EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

zeytince

 kizlar dun Caner`e meyva rendeledim cam rendede.. rendeyi durularken bir de ne goreyim.. rendede 1 tane cam dis yok... :icon_pale: 2 tane disin de yarisi var diger yarisi yok...  :honk: rendeledigim meyva tabaginin icini kontrol ettim.. hani bugun mu oldu onceki gunlerde mi diye.. kirilan buyuk parcayi buldum da diger 2 kucuk parca yokdu..  :( acaba onceki gunlerde kirildi da ben farketmeden yedirdim mi Caner`e..  :BangHead: esim cok kizdi... nereden cikmis su cam rende isi de... kim icat etmis bunu da... boyle birseyi ben hic duymadim da... bizler cam rende ile mi buyuduk de..(kendisi 7 sene beslenme uzerine egitim gordugu icin kendinden cok emin) falan filan... aldi cam rendeyi cope atti...  :sad1: tabi o gormeden ben geri aldim... :suclu: yaaa birsey olurmu ki o kucuk parcalari yediyse...  :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: Allah`im sen yavrularimizi koru... :amin: eger bisi olursa kendimi asla affetmem... :( :BangHead: :BangHead:

serife bence de lazimlik icin coook erken..  ;)
jbdun hakikaten yoklugun belli oluyor arkadasim... sayfamizi bu kadar boslama...   8)
remziye seydaya katiliyorum... ben bile daha yeni kendim yikamaya basladim Caner`i... aslinda daha once niyetlenmistim de buradaki banyolarda fis fis yok (ay iste hani varya cesmenin yukariya asilan zimbirtisi iste o  :toothy10: )o sebepten cesaret edememistim...
jbdun mama sandaliyeniz hayirli olsun... gule gule kullansin mavis... :binkybaby: ohh anne kuzen resimleri de gelmis... super... :icon_thumright:
ozlem gecmis olsun canim yaaa... :sad1: asil ugras bunlar emeklemeye basladiginda basliyor desene... offf napicaz yaaa... kolay gelsin sana canim...
berilcim nasil gecti esinin ameliyati? insallah kolayca atlatmistir... sen nasilsin? Melis uzdu mu seni?
eminecim ben de regl olmayanlardanim... ve su 3 gundur sutum o kadar az ki.. zaten gunduz dogru durust emmiyor benim sipa, boyle de olunca cok uzuluyorum hepten kesilecek diye.. normalde sag gogsum solda daha cok sut uretiyor benim.. dolu oldugunda 125cc sut cikartirdim sag gogsumden.. ama simdi hem dolmuyor, hem de dogru durust sut cikmiyor... regl oluncagi zaman mi azalirmis yani.. insallah oyledir yaaa... kim diyor bunu...?

biz de dun Caner beye calistik resmen... babamiz izinliydi dun... mama sandaliyesi almaya alisverise ciktik.. tabi sadece sandaliye ile kalmadik, kalamadik... babies`r`us da giyimde guzel indirimler var kizlar,... haberiniz olsun... (TR de vardi dimi bu magaza) daha baska ivir zivirlada aldik... oraya da girdin mi sunu alalim aaa, bu da lazim diye diye zor cikiyo insan... :k06: ben de resimlerimizi koyayim... 


[eklenti yönetici tarafından silindi]


seyda

Gülaycim,
bisey olmaz takilma fazla. Allah korusun bisey olsa simdiye kadar farkederdin, yutsa bile kücük parca muhtemelen kakayla birlikte cikmistir. bu arada esin ayni benimki gibi düsünüyo. aslinda hakli da yani nereye kadar metalden koruyabilirsinki. elmanin armutun kabugunu soydugun bicak heralde metal, corbayi blendirdan gecirsen onun bicagi da metal, ben zaten meyvanin suyunu SIKTIGIM icin kati meyva SIKAcaginin ici de metal. tabi herkez inandigi yolda yürüsün :k06: bu arada Caner e  :nazar: gömlekli haline bayildi kücük adam :nazar:

Jbduncum,
sandaliyeden kesinlikle memnun kalirsin, bizimki de aynisindan sadece deseni kusluuuuuuuuu :k06:yükseklik ayarlari ve cift minderli olmasi acaip kullanisli :icon_thumright: oh keyif yapin annenle kuzeninle bakalim.

Özlemcim,
Selime gecmis olsun. öpüver o kizaran yerlerinden :opucuk:

kizlar :director: sorularim geliyo:
1) internetten alisveris yapiyomusunuz Türk bebek sitelerinden? kiraz baby ve e-bebek var sanirim. ben hic yapmadim da hani kredi karti numarasi falan veriliyo ya, soriyim dedim güvenilirmi :icon_scratch:
2) sabah kahvalti icin kullandiginiz mamalarin hani su 3-5-8 tahilli olanlarin :ehi: organikleri varmi Türkiyede? burdan götürsem abartmis olurum sanirim zaten 2,5 ay kalmayi düsünüyorum o kadar mama götürürsem gümrüktekiler ithalatcimisiniz derler :ehi: :toothy10:

Meltemcim,
bu arada senin kullandigin mama bio mu su 7 tahilliolan? benim aldigim öyle hatta ilk kez Milumil in bio olanini gördüm sasirdim :dontknow:

anita

merhaba
mesajları okumadan yazıyorum
Kayranın kontrolü güzel geçti çok şükür herşey yolunda.. bu ay 300 gr almışız.. Kilo 8.800 oldu boy 1 cm uzamış. 71.5 olduk.. maşallah diyim..  :nazar: gelişimi vs normal.. dişler  henüz yokmuş piyasada .. gelmeye de niyeti yok. bi de zatürre aşısının ilk dozunu yaptı doktoru.. huysuzluğumuz son haddinde.. bitmedi gitti bu ataklar .. neyse artık şikayet etmiyim nasıl olsa bişey değişmiyor.. katlanıcaz işte..
umarım tüm bebişler iyidir.. bi ara yazılanları okucam Kayram izin verirse..
Bu arada hediyemiz geldi Şeyda teyzemize çoook teşekkür ederiz.. çok cici bi hediye almış Kayrama.. :flowers:



anita

Emine senin sütün çok olduğu için regl olmaman normal.. Benim kuzenim de sütü boldu ve bebeği 11 aylıkken regl olmuştu..
Meltemcim ben cevizi sarımsak döveceği ile eziyorum..
Şeyda gluten konusunda bilgim yok canım.. Doktor da böyle bişey demedi..
Şerife evet çok ağlamıştı Kayra ondan sonra katılmıştı.. sinirli bir bebek malesef.. Eli ve kolu geçmek üzere çok hafif kızaıklık var o da zamanla düzeliyor..
Ayşegül yağız nasıl oldu canım??
Tubi Kayra da birkaç kaşıktan sonra reddediyor yemeyi.. ben biraz oyunla zorla yediriyordum ama doktorumuz yediği kadar ver zorlama oyun da yapma.. oylanarak yiyen bebekler ilerde daha büyük zorun yaratıyor annelerine dedi.. bebek açlık tokluk duygusunu öğrenmiyor siz böyle yaparsanız dedi..yediği kadar ver yemezse bir sonraki öğüne kadar vermeyin dedi..
Şeyda patlıcan çilek kivi dışında herşeyi verebilrisiniz dedi bizim doktorumuz. domatesi de çekirdeklerini çıkarıp vermeliymişiz.. Bi de ben organik tahllı mama görmedim Türkiyede..
Jbudun bendeki mama sandalyesi de ecrininkinden..Chicco nun.. bir arkadaşımdan aldım ben tekerlekli..
Remziye ben Kayra 7 aylık olana kadar eşimle veya annemle yıkadım.. şimdilerde tek başına yıkıyorum oturduğu için rahat oluyor..
ÖZlem Selime geçmiş olsun. geçen gün Kayra da düşüp kafasını koltuğa vurdu Allahtan koltuk yumuşaktı da bişey olmadı. kaşla göz arasında bir hale ediyor bu bücürler..





anita

8. ayımızı doldurdukkkkkkkkkkkkk......... :wav: :wav: :wav:



nagihan



Almiş'inAnniş'i

8. ayın kutlu olsun kayracık  :occasion16:
inşaallah 18. ve 28. aylarını da buradan kutlamak kısmet olur  :amin:

Almiş'inAnniş'i

şayda bu siteler güvenli ama sen yine de eşeğini sağlam kazıa bağlamak istiyorsan bence sanal kart ile yap internet alışverişlerini. sorun siteden çıkmıyor çünkü...

Emine

Biz de akşam anadolu ateşini izlemeye gittik süperdi o ne enerjidir allahım biz alkışlamaktan yorulduk onlar oynamaktan yorulmadılar.Değişik bir aktiviteye katılmak iyi geldi uzun süre sonra  :occasion14:

Razicim Ceylinin tokalarının çoğunu babaannesi pazardan alıyor hep ben henüz hiç almadım hepsi hediye geldi.Tek başına filede yıkamak çok kolay küçükken özellikle şimdi el kol durmuyor Ceylinde heryer su içinde kalıyor.Şöyle yıkayacaksın bebeği yatır fileye bir eline sabunlayıp diğer elinle su dökeceksin.Sonra ters yatıracaksın bir elinle tutacaksın bebeği sol elinle örneğin koltuk altından geçecek kolun göğsü koluna dayanacak yani sağ elinle sabunlayacaksın sonra sabunu bırakıp aynı elinle durulacacaksın.Ben hep kendi başıma yıkadım Ceylini şimdi bazen yalnız bazen babasıyla yıkıyoruz.Baş kısmındada filede sırtüstü yatarken yüzüne su getirmemeye dikkat et yüzüstü dururken başını yıkayacağın zaman fileye yatır çocuğu yüzüne su gelmeyecek şekilde bir elinle başını durularken bir elinle du dökeceksin.Duş bence çok tehlikeli nefes alırken su kaçabilir sürekli gelen bir su var yukarıdan ayrıca bacak arasında tutun denmiş kayabilir çocuk Allah korusun kaygan ortam zaten.
Jbdun annene pek benzemiyorsun şu günlerinin tadını çıkar ama bizi de ihmal etme  ;) Ecrin mama sandalyesini güle güle kullansın gözlerinin içi parlıyor sevinçten canım benim  :D
Özlemcim Selime geçmiş olsun Ceylinde çok huysuz ders çalışmaya geldim ama illa bende duracak yıkıyor ortalığı.Geginim ben de çook.İnşallah çalışabilirsin annende.
Meltemcim valla hamile olduğunu hissetmemen daha iyi ben hamileliğimin başlarında sürekli uyumak istiyordum şimdi hamile olsam herhalde başedemezdim hem Ceylin hem hamilelik üstüne çalışıyorsun bir de Allah güç kuvvet versin.
Gülaycım valla geçmiş olsun ben bi doktora göster derim korkutmak istemem ama cam bu üstelik kırık cam yuttuysa kesilebilir içeride biryerler.İnşallah birşey olmamıştır.Nasıl kırıldı ki dişleri.Ben rendeler rendelemez suya tutuyorum içerde meyve artığı kalıyorsa kuruyunca çıkarması zor olur tabi.Birşey sürterek temizliyorsan kırılabilir  :'( Canere de maşallah güle güle kullansın mama sandalyesini  :nazar: Her zamanki gibi gel beni sev diyen bir edası var  :D
Seydacım ben Ceylinin arabasından kamerasına leğeninden kovasına termometre file dahil herşeyini internetten aldım şu ana kadar bir sorun yaşamadım.Aldığım şeyleri dışarıdaki mağazalardan görüp beğenip internetten aldım fiyatlar daha makul genelde internette.Özellikle Kiraz babyden çok fazla şey aldım hiç sorun yaşamadım.Mama konusunu bilemiyorum  :-\
Anitacım Kayraya maşallah 8. ayınız kutlu olsunn  :hello2:


anita

Kızlar
Banyo da kulağına su kaçmaması için ne yapabiliriz ??
Kulak tıkacı filan kullanabilirmiyiz acaba?



Emine

Ben direk kulağına su gelmesine engel olmaya çalışıyorum dik tutuyorum kafasını.Kafasından süzülenler giriyor tabi ayrıca elimle yıkıyorum içlerini sonra kafasından süzülen suyla duruluyorum.Kulak tıkacı hakkında bilgim yok

sibell&gökhan

GÜLAY , rende işine ben çok takıldım ya aman allah korusun genede bi dr.gitseydiniz ya.+ çok komiksin ya eşin çöpe atmış sen tekrar almışsın kız sonra kocan seni çöpe atmasın rendeyi görünce :k06: bu arada iyi günlerde güzel güzel mamalarını yesin sandalyesinde öptük sizi

NAGİHAN ,razi çok haklı sakın öyle bir hataya düşme banyo işi bu sakata sokma aman allah korusun

NİNAHUHU , 8.ayınız kutlu olsun daha nice aylara canım :occasion16:

JBDUN , ecrinin mama sandalyesi hayırlı olsun nede güzel poz vermiş zillimaşa
ısırasım geldi  :nazar:ecrine annesi

seyda

Anitacim,
Kayracigimin 8. ayi kutlu olsun :occasion16: 9. ayinda uslansin insallah :k06: cicisini de güle güle iyi günlerde giysin insallah.

Eminecim,
sagol deniycem bakalim ben de kiraz baby i.

Razi,
bu sanal kart dedigin ne oluyokine :icon_scratch:

jbdun

slm kızlar,gezmeden geldik ama ecrin arabada bi türlü durmadı, beni arayıp durdu,elimiz ayağımız birbirine dolaştı napıcam bilmiyorum ben göreve başlayınca, ömrümüzden ömür gitti valla :honk:

şerife lazımlık bence de erken ;)
özlemcim geçmiş olsun selim haylazı yapmış yine yapacağını,sana da iyi çalışmalar canım :icon_thumright:
aslıcım tşk ederim canım :opucuk:
gülaycım geçmiş olsun canım ama ben canerin yuttuğunu sanmıyorum,yutsa bile şeydanın dediği gibi kakayla çıkmıştır, için rahat olsun :opucuk: tşk ederim canım, kuzenin ptesi gidiyo biz de annemle başbaşa kalıiciiizzz  :hello2: canerin de mama sandalyesi ve diğer cicileri hayırlı olsun canım,resimlerde de süper çıkmış yakışıklı  :laughing7:
tşkler şeydacım,ben internetten alışveriş yapmadım hiç ve diğer sorunu da bilmiyorum canım
kayraya maaşallah anita :nazar: kontrolünüzün iyi geçmesine çok sevindim canım ve 8.ayınız da kutlu olsun :flowers: kulağına su kaçmaması için ben de aynen eminenin yaptığı gibi yapıyrum ;)
eminecim ne güzel bir aktivitedir o yaw :hello2: çok çok güzel olduğuna eminim çünkü kardeşim de gitmişti. ben babaya benziyorum canım ve tşk ederim mama sandalyemiz için,keyfi yerinde ondayken ecrin hanımın :laughing7:
sibelcim tşk ederim canım ;)
ayşegül nerelerdesin yağız nasıl?
gözde ve arzu sizler nerelerdesiniz? gözde ne oldu sonuçları götürmüşsündür ne dedi dr?

anita

Nasıl yani kulağına su kaçmaması için tarif edermisiniz ??