EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

seyda

Aysegülcüm,
cok sevindim Yagızın gelisimine bak ccok üzme kendini masallah kilo almıs kuzu :nazar:

Jbduncum,
Melis Alara yarım muz yarım seftali ve 1-2 erik yiyo. Ecrin eger ısırarak bunların hepsini bi anda yemezse 1 saat arayla verebilirsin. bide ısırarak dediysem mesela seftaliyi dilimleyip o dilimleri ben ısırtıyorum hatta muzu da  bazen ben tutuyorum fazla mıncıklamasını istemezsem :suclu: tavsiyem dene ve gör olucak. bide bu mevsimde portaaklı nerden buluyosun ki tazemidir :icon_scratch:

Zara82

hanimlar pek giren olmamis...

Cerenay, evet bebek kiyafeti konusunda kesinlikle haklisin....türkiye secenek cok sanirim....BUrdada var ama cok iyi birsey alayim dersen pahali...O yüzden fazla götürmeyecegim kiyafet..

Aysegül, önce yeni tickeriniz hayirli olsun......cooooook güzel bi foto...gözlere bende bayildim....Benim Ravza min gözleri gibi maasallah..Canim yaaa kontrolünüzün iyi gecmesine cok sevindim..maasallah kilosu filan iyi...düzelcek insaallah annesi.az kaldi

Goncacim, tasinmisiniz hayirli olsun...Eylüsümüzünde istihahi düzelcek insaallah..

Jbdun, ben meyveyi püre halinde veriyorum senin gibi ama arasira mesela ben yemek filan yaparken eline birseyler veriyorum o da geveliyor..o sekilde alistirdim ben...bence sende ver yavas yavas....

KIZLAR BEBISLERINIZE NORMAL PISIRDIGIMIZ MERCIMEK CORBASI ICIRIYORMUSUNUZ????

Bizde bugün 4 aile bir arkadasimiza gittik ev görmeye...cocuk coktu Ravzamda onlara ayak uydurdu...oynadi....Yemekde mercimek corbasi vardi...Benim tabagin hepsini Ravza icti...aslinda tuzludur diye vermiyecektim ama bi tatti sonra hep istedi...icine ekmek dograttirdilar biraz..bayila bayila yedi...


Evet ya EMINEEEEEEEE nerelerdesin?????



jbdun

günaydın ve iyi pazarlar  :hello:
biz malum ecrinim sağolsun erkenden ayaktayız, eşim de  :sleepy1:


şeydacım mevsimi değil ama yine de alıyorum bazen :)

zehracım oh ne güzel gezmelere gitmişsiniz yine, sen de maaşallah gündüz ayrı akşamına ayrı geziyosun :k06:
ben yaptığım çorbalardan veriyorum ecrine ama çok baharat koymadan, zaten ben hiç tuz kullanmıyorum, hamileyken alıştım koymamaya :D ravzacığıma da afiyet olsun demek bitirdi hepsini :nazar:

jbdun

şeyda ve melis alara da diş buğdayımıza gelmişlerdi ya, işte fotolarrrr :occasion14: :occasion5:
1.resimde ecrin uyuduğu için yoktu resimde  :k06:

[eklenti yönetici tarafından silindi]

jbdun

ve işte 2 güzellllll  :nazar: :nazar:

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Emine

Kızlar merhaba..Sayfalar almış başını gitmiş.Gözdecim aradı sağolsun merak etmişsiniz.Girmeyeli 10 sayfa ilerlemiş şu an okuyamıyorum sadece iyi olduğumuzu bildirmek istedim.Ceylin hiç yalnız bırakmıyor yapıştı yakama  :k06: Salondaki vitrinler cam kapaklıydı benim onlara vuruyordu eline geçirdiği şeylerle vitrin takımımızı anneannemlere verdik boşalttık salonu.Klima takıldı salona falan birkaç gündür giremedim bu sebeplerle.Ceylin uyudu 2 dakka gireyim dedim.Belki bugün denize götüreceğiz Ceylini 1-2 saatliğine.Dönüşte inşallah okumaya çalışacağım.Neler kaynatmışsınız minikler nasıl merak ediyorum.Hepinizi çok özledim  :opucuk:   :hello:

jbdun

eminecim hoşgeldin canım, neyse iyisiniz ya, önemli olan o :opucuk:
ceylinciğime de iyi denize girmeler :hello2:

Tebessüm :)

emineeeee beni de götür denizeeeee  :toothy10: pek kafiyeli oldu canııııım. :D biz de çeşmeye filan gidelim denize girmeye diyoruz da, kuzumu nasıl sokucaz denize onu bilemyorum. :-\ caner hoca girebilir demişti ama ben korkuyorum enf. olur diye. o girmeyince ben  nasıl gireyim. :( bi yöntem bulsam, denize girince pipisi ıslanmasa. :icon_scratch:

jbdun nihayet ekleyebildin resimleri canım. :caca: şeydaya, melis alaray, jbdunua ve cadısına kocaman :nazar: yaw melis alara görmeyeli değişmiş bayağı.iyi anlaşmış ama minik hanımlar, dimi? ticker için de teşekkür ederiz jbdun teyzesi. :flowers:

zehracım sen benim halise teyzemi de geçtin be anacım. :D valla biraz aklı ersin, sen ravzayı zor sokarsın eve. :laughing7:
yağız iyi almış bu aya ama, kilosu düşük. 10 gün sonra 9 aylık olucak, 7550gr sadece. :-\ mercimek çorbasını gaz yapmıyosa yediebilrsin ama tuzsuz veya çok az tuzlu olması şartıyla. içine sebzeler katarak vitamin açısından zenginleştirebilirsin.ben de birkaç sefer tattımıştım bizim çorbadan, sevmişti yağız.çocuklar seviyolarmış zaten mercimeği genelde. ;) öpüyorum ravza sultanı :opucuk:

şeydacım teşekkür ederim. nasılsın, nerelerdesin merak ediyoruz valla. melis alara görneyeli çok değişmiş, resim ekle arada bir de hasret giderelim. :opucuk:


jbdun

şair dünürüm benim :hello2: izmirden çeşme ne kadar sürüyo ayşegül :icon_scratch: şu bahsedilen deniz bezlerinden bulabilsen, onlar su geçirmez kanımca ::) 

tşk ederiz resimler üçünnn :-* ben de bayağı büyümüş gördüm melis alarayı, daha doğrusu resimlerden daha büyüktü :nazar: anlaştılar diyelim ;D ecrin sanki daha meraklıydı gibi melisle oynamaya, melis alara maaşallah bizimkinin yanında 1 aylık farkını belli ettiriyor, hızla emekliyo  ;D :nazar: ama bi süre sonra zaten ikisi de başka taraflara baktılar :k06: ama öyle 2minişin yerde olması o kadar keyifli ki, bi ona bak bi buna :k06: :nazar:

Emine

29 Temmuz , 2007, 17:51:15 #7929 Son düzenlenme: 29 Temmuz , 2007, 18:07:40 Emine
Tekrar merhaba..Hoşbuldumm  :)
Denize gidemedik ve giremedik böylelikle ben de hiç değilse foruma gireyim dedim  :tongue3:
Jbduncum ağustosta çıkıcaz inşallah tatile kaçı tam olarak belli değil.Tolganın işlerine ve çekimlerine göre ayarlayacağız işte..Ana kız resminize maşallah diş buğdayı günündede çok tatlı çıkmış altınlarını bozdurup bozdurup harcasın hanfendi  :D Ceyline ben meyve öğününde püre olarak şeftali kavun kayısı vs veriyorum.Akşam yemeğinden sonra ya da aralarda da genellikle mutfakta işim olduğunda mama sandalyesinde oyalansın mutfakta diye  ;) eline domates , muz , armut, havuç , salatalık evde ne varsa veriyorum 2 dişi var ama kemire kemire yiyebiliyor.Çok ta seviyor bu şekilde yemeyi.Zaten mutlaka ağzına bişey götürüp kemirmek istiyor oyuncaklarını kemireceğine faydalı bişey kemirsin diyorum
Goncacım geçmiş olsun Eylüle..Umarım herşey yolundadır ...
Tubi sel için geçmiş olsun inşallah istediğin gibi bir ev bulursun
Gözdecim Ceylin yüzünden iki kelime edemedik telefonda kusura bakma tatlım  :-\ Telefonla kiminle konuşsam atlıyor hemen telefona yemeye çalışıyor telefonu yakında beni de yiyecek  :D vermeyince de sesini gayet net duydun sanıyorum ortalığı ayağa kaldırıyor .. Bizim doktor vajinasına her ay bakıyor zaten bakmayan arkadaşlarda doktorlarını bu konuda uyarırlar.Kontrolünüzün iyi geçmesine çok sevindim.41 kere maşallah Hiracığıma  :nazar: İş başı yapacak olmana üzüldüm mü sevindim mi desem bilemiyorum.Hira kadar okuldaki kuzucuklarında sana ihtiyacı var senin gibi bir öğretmene ender rastlanır çok şanslılar.Dedesi de inşallah çok iyi bakar pamuk şekere seni aratmaz..Neler yediriyorsunuz demişsin bizde pek değişiklik yok
sabah kahvaltıda saat 9 da 40 gr labne+2 tatlı kaşığı pekmez+1 tatlı kaşığı ceviz+1 yumurta sarısı+100 ml aptamil 3
öğle saat 12 de 150-200 ml sebze çorbası (kıyma,balık ya da tavuklu)
saat 3 te meyve püresi (1 şeftali +1 dilim kavun ya da 3 kayısı)
saat 6 da 200 ml yoğurt ya da 100 ml kefir
saat 9 da bizim yediğimiz yemekten
saat 11:30 da 150 ml muhallebi
aralarda da meyve yiyor bazen ya da emziriyorum artık Allah ne verdiyse..Hala süt var ama ne kadar çıkıyor ben de bilemiyorum ::)
Çorba tarifin için de sağol canım.Soğan vermeye başladığımızda ben de denerim.
Ayşegülcüm Yağıza geçmiş olsun düşmeleri için.Yastık falan mı vardı yatağın içinde nasıl tırmanmış acaba ? Kahvaltı tarifin için teşekkürler.Yeni doktorunuz hayırlı olsun.Ücreti ne kadarmış canım.Her ay para alıyormuymuş.Bizim doktordan çok memnunuz değiştirmeyi düşünmüyorum ama sadece meraktan soruyorum her ay zam geliyor bizim doktora da 150 olmuş.Gerçi 1 ay alıyor 1 ay almıyor sağolsun.Yağızcığımda ne güzel kilo almış.Maşallah  :nazar:
Pınarcım hoşgeldiniz..  :hello:
Meltemcim Belemirinde muayenesinin iyi geçmesine çok sevindim.Maşallah  :nazar: İnşallah bizimde 2. hamileliğimiz seninki gibi kolay geçer.
Aslıcım Defne ile Ceylinin gelişimleri de aynı gidiyor aynı doktordan mı bilinmez Ceylin de meyveleri kemiriyor Jbduna yazdığım gibi.Ceylinde emeklemeden önce sıralamaya başlamıştı.Ayrıca Defnedeki o kıvrık kirpikler hanım hanımcık ifadeler hangi erkekte görülmüş söylermisin  :-*
Zehracım hediyelerini güle güle giysin Ravza hanım şalvarlı fotoyu ben de merakla bekliyorum.Ben sebze çorbasının içine mercimek koyuyorum normalde.Ayrıca bizim içtiğimiz mercimek çorbasından 1 kere içirmiştim.Doktor bir yere gidersiniz mercimek tarhana çorbası vs olur içirebilirsiniz demişti.
Özlemcim Selim seni fazla yordu üstüne de ailevi sorunlar eklenince bunaldın normal olarak.Anlayış bekliyorsun göremiyorsun.Benim annemle babamda ben 4 yaşındayken boşandı ve ilkokulda hep ağlardım babanız ne iş yapıyor diye sorduğunda öğretmen boşanmanın utanılacak birşey olduğunu sanıyordum.Babam yok diye bana ayakkabı vs hediye etmeye çalışıyordu öğretmen dedem alır bana deyip kabul etmiyordum.Hep eziklik hissettim.Bayramlarda vs.. çok üzülüyordum..Babanın evinde rahat edebilecekmisin onu düşün.Yani bu kararı verirken Selimi de düşün onun geleceğini.Katlanılamayacak gibiyse elbette senin kararın ama Selim için iyi bir baba olup olmadığı da önemli.Umarım sorunlarınızı aşarsınız ve boşanmazsınız canım.
Gülaycım hoşgeldin.Resimlerde ne güzel çıkmış yakışıklı tickerdaki uyuyan resmine de bayıldım ayrıca  :nazar: Ceylin kafasında şapka tutmuyor ne yazık ki denizde ne yapacağız bilmiyorum artık.Kazaları içinde çok geçmiş olsun tekrar yaşanmaz inşallah.
Fatmacım geçmiş olsun iyileşmişsindir umarım.Bende yoktum kaç gündür sen de beni merak etmemişsin bak bak asıl üvey evlat benim  :caca:  ;) Ezgi Anna arkadaşlarıyla ne güzel kaynaşmış benim kızı yalnız bırakamıyorum hiç bir çocukla bıraksam hemen saçını başını yolacak zavallıların.Kreşe yollamadan şu huylarından caydırmam lazım bu çocuğu yoksa almayacaklar hiçbiryere  :k06:  Bu arada sana da maşallah canım neşeli hallerin ne de hoş çıkmış..Allah neşeni daim etsin..
Şeydacım Allah kavuştursun eşinle..Melis Alarayla sana da maşallah.. :nazar: Ecrinle Melis Alara anlaşabildiler mi?
Şerifecim Berat neler yapıyor anlat biraz..


Ben de Ceylinin hemen hemen her gün çekiyordum fotosunu hatta nereye gitsek yanımızda götürüp çekiyordum.Artık bıraktım arasıra çekiyorum işte.Zaten gittiğim yerlerde de diyorum bende bir eksiklik hissettinizmi fotoğraf makinasını kastederek  :k06:  Benim de Ceylinle çekilmiş pozlarım hep sizinkiler gibi yalvar yakar bizi de bir çekermisiniz diyerekten.Hala istediğim gibi bir pozumuz yok kızımla :-\ Benden şimdilik bu kadar babası rica minnet bakıyor Ceyline ben de okuyabildim.Hadi hadi bitmedimi diye tepemde.Daha fazla fırça yemeden kaçıyorum.İyi pazarlar hepinizee.

Tebessüm :)

29 Temmuz , 2007, 18:40:14 #7930 Son düzenlenme: 31 Temmuz , 2007, 10:44:24 ayşegül
jbduncum izmirden çeşmeye en son geçen sene hafta sonu tatiline gitmiştik, 1 saat kadar sürmüştü. bu yaz tatile gitmek biraz hayal gibi görünüyo, yağızdan dolayı. :-\ :( biz de günübirlik denize gideriz diyoruz, bir gün idare edebilirim herhalde yağzı. :dontknow: dediğin bezler de az da olsa su geçiriyomuş, hiç su geçirmeyecek bir çözüm düşünüyorum ama bulamıyorum. ???

eminecim teşekkür ederim. yastık vs hiçbirşey yoktu yatakta, zaten yastık kullanmıyoruz henüz. nasıl tırmandı nasıl düştü hiç bilemiyorum.drun ücreti 135 ytl, her ay alıyodur herhalde, zaten 2 ay sonra gelin tekrar dedi, o zaman veririz tabi.çok kalabalıktı gittiğimiz gün, gerçi hergün öyleymiş. yeri yakın olan, gönlüme göre bir dr bulamadım ben de.neyse bundan da memnunuz şimdilik, inşallah böyle devam eder. daha geçende demiştin sen zam geldi diye, yine mi zam gelmiş? sizin hasan hoca coşmuş yaw :D ama bir ay alıp bir ay almıyosa bişey diyemiyciim. ajrayı ve seni öpüyorum, bu kadar ara verme bi daha, merak ediyoruz şekerim ;)

ben de bi tane minikli foto mu ekliyim, bakın bakalım yağızım bana benziyo mu?

ღ°cerenay.♥.

AAAA AYŞEGÜL NE GÜZEL BİR FOTOĞRAĞ, BAYILIYORUM BU ESKİ SİYAHBEYAZ FOTOĞRAFLARA.
OGÜNLER MAZİ OLDU ARTIK :y25:
ANNENMİ SENİ KUCAĞINDA TUTAN?

Tebessüm :)

hoşgeldin aslıhancım, beni kucağında tutan rahmetli anneannem canım. ben de bayılıyorum eski resimlere. yavruları öp benim yerime. :opucuk:

zeytince

 aysegulcum ben benzetemedim Yagiz`i sana... :dontknow: Annaeannene de Allah rahmet eylesin..

Ecrin ve Melis Alara`ya masallah... :nazar: ikisi de cok tatli cikmis.. Ecrin`inuykudan kalktigi belli, pek bir masum cikmis... :k06:

eminecim hosgeldin... iyi olmaniza sevindim.. Ceylin `i opuyorum...

aysegul insallah bu sefer bu doktor Yagiz`in derdine derman olur... yazindan memnun kaldigin hissine kapildim... zaten sen de yazmissin... evet ticker deki resim cok  guzel... :nazar: iyi kilo da almis... bence de dr. dedigi gibi israrci olma yedirirken.. ben Caner ne zaman kafasini cevirse bir daha vermiyorum.. bir kez israr ettim ve sonucu kusma oldu bir daha tovbe ettim israr etmemeye... 1 kasik fazla yedirecegim diye yedigi 4 kasigi da cikartiyor oyle olunca... :-\

gozdecim Hira`ya da masallah... :nazar: kontrolunuz iyi gecmis sevindim... kilosu da iyi masallah..

jbduncum bende sen gibi pure seklinde veriyorum.. ama diger kizlarin da dedigi gibi bazen eline elma veriyorum.. muzu ben yediriyorum cunku seyda`nin dedigi gibi mincikliyor ve hayir kalmiyor o muzdan... :suclu:

zehracim gezmelere devam... ohhh sefan olsun.. biz burada haftada bir gezelim sen hergun bir yerde.. kiskaniyorum ammaaaaaa.... :laughing7:

goncacim Eylul daha iyiyimis sevindim.. istehi da yerine gelir annesi hele su hastaligi tam anlami ile atlatsin... opuyorum Eylul`u....

aslihancim sayfamiza hosgeldin... :flowers:


zeytince

 Caner`e bugun kahvaltisini tek tek yedirmeyi denedim.. sonuc husran... :honk: bir ikiser kasik aldi sonrasinda kafa cevirdi beyimiz... sonrasinda o tek olan malzemeleri yine eskisi gibi mama tabaginda topladim vereyim diye.. ondan da azicik birsey yedi sonra ona da burun kivirdi... yani bu sabah karnimiz tam olarak doymadan kalktik mama sandaliyemizden... henuz hazir degil sanirim ayri ayri yemeye... :-\ bir de biz kahvalti yaparken deneyecegim.. belki istaha gelir de yer... :D

bir de 2-3 gundur tam gidisinin orada kirmizilik var.. ilk gun hani surekli ufak tefek dususler yasiyoruz ya.. onlardan kaynakli bir kizariklik diye ustune dusmedim.. ama dun yakindan bakinca surtme ile kaynakli degil de, hafif kabartili bir kizariklik oldugunu gordum... bebeginde egzamasi olan anneler, egzama nasil birsey oluyor.. sebebi ne peki... yani yeni tatdigi bir meyva yahut yumurtadan olmus olabilir mi?  ??? simdi surekli kontrol ediyorum... azalma yada artma var mi diye.. ona gore dr. goturmeyi dusunuyorum...

herkese simdiden iyi haftalar diyeyim... kazasiz - belasiz, huzurlu ve mutlu bir hafta hepimizin olsun....  :opucuk: