gelecek işte.. Biliyormusunuz 10 yılı aşkındır babamla telefonda max konuşma sürem 5 dakika oldu... oda kızım hastayken aradı bir sürü takdik verdi.. biz sana şunu yapardık bunu yapardık falan dedi.. çok yabancı geliyor ama baba işte!

Ay bunalıma bağlamadan keseyim..

Kocişle bugünlerde çok inişli çıkışlı bir ilişki içindeyim.. sanırım 3 kişilik bir aile olmaya çalışıyoruz.... düzeleceğiz ama bebekten önce hiç böyle şeyler yaşamadığımız için şimdi zor geliyor...bu arada evliliğimiz 6 yılı bitiriyor :) ben kocişle internette tanıştım hihiihi nerden nereyeee..

kızımın uyanmasına az kaldı.. mama hazırlıklarını yapsam iyi olacak... mama veren annelere bir termos edinmelerini tavsiye ederim.. gece mama hazırlamak çok kolay oluyor..

hepinize iiii gecelerrr...