EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

aslio

Forumumuza bi fıstık daha eklenmiş Cemreye kocaman bir :nazar: annesi sizde çok güzel çıkmışsınız resimlerde.
Jbduncum ben Milupanın Tahıllısını muhallebiyle dönüşümlü olarak veriyorum. Hazırlaması çok kolay canım. Üzerinde yazıyor zaten tarifi.Devam sütünün içine koyuyorsun.
Muhallebiyi bir paket küçük kutu sütle hazırlıyorum içine iki tatlı kaşığı şeker, iki tatlı kaşığı pirinç unu koyuyorum. Devamlı karıştırıyorsun kaynadıktan sonra bi kaç dakika daha bekletiyorsun. Aradada devam sütünden yapıyorum. bunları yedikten sonra uyanmıyormu diye soruyorsan bizde gece 3 kez kalkıyoruz.
Goncacım Eylül güle güle giysin ayakkabısını.
Arzucum tekrar geçmiş olsun. Umarım tatilde bir sorun yaşamazsınız.

Tebessüm :)

merve sarışın afete ve size maşallah :nazar: minik fıstıklarımıza bir fıstık daha eklendi. :)

meltemcim, ilaçlar ve bal- karabiber karışımı iyi gelir de çabucak iyileşirsin inşallah canım. kontrol haberlerini ve özellikle yeğenimizin cinsiyetini dört gözlle bekliyoruz. :-*



Fatma-Ezgi Anna

10 Temmuz , 2007, 13:39:00 #7517 Son düzenlenme: 10 Temmuz , 2007, 13:41:44 Fatma-Ezgi Anna
Zehracim yüzme icin bebek bezini nerden aldin zehracim ? Ben de alayim bari.

Meltem cok gecmis olsun,umarim daha iyisindir ilaclardan sonra.kendine dikkat et icinde bir can var ve birde kücük belemirin,onlar icin biraz itina göstermen lazim kendine  :icon_thumright:

Seyda iyi tatilleeeeeer  :wave:

Özlemcim ninni okadar cok bilmiyorum ama bol bol sarki söylüyorum oda bana eslik ediyo  :k06:Müzigi cok seviyo simdien belli.Sende sarki söyle bol bol Selime, detoneligi bos ver sen söledikce o cok mutlu oluyordur bundan emin ol.

Aslicim(ecenin annesi  :D) ben tatile gitmedim canim ya kayinvaldeme gittim iki günlügüne.Yeni farkettim de Eceyle Ezgi Annanin arasinda 1 gün varmis.Ece emeklemeye baslamis kocaman bir  :nazar: Ece hanima  :opucuk:

Esra hosheldin sende  :flowers:

Pinarcim kuaföre gitmek eminim cok iyi gelmistir..benimde cok ihtiyacim var ama türkiyeye gitmeyi bekliyorum röfle yaptiricam,burdaki kuaförler güzel yapmiyolar rengi istedigim gibi olmuyo bir kere yaptirmistim bidaha yaptirmam Istanbuldaki kuaförüme gideyimde bende kendime geleyim biraz  :k06: Bu arada istanbul bulusmasindaki resimlerini gördüm de gerceketen cok hos bir bayansin ilk defa görüyürum ben seni..artik bol bol resim koyarsin forma dimii

Jbduncum Avcilardan gecmende yeterli,önemli olan oranin havasini alman  :k06:  Muhallebiyi sormusuun ,valla bende hazir muhallebilerden veriyorum ve sebzeli muhallebilerden ama yinede gece uyaniyo ,bizimki aliskanlik haline getirdi sanirim  :'(

ben evde hic kendim hazirlamadim muhallebi o konuda yardimci olamiycam ama birsey dikkatimi cekti evde hazirladiginiz muhallebilere seker koydunuzu yazmissiniz,ama 1 yasina kadar seker ve tuz sakincali degilmi arkadaslar

Mervecim sen ve sirin kizinda hosgeldiniz.Victoria Cemre Amerika-Türk karisimi sanirim,benim kizimda Alman-Türk karisimi  :k06: Bu konuda paylasimimizin cok olacagina inaniyorum (dil,kültür konularinda bebislerimizi yetistiriken neler yapabilcegimiz gibi).tekrar hosgeldiniz  :flowers:

Arzucum cok gecmis olsun ardacima,umarim cabucak iylesir de hem o rahalar hemde siz..cok öpüyorum yakisikli damadimi  :opucuk: Hem doktor manyakmi yaaa,ne demek tatil önermiyoruz,burdaki doktorlar erkenden havuz öneriyorlar hatta ebeveyinli yüzme dersleri falan..Melteminde dedigi gibi kalabalikla ,insanlarla degisik mekanlarla ne kadar erken tanisrsa okadar iyi olur.Birde kavanoz sebzelerinden yemiyormus sanirim Ardacim.Gelininde icinde havucu fazla olanlardan yemiyor yani havucla arasi yok malasef..sende ardanin neyi sevmedigine dikkat edersen belki severek yiyabilecegi bir kavanoz sebze yemegi bulabilrsin ve özellikle 8.ay kavanozsebze yemekleri bir harika bizim yedigimiz yemeklerin tadinda,özel bir tuz kullaniyolar icinde cünkü bir dene istersen belki yer bu sefer ve sende tatilde rahat edersin canim benim

Goncacim benim kizin kaka sattleri belli de  :toothy10: bazen aralardada yapiyo cok kakaci benim kuzum  :toothy10:  Hamilelikte bende cok hareketliydim ama hala cekmedim tabi  :k06: ama dogumdan iki gün önce evi bastan asgi temizlemistim,camlar,mutfak dolaplari,dip köse vs dogumdan sonra cok gelen giden olur ve bebekten dolayi zamanim olmaz diye.Ve hic yorulmamistim ..Eylül hanimin ayakkabilari hayirli olsun,yakin zamanda cok yürümekten eskitir isallah  :k06:  :opucuk:

Aslicim ben emzirmedigim icin sordugun soruya cavap veremiycem ama istersen gündüz emzir gece mama ver,ama daha önce yzdim ben mama ve muhallebi verdigim halde benim cadi uyaniyo yinede ama allahtan 1 aydir sadece 1 kere uyanmaya basladi.

Aysegül ben senide merak ediyorum bir resmini koyasana kizz,bi meshur resmin vardi ama onuda hemen kaldirmistin ben görememistim,koyarim yine dedin ama hala ses seda yok  :caca:

benim minigim uyandi,bizden havadisleride sonra yazariiim



Ardaömür(Arzu)

Teşekkür ederim kızlar Arda bu gün daha iyi.
Deterjan konusuna gelinca bilmiyorum dedim ya dr çok gıcıktı.Hacı şakir toz sabun ve çok az bingo soft yumuşatıcı kullandım hep hiç değiştirmedim ve kesinlikle her zaman ütüledim çamaşırlarını.İlk defa bir dr bu kadar para verdiğime üzüldüm.Bizim kendi dr da gıcık olduğunu söylemişti ama bilgi konusunda iyi demişti.Gerçi verdiği ilaçla o egzama hemen geçti ama bilmiş bilmiş tatilde ne işiniz var demedimi üstüne atlayasım geldi yani bu kadar itici bir tip olamaz.
Ardanın kendi dr nestlenin 8 tahıllısını ve sebzeli pİrinçlisini verdi(kavanoz mama yemediği için)otelin yemeklerinden vermeyeceğim sadece diet yemeklerinden yani sebze haşlamalarından karıştırıp verebilirsin dedi.
Bu ay lezzet duygusu geliştiğinden çok ama çok az tuz ve şeker ilave edebilirsin dedi.
Köfte,balık,makarna,pilava başladık ama sebzeli pişecekmiş.
Öğün aralarını artık daha çok açacağı için yoğurdu yemekle veya meyveli olarak ver dedi ama yiyorsa zaten sorun yokmuş.
Artık bebek olduğunu bilirlermiş bebeğim derğilerindeki gerçek bebek resimlerini göster ona anlat çok sevinir dedi.Gerçektende bayıldı.
şimdilik bu ayki kontrolümüzden hatırladıklarım bunlar ha birde huzursuz olduğu zaman şu lambayı açan düğmeler varya onlarla oynat hemen huzursuzluğu geçer dedi ve evet buda işe yaradı



Fatma-Ezgi Anna

Arzucum ardanin daha iyi olmasina sevindim.  :opucuk:



Fatma-Ezgi Anna

Bizden havadislere gelince..

Ikgün babannedeydik bol bol oynadi bebisim babannesiyle cok babnneci oldu benim kiz  :k06:babnnede kucagindan hic indirmedi ninniler söyledi bol bol  :love9:

Büyük teyzemiz de gelmisti onunlada oynadik bol bol,ilk basta yadirgadi onu cünki uzun zaman sonra ilk defa görüyodu,dudak büzüp agladik basta ama sonra gülücükler ve oyunlara basladik  :D
Birde kaza atlattik..öglen uykusu icin babnnesinin yatagina yatirmistim ama devamli gidip gelip bakiyordum,biz terasta cayimizi yudumlarken aglama sesiyle kostum hemen bi baktim yerde benim ki allahtan yatak alcakti yerdede kalin hali vardida bisey olmadi  :'(

Artik kizim emekliyo teyzeleri  :aferin: ve bayagi dillendi..dede,baba,mama dan sonra ene(anne). ge ge ge ( gel) ve dit (git) demeye basladi  :nazar:
Topu yuvarlanip gidince arkasindan ge ge diye bagiriyo,yada  sehpanin üzerindeki kumandayi alamayinca kumandaya ge ge diyo  :k06: bugünde oynuyorduk bana ge ge diyodu bende gidiyodum yanina,ben yanina gidincede dit dit demeye basladi  :toothy10: gel ve git oyunu oynamaya basladik,artik parmaginda oynatmaya basladi beni  :k06:



Fatma-Ezgi Anna

10 Temmuz , 2007, 14:39:25 #7521 Son düzenlenme: 10 Temmuz , 2007, 14:41:27 Fatma-Ezgi Anna
Baktim canim benim cok tesekkür ederim beni kirmadigin icin...

yagiz sana benziyo,ben seni hep rekli gözlü düsünmüstüm neden acaba  :icon_scratch:  cok hos hatunmussun aysegülcüm  :nazar:   :opucuk:



Tebessüm :)

niye kırayım fatmacım, yeni fotlarım olunca ekliycem. o resimdeki yağız değil biliyosun dimi? arkadaşımın oğlu samuel o.

Fatma-Ezgi Anna

biliyorum aysrgülcüm yagiz olmadigini  :toothy10: okadar cok büyümüs olamaz dimi  :ehi: ben yagizin diger fotograflarina baktigim icin yagizi sana benzettim...ay aysegül cok güldürdün beni ya allahimda seni güldürsün  :k06:



Tebessüm :)

 :toothy10: ne biliyim, yazdığını okuyunca, acaba onu yağız mı sandı dedim. yaw sorma bende bugün hiç kafa kalmadı. birkaç saat önce kendime bir bardak kola doldurdum, tam şişenin kapağını kaptıyodumki şişe elimden savruldu gitti :-ooo şok oldum heryer kola oldu, 1 lt kola bütün halıyı batırdı. :cildir: tabi heryeri sildim ama ben de hal kalmadı. :icon_pale: :-\

Fatma-Ezgi Anna

bende de oluyo öyle,gecengün bende bir bardak cayi döktüm haliya ve cok zor cikardim lekeyi  :cildir:  bardak elimdeydi ve biraktim bardagi elimden istem disi oldu ama nasil oldugunu bende anlamadim  :icon_scratch: bazende mutfaga giriyorum bisey almak icin ama 1-2 dakika düsünüyorum ne alacaktim ben diye  :'( allahim sonumuzu hayir etsin bu bebsiler bizde akil birakmadi valla  :k06:



Fatma-Ezgi Anna

10 Temmuz , 2007, 15:39:37 #7526 Son düzenlenme: 10 Temmuz , 2007, 16:52:24 Fatma-Ezgi Anna
Gözdecim hos geldin  :flowers:
Umarim tatiliniz iyi gecmistir



Fatma-Ezgi Anna

Bugün form bana kalmis biraz resim ekliyeyim bari  :k06:



ponçik

10 Temmuz , 2007, 17:58:03 #7528 Son düzenlenme: 10 Temmuz , 2007, 18:02:37 Gonca
Arzu çok geçmiş olsun doktora sinir olmakta haklısın gerçekten , inan ben bile sinir oldum  :igrenc:
neden tatile gitmezmiş bebekli ailelert canım , o doktor hiç yurtdışına gitmemişmi yada tatil beldelerinde 20 günlük denize sokulan bebekleri hiçmi görmemiş  :caca:
birde tatil köylerinde ziyadesiyle sebze ve et haşlama bulablrsin , biz tatilde evde değilde otelde olsaydık o şekilde yapmayı düşünmüştüm  ;)

Ayşegül bence açık kumral sana yakışır, hani şu manken resimlerini gözümün önüne getirdim de  8) bence dogru karar bu  :icon_thumright: senin yerine kolayı halı içti desene  :laughing7: geçmiş olsun çokda uğraştırır o meret  :tongue3:

Aslı hoşeldin Defnenin avatardaki resmine bayıldım bayıldım  :opucuk:
bence gece mamasına başla hem rahat edersin , birde 2 kere uyanıyorsa bunu 1 e düşürmeye çalış, tamam buna alıştırana kadar 1-2 gece ağlayacak ama inan hemen alışacak ve sonra sen rahat edeceksin  :hello2:

Jbdun ben bir-iki kere muhallebi yaptım ama hero babynin iyi geceler mamasında karar kıldım , hem tadı çok güzel hemde hazırlaması çok kolay  :laughing7:

Pınar , işten yorgun argın gelmek de cabası oluyor değil mi ?? ama bir gülümsemeleri yetiyor yaa  :love7:
Allahım onları bize bağışlasın  :amin:

Merve maaşallah hepinize  :nazar: Cemrede çok tatlıymış annesi , sağlıkla büyüsün inşallah

Fatma teeşkkür ederiz , bu gidişle ayakkablıar yürümekten değil emeklemekten eskiyecek  :ehi:  emeklerken ayakkabının burnu yere sürttüğü için  :laughing7: resimleriniz süper çıkmıl büyümüş de dillenmiş de maaşallah annesi Ezgiye  :nazar: bende akıl kalmadı valla  :dontknow: odadan mutfaga gidiyorum ne yapcagımı unutuyorum sonra mutfakta Eylülün oyuncagını görüyorum hadi kaldırayım diye alıp içeri gdiyorum , sonra yerde ufacık bi toz görüyorum süpürgeyi almaya diye gidip yarım saat sonra tekrar tozu gördüğümde aklıma geliyor  :k02: :k02:  anlayacağın hepimiz aynı haldeyiz  ;D

bizim ayakkabılarımız çok şık oldu olmasına da sanki kızım yürürmeken vazgeçti anlamadım
ayakkabılar değişik geldi galiba  :icon_scratch: doktoru arayıp soracagım , tam yürümesinimi bekleseydik acaba  :dontknow:
ben de çıkmadan bir resim koyayım geçen gün IKEA ya gitmiştik
halamız postların içine yatırmış Eylülü , o da yumauşak yumuşak yatmış , neyseki ağzına fılan girmemiş tüyler  :suclu:

HERKESE İYİ AKŞAMLAR ÖPÜLDÜNÜZ GÜZEL ANNELER VE SAĞLIKLI BEBEKLERİ  :opucuk:



[eklenti yönetici tarafından silindi]



aslio

Ezgi Anna'ya  :nazar: Çok güzel resimler. Ezgi Annanın doğum tarihiyle kızımınkisi yakın galiba birbirine biz  26 Ekim doğumluyuz.
Ayşegülcüm 8.ayınız kutlu olsun atladım mı yazmışmıydın canım.... :flowers: :flowers:Yağızı kocaman öpüyorum....