EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

anita

Emine  benim doktor da bazı kan testleri istedi karaciğerle ilgili. sonuçlar yarın çıkıcak.



ponçik

Anita   geçmiş olsun , dr.karaciğer testi istediğine göre karaciğer değerleriyle alakalı bir durum oldugunu düşünmüş olmalı  :dontknow:
krem seni biraz da olsa rahatlatmış , sevindim  :love9:
ben hamileliğimde hiç kaşıntıyla ilgili bir sıkıntı yaşamadım , inşallah seninki de biran evvel geçer

Emine senin de sayılı günlerin kaldı  :hello2: heyecan var mı , Ceylinin durumları nasıl, nasıl tepkiler veriyor  ;)


Biz bu aralar , sürekli bişeyler uyduruyoruz. Nasıl diyeceksiniz
bişeyler uydururarak başka bişeyler yaptırmak istiyor
örn; makarna yerken nutellalı ekmek yemek istiyorsa, makarna boğazımı acıttı nutellalı ekmek yersem geçer  :-\  vs.vs..
wc.den sonra pantolonunu çekmek istemezse anne ellerim çişlere değdi sen çeker misin ?? gibi
sürekli bahaneler buluyor , sizde de var mı böyle şeyler
birde yanaklarımı , çenemin altını okşayıp canım benim, bitanceik annem diyerek gözlerini hafif kısarak ilanı aşkalarda bulunuyor  ;D işte o zaman eriyip bitiyorum
çok seviyorum ben kızımı yaaaaaaaaa  :love3:



Emine

08 Ocak , 2010, 17:05:41 #12842 Son düzenlenme: 08 Ocak , 2010, 17:07:16 Emine
Anitacım umarım sonuçların güzel çıkar. Benim kaşıntılarım kendiliğinden hafifledi, bir şey sürmüyorum. Arada bir kaşınıyorum ama çekilmeyecek kadar değil. Gece nefes alamamam da geçti şimdi de gecenin bir yarısı dinç olarak uyanıyorum 2.30 - 3 gibi. Sanırım emzirmeyle alakalı gece uyanacağım için bünye kendini alıştırıyormudur nedir. Bir kaç kere de tuvalet için kalkıyorum.

Goncacım Ceylin sabırsızlanıyor hadi artık doğsun şimdi doğsun diyor ara ara zıplıyor çok heyecanlıyım kardeşim olacağı için diye  :D Kendi doğumunu anlattırıyor bana durmadan masal gibi dinliyor. Karnımı sevip konuşuyor kardeşiyle, seni çok seviyorum doğunca sana ninni söyleyeceğim, seni ben giydireceğim vs vs diye. Başkaları kardeşiyle ilgili bir konu açınca biraz rahatsız oluyor gibi. Kardeşimi sadece annem, babam ve ben sevebilirim diyor. Bana benzeyecek diyor sürekli. Sadece kardeşi için aldığımız kıyafetleri vs kendisi giymeye çalışıyor , kendi bebeklik kıyafetlerini de kardeşi için hazırladım ama o benimdi vs dudak büküyor biraz. Bakalım doğunca neler olacak göreceğiz.
Biz de öyle uydurma yok ta herşeyi ben yapacaktım diye ağlaması var. Onun eli değmeden bir yemek yapamıyorum. Ama ben buna yardım etmedim diye başlıyor mızmızlanmaya. Köfte vs o yoğuruyor, yuvarlayıp bana veriyor, pilav yaparken pirinçleri kavuruyor, doğranmış sebzeleri tencreye döküyor vs vs . Evde ne pişse onun eli değecek. Annemde vs öyle değil ama evde böyle oldu babası çok lezzetli olmuş benim kızım mı yaptı bunu yoksa vs diyor artık ondan herhalde.Babam su için boş bidonları aldı sabah ben verdim bir gördü ortalık ayağa kalktı ben verecektim diye. Oyuncaklarını topla desem ama ben çok yoruluyorum diyor toplamıyor onun dışında her işe o koşacak  ::) Bir de hastalanacak diye çok korkuyor eli bir yere değsin mikrop kapmışmıyımdır ağzıma değebilirmiyim deterjanla okuldaki kadın yerleri temizlemiş oradan geçmiş Ceylin geçerken nefes aldım birşey oluruyum vs vs . Hastalık hastası oldu  :honk:

ponçik

Emineeee yerim ben o cimcimeyi  :hungry:
eminim Eylülün kardeşi olsa Ceylin gibi sürekli gelip sevgi sözcükleriyle karnımı öpüp okşar  ;D
hastalık hastası olması kötü olmuş ama ne yazık ki Başak burçlarının tipik özelliğidir bu  :-\
Eylül de henüz böyle bir durum yok ama bazı takıntıları oluyor tabi
yemek yaparken yardım etme durumu bizde de var, aynı şekilde babamız bir kez , kızım içine sevgi katmış ondan güzel olmuş, dediği için her yapılan yemeğe bir öpücük gönderiyor ve illa tabureye çıkıp pişirmeye yardım ediyor
hatta dün akşam kurabiye yapalım dedim, sonra babasıyla PC ye dalınca ondan gizli cabuk cabuk yapayım istedim , ne mümkün, hemen koşup geldi , anneeeeee beraber yapacaktık diyip başladı hamurları yuvarlamaya  :D
o kadar uğraştık ama fırında biraz fazla kalınca hepsi kurumuş , ısırılamayacak kadar katıydı, hiç tasvip etmediğim halde hepsini çöpe dökmek zorunda kaldık  :'(
hafta sonu tekrar yaparız heralde  :icon_thumright:

Bugün bir arkadaşımın ikiz kızları doğdu  :hieyt: çok sevinçliyim onların adına Allah tüm hamişlere (başta Emine ve Anita) kolay doğumlar nasip etsin   :amin:



aslı

Gonca ve Emine teyzelerimiz teşekkür ederiz iltifatlar için  :flowers:   

Annesini tatlı tatlı seven Eylüşümü ve kardeşini tatlı tatlı seven Ceylinimi kocaman kocaman sıka sıka öpüyorum  :-*

Bizde de var öyle uydurmalar anne ateşim var o yüzden çilekli süt içmem gerek gibi :)  . Defne'de herşeyi o yapacak yada yardım edecek özellikle temizlikte çamaşırları beraber makinaya atıyoruz beraber seriyoruz yatakları beraber topluyoruz. Tabii bu arada bu kadın hiç yemek yapmıyor mu diye düşünüyorsunuzdur  ::) valla işin aslı genelde annem yapıyor ben eve alıp götürüyorum buda yemek yapma konusundaki beceriksizliğimin nedeni olsa gerek  :laughing7: .Ama tabii hiç yapmıyor değilim yanii  ;) . Oyuncak toplamaya gelince aynısını Ceylin gibi Defnede söylüyorum canım ben çok yorgunum sen topla diye  :k06: 
Defne kendinden küçük çocuklarla oynamayı hiç sevmiyor bebek o daha diyor. Sizinkilerde öyle mi acaba  :dontknow:





anita

Merhaba,
Karaciğer ve safrayla ilgili testler temiz çıktı. Zaten herşeye karşı yapalım demişti. bişey çıkmadı.
Kaşıntı devam ediyor. Ovadril sürüyorum gece uyumadan evvel biraz rahatlıyorum. sanırım bu böyle devam edecek . artmasında buna razı olucam galiba.



anita

kayranın yılbaşı resimlerini ekliyorum dostlar.



anita




Emine

11 Ocak , 2010, 18:14:15 #12848 Son düzenlenme: 12 Ocak , 2010, 10:26:36 Emine
Goncacım  Eylülcüm çok üzülmüştür kurabiyelerin çöpe gidişine  :-\ bu hafta sonu tekrar denemişsinizdir umarım . En kısa zamanda kurabiye yaptık çok güzel oldu haberlerinizi bekliyorum ona göre  ;) Arkadaşının bebişlerini de Allah analı babalı büyütsün  :nazar:

Aslıcım bizimki çocuk olsun da kendinden küçük büyük farketmiyor hatta oyun oynayacak biri olsun da büyük insan da olabilir. Sadece onunla oyun oynasın yeter. Çok küçük bebekleri de izlemeyi onları sevmeyi çok seviyor.

Anitacım Kayra ne kadar büyümüş öyle minik te olsa profil fotoğrafından belli  :nazar: Eklemeye çalıştığın fotoğrafları ne yazık ki ekleyemedin merakla bekliyorum onları da  :hello2:

Bugün kayınvalidemle çarşıya gittik bebek şekeri bakmaya internetten mi alsam diyordum ama internette beğendiğim modelleri gerçekte görünce hayal kırıklığına uğradım iyi ki internetten sipariş vermemişim. Çok içime sinen bir sipariş verdik. Lavanta ile değiştirttim şekerleri ayrıca badem şekeri falan veririz yanında. Miray ay gibi parlayan demek ona uygun bir model bulduk. Ay bir bebeği kucağına almış ikisi sallanıyor altlarında pembe tüylerden süs yapmışlar arkası tülle süslü yelpaze gibi birşey fotoğrafını yükleyeyim en iyisi. Hafta sonu teslim alıcaz bakalım doğurmam inşallah o zaman kadar. Bu perşembe akşamı son randevum var inşallah bir sorun çıkmaz. Çantam hazır nihayet. Birşey almayacağım bu kez derken 2 bavul 3 çanta oldu bile  :) Bu perşembe günüm netleşecek doğum fotoğrafçısını öyle ayarlayacağım. Ceylin de doğum dahil kendimiz videoya çekmiştik doğum fotoğrafçısı olmamıştı ama bir arkadaşımda gördüm çok hoşuma gitti dvd hazırlamışlar bakalım herşey planladığım gibi giderse olacak. Dua edin 23 Ocaktan önce doğurmayayım  :) Öptüm hepinizi  :-*


anita

Emine canım
37. haftadasın ne güzel. bitirdin sen. Allah sağ salim kucağına almak nasip etsin.
İnşallah herşey istediğin gibi yolunda gitsin.
sevgiler.



ponçik

Eminecim ne yazık ki henüz yeni kurabiyeleri yapamadık çünkü keki daha bitiremedik  :ehi:
cuma günleri okulumuzda sürpriz günü oluyor, o gün evden yiyecek bişeyler götürüyoruz , sanıyorum perşembe akşamdan yapacağız kurabiyelerimizi  :icon_thumright:
bebek şekeri için seçimin harika bence , inşallah gönlüne göre istedigin gün ve saatte yavrunu kucağına alırsın

Anitacım sonuçların iyi çıkmasına sevindim, profile eklediğin kadarıyla da Kayra epey büyümüş maaşallah , kocaman olmuş , yılbaşı resimlerini bekliyoruz  :opucuk:

Aslıcım teşekkürler  :opucuk: bizde seni ve Defneyi öpüyoruz , kendinden küçüklerle oynamamak bazen Eylülde de oluyor, aynen dediğin gibi o benden küçük ben büyüğüm gibi şeyler söylüyor ve kendinden büyük çocuklarla oynamaya bayılıyor.
geçen haftasonu doğumgününe gittik, kendinden büyük 3 çocuk vardı ve hadi gidiyoruz dediğimde neredeyse gitmemek için ağlayacaktı  :love9:
aaa benim arkadaşım mutlaka lezzetli yemekler yapıyordur , sadece zamanı olmuyordur  :suclu:  ;D

Dün benim küçük kızım babaannesine beni şikayet etmiş
ben artık büyüdüm , anneme söylüyorum genede gece bez bağlıyor altıma
bez çok sıkıyor ...vs.vs..  :tongue3:
neyse , dün akşam bez bağlamadık ve sonuç  :hello2: sabah kupkuru uyandık  :hieyt:  :hieyt:
galiba bezden kurtulanlar kervanına artık bizde katıldık , sabah o kadar mutluydu ki okula gidene kadar 1 dk. susmadı  :love3:



anita

Kızlar selam,

Kayra İstemiyorum diyor. Soruyorum, orda olan bişey yok. Evde de aynı tavırlarda..
Sürekli hemen hemen herşeye kızıyoruz sinirleniyoruz, sıkılıyoruz. ordakilere de sizi sevmiyorum sizinle konuşmicam filan diyomuş. en ufak bir cümle de ağlıyormuş. nbirkaç gündür yuvaya ağlayarak gidiyor. apıcamı bilemiyorum. birisi devamlı birebir onunla ilgilensin istiyormuş hep..

bu durumları yaşıyan varmı?

nasıl davranmak ne konuşmak gerek??



ponçik

Anitacım biz de bi ara böyle bişeyler yaşamıştık , kuzeni 3 hafta bizde kaldı , sürekli kuzeniyle ilgilenildigi için ve ben işe gidip , Eylülle ilgilenemediğim için kıskançlıkla birlikte böyle kaprisler, inatlar, ağlamalar yapmıştı.okula gitmek istememişti.
Sanıyorum bu aralar Kayranın , kardeşinin varlığıyla ilgili bir tepkisi olabilir bu, zamanın azalıyor ve evde bebekten ve doğumundan bahsediliyorsa ondan olabilir diye düşündüm.
Geçici bir süreçtir, endişelenme, okuldan geldiğinde herzamankinden biraz daha fazla zaman geçir Kayrayla, onu öp okşa, onu sevdigini söyle , birbirinize sarılın..vs.
Bunlar  ikinizi de rahatlatacaktır eminim  :opucuk:

Eminecim  dün kontrolün vardı sanırım, ne yaptınız , herşey yolundadır inşallah   :love9:

Biz de kızımla dün akşam yeni kurabiyelerimizi yaptık, bugun arkadaşları da yesin diye okula götürdü  :hungry:
bez olayımızdan tamamen kurtulmuş bulunuyoruz  :nazar: bugun 3 gün oldu , gece sabaha kadar tertemiz uyuyoruz maaşallah , darısı bez bağlayan diğer yavrulara inşallah

bu arada Gülay'dan haberi olan varmı , en son Ekimde İstanbula dönüş yapacaklarını yazmıştı , bi daha ses seda çıkmadı   :dontknow:

diğer kaçaklar  :director: Aslıo, Ayşegül, Özlem,Jbdun ,Fatma, Meltem, Beril ,Ayşen,Rana,Şerife   :caca:  ;D 



ertl

merhabalar benim kızımda kardeşi olduktan sonra kreşe gitmek istemedi çok huysuzlandı bizde onu sıkmamak için göndermedik
4 hafta kadar gitmedi  :-\
sanırım baktı evde herşey aynı klardeş olunca bir değişiklik olmamış
tekrar gitmek istedi 2haftadır da gidiyo :muzz:

Emine

Anitacım öğretmeniyle konuşsan durumu anlat biraz daha fazla ilgilense okulu sevdirmeye çalışsa düzelir diye düşünüyorum. Ceylinde bir ara öyle yapmıştı şimdi severek gidiyor okula.

Goncacım Eylülcüğüm sonunda bezden kurtuldu demek hayırlı olsun  :hello2: Kontrolümüz iyi geçti Miray Su gayet sağlıklı , hastaneden randevu aldı doktorum. 23 Ocak sabah 7.30 da ameliyathane masasında olacağım. Tam 1 haftam kaldı. İnşallah herşey yolunda gider.  :amin: