EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Tebessüm :)

jbdun sen bi kaynat, eğer kesilirse limon eklemezsin, kesilmezse limon eklersin.

ayyyy köpek yine başaldı :cildir:

jbdun

tamam ayşegül tşk ederim  :flowers: ay bu saatte de hiç çekilmez o köpek  havlaması :cildir:
gülaycım neyse ki caner alçaktan kaymış, yine de geçmiş olsun canere :-*

zeytince

 pinar inanmiyorum yaaa... yumurta kabugu mu?????? herhalde kayinvalidene soyliyeceksin bunu degil mi? Allah kolaylik versin canim.. gercekten cok zor... :'(
jbdun ben bilmiyorum canim nasil yapildigini?  :dontknow:


zeytince

 sagol jbduncum...
yaa ben nezle olucam galiba.. hep kocamin yuzunden... :caca: o da grip 2 gundur.. aslida yatak yorgan ayirmak lazimdi ama bizimki gucenir oyle seye... ayri yatamaz da benden...  :love3: :tongue3:

insallah Caner`e gecmez...  :amin: :amin: :amin: :amin: :amin:


jbdun

inşallah geçmez gülaycım,aman dikkat edin  ;)

jbdun

neyse ben yatıyorum, iyi geceler  :wave:
gelecek olanlara da iyi muhabbetler ;)

desree (Özlem)

Jbdun ben Beril in tarifine göre yapmıştım bi kaç sene önce çok da güzel olmuştu :hungry:
Pınar Nehir yumurta kabuğu yemiş he canım benim ya hazmedememiş doğal olarak biliyorum söylemekten bıkmışsındır ama k.validene söyle dikkatli olsun, bende çalıştığım zamanlarda çocuk yapıp k.valideme bırakacaktım iyiki şimdi olmuş benimki kucağında tutamıyordu yıkamaya bile cesaret edemiyordu üstelik okuma yazma bilmiyor gaz ilaçları vitaminler falan kimbilir nasıl verirdi çocuğa düşünüyorumda bazen Allahım iyiki o zaman vermemişsin şimdi olmuş diyorum Allah sanada kolaylık versin canım başkasına emanet etmek çok zor ama naapcan hayat şartları, inşallah ikinciye kendin bakma şansın olur
Ayşegül senin kuzunun derdi var benimkine noluyor sağlık ocağına falan gitsem mi kontrol için ??? kulaklarını çekiştirip duruyor bir derdi mi var yoksa diş ya da gaz mı? 8 aylık olacak hala anlayamıyorum ne derdi olduğunu :dontknow:




Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

anita

Merhaba
Kızlar birkaç gündür giremedim çok yazmışsınız yahu..
Kayra bu hafta acayip azdı.. o kadar hareketli, güçlü ve yaramaz oldu ki eskisinden beter oldu.. Belki bana inanmıyorsunuz ama inanın dakika tutuyorum 3 dakikadan fazla kendi kendine durmuyor.. sadece 3 dakika.. Bugün itibariyle 33 hafta 1 günlük oldu. 34. hafta atak haftası ya.. Acaba atakta mı ?? Jbudun sen bilirsin bu konuları canım ??
Bi de Kayra memeye bir yapıştı ki sormayın.. neredeyse ilk doğduğu zamanlara döndük.. neden böyle oldu acep? Seviniyorum gerçi..
Ayşegül ben meyvayı öğlen 11 gibi yoğurdu akşamüstü 5 gibi veriyorum. Doktor böyle söylemişti. Ayşegül iştahsızlığın nedeni lökositin yüksek çıkmasıdır. İnşallah tedavi sonucu ok iştahlı olur minik kuzun..
Eminecim bende senin gibi yapıyorum çorbayı.. Senin gibi kıymada koyuyorum 1 çorba kaşığı kadar.. Ben daha hiç tavuk vermedim.. vermeyi de düşünmüyorum.. balık ta vermedim taze bulursam vericem..
Şeyda çok üzüldüm Melis koltuktan düşmüş. İnşallah bişey yoktur.. Geçmiş olsun canım.
Bu arada Kayraya BCG  aşısı yapılmıştı 2 aylıkken . ama kolunda bir iz yok... yani çok az var. Aşı tutmamış olabilir dedi doktor. 1yaşında kontrol edilecek tutmadıysa tekrar yapılacakmış.
Berilce biz Haşim İşcandan sallanan park yatak almıştık Kayra 3 aydır onda uyuyor.. Orada çok çeşit var. Ama sallanma özelliği çok ta rahat değil açıkçası..ama bütün park yataklar öyle.. 110 milyon civarındaydı..

Kayranın sırtında ve omuzlarında minik sivilce gibi bişeyler çıktı. Acaba isilik olabilrimi sıcaklardan ? Yada domates alerji yaptı belki? Bilgisi olan varmı ?
Gözde neden tiroit testi yaptırıyorsunuz? Bende de tiroit var Kayrayıda 3 aylıkken kan testi yaptırmıştım. O nedenle soruyorum ?

Özlem Ayşegül emin olun Kayra da sizinkileri aratmaz.. beynimi kemiriyor ağlama sesleri..Benimde günlerim çok çok zor geçiyor. Uyuması dert yemesi dert oynaması dert..oyuncağın içindeki bişeyi çıkaramıyo diye çığlık çığlığa ağlayanbir bebeğim var. Ama napiyim şükrediyorum sağlıklı diye.. evlat sonuçta. Büyüyünce bu günler geride kalıcak inşallah..
Ben yürütece koyuyorum ordan da uçmaya çalışıyo yana doğru öyle bir atıyorki kendini düşecek diye ödüm kopuyo..

Dişi çıkan tüm bebeklere maşallah..

Özlem Kayrada öyle kulağını çekiyor filan bende anlayamıyorum gazmı diş mi çıkacak??

Ben yatmaya gidiyoum inşallah tüm bebekler sabaha kadar huzurla uyurlar..



puysal

eşime soyledim... Kayınvalidemede sabah söyleyeceğim.. Nöbet değişiminde..
Özlem cim benim kayınvalimde okuma yazma bilmiyor.. bir söylüyorsun bin unutuyor.. İlaç kullanmamız gerektiğinde eşim öğlenleri geliyor. sabah akşam gece de biz veriyoruz zaten.. Çok zor kızlar anlatamam..

Geçen gün kızı bir aldım kucağıma saçlarını kesmiş kayınvalide.. Ben kesecektim birde saklayacaktım... ama nerdeee bebeğimin ilklerini kaçırıyorum.. herşeyi sonradan öğreniyorum... Önce bir kızdım.."anne ben kesecektim sen neden kestin" dedim.. saçları gözüne giriyordu.. ama ben idare ediyordum.. sürekli arkaya tarıyordum.. ama benden önce davranmış işte..

Her şey bir yana.. akşamları kızımı aldığımda görmeniz lazım.. üstü başı yemek içinde,burnu akmış akanlar kurumuş, yüzü simsiyah desem yeridir.. tam bir sokak çocuğu.. Tüm gün dışarda bebeğim.. uyumadan uyumaya eve giriyorlar.. Esasında dışarda olmaları hoşuma gidiyor.. evde oldukları dönemde kızımın gelişimi (kilo alması falan) ağır ilerliyordu.. şimdi çok daha iyi.. en son konrtolümüzde 1 kilo almıştı.. ondan önceki 2 ay 400 gr almıştı.. Ama cep telfonu kullanmayı bilmiyor k.validem.. yani istediğim zaman ulaşamamak beni çıldırtıyor.. bazen içim sıkılıyor bir arayım diyorum. ooo evde bulabilene aşk olsun.. tabi ben çıldırıyorum.. şimdi evden çıkmadan beni aramaları konusunda eğitimlere başladım:)

Anlayacağınız çok zor zamanlar geçiyor.. Her gün kızımı sapasağlam teslim aldığım için şükrediyorum.. Vallahi bakıcıya bırakmak daha zor ama.. iş anneler olunca bir çok şeyi hazmetmek zorunda kalıyor insan.. Buda çok sinir bozucu ve üzücü olabiliyor..

Ay yine kafayı yedirttiler anlayacağınız..Bakalım yarın sabah söylediğimde ne diyecek..
             
Bu arada kardeşim askere gidiyor:) geldiğinde kızım 2 yaşını bitirmiş olacak.. umarım kızım çabucak büyürde kardeşimde bir o kadar çabuk gelir:)

seyda

Ay Pinarcim,
Allah yardimcin olsun ya ne diyim, cok zor. bide hayretler icindeyim valla Özlemin ve senin söylediklerine. benim babannem rahmetli 83 yasinda vefat etti okuma yazma bilirdi, bu zamanda Istanbulda hala okuma yazma bilmeyen insanlar nasil olur inanamiyorum ??? bence de kesinlikle söyle  o kadar kabuk kücücük bebegin bogazini bile yirtabilir tikanmasi ihtimalini düsünmek bile istemiyorum. Allahim bebeislerimiz sana emanet yarabbim sen onlari koru :amin: kardesin icin de Allah kavustursun.

Jbduncum,
bu konuda cahil kalmisim hicbir bilgim yok :'(

Özlemcim,
Melis Alara da kulaklarinla oynuyodu dis cikarmadan önce, hala ara sira cekiyo kulagini daha ikinci dis gelmedi ondan heralde. Selim de ondan yapiyodur baska aglamasi falan yoksa. kulak agrisi olamaz yani.

Gülaycim,
yumusak inis yapmissiniz ama gecmis olsun.

Gözdeeeeeeee :director:
tahlilleriniz konusunda bilgi ver canim merak ederiz simdi biz.

Anitacim,
sivilceler isilik olabilir ama kesin bilemiycem tabi.

bu arada kizlar ben bu beslenme olayiyla siyiricam artik. ben asla ve asla sebze mamasi, meyve püresi, yogurt + 300-400 ml süt veremiyorumki :( benim kiz 4 saatten önce acikmiyo e o zaman da birinden birine zaman kalmiyo cünki arada bir ögün süt iciriyorum. yani 10.30 gibi kahvalti sonra 14.30 gibi sebze corbasi 17.30 gibi Aptamil / Milumil (zorrrrrrrrrrrla 90-100 ml) 21.00 gibi de meyve püresi ve o kadar :icon_scratch: yatmadan icerse az bi daha mama iciyo gece de uyanip iki firt meme emiyo. budur yani beslenmemiz :(

jbdun

günaydıııınnn  :hello:
özlemcim tamam berilinkine göre yapıciim bugün,bakalım nasıl olucak,eşim çok seviyo o peynirle çingen pilavını  :love9: ,ben de bolbol yaparım tam yazlık,hafif :hungry:  senin de şansın varmış ki selime sen bakıyosun canım,bi de ecrin de kulaklarını çekiştirip duruyo,galiba dişten  :dontknow:

anita evet atakta olabilir, normale göre daha mızmızsa büyük ihtimal öyle :laughing7: minik sivilceler dediğin gibi ya isiliktir ya da domatestendir (ama tam olarak hangisinden bilemem :dontknow:)

pınarcım allah kolaylık versin,gerçekten çok zor işiniz :sad1:
kardeşine de hayırlı teskereler, nereye gitti?benim kardeşim de marmariste asker :love7:

şeyda beslenmeleri de 1yaşına kadar düzene giriyormuş, öyle okumuştum geçenlerde, düzelir canım öyle kalmaz herhalde :icon_scratch:

ya bu arada kızlar dün diğer forumda bakıcıların yaptıklarıyla ilgili bişeyler okudum, hala onun etkisindeyim, rüyama bile girdi yaaa  :y25: onları yapanlar insan olamaz :caca: :cussing:

jbdun

kız bebişleri olan annelerrrrrr  :director:

kulakları ne zaman deldirmeyi düşünüyosunuz? sonbaharda annemle (kayın) yine bi tartışmamız olacak muhtemelen bu konuda  :-[  sonbaharda deldiririz kulaklarını da küpe takarız diyo (hele daha 2aylıkken falan bebek görmeye gelenler aaaa kulaklarını deldirmediniz mi daha diyip durdular :-\) ama ben büyüyünce deldirmeyi düşünüyorum :k06:

puysal

Kardeşim HATAY SERİNYOL a gidiyor.. Çok zorlu bir yermiş.. Ama yapacak birşey yok.. Biraz başına buyruk bir çocuktur.. umarım biraz kendisini toparlar..
Annemin deyimi ile ADAM OLUR İNŞALLAH :)))


Bende kızımın kulaklarını büyüyünce deldireceğim.. Zaten o isteyecektiz zamanı gelince:)

jbdun

askerde mecburen toparlanıyorlar pınar, asker ocağı ne de olsa,mecburlar. Hayırlısıyla sayılı gün çabuk geçer, inşallah zorlu geçmez kardeşinin askerliği.

şerife Berat

 gunaydın güzel anneneler ve tatlı bebişler

jbduncum dün işlerden fırsat bulup yazamamıştım yayla çorbasının tarifini bugün önümü toparlayınca hemen yazıcam ??? bencede deldirme ecrinin kulaklarını çok küçük henüz biraz daha büyüsün deldirince sen küçük meleği kulaklarının üstüne yani yanına doğruda yatıramazsın napcan o zaman sürekli sırt üstü yatamaz ki bi bebek bizim bile ağrıyor heryerimiz sabit yatınca .
özlem ben bi tekstilde desinatörüm güzelim sana karşıda mahçubum hediyeni aldım ama hala yollayamadım  :BangHead: ya özlem berat da selim gibi çok huysuz uyanıkken yalnız kalmıyor üstüme çıkmaya çalışıyor,yemegimizi bile kucagımdayken yapıyorum,uyumuyor ağlıyor çok yoruluyorum çok .babasında hiç durmuyor
şeydacım geçmiş olsun melise bişi olmamıştır inşallah
ya kızlar grip oldum kafam sersem gibi gözlerim başım bogazım agrıyor hapşuruk da var burnumda akıyor.şirket de izin vermiyor doktora gitmeme napcam ben böyle bilmiyorum  :cildir: :cildir: :cildir: