EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

tubi

Bebek ve Disiplin: Disiplin Ama Nasıl...

Uzmanlar tatlı sert bir disiplinden yanalar. Bebeğe karşı ne çok sert olmalısınız ne de aşırı yumuşak. Her iki uç da bebeğin zarar görmesine sebep olur. Dayak eskiden bir dereceye kadar savunuluyordu. Tabii bebeklere değil. Mesela popoya sert bir tokat gibi. Ancak günümüzde dayak atmak kötü bir disiplin aracı sayılıyor. Aynı zamanda çocuğu korkutmaya dayalı her türlü yöntem korku ortadan kalktığında etkisiz kalıyor. Bazen içe kapanık bir çocuk bundan kötü sonuçlar çıkarıp ilerde davranış bozuklukları geliştirebiliyor.

Etkili disiplin bebeğinizi iyi tanımaktan geçer. Her bebek farklıdır. Kimi sert bir hayırdan anlar kimi ise bunu zorlamak ister. Çocuğunuzu disipline ederken bebeğinize göre taktik geliştirin. Prensibiniz bebeğin dikkatini başka şeye çekerken kural koyduğunuzu ve onun buna uyması gerektiğini hissettirmek olmalıdır.

Bebeğinize saygı gösterin. Onun sizi anladığına inanın. Ona kibar davranın. Lütfen deyin. Teşekkür edin. Büyüyünce o da kibar bir insan olup çıkar. Yasak koyma nedeninizi açıklayın. Büyük çocukları asla arkadaşlarının yanında utandırmayın. Bebeğinizin hata yapmasına izin verin. İlerde hatalarından dersler çıkaracaktır. Mükemmel bir insan olmaya boşu boşuna çalışmayacaktır.

Eğer bebeğinize karşı çok fazla sinirlendiğinizi düşünüyorsanız bunun başka bir nedeni olabilir. Bebek yüzünden kendinize vakit ayıramıyor olabilirsiniz. Hala uykusuz geceler geçiriyor olabilirsiniz. Bunlardan dolayı bebeği suçluyor olabilirsiniz. Bu sorunlarınızı çözmeye çalışın.


meltemk

Eminecim eminim dogumgnuuz cook guzel gececek bize de guzel fotograflar gelecek :hello2: Sen bakma Tolga'ya. Erkekler hep oyledir ;)

Anladim senin cimcime epey gec yatiyormus. Bizim ki 21:00 - 21:30 arasi yatiyor. Bazen 1-2 mik emzik oluyor, ornegin dun aksam sabah 7:50ye kadar hic mik emzik yapmadik. Hatta sabah ise giderken dedim bir bakayim ne oluyoruz ben duymadim herhalde :icon_scratch: Mercimek corbasi sizdirdi galiba :D

Gunduzde genelde 1.5 saatten 2 kere uyuyor, bazen 2ser saat oluyor. Ama ben 2 saati gecince uyandirtiyorum. Sabahta 8:30u gecince uyandiriliyor bizim sifir beden!





meltemk

Tuba cook mersi yazilar icin. Bence de cok dogru. Uygulamasi sabir ister ve insan ikilemde kalir ama yapmak lazim...

Nasildi ev ziyareti?





meltemk

Emine sen pasta deyince ben de kuzumun mevlut pastalarini hatirladim. Super seyler vardi hatirliyorum modellerde.

Size 2 tane nostaljik foto Belemir'in dualarindan. Biri babaannede pasta, oburu anneannede. Annemlerde olanda gorumcem, ben ve kuzum, annem ve kayinvalidem, bir de kizimiin gozukmeyen pastasi

[eklenti yönetici tarafından silindi]





seyda

Selam millet,

iki günlük bi yazlık faslı 4 türkiye bürokrasisinden sonra döndük ciftlige. bürokrasi kısmın atlıyım cünki sinir mi olsam üzülsemmi bilemiyorum böyle seylere hatta genelde önce sinir olup olay hallolduktan sonra üzülüyorum :toothy10: :ehi:

neysssssseee... güzel kısma geciyim kuzumla bol bol yüzdük havuzda. bide site iyice bosalmıs havuz bizimdi diyebilirim. bayılıyo kuzum suya. hele bi ellerini suya vurup sıcrayan sulardan tırsıp ellerini agzına sokması varki :hungry: böyle yapıyo onu annesi :k06:

Jbduncuum,
ne desem yahu cok büyük gecmis olsun. sen bi seker tuz cevir de ver basınızdan. önce eviniz simdi otel. otele hırsız girmesini bende ilk kez duyuyorum yani hırsız müsterimiymis yada calısanlardan falanmı acaba yada otel cok mu kücük resepsiyonu gece elemanı falan yokmuydu kacıncı kattaydınızki. ay neyse cana degil mala gelsin ama bu psikoloji de cok kötüdür Allah ım beterinden korusun :amin: bide Ecrosumun fotoları falan yoktu insallah laptopta. ben en cok onlara üzülürüm.

Meltemcim,
gecmis olsun. ben de acaip cok düsüyorum buraya geldigimden beri halam kursun döker dönmeden ugrayıp bende bi döktürücem kısmetse göz degiyo kesin. Allah beterinden saklasın bebislerimizi ve hepimizi :amin:

Tubicim,
sana da tekrar bol sans. Worcehesterdaydınız dimi sosundan aklımda kalmıs da :k06:

Aysegülcüm,
Yagız kuzusunun resimlerini göremedim malesef :'(

Tebessüm :)

şeydacığım kaldırdım fotoları, bi dahaki sefere eklediklerimi görürsün canım. ;)

meltem 1. fotodaki pasataya bayıldım, çok şık görünüyo. kızım olsaydı ilk doğum günü pastasını o pastaya yakın bir pasta yaptırırdım.2.de de çok güzel çıkmışsın :nazar: kaç aylık o fotoda belemir?saçların doğal rengin mi? ay çok sordum ama şu aralar saç konusu ana gündemimi oluşturuyo, karar aşamasındayım da ::)

tuba yazı için teşekkürler, ben de okumuştum bu yazıyı daha önce, hatırlattığın iyi oldu canım :opucuk: eve baktın mı? beğenmedin herhalde ondan yazmadın?

kızlar demiştim ya bugün balık günümüz diye. neyse balığı iyi kötü yedik. akşam üstü meyvesini yedirdim, yarısından azını yedi. öğürür gibi yaptı, baktım kusmadı, babası hafifçe kucağına aldı, odadan çıkmalarıyla foşş sesinin gelmesi bir oldu :sad1: :cildir: fayansa kustu yağız. ben delirdim tabi, duvar, kapı halı fayans pormantonun aynası.. her taraf battı. her taraf balık kokuyo :cildir: gerçi kustuklarının arasında balık yoktu sadece meyveyi kustu ama yine balık kokuyodu heryer, o kokudan evi arındırana kadar canım çıktı. dün akşam da mamasını içerken şarrr diye kusmuştu her taraf battı yine. zaten halim yok, onun mamalarını yapıp bulaşıklarını yıkamaya iyi geliyorum. sıcaklar da hal bırakmıyo zaten insanda. :-\
bir de bu kusma çıktı yine başıma. birkaç gün mama demediği sürece vermiycem bişey, ya sıcaktan ya diş hazırlığından yemek istemiyo.

semra

aysegül cüm benim oglanda 1 hafta öne ictigii hemen  :igrenc: kusuyordu 4 gün fan sonra dr tatile gitmiti bende hastaneye götürdüm4gündür ictigini cikarttigini söledim bana kizdilar 2 gün böyle olursa hemen dr geir edi muane etti ve birsey cikmamisti birdaha  :amin:sükür ondan sonra kumadi senide telaslandirmayim okuyunca izah eeim dedim :opucuk:

Tebessüm :)

teşekkür ederim semracığım, yağızın huyu bu, yemek istemezse kusuyo yediğini de.

semra

öyle olsunda bende ik defa oldugunu anladim bu bebislerin sorunlari hic bitmiyor  :tongue3:

meltemk

Aysegulcum valla nasil uzuluyorum boyle okuyunca senin icin :sad1: Allah sana sabir versin canim. Yavrum Yagizda tabii isteyerek bilerek yapmiyor ama biraz daha sabredeceksin. Kelin merhemi olsa basina surerdi, ama diyorumki agzini acmadi mi hicbirsey vermesen. Yani birak bakalim bir acikmayi anlasin. Ne bileyim canim yaa. Ne desem bos. Senin icin dua edecegim bu aksam :amin:

Seyda hosgeldin. Sevindim yazlik keyfinizin gunlerinizin guzel gecmesine :nazar: Meliscik kocaman abla olmustur artik.  Valla ben de iyice bunaldim basimiza gelenlerden. Ama Allah beterini vermesin diyerek devam ediyoru :amin:

Aysegul saclarim kendi rengi. Guneste daha sari oluyor ama o resimler Kasimda pek bir hali kalmamis. Simdide lapiska gibi uzadi, kotu oldu, ama kestirmiyorum. Hamilelikte sac kesilmezmis ya :tongue3: Ben iyice batil oldum bu aralar. Canim Belemir resimlerde 2.5 aylik falandi. Gecen sene Aralikti onlar.  Evet pastalar cok guzeldi. Anneminki de cok guzeldi ama onun yakindan resmi yok :-\ Burada yok boyle attraksiyonlu seyler. Biz Turkler herseyi abartiriz yaa bu islerde de oyle. Ben de burada nasil dogumgunu yapacagim derdine dustum. Yani oyle ailelerden arkadaslardan uzakta :(

Ben de TRye gidecegim diye fotograf organizasyonlarina girdim bayilmak uzereyim. Anneanne babaanneye butun resimleri CDye cekiyorum. Soz vermistim ama bilmiyorum bu ne kadar devam edecek boyle :y25: Yani 20 yasina kadar bu CDleri yaparsak isimiz var :D Bir de TRde daha ucuz diye orada bastirmaya karar verdim. Bir de onlari organize ediyorum. Ama cook yoruldum. valla deli gibi ne cok fotograf cekmisim. Hele ilk aylar ayni pozdan 20 tane cekmisim.





zeytince

 aa jbduncum cok gecmis olsun... :-ooo apart otel bulduk demistin degil mi... Allah kahretsin yaaa...  :violent1: neyse size birsey olmasin ne diyelim...

meltemcim gecmis olsun... ufak bir operasyon gecirmissin... agrin sizin da kisa zamanda gecer insallah... valla resim olayi konusunda haklisin.. bizde de durum ayni... simdilerde biraz duruldum ama ilk 6-7 ay cilginlar gibiydim... :suclu: Belemir`in resimleri de cok guzel... pastalara lafim yok zaten.. anneannenin pastasini daha cok begendim, pembe patikli falan... :icon_thumright:  :hungry:

tubacim emlakcinin yaptigi terbiyesizlik resmen... :violent1: insallah son baktigin evi begenmissindir... disiplin konusunda da ben daha erken diye dusunuyorum yaaa.. bunlar daha bebek... hele bir yaslarina girip birseyleri daha iyi kavramaya baslasinlar o zaman zamani gelmistir bence...simdi de bazi seyleri anlatmaya, olmasi gerekenle olmamasi gerekeni ogretmeye calisiyorum elbet ama bunun adina disiplin diyemem... ;)

eminecim Ceylin`in davetiyesi ne guzel olmus... ben de simdi dusunuyorum da Caner`in yas gununu, anneanne, babaanne, dedeler ve birinci gobek akrabalardan uzakta kutlanan bir yas gunu ne kadar guzel olabilir ki... :(  bogazima bir dugum yerlesiyor dusundukce... :'( erkek milletine kalsa hicbirseye gerek yok...  :caca: hicbir zaman ayni frekansta olamayacagiz bunlarla... :cussing: bu arada gecmis olsun Ceylin`e dusmuz.. ama korkma canim... dr. gitmissiniz, icin rahat olsun.. Rabbim yavrularimizi korusun... :amin:

aysegulcum uzuldum Yagiz`in yine kusmasina... :sad1: uzun zamandir yazmiyordun kustugunu... ne oldu ki yine... insallah bu gunler de gececek canim... Allah kolaylik versin... :amin:

goncacim yorgun bir gun gecirmis Eylul, ama arada olacak boyle degil mi? gece sen de O da deliksiz bir uyku cekmissiniz ne guzel... :D



zeytince

 ozlemcim sana yazmayi unutmusum... eski arkadasliklarin hicbirisi evlendikten sonra ayni olmuyor... benim de canim cigerim dedigim kiz arkadasim evlendikten sonra koptu benden.. halbu ki ben ondan once evlendim ama hicbir zaman ondan uzaklasmayi dusunmedim... ayni sehirde olmayisimizin etkisi belki buyuktur ama... amaaan neyse... o bana ne kadar arkadas ise ben de O na o kadar arkadasim iste...

yurt disinda yasayan arkadaslar eger siz bunalima girerseniz benim olmem lazim... meltemcim sen calisiyorsun, cevrende hoslandigin veya hoslanmadigin ama birseylerini paylastigin birileri var... tuba sen de bahsediyorsun arkadaslarla ciktik, yada yuzmeye, oyun, muzik grubumuz var falan diye... sen de birileri ile biseyler paylasiyorsun... inanin burada benim birseyler paylasatigim yada paylasabilecegim hickimse yok... yani esimin izinli oldugu gunlerde ancak disari cikiyorum desem inanir misiniz?varim yogum su internet ve tv... neyse ki oglum var... annem cok korkmustu buraya geldigimde kafayi siyirmamdan... neyse ki siyirmadan donecegim, ama icimde taaa derinlerde oyle seyler var ki... neyyse bunu da gecelim... yoksa kendi kendimi bunalima sokacagim...

nerede kalmistim.. evet sonunda calisma iznimiz geldi... simdi vize bekliyoruz.. tubicim insallah senin dedigin gibi olur da cok bekletmezler benim vizeyi... :amin: bizde de farkli bir durum yok aslinda... esyalari satmaya basladik... gereksiz ivir zivirlari attik, ben halilarimi yikayacagim, temiz gitsinler... giymedigimiz kiyafetleri valizlere yerlestirmeyi dusunuyorum bos vaktimde... son ana kalmasin hicbirsey... yani vizeyi beklerken bos oturmaktansa bisiler yapmaya calisiyorum...haftaya 2. bir napa gezisi yapacagiz sanirim esimin is arkadasi ve karisi ile birlikte... son gezmelerimiz bunlar... 
haberler boyle.... bir yaramazlik yok cok sukur...

ay ne cok yazdim... icimi doktum azicik size, zira dolmusun bayagi.... :k06: hepinizi optummm :opucuk:


ponçik

GÜNAYDIN HANIMLAR  :hieyt: GÜNE ÇOK GÜZEL BAŞLADIM  :sunny:
SABAH ERKENDEN KALKTIM HAVA ISINMADAN İŞLERİMİ YAPTIM (evi sil-süpür filan diye düşünmeyin  ;D )
ASKIDA TOPLANMAYI BEKLEYEN ÇAMAŞIRLARI KATLADIM,ÜTÜLENECEKLERİ AYIRDIM, ŞİFONYERİN ÜZERİNE BİRİKMİŞ OLAN KIZIMIN OYUNCAK,KIYAFET VS... EŞYALARI TOPLADIM
BULAŞIK MAKİNASINI BOŞALTTIM , AKŞAMDAN DAĞILAN ODALARI TOPLADIM VE SAĞOLSUN KIZIM 45 DK FAZLA UYUYARAK İŞLERİMİ YAPMAMA MÜSAADE ETTİ  :occasion14:  :occasion5:
SONRA UYANDI ,KOCİŞİ DE KALDIRDIM , BUGÜN K.VALİDEM DÖNÜYOR  :hello2:  ANNEMDE KENDİ EVİNE GİTTİ  :y25:
ŞUAN KIZIMLA BABASI EVDE BAŞBAŞALAR BENDE İŞYERİNDEYİM  :love3:
AZ ÖNCE ARADIM TELEFON ÇALDI ÇALDI AÇAN YOK , HERLADE DEDİM BABA-KIZ UYUYORLAR
EŞİM NEFES NEFESE TEL.İ AÇINCA OYUN OYNADILARINI ANLADIM
"ne uyuması sen gittiğinden beri oyun oynuyoruz " DEDİ  :k06: EEE KIZIM BABASINI BULMUŞ BIRAKIRMI  :laughing7:

GÜLAYCIM HADİ GÖZÜNÜZ AYDIN ,HERŞEY YAVAŞ YAVAŞ OTURACAK İNŞALLAH  :hello2:

AYŞEGÜL NE DİYECEĞİMİ BİLEMİYORUM  :sad1:  AKLIMA HEP , SINAV ZAMANI MİDESİ BULANAN ,PSİKOLOJİSİ BOZULUP KUSAN ARKADAŞLARIM GELİYOR, HANİ YAĞIZDA YEMEK İSTEMEYİP ÇIKARTIYOR YA , PSİKOLOJİK Mİ ACABA   :'( İNŞALLAH BU DURUM UZUN SÜRMEZ, ALLAHIM SANA SABIR VERİYOR  VE YARDIMCIN OLUYOR  :amin: 

TUBA YAZILAR İÇİN TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM  :icon_thumright: YENİ EVDEN NE HABER  :icon_scratch:

ŞEYDA   HAVUZ KEYFİNİZE BAYILDIM DOĞRUSU, MELİS GÖZÜMÜN ÖNÜNE GELDİ ANLATTIKLARINLA  :k06:  BICIRIK KIZ YERİM ONU BEN  :hungry:  GERÇİ ANLATMAMIŞSIN AMA ŞU BÜROKRASİ KISMINI MERAK ETTİM AÇIKCASI  :suclu:

MELTEM GERÇEKTEN NOSTALJİ OLDU RESİMLER , PASTALAR SÜPER , AYRICA ANNENDEKİ PASTA YAKINDAN OLMASADA BEN GAYET GÜZEL BULDUM,BEĞENDİM, MAVİ OLAN PASTA DA BELEMİRİN KULLANMADIĞI BİBERONLARLA SÜSLENMİŞ SANIRIM  :laughing7:  VAY BEEE ZAMAN NE ÇABUK GEÇİYOR , BELEMİR BÜYÜDÜ DE YAKINDA ABLA OLACAK  :hieyt:

EMİNE
TOLGAYA PES YANİ , NE OLUR GİDİP ALSA , Bİ TANECİK KIZI VAR
HEMDE KIRAMAYACAĞI GÜL GİBİ Bİ KARISI , HADİ SANA GÜVENİYORUM İKNA EDERSİN SEN KOCİŞİ  8)
BELKİ DE BEN BUNLARI YAZANA KADAR İKNA ETMİŞSİNDİR, YADA PASTANENİN SERVİSİ OLUP OLMADIĞINI KONUŞMUŞSUNUZDUR  :icon_thumright: CEYLİNİ ÖP BENİM İÇİN



ponçik

25 Ağustos , 2007, 12:51:40 #8578 Son düzenlenme: 25 Ağustos , 2007, 13:16:57 g10c@
az önce Jbdun'la konuştum herkese çok selamı var 
inşallah bu son olur diyor  :amin:  Allah kahretsin hepsini  :violent1: nasıl biliyorsa öyle yapsın


işte size doğumgünü pastaları  :occasion5:

http://www.bebegimonline.com/forum/index.php/topic,649.msg35759.html#msg35759



Tebessüm :)

25 Ağustos , 2007, 13:20:30 #8579 Son düzenlenme: 25 Ağustos , 2007, 22:04:12 ayşegül
goncacığım pastalar çok güzel,iyi olmuş bu başlığı açman :opucuk: ne güzel eylüş uyumuş da sen toparlama yapmışsın evde. ortalık derli tolplu olunca ev çok temiz olmasa da iyi oluyo.yağızı biliyosun işte, canı yemek istemezse kusuyo yediklerini.  :-\

meltem hamileyken saç kesilmez miymiş? ben kestirdim valla, bişey olmadı :laughing7: saçlarının rengi çok güzel, tam istediğim gibi.yağız yemek sırasında başını çevirince devam etmiyorum yedirmeye, önceden şarkı türkü oyun filan yedirmeye çalışıyodum. aslında karnı aç ama canı yemek istemiyo, ağzını açıyo verince ama kusuyo işte böyle.sabah babası vermiş sütünü, içmiş120cc, bir iki saat sonra kahvaltısını veriyodum, yine hazırladım ama 1 kaşık bile almadı. :-\ 3. dişi mi çıkacak ne olacak bilmiyorum, aman enfeksiyon olmasın da diş çıkmasındansa iştahsızlığı razıyım.diyodum bir iki ay diş çıkmasa da toparlasa yavrum biraz, ama olmadı herhalde.1 yaşından sonra kilo alımı iyice yavaşlayacağı için, o zamanda kadar aldıkları bir gram bile kardır bizim sıfır bedenler için. neyse, sen nasıl oldun? ağrı sızı var mı arka nahiyede :D

gülaycığım az zamanınız kalmış sizin de, inşaAllah vize de kısa zamanda çıkar da gider yerleşirsiniz yeni evinize hayırlısıyla.