EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

jbdun


jbdun

of geldim  :k06: ecrin hanımı uyuttuktan sonra kitaplığa bi daldık annemle 1,5saattir orayı temizlemekle meşguldük, sağolsun ecrin de hala uyuyo, zaten o uyanıkken hayatta yapamazdık orayı :basardim: neyse işimiz bitti ve bizden haberler ;)

doktorumuz 18eylüle sez tarihi verdi. 17sinde gidip tahlilleri yaptırıcam yatış olucak akşama izinli çıkıp 18i sabahı hayırlısıyla oğluşumu kucağıma alıcam :amin: bu arada hala isim belli değil :-\ ilk önce ben oytun ismini bulmuştum kutsal anlamına geliyomuş. Ama eşim askerde oyarım seni gibi dalga geçerler olmaz deyince aklıma yattı, hatta okulda bile dalga geçerlerdi. Kendimi o isme kaptırdığım için şimdi hiçbi isim onun kadar içime sinmiyo maalesef :sad1: ecrini ne güzel hemen bulmuştum ve çok hoşuma gitmişti. Bulduğum olası isimler bunlar ama dediğim gibi aklıma tam anlamıyla yatan yok. Sizden de önerilerinizi bekliyorum ;)

Akın
Eren=evliya,aziz
Erin=erginliğe erişmiş
Batu = üstün gelen, galip
Dirim=yaşama gücü
Elhan=nağmeler,ezgiler
Ener=en yiğit, en kahraman

jbdun

neyse, bu arada ecrini 2sokak altımızdaki kreşe yazdırdım ama henüz kabul ediliip edilmeyeceği belli değil çünkü 36aylıktan itibaren alıyolar milli eğitime bağlı. ecrin de malum kasım doğumlu olduğu için kasımda 36 ayını dolduracak. Okulun müdüre hanımı tanıdık 20kişilik kontenjanları varmış, eğer dolmazsa alacak ecrini de. İnşallah olur çünkü okula gitmeye çok hevesli, hemen hemen her hafta uğruyoruz okuluna :k06:

kardeşten dolayı galiba o kadar değişti ki anlatılacak gibi değil, yaşamak lazım :toothy10: anneme diyodum telefonda deli ediyo beni, laftan anlamıyo diye, bana sabırsızsın sen çok abartıyosun diyodu ama buraya gelip de görünce, kızım aklım burada kalıp dönücem diyo, hem bebek hem de ecrinle napıcaksın, bu çok fena bişey olmuş ;D
son 2 haftadır falan bebek gibi konuşmaya başladı, anne ten napıyotun gibi... kardeşim de böyle konuşcak falan diyo.
aslında hergün kardeşiyle konuşuyo, onu çok sevdiğini söylüyo ama dünyaya gelince ne yönde değişecek bilmyorum, inşallah olumlu yönde olur :amin:

annem sağolsun temmuzun 20sinde geldi ekim sonu gibi dönecek, o olmasaydı ne yapardım bilmiyorum :love9: Allah razı olsun annelerden...

cumartesi günü temizlik şirketinden gelecekler 4-5 kişi, ev güzelce bi temizlenecek :occasion14: hastane çantaları hazır, odamız hazır, gün bekliyoruz anlıycağınız :amin:

jbdun

kuzenimler gümüldüre tatile gelmişlerdi, onları ziyarete gittik 2-3hafta önceydi, arkadaki annem :love9: benim hanımağa uyandı, karnını doyurayım, daha sonra görüşürüz :-*


Emine

Jbduncum çok teşekkür ederim.  :-*  Ecrin de bayağı büyümüş hala aynı güzellikte maşallah 41 kere  :nazar: Bu arada senin göbek nerede hala aynısın kilo falan yok gibi ne kadar aldın? ya da aldın mı ? :D sana ve aile fotoğrafınıza da bir maşallah diyeyim  :nazar: Okula da kabul ederler inşallah. 20 kişi dolmaz herhalde ortalama sınıflar her yerde en fazla 15 kişi oluyor. Temizlik işlerinde de kolay gelsin. Az kalmış doğuma Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım :amin: İsimler içinden bence Eren güzel hem anlam hem Ecrine uyumu bakımından. Eşimin ortağının bebeği oldu 2-3 ay önce onlar da Eren koydular. 2. olarak Batu ismi de güzel diğerlerine göre  ;) Çok öpüyorum minik ablayı ve seni  :opucuk:

jbdun

güzel sözlerin için tşk ederim eminecim :-* benim göbek var da pek çıkmamış galiba :k06: 8kg falan aldım bu sefer, hatta geçen ay 2kg vermiştim almışımdır herhalde yine, ecrinden dolayı acaip strese giriyorum, ona laf anlatmak daha doğrusu anlatamamak beni deli ediyor :cildir:
okul da inşallah dediğin gibi olur canım :amin:
annemler de ereni beğeniyolar, bakalım daha bu isim listesini eşime vermedim o ne diycek :)
ben de sizi öpüyorum ;)

seyda

Selamlar,
annenemiz olmadan ilk günün yarisini devirmis bulunuyoruz :laughing7: sabah eerkenden kalktim önce kendim giyindim sonra Deren i giydirdim sonra da Alara yi uyandirip sandvicini verip ikisini de güzeeelce arabaya yerlestirdim. sonra ablamizi okula birakip alisverisimizi yaptik ve eve döndük. sonraaa yemegimi yaptim arkadasimla bi saate yakin tel de konustum vede ayni prosedürlerle yola cikip Alarayi okuldan alip eve geldim ve hatta uyuttum :nazar: nasil süperim dimi :ehi: bu aksam da Derosu babasiyla basbasa birakip büyük kizimla bir arkadas bulusmasi planliyoruz. bakalim insallah gerceklestirebiliriz. bugünkü hamaratligim bir yana annemi yana yakila ariycam gibi görünüyo. hatta bi yardimci organize etme üzereyim haftada bikac gün gelip cocuklarla ilgilensin diye. is görüsmeleri de devam ediyo Cuma yine bi görüsmem var. bu ikinci görüsme aslinda patron to-be ile :k06: hakkimda hayirlisi diyorum. daha ayarlanacak o kadar cok sey varki full time bi bakici etc etc. annem gelirim insallah dedi ama hayatta basa cikamaz ikisiyle. söyledi de zaten. Jbduncum ayni konusma benim de annemle aramda gecmisti gelmeden önce bi cocukla basa cikamiyosun diyodu gelince annem ki acaip sabirlidir - esim de yakinir keske annene banzeseymissin biraz diye- cildirdi yani. dün diyodu aklim burda kaliyo nasil basediceksin sen ikisiyle diye. herseyi yarim saat anlaticaksin Alara ya. asla biseyi hayir yada olmaz lafiyla yaptiramiyosun. inanlimaz inat ve dikkati da asla baska yöne cekilmiyo öyle kusa bak böcege bak aman hadi bak sunu da yapicaz diye. ha bu arada Ecrin erken baslamis ama Alara da her an sinirli yani yine mi Deren agliyo, yine mi acikti, biraz sussun artik etc etc. biraz önce araba koltuguna yatmis Deren in ben Deren oldum inga ingaa diye bagiriyodu. beni de kucaginda tasi, benim de karnimi ov gazim var diyo :laughing7: aslinda güler misin aglar misin bilmem ama öyle. moral bozmaca degil hazirlamaca arkadasim :tongue3: okul konusunda da aslinda keske önceden baslayabilseydi simdi bebek geldi ben gidiyorum psikolojisi olmasin. ama atlatirsiniz bi sekilde. mühim olan akli salim ve yerinde kacmadan tutabilerek yapabilmek (kendi adima konusuyorum zorrrr:)) isim olarak da ben en cok Batu yu begendim. severim zaten o ismi. ama Eren de güzelmis :icon_thumright: hayirli dogumlar olsun insallah kucagina al saglikla :amin:

baska ne yazicaktim unuttum. zaten Derosh mik mik ediyo yine. Meltemcim cok cok gecmis olsun. valla aklima gelmezdi burda böyle seyler olacagi. bu arada is konusundaki önerilerini dikkate aliyorum. aliyorum da bizim bransta zor. ama bende de aslinda o güc yok kalk haftalarca git bilmemnerelerde fuar acilsi hazirla, stand kurdur, o yemek senin bu yemek benim kostur etc etc. work-life balance nasil olur bilemiyorum. simdi görüstügüm is genelde isvicre isi dedi ama bir ayagimiz londra da diye de ekledi. bilemiyorum kafam pek bi karisik. esim de demokrat adam sen nasil istersen öyle yap diyor geciyorrrrrr :BangHead:

seyda

Jbduncum bu arada annen hic degismemis cok slm söyle. :opucuk:

anita

Emine tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.
Jbudun hayrlı ve rahat bir doğum diliyorum. Ben Eren ismini çok beğendim.
Şeyda sana kolay gelsin iki çocuklar çok zor olmalı ama altından kalkarsın sen. iş mi arıyosun sen yanlış mı anladım?

Ben de haftaya kontrole gidicem 12haftalık oluyoruz. ikili test falan yapılıcak. Dualarınızı eksik etmeyiniz.Cinsiyet konusunda ise benim hiç içime bişey doğmuyor.  1 ay daha beklicem çok merak ediyorum. Ben kızım olursa Azra oğlum olursa Emre istiyorum ama daha eşime bişey demedim. Kayra da ben kardeşime Miranda ismini koyucam diyor. nerden duydu hiç bilmiyorum etrafımızda bu yada buna benzer hiç isim yok. Bu arada kız ismi bulmuş oluyr ama sorunca erkek bebek diyor. ne biliyim işte. Tamamen sağlıklı ve sakin, huzurlu bir bebek  hayırlı bir evlat olsun önemli olan bu benim için.



anita

Bu arada Kayra 13,6 kilo bugğn tartıldık ama boyunu bilmiyorum. En son nisanda 92 idi.



seyda

Anitaaa,
benim icime erkek doguyo. Jbdun ve Emine de dogru cikti bakalim sende de dogru olucakmi;)) ama kendimde hic icime bisey dogmuyo :icon_scratch: Alara da 14,5 larda geziniyodu boy da 95 lerdeydi en son :nazar:

Emine

Merhabalar
Alara ve Kayranın boyuna kilosuna maşallah  :nazar: Anitacım Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin oğlumuz olsaydı biz de Deniz Emre koyacaktık. Azra da zaten Ceylinin ikinci adı . Yani benim de beğendiğim isimler. 1 ay daha heyecanınız devam edecek Allah hayırlısını versin.

Dünden önceki gün Ceylinle D&R da kitap bakıyorduk anne şu kitaba bakarmısın dedi ciltli bir kitap tam köşesini yanlışlıkla gözüme soktu hızlı bir şekilde. Kör oldum zannettim. Açtım yavaşça gözümü görüyordum ama sürekli kırpmaya başladım gözümü ve durmadan yaş gelmeye başladı açık tutamaz oldum kapatınca da şiddetli bir ağrı ertesi güne kadar geçmedi dün sabah doktora gittik. Kornea da çizik olmuş  :sad1: Gözbebeğim hasarlı yani. Bandaj yapıldı gözüme 2 gün kapalı kalacak dedi 5 gün de damla kullanacağım. Geçse bile ileride o yer tekrar açılıp batma yapabilirmiş. Kör olmadığıma şükrediyorum ama en iyi çalışan yerlerim gözlerimdi onu da kaybettim. Allah daha beterinden korusun buna da şükür ama insan bazı şeyleri kaybetmeden değerini bilmiyor dünden beri tek gözle birşey yapamaz oldum. Korsan gibi geziyorum . Dua edin de iyileşsin. Hani bandaj açılınca görecekmiyim diye merakla beklerler ya Türk filmlerinde öyleyim bende aynen  :) Dua edin bir hasar kalmasınn  :amin:

jbdun

eminecim çok geçmiş olsun canım ya, nasıl bi kaza olmuş öyle, inşallah geçer de bi hasar bırakmaz :amin: ceylin de nasıl denk getirmiş öyle...
anita sana da 2li test sonucunda temiz sonuçlar diliyorum
şeydacım annem de sana selam söylüyo, sizi de allah kavuştursun :-* ne güzel anlatmışsın valla 2 kuzuyla yaptıklarını, tebrik ediyorum seni, sen bu işin üstesinden gelicen belli :k06: darısı benim başıma :amin:

biz de dün okulumuza gittik kayıt durumunu sormaya, yarı yarıya dolmuş, müdüre hanım inşallah alıcaz ecrini diyor, bakalım inşallah :amin:

cocuksa

selam kızlar.pek giremiyorum ben.jbdun sana birşey sorucam.senin normal doğum tarihin kaçıydıda doktor 18 inde alıcak.benim normal doğum olsa 30 uydu. benimde 17 sinde alıcak