EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

jbdun

Alıntı yapılan: ayşegül - 08 Temmuz , 2007, 23:43:43
pınar ve jbdun ne tembel hatunlarsınız yaw, akşamdan beri 20 sefer girip çıkmışımdır foruma  :director: resimler nerdeeeee?!!! şaka bir yana eminim güzel vakit geçirmişsinizdir, ben de telefonla da olsa aranızda olmaktan mutluluk duydum.  nayatla konuşmayı unutmuşum, çok sonradan aklıma geldi :suclu:



resmleri küçültmede sorun yaşıyorum ayşegül yaw :suclu: çok güzel vakit geçirdik canım, inşallah bi gün izmirde de buluşma ayarlarız da oraya gelirim :hieyt: telefonla katılman çok sürpriz oldu canım  :opucuk: nayatın sana çok selamı var canım  ;)

Ardaömür(Arzu)

Eveet başlayalım
Ardanın bogazları çok kötüymüş yaralı anjin olmuş calpol ve fitille ateş düşüreceğiz duruma göre belki peditusta vereceğiz.Sadece 60gr almış 7560gr olmuş boyu 73cm yani yine fenalardayız.Yiyoda niye kilo almaz bilmiyorum.
Kolu için deri hastalıkları uzmanına gönderdi deterjandan olmuş olabiir dedi.Kortizonlu krem verdi 3 gece kullanacağız gündüzleride bolca hametan süreceğim.Doğum lekesi için biliyordum aslında ama bu dr. kalıcı dedi zamanla biraz azalırmış.
Kızlar yine pek bi fenayım zaten tatilde burnumdan gelecek galiba
Güneş kesinlikle yasak  sadece gölgede oturun dedi bu yaştaki çocuklu aileler aslında tatile gitmemeliymiş öyle diyor bu cildiyeci ayyyyy hem 150ytl aldı hemde bir okadar nemruttu gıcık şey



Tebessüm :)

 :cildir: birr sürü şey yazdım hain makine reset attı hepsi gitti. :cildir:

arzucum geçmiş olsun canım. :sad1: inşallah ilaçlarla düzelir minik adamım. :-\ inşallah cumaya kadar geçer de tatilinizi güzel geçirirsiniz canım. yiyip de kilo almaması, yememesinden iyidir canım, herşeyin vitaminini almış olur. bizimki yemedi ve almadı :-\ peki boyu uzamış mı? boya gittiği için almamıştır belki de.  :dontknow:

jbdun teşekkür ederim, sen de selamımı ilet lütfen nayata. :)

gözdecim hoşgeldiniz.  :flowers:

gonca ilk ayakkabılarınız hayırlı olsun canım, güle güle giysin eylüş. :-* valla ilk fırsatta, yağızı babasına satabildiğim ilk fırsatta gidicem kuaföre. önceden röfle yaptırıyodum, saçlarım çok yıpranmıştı, şimdi açık kumarala boyatmayı düşünüyorum, bakalım...

zehracım güle güle giysin cicilerini ravza prenses. :opucuk: uykusu da en kısa zamanda düzelir inşallah. :-\

jbdun

ardaya çok geçmiş olsun arzucum, inşallah ilaçlar etkisini hemen gösterir de ardacık da hemen iyileşir tatile çıkmadan önce :amin: kolu için deterjandan olmuş derken ne deterjanı ki bu arzu :icon_scratch:

ayşegülcüm nayata selamını ilettim canım ;)

aslı

Sayfalar uçup gitmiş o yüzden okuyamadım ama yarın hepsini olmasada bir kısmını okumaya çalışacağım.

Arzucum geçmiş olsun . Nasıl deterjandan olmuş ki  ??? .

Gonca ilk adım ayakkabısını güle güle kullansın eylüşüm.

Zehracım ravza sena dillenmiş. Ana kız bol bol sohbet edin artık.  :love3:

Gözdecim hoşgeldin. Sen ve Hira neler yaptı bakalım tatilde.



jbdun

kızlar bugün milupanın 7tahıllı uykudan önce mi ne bi mamasını gördüm, aptamille yapılması yada milumille gerekiyormuş.
Nasıl yapılıyor bana söyler misiniz?Almadım ama denemek istiyorum,

ya da evde muhallebi mi yapıyım kendim siz ne önerirsiniz? bi de biliyorum çoğu kez verildi ama sizin hazırladığınız akşam yatmadan önce verdiğiniz mmuhallebi tariflerini yzar mısınız? :help:

aslı

Ben birşey sormak istiyorum. Son zamanlarda Defne öğünlerinin yarısını ancak yiyor ondan sonrada emmek istiyor. gece 2 kere uyanıyo bende o kadar sık emdirince  sanki doymuyor gibi geliyor çünkü uykuya zor dalıyor. Gece daha mama vermiyorum süt varken emsin istiyorum ama öğünlerini tam yemediği için sık emiyor . Acaba gece mama vermeye başlamalı mıyım



jbdun

aslıcım ben de aynı senin gibi düşünüp de (gece 2-3kere uyanması) mama araştırması yapıyorum :laughing7: öğünlerini yemesinde bi sorun yok ama ecrinin, benim sorunum sadece gece uyanmaları konusunda

puysal

ayyyyyy en sonunda banyo yaptım ohhhhhhh tabi saat bu saat oldu:( yan komşumuz bir kavga etti kızlar anlatamam.. bizim odanın bitişiğinde oldu kavga sanırım adam camı çerçeveyi indirdi..Kapıyı vurdu gitti uyuz adam... kadında hüngür hüngür ağlıyor şimdi.. Kızım uyandı seslerinden... allah sabır versin kadına adamı fazla gözüm tutmamıştı zaten..

jbdun ben milipanın 7 tahıllısını sabahda kullanıyorum devam maması sonra biraz bebe bisküvisi ve bir kaşıkda 7 tahıllı. sabah uyanınca onu yiyiyor sonra uyuyor uyandığında da kahvaltı yaptırıyorum.. tabi bu akış ben evdeyken oluyor:) Babaannesi devam mamasına katılan mamalardan anlamıyor maalesef..  7 tahıllıyı muhallebi kıvamına getirmek için kullanıyorum desem yerdir. Tek başına hoş bir tadı yok ama Nehir seviyor:)

Ben gece yatırırken gogly veriyorum bazende devam mamasına pirinçunu ve 2-3 küp şekerle muhallebi yapıyorum.. Ama bugün önce banyosunu yaptırdım sonra bir uyku bastırdı kızma 5 kaşıktan fazla yemedi.. Akşam uyanacak sıpa... sürekli su içmeye uyanıyor zaten..

Gonca yeni ayakkabılarınız hayırlı olsunn:)

Offf nasıl yorulmuşum.. şimdi yatacağım.. Hepinize tatlı rüyalarrr

aslı

jbduncum biz sabah kahvaltısı hariç öğünlerini tam yemiyor akşamüstü eve dönünce üstüme atlıyor  :D  . Mama versem mi vermesem mi karar veremedim bir türlü  :dontknow: .  Tecrübeli anneler  :help:

Eğer öğünlerde bir problem yoksa gece de 2 veya daha fazla uyanıyorsa mama  vereceğiz demişti bizim doktor. Ama nasıl yapıldığı hakkında bir bilgim yok . Dediğin gibi yazılmıştı ama bende not almamışım hiç



jbdun

pınarcım gözün aydın canım, ben de yatıcam şu mesajı da yazıyım çünkü yarın sabah erkenden kınalıadaya gidiyoruz teyzemlere :laughing7:
yazık komşunuza yaa, üzüldüm :sad1:
bu mama işi de ne karışıkmış yaw, ben zor yapıcam galiba bu mama olayını, inşallah becerebilirim :amin:


aslıcım  ben bi de mamalı gece uykusuna bakıcam ecrinin, bu hafta bi gün denemeyi kafama koydum bakalım artık  ::)


iyi geceler kızlarrrr :sleepy1:

Zara82

fazla zamanim yok kisaca su mama olayina birsey yazayim dedim...

ben yatmadanönce hepsini denedim kasik  mamasi, devam mamasi ama yinede uyaniyor   :cildir:

iyi geceler herkese



Tebessüm :)

pirinç unu muhallebisi: 150 ml su, 1,5 yemek kaşığı pirinç unu ve silme 1 yemek kaşığı toz şeker ilavesiyle sürekli karıştırarak pişirilir, ılınınca 4 ölçek devam maması/ sütü eklenir. güzelce karıştırılıp afiyetle yedirilir. :laughing7: şimdi jbdun devam maması ne devam sütü ne diye sorcak :laughing7: 4-8 ay arası kullanılan biberon mamasına devam maması, 8. aydan sonra kullanılan biberon mamasına da devam sütü denir. şu durmda sen devam sütü ekliyceksin muhallebiye. ;)

meltemk

Arkadaslar isler yogun. Simdi ofisteyim ama hemen cikip musteriye gitmem lazim. yine dayanamadim bir yazayim dedim. Yoksa yazmadim mi 1 ay geciyor ;)

Arzu olur mu oyle sey yaa. Bu yasta bebegi olanlar tatile gitmemelilermis. O doktor biraz mazi da kalmis. Bence bebekler ne kadar erken alisirlarsa farkli ortamlara ya da biraz uyum saglamaya buyudukce o kadar uyumlu olurlar. Sen cocugu 3 yasina kadar evde tut, sonra disari cikinca sudan cikmis baliga donsun. Sen gidene kadar Ardayi iyilestir guzelce, orada da tatil yapin. Ehh tabi yalnizmissiniz gibi olmuyor ama insan biraz ayarlar gunlerini ona gore :) Oglen uykularindan bir gun sen bir gun esin onunla odaya gelip uyursunuz. benim tatilde en sevdigim anlar Belemirle ayni yatakta ogle uykusuna yattigimiz zamanlardi. Belemir hep yalniz odasinda yattigi icin benim acaiiip hosuma gitmisti valla. Tabii Alanya sicak olur dikkat etmek lazim ama eminim cok guzel gececek. Iyi tatilller yine. :hello:

Zehra gule gule giysin Ravza minnosu gozluklerini mayosunu. Bizim kizda epey bir konusmalar yapiyor. kendi kendine konusuyor.

Gecmis olsun diye arkadaslar cok sagolun. Ama gecmiyor kardesim.... Dun aksam doktora gittim artik. Biraz ilac verdi, bakalim bugun alacagim. Insallah duzelir, hem de miniklerime gecirmem. Aysegulcum cok sagol uygulayacagim bu aksam bal + karabiber tarifini....

Asli / Jbdun bir fikir verir mi bilmiyorum ama biz hic evde muhallebi yapmadik. Aksamlari kasik mamasi veriyoruz. Hazir Milupa Nestle falan. gerci Belemir tatli seyleri hic sevmedigi icin pek yemiyor. Ama idare ediyoruz. Sonra yatmadan da Aptamil 3. degisik kasik mamalari var piyasada. Onlarda alip aksam yemegi olarak verebilirsiniz bence. Yatirmadan once de yine emzirirsiniz.

Zehra / Fatma TRde var kavanoz mama - goncanin dedigi gibi - ama ben hepsini buradan goturdum. Cunku TRde etli cok az cesit var. Ben hergun etli /tavuklu / hindili bir mama veriyorum. O yuzden 25 kavanoz goturdum. Elbiselerinin aralarina yerlestirmistim. Bir sorun cikmadi.

Aklimda kalanlar bunlar. Simdi kacayim. Su ilaclari alayim. 2 tane musteriye gidecegim. Yarin de insallah kucuk cicegimin kontrolu var iyi haberlerle gelirim. Bye :wave:





mercem

Hosgeldin diyen arkadaslara tesekkur ediyorum...  :flowers:

Arda' ya gecmis olsun, umarim iyilesir de tatiliniz iyi gecer...

Jbdun ben devam mamasi, kasik mamasi hepsini denedim ama Cemre yine de uyaniyor geceleri, bir etkisi olmuyor yani...Ben hic muhallebi yapmadim, yapmasini bilmiyorum zaten.Belki burada yazilan tariflerden denerim ben de...

Zehra kizin gule gule giysin cicilerini...

Gonca ilk ayakkabilarini gule gule kullansin tatli kizin...

Ben de birkac fotograf koyayim,
Ilk basta ailem...
Ve kizim...

[eklenti yönetici tarafından silindi]