EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Emine

Gözdecim haklısın bu kokuyu şişeleyip saklayabilsek keşke insan doyamıyor  :)

Seydacım çok teşekkürler. Kuzularını öp benim için  :-*

Anitacım umarım kısa sürede iyileşir Kayra  :sad1:

2. kez sezeryan olan annelere bir sorum olacak ya da çevresinde 2 kez sezeryan olan yakını olanlara. Doktor aynı yerden mi kesti acaba? Ben bugüne kadar hep aynı yerden kesildiğini duymuştum. Benimkini daha aşağıdan kesmiş 2. de ama başlangıç noktası aynı yani gülen bir ağız biçimi almış göbeğimin altı. Çok komik geldi gözüme. Yani şu ikonun ağzı gibi aynı  :D Aynı yerden kesse iyileşmesi mi zor olur diye düşündü anlamadım. Kontrole 1 ay sonra gideceğim. Canım sıkıldı biraz  :-\

anita

Eminecim ikinci kez sezeryanda aynı yerden mi kesiyorlar bilemiyorum ama ben salı günü Allah izin verirse kontrolüm var sorarım doktoruma. bende merak ettim şimdi.
Bende sezeryan sırasında tüpleri bağlatmak mümkünmü diye sorucam doktoruma. bu konuda bilgisi olan varmı? hani tekrar hamile kalmamak için önlem olsun istiyorum.



anita

Eminecim hiç bahsetmedin, Miray su nasıl bibebek, emziriyormusun , sadece anne sütü mü alıyor emzik alıyormu gece uyuyormu sakin mi, iki çocuklu olmak nasıl zor mu çok merak ediyorum bunları?? Ceylin nasıl davranıyor?? Benim aklımda hep bu sorular var. zira yakında bende iki çocuklu olucam  :icon_scratch:



мiŁenα.

eminecim sezerynda 2. kez aynı yerne değil biraz alt taraftan kesiyorlar eltımden bılıyorum oda ıkı kez seryan oldu farklı yerlerden kesmıslerdı :icon_pale:

buarada mıray bebek cok tatlı....adı gıbı su gibi bir kız :nazar: :nazar: :nazar:rabbim nazardan saklasın..sarı şekeri ;D


:love9: :love7: :love9:


ertl

eminecim bebbişin hayırlı olsun  :flowers:
kızın ablalık moduna girdimi kıskanıyomu kardeşini


2.sezeryanda biraz aşağıdan kesiyolarmış kardeşimden biliyorum

Lily Wonka

01 Şubat , 2010, 13:58:57 #12905 Son düzenlenme: 01 Şubat , 2010, 14:15:26 Lily Wonka
Eminecim, benimkini aynı yerden kestiler tatlım. Tek fark, ikincisi daha kısa bir kesi oldu. Gerçi birincisi de çok uzun bir kesi değildi. Sadece Mina'daki doktorum "bebeğin çok büyük değil o yüzden kesiyi normalden daha kısa yapabiliriz" dedi.. Şimdi gene baktım karnıma; tek bir çizgi var.. Ve iki sezeryan yapıldığını düşünürsek olabilecek en iyi sonuç elde edildi sanırım. Çok rahatsız edici bir görünümü yok yani.. Senin kesiler de pubik bölge sınırında diil mi? Dolayısıyla ilerleyen zamanlarda çok da fazla belli olmaması lazım..:)
Ceylin'im hem mutludur hem de kafası biraz karışıktır tahminimce..;) Bizde Hira 2.5 yaşında bile değildi Mina doğduğunda ve ilk aylar oldukça sıkıntılı geçmişti.. Şimdi süper maşallah.. :nazar: Diyeceğim o ki, Ceylin ve Kayra artık 3.5 yaşlarına yaklaşmış iki çocuk olarak eminim sizi çok fazla uğraştırmayacaklardır. 2 ve 3 yaş çokkk farkediyor çünkü.. Emine, Miray Su'nun facebook'ta fotoğraflarını gördüm; o nasıl ak pak bir bebek öyle! Bayıldımmm! 41 kere maşallah..:nazar:
Anitacım, sezeryanda tüpleri bağlatma şansın var canım. Annem küçük kardeşimin sezeryanında bağlatmıştı. Ama tabii %100 eminsen.... Kayra nasıl oldu bu arada?
Goncacım, Eylül de rahatsızdı, nasıl şimdi?
Şeydacım, hoşgeldin.. İyi olmanıza sevindim.. Sizdeki temponun bir benzeri de bizde yaşanıyor. Allah cümlemize kolaylık versin, işimiz zor.. Bi ara kızların fotoğraflarını ekle e mi.. :)
Aslıcım, kıvırcık lokumum ve sen nasılsınız?

Biz de iyiyiz çok şükür. Her geçen gün daha aksiyonu bol bir hayat yaşıyoruz! :laughing7:



ponçik

Merhaba arkadaşlar

Eylülü merak edip geçmiş olsun dileklerinizi ilettiğiniz için teşekkür ederiz teyzeleri  :flowers: çok şükür ciddi bir problemimiz yok ama öksürüğümüz hafif hafif devam ediyor , inşallah atlatacağız  ::) 10 günlük bir aradan sonra bugun tekrar anaokulumuzun yolunu tuttuk , sabah okulun kapısına  hoplaya zıplaya heyecanla geldik , umarım günü de güzel geçmiştir, çok özlediği her halinden belliydi.

Eminecim haftasonu PC siz kaldığımız için fıstıkcıgının resimlerini göremedim ama akşam eve gidince bakarım inşallah  :icon_thumright:
Ceylin inşallah biraz daha adapte olmuştur  :love9:

Anita Kayraya  da çok geçmiş olsun, umarım bugun daha iyidir

Şeyda selam  :hello: senin minnoşlar nasıl, anlaşabiliyorlar mı ??

Gözdecim yine insanın ruhunu okşayacak kadar güzel şeyler yazmışsın , kızların senin gibi bir anneleri oldugu için çok şanslılar eminim  :love9:



Emine

01 Şubat , 2010, 16:05:35 #12907 Son düzenlenme: 01 Şubat , 2010, 16:08:04 Emine
Anitacım tüplerini bağlatabilirsin ama bu bir daha çocuk sahibi olamayacağın anlamına geliyor ve çok ciddi bir karar bence eşinle karşılıklı oturup enine boyuna düşünüp öyle karar vermelisiniz. İleride fikrin değişirse üzülmeni istemem. İlk günlerde çok sütüm vardı aşırı acılar çektim göğüslerim taş gibi oldu. Pompa ile sağdım devamlı ılık duş falan aldım ne yapsam olmadı. Sonraki gün hiç su içmedim desem yeridir. Süt azalsın diye bu kezde sütüm iyice azaldı gibi. Şimdi tekrar başladım süt yapıcı şeyler içmeye. Doktordan doktora emme saatleri de değişiyor. Ceylin de ben 2 saatte bir iki göğüsü de 10 ar dakika emzirmiştim. Bunda yarım saatte 15 dakikada bir emzir dedi doktoru . Öyle olunca da süt üretimi için yeterli vakit geçmiş olmuyor dünden beri durmadan aralıksız su içiyorum bir taraftan üzüm suyu ve emzirme çayı. 3200 doğmuştu Miray cuma günü doktora götürdük 2960 kalmış ödem su vs olmuş onlar gitmiş. 10 güne kadar eski kilosuna kavuşması lazım sık sık emzir dedi. Bugün sağlık ocağına gittik topuk kanı için 3200 olmuş tekrar. Artık tartıdan tartıya değişiyormu nedir anlamadım bende. Ceylin sürekli kucağına almak istiyor altını değiştirirken yardım ediyor gazını çıkarırken o da sırtına vuruyor vs. Bir yerine zarar verecek diye korkuyorum fazla temasa izin vermiyorum benim kontrolümde kucağına alıyor işte. Haftasonu Ceylinin okul öğretmenleri Mirayı ziyarete geldi eve. Hediye kıyafet getirmişler. Bunlar benim olsun ben giyicem vs dedi. Gelen hediyeleri kıskanıyor yakın çevremiz ona da getiriyor ama kardeşine gelenleri de bunlarda benim olsun diyor. Kardeşinin yatağına yatmak istiyor onun oto koltuğuna oturmak istiyor. Ben ne zaman emziricem vs diyor  :) Yani çok büyük problem yaşamadık okul öğretmenleri de davranışlarında bir farklılık olmadığını söylediler . Ufak tefek kıskançlıklar oluyor işte dediğim gibi. Onun dışında kardeşine masal okuyor eline kitap alıp. Emzik Ceylinde kullanmadım bunda da kullanmayacağım. Gündüz emip uyuyor evde varlığı bile belli değil geceleri emzirmek için uyandırınca tekrar uyuması zor oluyor sabaha kadar ayaktayız genelde. Ceyline göre daha sakin ve huzurlu bir bebek gaz sorunu yok çok şükür  :nazar: Gece ile gündüz farkını da anlamasını sağlarsak bir sorun kalmayacak

Emine

Ayşe , Tuğba çok teşekkürler  :-*

Gözdecim teşekkür ederim.  :opucuk: Evet kesiler pubik bölgede ama herkeste öylemi bilmiyorumda ilk sezeryan kesiğinin üst kısmı düzleşmedi bende hafif göbek çıksın kat oluşuyor kesi yeri belli yani şimdi tam paralelde değil 2. kesi , ilki düz ikincisi alttan bombeli olmuş yan yatmış parantez gibi. Şimdi aradaki bölge şiş kalırsa kat kat deri gibi durabilir ileride . Aynı gün bir arkadaş ta sezeryan oldu onun da aynı yerden kesilmiş görüntüsü varmış. Alttan kestiyse bile ilkini de içine katmış dikerken hiç belli olmuyormuş . Neyse artık olan oldu yapacak birşey yok  :dontknow:

Goncacım Eylülcüğümün günü güzel geçmiştir umarım öpüyorum hasta fıstığı   :-*

Bu kadar muhabbet yeter gidip lokumumu emzireyim  ;)

ponçik

01 Şubat , 2010, 17:38:16 #12909 Son düzenlenme: 01 Şubat , 2010, 17:39:47 g10ca
Emine sen böyle anlattıkça imrenerek okuyorum ne yalan söyliyim  :laughing7:
zaman ne kadar uzarsa kıskançlıkta daha da bilinçlenecek vs.. bilmiyorum işte hayırlısı ne ise o olsun , kız ya da erkek sonuçta hayırlı ve sağlıklı olsun da önemli olan bu, buna eminim  :amin:

inşallah sütün en kısa zamanda yine ilk günlerdeki gibi dolu dolu olur , kuzucuğu da güzelce doyurursun
kilosuna maaşallah 10 güne kadar iyice toparlar zaten merak etme  :icon_thumright:



anita

Emine canım sevindim bebeğinin sakin olmasına. İnşallah bu kez benimde sakin bir bebeğim olur zira Kayradan çok çekmiştim hatırlarsanız  :laughing7:
Ceylinin hareketleri davranışları çok normal bence ama tabi Mirayı koruma stesi olur sende de doğal olarak. biraz daha büyüse daha kolay olur sanırım.  inşallah sütün de bol bol gelir de sıkıntı yaşamazsın.

Ben Kayranın davranışlarıyla ilgili yani asabiyet konusunda artık napıcam bilemiorum. herşeye sinirleniyor baarıyor küsüyor ağlıyor yüksek sesle konuşuyor sürekli. kimi zaman kendi kendine bile sinirleniyor bişeyleri başaramadğında falan.. yuvaya gidip sosyalleşeceğine daha beter oldu.. of ne zormuş anne olmak. ne yapsam olmuyor  ???



ponçik

Anita şuan senin için çok zor bir dönem , tahmin ediyorum , hem ağırlaştın hem bir yandan Kayranın davranışları  :-\
inşallah yaşıyla ilgilidir  ve en kısa sürede geçer
Eylül de bazen puzzle yaparken parçanın yerini bulamazsa , yada legoyu takmazsa kızıp bağırıyor. Ağlamaklı oluyor . Sonra ben dikkatini dağıtmaya çalışıyorum , sarılıp canım kızım , bak bişey olmadı , sadece bir yerin acıyınca ya da çok üzülürsen ağlayabilirsin , şuan da biyerin acımadı ki diye konuşuyorum ....

Biz de dün gelişim raporu (benim deyimimle karne ) aldık  :D hepsi yıldız  :hello2:  :nazar:
birde gelişimiyle ilgili iki sayfalık bi rapor vardı , a,b,c,d,e   diye kategorilere ayırmışlar
hepsi a  çok şükür , sadece duygularını ifade etme  b  :y25:
evet maalesef bişeye üzüldüğü zaman dudaklarını büzüp dokunsan ağlayacak duruma geliyor , hamileyken çok dua etmiştim merhametli bir çocuk olsun diye , acaba abarttım mı ne dersiniz  :ehi: şaka bi yana tabi ki ... inşallah ilerleyen yaşlarında bu durumunu aşar



anita

merhaba,
gonca, kayra o kadar çok şeye ağlıyorki nerede neyinin dikkatini dağıtıcam bilemiyorum. bi de bende de dikkatini başka yöne çekecek sabır da kalmadı. zira öyle bile yapsam  nafile. olmuyor işte başedemiyorum kayrayla  :y25:
bugün doktora gittim kontrole. oğlum iyi maşallah. herşey yolunda çok şükür.



Emine

Anitacım senin yapman gereken şey şu an sakin olmaya çalışmak herşeye olumlu tarafından bakmaya çalış. Çok sağlıklı bir kızın var hamilelik psikolojisi insan daha hassas oluyor doğumdan sonra inşallah herşey daha güzel olur. Oğlunun iyi olmasına da çok sevindim. Az kaldı inşallah herşey hep yolunda gider.  :amin:

Goncacım aferin benim güzel Eylülüme annesine süper bir karne getirmiş. :nazar:  Bizim karnede notlandırma yapılmamış her kategoride paragraflar halinde her yönden ne kadar olumlu ve iyi olduğunu yazmışlar. Ceylin de artık ağlamaya üşeniyormudur nedir birşey olsun hemen dudak bükülüyor ağlama aşamasından önce dediği yapılırsa ağlamaktan vazgeçiyor yapılmazsa ağlamaya başlıyor.


anita

Emine çok teşekkür ederim desteğin için. İnşallah Allahım yardım eder ve kardeşi doğduğunda Kayra da değişir belki.. Bugün ilk defa acıktığını söyledi çorba koydum kendi yedi. sonra patates ve kabak yemeği vardı köfteli. Köfteleri ayır dedi ve patatesle kabak da yedi azcık. kendisi yedi. hiçi bişey söylemek zorunda kalmadım. "ye kzım hadi kızım yut kızım ağzında tutma" vs dememe gerek kalmadan yedi ya , ay dedim ne rahatmış böyle..keşke hep böyle olsa.

İnşallah hepimiz için herşey çok güzel olur  :amin: