EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

anita

Emine nerelerdesin sende uğramıyorsun artık foruma?



ertl

kızımı perşembe ve cuma okula göndermedim
arkadaşlarını öğretmenlerini çok özlemiş
sanki onlarla yatıp onlarla kalkıyo
p.tesi tekrar gönderecem bakalım

dün anne ben havva öğretmenimin kızı olabilirmiyim dedi
sonra ağlamaya başladı
senin kızın kim olacak ozaman ben vazgeçtim dedi  :k06:
kendi söylediğine kendisi ağladı yani
:toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10:

gonca teyze olmak harika bişe benim 2 tane yeğenim var
çocuklarımdan farkları yok  :nazar: :nazar:

anita bebeğinin sağlıklı olmasına sevindim  :nazar:

jbdun

kızlar iyi pazarlar,
ne kadar da uzun zaman oldu yazamayalı. Ecrindeki durumumu düşünüyodum da hep bilgisayarın başındaydım, yani o kadar usluydu :) şimdi giremediğimden anlayın eren efendinin nasıl olduğunu :D sürekli kucakta, kendi kendine oynama alışkanlığı yok maalesef, ancak birisi (bu ben oluyorum)oynatırsa yattığı yerde duruyor. Bu ayın 18inde 6aylık oluyoruz Allah nasip ederse :amin: 2 gündür elma püresi veriyorum çok az, sevdi bizimki :nazar: yoğurt ve tahin-pekmez var ptesiden itibaren.
Ecrinle çok zor günler geçiriyoruz çoook uzun zamandır, Allahtan okula gidiyo, yoksa haftanın hergünü onunla olsaydım kesin fıttırırdım. Hiç laftan anlamıyor, hep bi hayır dır gidiyo, herşeye hayır, hep inat, kardeşine sataşıyo çaktırmadan, hiç uyumasına fırsat vermiyor, sürekli sıçratmaya çalışıyor uyurken, bi de burnu akıyo da bi akıyodemiyo, o mümükler ağzına giriyo da hiç bi mendil alıyım da siliyim demiyo :cildir: acaip pis oldu, sürekli el yıkayan kız şimdi zorrrla yıkıyo :cildir: :cildir: yapıyo yapıyoondan sonra da annecic seni çok seviyorum sen de beni seviyo musun diye soruyo... Bu soruyu gün içinde rahat 20-30kere soruyordur.
Ben de 22marta kadar raporluyum, bakalım ondan sonra belki yine alırım zaten okulların kapanmasına 2,5ay kalacak.Bu saatten sonra okula gitsem adapte olmam 1ayımı alır zaten. Neyse bakalım artık.
Bu arada 1haftadır annem burda sağolsun geldi, bana acaip moral oldu. 2hafta sonra gider herhalde. O da diyo ecrin ne olmuş böyle diye, şokta kadın, Allah sana güç kuvvet ve sabır versin diyip duruyo, ben eve dönünce aklım sende kalacak diyo. Ooooofff offff çok yoruluyorum arkadaşlar inanamazsınız. Bazen diyorum belki de ecrinin biraz daha büyümesini mi bekleseydim daha iyi olurdu diye, ama olan olmuş artık :k06: ömrümden 10yıl gitmiştir ecrine laf anlatmaya çalışarak :honk:
bi de bahsettim mi ecrinde tekrarlayan kabakulak çıktı, şu son 6ayda 4-5kere kabakulak geçirdi. Çok nadir görülürmüş bu durum bi tanesi de bizde işte, burun akıntımız hiç durmuyo, evde hep çıplak . Söz dinlemiyo ki ne çoraap ne terlik :cildir:
Amaaaannnn neyse arkadaşlar bizden haberler şimdilik bu kadar, benim psikoloji pek de iyi değil , ecrini öyle bi dövesim var ki, nasıl sabrediyorum anlatamam, bi de buna uykusuzluk eklenince tümden sabrım zorlanıyo :honk:
umarım sizler de iyisinizdir, hepinizi ve yavrucukları öpüyorum, iyi tatiller :flowers:

buket_berru

jbdun  canım okurken ben bile yoruldum Allah sabır versin canım atlatılır bu dönemler kardeşimden biliyorum pek bi nazlı pek bi hırçın okula başladı biraz duruldu valla ne diyeyim umarım düzelir hastalığı içinde geçmiş olsun :flowers:
***berru***

cocuksa

selam jbdun.bende senle aynı durumdayım.büyük kızım ecrinle küçük kızım oğlunla yaşıt.ve benim kız kreşede gitmiyo düşün.llahtan annemgil 4 ay felan kaldı.yoksa tırlatmamak elde değil.annemde hep sabır diledi bna.ben ek gıdaya çok oldu geçeli.herşeyi veriyorum.verirken hep 2 porsiyon yapıyorum çünkü büyükte onları yiyo.kendi ymiyo artık bişey.büyüğe çok kızıyorum ve pişman oluyorum ona haksızlık gibi geliyo.bende diyorum keşke 1 yıl daha bekleseymişim diye ama dediğin gibi olan oldu.bende çalışıyorum ben 1 yıl ücretsiz aldım.ama zor gerçkten anlıyorum seni.

ponçik

Jbdun ne diyorsun sen yaaaa  :-ooo  :-ooo  :-ooo
yok yok ben zaten 2.den vazgeçmiştim şimdi iyice emin  ;Doldum  :toothy10:  :toothy10:
şaka bi yana Allah yardımcın olsun
iyi ki annen gelmiş , dediğin gibi moral olmasının yanında çok da yardımı dokunmuştur sana, selam söyle , ellerinden öperim annenin.
ikinciyi yapmak için ha 1 sene ha 3 sene beklemek farketmiyor bence  , zaman o kadar değiştiki , şimdi ki çocuklar herşeye sahip, istedikleri hemen oluyor, o yüzden paylaşmayı da bilmiyorlar , dolayısıyla evdeki bi fazla kişi hemen kıskanılıyor.bir de bu bir kardeşse eyvah eyvah , en başta annesini babasını paylaşmak zorunda kalıyor, sonra evdeki herşey, oyuncakları vs..vs... o yüzden gerçekten de yardımcısı olmayan veya sabrına ve sağlığına güvenmeyen 2.yi yapmamalı
Allah hepimizin yardımcısı olsun  :amin:
Ecrinin hastalığı için de çok geçmiş olsun canım  :sad1: böyle birşey hiç duymamıştım , Allah Allah nasıl birşeymiş bu böyle , peki etrafındakilere bulaşmıyor mu  :dontknow:

çocuksa Allah sana da sabır versin , büyük kızını okula göndermeyi düşünmüyor musun , her açıdan senin için büyük rahatlık olacaktır , artık zamanı da gelmiş  :icon_thumright:

buketcim hamişlik nasıl gidiyor, kalp atışlarını haftaya mı duyacaksınız (inşallah )

biz de dün bütün gün kızımla beraberdik, sabahtan kuzenimiz geldi , onunla oynadılar , artık cocuklar büyüdüğü için, onlar oynarken  rahat rahat büyükler oturup kahvaltı yaptı
öğleden sonra da İKEAya gittik , orada bol bol oynadı koşturdu , eve geldik yorulmadı mı , uyuruz hemen diye düşünürken, önce lego, sonra  evcilik, sonra puzzle oynadık, artık uyur derken sütünü üstüne döktü , değiştirdik, artık uyur derken bu sefer de şarkı faslı başladı, artık uyur derken benim içim geçmiş  :k06: sonra bir baktım uyumuş
bu sabah da erken kalktık, bir haftanın ardından okula gitti , çok sevinçliydi, şimdi arkadaşlarına kavuşmuş oynuyordur  :hello2:





anita

Jbudun, Ecrin ne olmuş böyle yahu??? Wallahi şaşırdım. Allah yardımcın olsun. Ben doğdu doğalı bilirsiniz şikayet ederim Kayrayı.. ağlaması mızmızlığı hiç bitmez çok yorar insanı falan. Ama inan Ecrin Kayrayı da geçmiş.. Kardeşine tepki olarak yapıyor bence. Senin ilgini çekmek için. Zaten günde 20 kere soruyomuş beni seviyomusun falan diye. Tv de Dr. Sabiha Paktuna anlatmıştı. Anne ne kadar sakin davransa da çocuk anneyi sınar, en uç noktalarda hareketler yapar ki annem hala beni seviyormu onu anlamak için. Bir de kardeş kıskançlığı bebek 6 aylık olduğunda en üst sınırda olurmuş. İnşallah geçici bir dönemdir yaşadıklarınız.
Ben de tabi aynı şeyleri yaşayacakmıyım korkusuyla bekliyorum..
Bu perşembe yani iki-üç gün sonra 18 martta Allahın izni ile doğum yapıcam. Dualarınızı eksik etmeyin dostlarım.
Hepinizi ve çocuklarınızı öperim.



ponçik

Anitacım Allah hayırlısıyla kurtarsın  :amin:  :amin: hep dua ediyorum sana

hangi hastanede doğum yapacaksın



ertl

jbdun    bende kızımla aynı sorunları yaşıyorum çok inat çok huysuz olmaya başladı ben kardeşinden dolayı olduğunu düşünüyorum
düşünsenize sanki üzerlerine kuma gelmiş gibiler artık alışsınlar yaaa

kardeşine ablalık yapmaya çalışıyo
kucağına alıp gezdirmek istiyo
onunla oynamak istiyo ama oğlum ne anlasın oynamaktan kızımda bu defa çok sinirleniyo
kardeşim oynumu bozuyo diye ağlıyo  :crybaby2:

okula gitti bugün ama sanki çok mutlu değil yada bana öyle geliyo  ::)

bide benim kızım hala ayağımda sallarsam uyuyo
oğlumu hiç sallamadım beşiğine yatırıyorum uyuyup kalıyo ama kızımı bir türlü alıştıramadım
ayakta sallanmayı nasıl ubıraktıra bilirim acaba  :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Emine

Kızlaaar çoooooook yorgunum offf ne zormuş iki çocuk annesi olmak  :) 6-7 tane doğuranları anlayamıyorum nasıl yetişiyorlar hepsine . Bir türlü fırsat bulup giremedim . Miray memedeyken Ceylin elimde bardak pipetle süt içiyor. Her emzirmede ona da bişey yedireceğim içireceğim. Beni geçemez diyor. Yarış yapıyor o emzirmeyi bitirmeden o kendi sütünü bitirip ben kazandım diyor. Eskiden kendisi yerdi şimdi anne sen yedir diyor. Okuldan babaaannesi alıyordu annem alsın diyor yüklenip Mirayı okula almaya gidiyorum çok problem çıkardığı günlerde. Okul çıkışı bazen babaannesinde oluyor akşam babası eve gelirken alıp getiriyor, bazen evde oluyor öğle uykusu 3 saat civarı tabi uyutana kadar anam ağlıyor. Gece 12 gibi uyuyor o sırada Miray uyanıyor başlıyor ağlamaya gece 4 ten önce uyumuyor. Sabah 8 de okul için uyanıyorum. Ceylini hazırla gönder. O sıra biraz uyursam ne ala. Sonra saat başı Miray emiyor. Ev işi çamaşır ütü derken akşam oluyor :) Ceylin durmadan beni kimse artık sevmiyor diyor. Çok seviyoruz annecim diyorum bir süre sonra yine aynı şeyi söylüyor. Onunla da kıskanmasın diye eskiye göre daha fazla ilgilenmeye çalışıyorum oyun oynuyoruz vs. Miray da uyanık olunca yatmayı salıncağı vs sevmiyor illa kucakta olacak . Bir ağlama sesi var çın çınnn çıldıracak gibi oluyorum bazen. Omuzlarım çöktü kambur kalabilirim  :) Kendi bebeklik kıyafetlerini Mirayda görünce genişletecek kıyafetlerimi çıkarsın diye çekiştiriyor bazen. Ben o Mirayın kıyafetlerini giymeye çalışınca genişleteceksin yapma diyorum. Bir kez üstüne bastı söylemişmiydim bilmiyorum. Tam öbür ayağını da atacakken bir çığlık attım geri çekildi. Çok ağladık hepimiz. Özür diledi çok görmedim anne istemeden oldu falan dedi. Neyse kızmadık hiç. Bir kez de parmağını gözüne sokmak üzereyken yakaladım. Gözlerini kapatacaktım diyor. Bir kezde eline bişey almış sallaya sallaya çocuğun üzerine gidiyordu. Benim göreceğimi tahmin edememiş. Dedim ben görmesem Allah herşeyi görüyor. Kötülük yapanları Allah cezalandırır. Miray'ı taşımakta zorlanınca kanguru aldım artık. Ceyline de dedim yolda senin elinden rahat tutabilmek için aldım. Yoksa ona ne alınsa aynısından istiyor. Önlük aldım Miray'a ona da aldım büyük boy takmasa da alınacak aynısından . Allahtan altına yapma ya da memeden emmek isteme falan olmadı. Ben de senin kalbinden emerim diyor başını yaslıyor göğsüme. Bizden haberler böyle işte..

ponçik

Eminecim Allah sabır versin canım , Jbdunun yazdıklarını okuyunca da aynı şeyi düşünmüştüm , gerçekten bu zamanda yardımcısız 2-3 çocuk büyütmek inanılmaz sabır ve yürek isteyen bir iş
iyi ki  k.validen , annen yakınında , Allah onlardan razı olsun
Mirayın üzerine bastığını yazmıştın ama parmak sokma olayı kötü olmuş, çok dikkat etmeniz lazım, sana kolaylıklar dilerim arkadaşım , Allah yardımcın olsun  :amin:

Tuğba bu yaşta , bu ağırlıkta nasıl ayakta sallıyorsun  :-ooo beli kopar insanın yaaa
ben bile azıcık kucakta taşısam iflahım kesiliyor,
acaba , kardeşin gibi yapsan sende yatıp uyusan deseniz , dinlemez mi , yada bak kardeşin kendi başına uyumayı öğrendi, sen ablasın sen tek başına uyumazsan  büyüyünce o da uyumaz vs.. deseniz  :dontknow:



Emine

16 Mart , 2010, 14:15:00 #12986 Son düzenlenme: 16 Mart , 2010, 14:17:14 Emine
Anitacım ev durumuna çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun hayırlısı böyleymiş diyelim. Tam bebek olacakken böyle birşey olması bunda da vardır bir hayır. 2 gün kaldı Lucas Cemil'i kucaklamana . Lucas'ın anlamını bilmiyorum ama Cemil çok güzel bir isim adıyla büyüsün inşallah. Sağ salim kucağına almayı nasip etsin Allah'ım kolaylıklar versin.  :amin: Çok öpüyorum canımm  :love9:

Jbduncum Ecrine çok geçmiş olsun.  :flowers: Diğer konularda da seni çok iyi anlıyorum arkadaşım bu günlerde geçecek sabredeceğiz biraz tatlı birer anı olarak kalacaklar inşallah  :D

Goncacım kız kardeşinin bebişinin iyi olmasına çok sevindim. Eylüldeki hareketler Ceylinde de var. Uyduruk isimler koyma oyuncaklarına falan. Hayali arkadaş yerine biz de başka arkadaşlarının yerine geçiyor. Örneğin Ben Dilara olayım sen Eylül ol vs.. Hergün başka bir arkadaşı oluyor. Ben de bazen diyorum ben kızımı özledim Ceylin gelsin artık ..

Tuğba Rana ben de okula gönderme konusunda Anitanın dediklerine aynen katılıyorum. Benim kızımda 3.5 yaşında ve ben de çalışmıyorum. Ama ben çalışan annelerin çocuklarına bakılması için bırakılan bir yer olarak görmüyorum okulu. O mantıkta bırakanlar da vardır mutlaka. Ceylin 2 yaşından beri okula gidiyor. İlk olarak oyun grubuyla başladı haftada 2 gün . Bu sene de  haftada 5 yarım gün gidiyor öğlen 1 e kadar. Seneye de tam gün göndereceğim. Böyle yavaş yavaş alıştırarak sosyalleşmesini istedim.

Aslıcım her zaman beklerim. Gel de çilemi bir de yerinde gör  :laughing7: Pamuk Defnemi çok öpüyorum.

anita

Merhaba,
Emine hoşgeldin özledim seni doğrusu. Yazdıklarını okuyunca dehşete kapıldım  çünkü Ceylin sakin ve uyumlu bir çocuk ve bunları yapıyor.. Ben Kayrayla nasıl başedecem diye düşünmeye başladım . Allah yardımcın olsun gerçekten görünüyor uzaktan..

Bu arada bizim ev olayı çözümlendi. Malsahibi vazgeçti satmaktan bizde rahat bir nefes aldık :) Allahım çok büyük gerçekten.

Lukas, hayata ışık veren anlamına geliyor Eminecim.

Herkese sevgiler..



ertl

gonca neler denedim olmadı bugün yanına yattım öyle uyudu
böyle uyutmayı deniccem böyle böyle bırakırız inş
sanırım vucudumda alışmış ki ağrım olmuyo  :nazar:
çünkü 21.08.2006 dan beri sallıyorum hemde her uyumasında  :-\

ponçik

Alıntı yapılan: tuğba rana - 17 Mart , 2010, 02:34:04
çünkü 21.08.2006 dan beri sallıyorum hemde her uyumasında  :-\
:-ooo :-ooo :-ooo anaaaaam
oğluna hamileyken ne kadar zor olmuştur kimbilir
yanına yatınca hemen uyudumu bari  ::) dediğin gibi böyle böyle kendi uyumaya alışır inşallah
Eylül de önceleri müzik kutusunu açınca iyi geceler diyip kendi kendine uyurdu
ben bir iki kere hikaye okudum , ona alışınca kendi uyumaktan vazgeçti  :'(
şimdi akşamları illa uyuyana kadar yanında oluyorum, saçlarını okşuyorum, şarkı söylüyorum , hikaye okuyorum vs.vs.  :cildir: bazen keşke alıştırmasaydım diyorum ama , çocukcağızda benimle az vakit geçirdiği için kıyamıyorum , ben de onu özlüyorum tabi  :love3:

Anitacım şafak doğan güneş , yarın oğluşuna kavuşuyorsun , ayyy ne kadar heyecanlı  :hieyt:
ev olayınızın çözümlenmesine çok sevindim , insafa geldiler heralde  :laughing7:
hangi hastanede doğum yapacaktın

Eminecim dün akşam Eylül yine arkadaşlarından biri olunca senden kopya çekip , ben kızımı özledim, o gelsin artık dedim ve oyun bitti  ;D

dün bizim , eşimle tanışmamızın 8.yıldönümüydü  :love8: zaman ne çabuk geçiyor , Allah daha nice yıldönümleri nasip eder inşaAllah  :love9:  :nazar: