EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

aslı

Gözdecim galiba tatlı anneneye nazar değdirdik. Çok ama çok geçmiş olsun. Hastaneye gidince benim yerine pamuk yanaklardan bir öpiver  :opucuk: . Defne'de 2 ay öncesinde bizde 3-4 gün ağlayarak uyanıyordu ama sonra normale döndü.

Ayşen hoşgeldin. Tuna daha bir yakışıklı olmuş  :nazar:

Adaşım bebek bunlar bir günleri bir güne hatta bir saatleri bir saate uymuyorki... Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ama bazı bebekler nazlı oluyor yapacak birşey yok. Öyle yada böyle büyüyorlar.

Goncacım biz ferro sanal'u sabah + akşam 5 damla veriyoruz sabah unutursak akşam tek seferde 10 damla veriyorum.

Ayşegül bizde kaynatma işine 6.ayda sonlandırdık o zamandan sonrada suyu kaynatmadan veriyorum. Dr. umuzda kaynatmayın dedi suyun içindeki mineraller onlar için gerekli dedi. Ama şaşal su veriyorum. Yemeği de 7.aydan beri musluk suyuyla yapıyorum.



ponçik

Alıntı yapılan: Gözde - 03 Ağustos , 2007, 13:43:56
Alıntı yapılan: g10cA - 03 Ağustos , 2007, 13:21:00
pişik olayında da validemin söylediği bişey var , bizim kadar temiz bakan varmı diye (gerçi tartışılır da  ;D herkes kendine göre temiz bakar ,temizlik anlayışları farklıdır)

Gonca'cım, yanlış anladın sanırım, temizliğe vurgu yapmamıştım ben bunu yazarken.. Islak mendille de pırıl pırıl yapabilirsin bir bebeği, ki artık çeşit çeşit kaliteli temizlik ürünleri var bebekler için.. Amma ve lakin su temizliğin ötesinde bu tip ya da başka türlü cilt sorunları için de birebir bir doğal ürün, ayrıştırma özelliği açısından.. Doktorun kastettiği de buydu zaten, ben onu ifade etmeye çalıştım, beceremedim sanırım.. Dediğin gibi herkes kendine göre temiz bakar, ama inan benim öyle bile bir iddiam yok şahsen..::) Neyse, önemli olan öyle ya da böyle kuzumuzun iyileşmesi ve bir daha da böyle birşeyi hiç yaşamaması.. Gerisi külliyen laf salatası..;)

Yok Gözdem yaaa yanlış anlamadım
ama herlade ben yazarken .....amaaaaan neyse işte  ;D
bu sanalda da işler çok zor , mimik yok ki anasını satiiim nasıl anlatıcaaaaz yaw  :icon_scratch:



aslı

Evet dün doktor kontrölümüz vardı. Herşey yolunda  :icon_thumright:

Doktor amcamızın yanına Defne'yi yürüterek girince şaşırdı  :-ooo . Kocaman olmuş bu kız dedi  :) . 2 ay olmuştu gitmeyeli. Boyumuzun uzun olduğunu düşünüyor dr.umuz hatta bu yüzden yürümenin geçikeceğini düşünüyordum dedi o yüzden çok iyi dedi. Biz birde geç dönmeye başlamıştık bildiğiniz gibi o yüzden diğer motor gelişimlerini biraz daha geç bekliyorken benim cadı atak yaptı.  Boyumuz 73 cm kilomuz 9700 gr. baş çevresi de 44 cm olmuş. süper dedi.

Artıkın akşam yediğiniz yemeklerden vermeye başla dedi. Kızımda bizimle beraber yemek yiyecek artık  :love9:

Geçenlerde devam sütü vermiştim ve benim ki sevmemişti. Dr. söyledim demekki doğal şeyleri seviyor dedi. O yüzden sabah labne peynirini biraz arttırabilirsin dedi. Evde yapılmış reçelle ekmek (esmer ekmek )verebilirsin dedi. Yumurtanın sarısıyla peynirli omlet yapabilirsin dedi hatta yumurta sarısıyla yumurtalı ekmek yapıp onu bile verebilirsin dedi. Portakal suyu falan ver dedi.  Tuzsuz zeytin de verebilirisn dedi. Domates verebilirsin dedi.

Ayakkabılarını sorduk. Ayakkılarımız beğendi. Ayakkabı alacak arkadaşlar şunlara dikkat etmemiz gerekiyormuş . Ama yinede 1 yaşında adidasın yada reebok'ın ayakkasını alacağız dedi. Galiba yürümeye iyice başlayınca onlardan alacağız çok ergonomik bir ayakkabılar dedi. MArka olduğu için değil iyi oldukları için dedi.

1 - Bileği kavramaı gerekiyormuş
2 - Tabanının altı tırtıklı olması gerekiyormuş ki kaymasın
3- Tabanı çok sert olmayacakmış.

Jbduncum akşam Defnenin ayakkabılarının resmini koyarım bir bakarsın  ;)

Adaşım öğünlerimiz şöyle :

Sabah kahvaltısı ( labne peyniri+yumurta sarısı+reçel+ekmek+ceviz)
öğle : sebze çorbası ( kıyma, tavuk veya balıklı)
öğleden sonra : meyve püresi
akşam : bbizimle yemek
yatarken anne sütüne devam ediyoruz.

Aklıma gelenler bunlar şimdilik



aslı

Emine  :director: dün doktorda kulaklarınızı çınlattık . Hasan beyin sözünden dışarı çıkmayan annelermişiz biz.  :toothy10:  .




ponçik

  :nazar:  :nazar: :nazar:
maaşallah ismi gibi kendi de güzel Defneme  :flowers:
herşey çok güzel inan kendi kızıma sevinmiş gibi sevindim Aslıcım gözünüz aydın
insan güzel haberler duyunca nasılda keyfi yerine geliyor değilmi
DARISI TÜÜÜÜÜM BEBİŞLERİMİZİN BAŞINA İNŞALLAH  :amin:  :love9:  :amin:
biz yaklaşık 1,5 aydır akşamları kendi yemeklerimizden veriyoruz (tabi tuzsuz salçasız ve baharatsız)
yumurtalı ekmek ve omlet olayını biraz açar mısın  :icon_scratch:
yani yağı bile yemek piştikten sonra katın diyorlar ya
omlet ve yumurtalı ekmeği kızdırılmış yağda yapmamız gerekecek nasıl olacak acep  :dontknow:



bahar_tuğra

Aslı kendini suçlama iştahı olmayan çocukla uğraşmak çok zor aynı dert bende de var ve tuğra çok zayıf 8.300 gr. Dr e böyle iyi böyle devam etsin dedi ben dr yi dinlemedim milupanın müşteri servisini aradım çocuğun kilosunu falan sordular yorum yapmadılar bi mama önerdiler dr ye sormadan kullanma dediler dr ye sorsam çocuk iyi dicek. Burda yokmuş mama istanbuldan getitirdik. gerçi o mamada işe yaramadı.

aslı

Goncacım teşekkür ederim. Dr. güzel şeyler söyleyince keyfine diyecek olmuyor ..

Teflonda azıcık yağla onun yiyeceği kadar pişirince birşey olmaz herhalde. Ama dr. senin sorduğun gibi sormak aklıma gelmedi  :suclu: . Ama atarım bir mail sorarım arkadaşım  ;)



bahar_tuğra

Aslı oooo senin kız çok iyi maşşallah kayıran allah beni ve tuğrayı kayırsın :crybaby2:

bahar_tuğra

kıslar kusura bakmayın konuları biraz geriden takip ediyorum ama :ehi:

aslı

Baharcım anne iştahlı baba iştahlı olunca hatta sülale iştahlı olunca defne'nin başka yere çekme şansı kalmadı  :k06:

Allah'a şükür yeme problemi yaşamıyoruz.  :amin: . . Darısı iştahsız bebklerin başına.



bahar_tuğra

heeeeyyyytttt kimse davranmasın önce tuğranın başına ;D

ay valla şaka biyana çok üzülüyorum yaaaa

aslı

 :toothy10:

Hiç mi yemiyor az mı yiyor tuğra bey



estim

ayşegül ben içme suyunuda yemek suyunuda damacanadan kullanıyorum. bizde otobüste olsun, başka bir yerde yemek yerken olsun eşim hemen oğlanın oturacağı tarafı ıslak mendille silip sonrada selpakla kuruluyor  :toothy10:

gözdecim ben ferrum şurup kullanıyorum. hergün bir tatlı kaşığı veriyorum  :-\

goncacım benim oğlanda pişik oldu. o kadar dikkat etmeme ragmen, ayrıca vücudu isilik dolu, dr'umuz her akşam yıkayın dedi fakat bi faydasını görmüyorum. ne kadar temizde baksan dikkatte etsen oluyor işte  :dontknow:

aslıcım doktor kontrolünüzü iyi geçmesine sevindim. defne kızımıza  :nazar:  :aferin:  

bahar_tuğra

Aslıcım Tuğra genelde güzel yiyo aman maşşallah diyim  :nazar: yaramıyo ya çok mu hereketli ki her çocuk gibidir heralde.Ama tuğrayı isaller mahfetti tam atlatıyoruz tekrar başlıyor.Benimkide öyle pirinç lapası, patates püresi falan yemez yanii. HN25 kullanıyorum şekerli ve yağlı yedirmiyorum ama yinede başarılı olamıyorum. Hatta bazen gece kalkıp mama yediriyorum ama almıyo kilo şuanda 7 aylık kilosunda 3 ay geri geldi yavrum.Dr de yardımcı olmuyo ki.
Komşumun kızı bi görsen tosun gibi ev nişastası yediriyorum dedi onuda denedim benimki alıştı milupaya sevmedi  :'(

aslı

Esincim(estim doğru hatırlıyorum değil mi bende balık hafızası varır isim konusunda ) teşekkür ederiz. Pişiğe, isiliğe A+D diye bir krem var ( 2 çeşiti var biri pişik önleyici( sarı renkli kutusu) biride ağır pişik için(mavili kutusu) )  sarı renkli olanı çok iyi geliyor biraz pahalı(24,50.-ytl idi en son) ama ben çok memnunum.