EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Emine

Gonca ve cocuksa bebişlerinize maşallah diyeyim öncelikle şu tay tay durma tam olarak nasıl oluyor?  :laughing7: Sağlık ocağından da aradıklarında sıralıyormu diye sordular ne diyeceğimi bilemedim. ::) Ceylinde maksimum 3 saniye kadar bir yere tutunmadan ayakta kalabiliyor sonra yetişemezsem hooop popo üstüne  :laughing7:
Goncacım kolay gelsin temizlik işlerinde de Eylül bu hızla devam ederse yakında annesine yardım etmeye başlar  :k06:  :nazar:
Aslı hani fotolar ben göremiyorum şekerim  :caca: yolda tanıyacağım söz  :k06:
Ayşegül cam rende olayını herkes yaşamaya başladı ben ara sıra bakıyorum eksilen var mı diye ama aynı şeyi yaşamadan ben de bıraksam artık iyi olacak galiba.Sebze çorbasını süzgeçten geçirme işini bıraktım doktor blender kullanabilirsiniz artık dedi.Meyve püresini de onunla yaparım artık olmazsa.
Gözdecim valla içim açıldı gül gül Allahta seni güldürsün.
Şerife paylaşımın için sağol canım
Zehracım Gözde yazmış zaten evet saçlarını kurutmamak yapıyor işe,okula geç kalıyorum diye kurutmadan çıkardım sabahları sinüzit oldum sonunda.Bu teşhis konulduktan sonra yaz kış demeden kurutmaya başladım geçti.Seninde geçer inşallah.Ceylinde tek başına oynamıyor malesef illa annesiyle oynayacak  :-\
Seydacım evet çok üzüldüm zamanında hala aklıma gelir şimdi almasaydı doktor o bebeğimi yaşayacakmıydı nasıl olacaktı kime benzeyecekti,kız mı erkek mi olacaktı.Tam sevgililer gününde kürtaj olmuştum.Günahı boynuna artık yapacak birşey yok. :'( Ağız kokusuna gelince Ceylinin ağzı kokmuyor ama ilk baştaki o süt kokusu kalmadı tabi
Beril ben 60 gr kadar kıymayı 2 günlük çorbasına koyuyorum.

cocuksa

emine benimkide koltuğun üstünde tay tay diyoruz biraz duruyo.benim tay tay dediğim o.benimki emeklemiyo zaten baabsıda emeklemeden yürümüş benimkide öyle olucak heral.öyle yürümek ayakta durmak istiyo.

Tebessüm :)

emineeee gözde o esprileri tek başına mı yaptı? hani bana teşekkür :caca: :D evet canım sen de bıraksan iyi olur bi cam rende faciası yaşamadan. :cildir:

şeyadcım bakalım ne diycek dr, çok merak ediyorum, inşallah iyi bişeyler duyarız bugün. ist. a gidince gircen dimi nete? bizi habersiz bırakma, çatlarız meraktan valla. :D :opucuk:

anitacım anneciğin çok başarılı bir ameliyat geçirir inşallah  canım.

sevalcim az tuzlu yap bari yemekleri, siz isterseniz tabağınıza eklersiniz tuzu. ağır gelebilir ayşegüle( ayşegüldü dimi?)

emine ben de bilmiyorum tay tay ne, sırlama ne. yani tutunarak durmak mı, tutunarak yürümek mi? bi arkadaş aydınlatırsa seviniriz dimi? :k06:



Emine

Ayşegülcüm zaten ben senin her yazdığına gülüyorum anacım ayrıca belirtme gereği duymadım o yüzden  :suclu:  :k06:

cocuksa

zaten çok tuzlu yapmıyoruz.evet ayşegül ismi adaşın yani.

ponçik

Alıntı yapılan: ayşegül - 07 Haziran , 2007, 14:00:48
emine ben de bilmiyorum tay tay ne, sırlama ne. yani tutunarak durmak mı, tutunarak yürümek mi? bi arkadaş aydınlatırsa seviniriz dimi? :k06:
bizim köyde tay tay diye ayakta öyle birkaç sn.durmasına derler
sıralama da tutunarak (mesela üçlü koltugun bir ucundan öbür ucuna ) yan-yan yürümesine derler

okey mi bacılarım  :icon_thumright:  :ehi:  :laughing7:



Emine


ponçik

haydaaaaaaaaaaaaa  :icon_scratch:
bugün kimse uğramamış buraya   :director: kızlaar hepiniz tatil için bavul mu hazırlıyorsunuz  ;D
ben uçak biletimi aldııııım
23 haziranda kısmetse Marmaristeyiz
uçaktaki son 2 koltuk  ;D şansa bakın yaw

hadi ben kaçtım kızıma gidiyoruuuuuum  :muzz:



seyda

 :ehi: :toothy10: bizim köyde de Gonca nin anlattigi gibi derler diycem de bizim köyümüz yok :ehi: kasabaliyiz biz :ehi:

Aysegülcüm,
annem torunhasretinden 50 yasindan sonra laptop alip ADSL baglatti :toothy10: :ehi: girerim nete Istanbuldan. tabi hergün girermiyim bilemem ama sizi yanliz birakmam. bize doktordan sonra haber ver olurmu. ha bide ne zamandir aklimdaydi, sen demistin ya bizim tarafta dedeye beybaba derler diye, cerkez misiniz siz? benim arkadasim vardi da onlar da öyle derdi...

bugün komsum geldi bi kahveye, kadin koreli kocasi isvicreli. 2 cocugu var erkek 4 yasinda kiz da 1,5. Allahim bagris cagris biri kosuyo öteki emekliyo. benimki de önce saskin saskin bakti noluyo diye sonra da bi basladi cigliklara cocuklar korkup sustu valla :ehi: :toothy10:

şerife Berat

 ii akşamlar kızlar   

bugunde coşturmuşsunuz forumu valla.bende işlerimi bitirdim bi bakayım dedim ,herkeste bi tatil hazırlığıdır gidiyo valla ne güzel bizim içinde eğlenin arkadaşlar
biz bu sene tatile çıkamıycaz maalesef yıllık iznimde annem ameliyat olucak hem ona bakıcam hemde bebişime  :(

eminecim ben şu cam rende olayını anlamadım ne oluyoki cam rende kullanınca  :icon_scratch:

Fatma-Ezgi Anna

07 Haziran , 2007, 19:26:45 #6880 Son düzenlenme: 08 Haziran , 2007, 03:59:28 Fatma-Ezgi Anna
Berilcim ben genelde türk yemekleri yapiyorum..arasirada alman yemegi yapmaya calisiyorum senin dedigin gibi esimin gözünü boyamak icin  :k06: zaten esim cogu zaman (yorgun degilse ve bos günlerinde ) yemegimizi kendi yapar cok marifetli bu konuda ee fransiz mutfagi üzerinede egitim almis merakli mutfak islerine,sansliyim o konuda  :k06: yaptiklarindan eklerim 1 kactane resim..zaten bu gün bol bol resim eklemek istiyorum  :k06: ayrica kagit vermeyin eline bebeklerin,allah korusun yutarlar ..Esin nasil oldu,iyi mi simdi amaliyattan sonra,cok gecmis olsun..soruna cevap veremiycem cünkü ben hazir kavanozlardan veriyorum sebzeyle baraber bazen dana etli bazen tavuklu bazende sosisli aliyorum,daha kendim hicbisey hazilamadim ama yedigimiz yemekleri tutsuz ve baharatsiz yapip vermeyi düsünüyorum yavas yavas..


Bu arada bende  30 yasindayim hanimlar (ocak 77)..gidiyo genclik yavas yavas  :crybaby2:

Gözdecim hosgeldin...Hiraya masallah  :nazar:  emeklemeye baslamis..bizimkinde tik yok daha tembel benim kizim tembel  :k06: emekleme calismalari var ama cabuk pes edip basiyo yaygarayi,ayaklarindan iterek yardim ediyorum yada sevdigi bir oyuncagi ileri koyup ona gitmesini bekliyorum özelliklede pc  :k06: ona ulasmak icin elinden geleni yapiyo onunda bir resmini eklerim ayrica  :k06: dedimya bugün resim ekleme günüm  :k06:  Hirada dillenmis :nazar: bizimkide bugün lügatina dede ve ene yi ekledi..ene anne oluyo sanirim cünkü ben yaninda olmayinca ene diye bagiriyo..ben anne dedikce o ene diyo ben devam ediyorum anne demeye  oda artik sinirlenip bagriyo enee diye..yani diyoki iste diyoruz ne üsteleyip sinirlediriyosun beni  :k06: ayrica resmimiz icin yaptigin iltifat cok hostu,kizim ve ben cok mutlu olduk teyzesi  :flowers: hiranin resimleride cok güzel,annesi gibi fotojenik bir hatun hira hanim  :nazar: büyümüste kücülmüs gibi  :nazar: Bu arada Hiraya masllah uyanmiyomus gece  :nazar: yabizimki hala 2 defa uyaniyo..doktora sordum aciykio normal dedi ee biliyozda  :caca: bazen cok az iciyo süt gene uyuyo...sen nasil basardin yaaa ???

zehracim cok gecmis olsun..bilirim o bas agrisini.Anneminde migreni var tuttumu 24 saate geciyodu..artik ilacta kar etmiyo,dogru hastaneye ve serum takiliyo öyle rahatliyo valla :crybaby2: umarim senin ki tetavisi olan bi basagridir canim..tekrar gecmis olsun..Ezgi Anna yanliz oynamayi seviyor ama ya beni yada babasinida görmesi lazim yani gözünün önünde oldugumuz müddetce yanliz takiliyo  :nazar: temizlik yaptigim da diger odalardaysam yanliz oynuyo ama arasira bi görünüp hallo diyip el salliyorum oda bana gülücük atiyo sonra devam ediyo oynamaya  :k06: bu rada bende elime sopa alip geliyorum yanina  :caca: :caca: kiz kurutsana saciniiiii,tabi basin agrir sonraaa

Aysegülcüm yagiz nasil,baslandimi ilac tedavisine?Yagizimin bende moraran yerini öpüyorum ve senin su meshur remini ben göremedim okadarda baktim..merak ettim simdi..hangi sayfada?bende görmek istiyoruuuuuum!!!!


Jbdun Ezgi anna da ecrin gibi yapiyo elini ama daire cizerek,dansöz gibi yani  :k06: müzik duydugundada parmaklar birlesiyo oynar gibi nerden ögrendiyse..ben cok oynamam öyle ama  :k06: onunda resmini koyayim bari  :k06:

Seyadacim yolcusun demek..hadi güle güle git...Melis sorun cikarmaz umarim.ben de düsünmeye basladim simdiden nasil olacak ezgi annayla diye ee ilk deneyim..bizde aagustos 21 de yolcuyuz istanbula...sonrada sivasa gidcez..7 yil sonra ilk defa dogdugum yere gidicem..yanliz cikmistim ordan simdi 3 kisi gidiyorum..cok heyecanliyim..ben istanbul bulusmasina yetisemiyorum malasef  :'( ezgi anna da silikon emzik kullaniyo ama ben kokuya hic dikkat etmedim,kok muyo sanirim,uyaninca bi koklayayim  :k06: ya bide normal yemeklere basladilar ondandir, kakalarinin kokusu bile degisti  :k06: benim annemde leptopun L sini bilmezken simdi kurdu oldu valla ,kardeslerim evde olmayinca konusabilelim diye herseyini ögrenmis  :k06: bazen kamera göstermiyosa bakiyorum hemen yapmis yada kulakligivalla torun neler yaptiriyo  :k06:

Aslicim kizin ayni senin kopyan cok seker  :nazar: kizimida bana benzetiyolar hep,ben babasina benzesin cok istedim ama olmadi,saglik olsun,ikinciye artik :k06: ikinci demisken...esim cok yardimci olur Ezgi anna konusunda Allah icin ama bi ara ilk zamanlar yani ikimizinde sinirleri hat safadaydi,gaz sorunu uykusuzluk,ee esimde iste cok yoruluyodu(birbirimize hic sesimizi yüksetmemistik) ama bebekten sonra sinirleniyoduk arasira birbirimize...birgün misafirler gelcek..ben yemekti,temizlikti,bebekti artik burnumdan soluyorum,beyefendi yorgun oldugu icin popoyu kaldirmiyo hic..neyse bende dedimki ikinci bebek yapmiyorum..hic yardimci olmuyosun bana dedim ogünn bugündür Ezgi Anna konusunda 1 dedigimi iki etmez eger evdeyse herseyiyle o ilgilenir  :k06: cünkü esim cok seviyor cocuklari ve 3 cocuk istiyordu israrlarim üzerine 2 de karar kildik ve bende 2. yi yapmiycam diyerek santaja basvurdum (aslinda bende cok istiyorum iki tane olsun) :k06: Serifecim özellikle sana tavsiye ederim  :k06:


Goncacim Eylül`ede masallah  :nazar: artik taytaya baslamis  :hello2: :hello2: :hello2: formun ilk yürüyen bebisi eylül olacak galiba  :aferin: Goncacim bende devamli Ezgi anna yi öyle uyutuyorum..yedikten yarimsaat yada bir saat sonra uyuku saati geliyo eger cok yediyse 60 ml yada 100ml yemesine göre eger az yediyse 170ml süt hazirlayip veriyorum yatirinca,müziginide aciyorum ya süt bitince hemen uyuyo yada biraz kendi kendine oynayip  :nazar:

Anitacim bende formdan indirmek istedim o cd leri ama bir türlü beceremedim yaa  :'( bulabilirsem bende almak istiyorum..bizim burda bebek Tv de yok malesef normal cizgifilm aciyorum bende ve malasef benim kiz televizyon meraklisi oldu arkasi dönük bile olsa illa bakmak istiyo,napicam bilmiyorum  :'( Ee babasinin kizi nolcak,esim yatinca mutlaka televizyon acik olcak öyle uykuya dalcak.kulakligi takiyo kulagina seyrediyo yatakta bazen uyudu diye kapatiyorum hemen aciyo gözlerini neymis tam uyuyana kadar televizyonu seyretmese bile seini duycakmis allahim yaa :k06:

eminecim ellerine saglik bu slayt acilislari cok sevdim,bu gün bir girdim forma böyle slaytli slaytli harika harikaaa :k06:

Serifecim senin annenede gecmis olsun,önemli bisey yokur umarim..rende olayida,cam rendelerin disleri kiriliyomus ondan bahsediyolar

Bugün esimin dogum günü ,dün kizimla cok güzel bir dogum günü pastasi yaptik ..sabahta güzel bir kahvalti masamizi hazirladik hediyelerimizide yataginin basina koyduk...bugünde burda tatil iyi denk geldi yani..disari cikicaktik ama vaz gectik cünkü cooook sicak buarasi,bunaltiyo resmen  :'( belki aksam üstü cikariz biraz

Daha önce yazmistim ya bahceye birseyler ekip diktim diye..hepsini böcekler yedii,gül fidelerimi bileee  :( :( :( okadar da emek harcamistim,bugün ilacladik ama ne fayda giden gitti,1 iki tane fasülye kaldi elimdee :( neyse seneye artik

simdi gelelim resimlereee,eminecim simdiden özür diliyorum,resimlerim yer isgal edicek  :suclu: :suclu:

Esim mutfakta en sevdigi yemeklerden birini yapiyo tabikiii etttt


  bazi aksamlar hazirladigi meyve tabagii


ve prensesimin leptopa kavusma cabasi  :k06:


buda balkon keyfi ve eller birlesmis oynama durumu  :k06:





Tebessüm :)

çok komiğim demek emine :caca:

dr dan geldik, böyle bişey olmaz yaa, öyle iyi bi adamki...... 2,5 saat konuştuk. ama prof demezsniz, sanki konu hakkında çok bilgili sıradan bi insanla konuşuyoruz.Allah razı olsun adamdan.neyse... teşhisimiz doğru, tedavi de doğru. ama her önüyle çok aydınlattı bizi bu konu hakkında.yalnız, sintigrafi çektirmemizi istedi böbrekta tahribat olup olmadığını öğrenmek için, ben beynimden vurulmuşa döndüm dahası da mı var diye...damardan nükleer ilaç veriliyo, 4saat kadar sonra bu ilacın böbreklerden salınımı inceleniyo. batın ultrasonuydu, ilaçlı ultrasondu derken canım yavrum yeteri kadar yıprandı. bir hafta on gün bekleyip öyle çektirmek istiyorum, ne zaman isterseniz yaptırın dedi. idrar kültürümüzü de yaprtırıp bir ay sonra görüşcez yine. aslında hepimizin yapması gereken tavsiyelerde bulundu: vücudu yıkarken sıvı sabun veya şampuan kullanmayın dedi, durulama sağlıklı olmadığı için. ben  elimi sıvı sabunla yıkayınca durulanmış hissetmiyorum dedi, gerçekten ben de öyle hissediyorum, vıcık vıcık gibi geliyo yarım saat durulasam da... başını şampuanla yıkayabilirsin dedi. sabun olarak sebamedi önerdi, ph değeri cilde uyumlu olduğu için. booooool bol su içir dedi. sağlıklı idrarın beyaz olması gerekiyomuş ve kokulu olmaması gerekiyomuş ki, bizimki az su içtiği için kokuyo idrarı.  öğün aralarında bol su içirip yemekten bir saat önce kesmek gerekiyomuş suyu, midesi dolu olup emek yememzlik yamasın diye. bildiğiniz gibi alt temizliği önden arkaya doğru yapıcaz. denize yarım saati aşmamak ve mayosunu hemen değiştirmek koşuluyla girebilir dedi. aklıma şimdilik bular geliyo. ::)

şeyda ben, annem ve babam doğma büyüme istanbulluyuz, onların anne ve babaları ve sülale abana lı. çerkez değiliz yani canım.

fatmacım sildim canım resimleri, başka resim koyarım sonra onları görürsün...ben sizin resimlere tıkladım ama görmekte başarılı olamadım. :icon_scratch: yükleme gerekiyo sanırım.

goncacım biletiniz hayırlı olsun, şimdiden iyi yolculuklar canım.

Almiş'inAnniş'i

geçmiş olsun ayşegül yağızın nesi vardı şimdi haberim oluyo valla  :honk:

Tebessüm :)


aslı

07 Haziran , 2007, 22:46:22 #6884 Son düzenlenme: 05 Temmuz , 2007, 17:59:30 aslı
Ayşegülcüm dr. memnun kalmanıza sevindim. Dr. dediğine hem üzüldüm hem sevindim. Yine de belki birşey yoktur diye bekliyorduk ve dua ediyorduk. Ama doğru teşhis ve doğru tedavi olduğu anlaşıldı.  Hayırlısıyla herşey yoluna girecek. Yağızı benim için  :opucuk: annesi.

Fatma'cım Defne biraz benden biraz babadan almış mix yapmışız  :laughing7: . Yemek yapmayı bilen bir eş bu konuda çok şanslısın. Benim eşim yemek yapamaz ama telefonla çok iyi pizza siparişi verir  :k06:

Eminecim dün akşam son fotoları bilgisayara yüklerken yorgunluktan sızıp kalmışım o yüzden resim koyamadım ama işte şimdi gönderiyorum