EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

jbdun

inşallah razicim,
o bölge ve etrafı, tam ensesi, şu muzu 1kaç gün vermiyim de bi bakıyım olmazsa muzdan mı oluo diye :icon_scratch:
işte dru arasam öyle de bişey diyemezki herhalde bakmadan ama böyle kaşıntı devam ederse mecbur ararım artık

Almiş'inAnniş'i


Lily Wonka

Jbdun'cum, Hira'nın da ensesinde o zararsız doğum lekelerinden var; böyle kırmızımtırak minik bir pençe şeklinde.. Ve arada dediğin gibi kızarıyor, özellikle de mama önlüğü bağladığım zamanlar oluyor; tam arkadaki bağlama yeri hafif tahriş ediyor sanırım.. Bence Ecrin de sıcaklardan/saçından v.s. rahatsız olup ensesini kaşıdığında orasını kızartıyor olabilir..:dontknow:
Ben lekemizi doktorumuza göstermiştim, "çok yaygın görülen bir doğum lekesidir, 1.5-2 yaşına doğru geçecek" dedi, başka da bi dipnot düşmedi.. Sen yine de bi kendi doktorunuza sor istersen, için iyice rahatlasın..



jbdun

annem sıcaklarda ağır gelir muz dedi de ondan diyorum,
bi de bizim buralarda sıcaklaık 35ten aşağı düşmüyo :sad1: bi de bizim ev de çoooook sıcak :caca:


gözdecim bizim dr da 2yaşına kadar geçer demişti ama dediğin gibi önlükten de olabilir, bi de dediğim gibi bizim ev aşırı sıcak :honk:

jbdun

Alıntı yapılan: bahar_tuğra - 12 Mayıs , 2007, 19:37:25
HEPİNİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN. :flowers: TUĞRA ELLERİNİZDEN ÖPER :binkybaby:

baharcım hoşgeldiniz, senin de anneler günün kutlu olsun,
Tuğrayı ve seni öpüyorum :opucuk:

zeytince

selammmmmmmm, dunyanin ennnnn guzel anneleriiiiiiiiiii....  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* hepinizin yazilari supperrrr.... cok duygulandim yaaaa.... :y25:

seydacim iste biz gurbet eldekiler bayrammis, anneler gunuymus, yilbasiymis, babalar gunuymus hep boyle buruk... :( :( :(  sadece telefonda kuru bir kutlama ile geciyor boylesi guzel gunler.... Allah annelerimizi babalarimizi basimizdan eksik etmesin.... canim bizim son kontrolumuzde dr. sormustuk verem asisini... ocak ayinda gittigimizde yaptirmadik yaptirsamiydik diye.. dr. yaptirsaydiniz keske dedi.... eger tekrar giderseniz yaptirin dedi.... evet burada yok verem asisi... :-\ ama istersen sen yine de sor dr.... ;)

benim oglumun bana anneler gunu hediyesi, tabagindaki sebze puresinin hepsini bitirmesi olduuuuu.... :hello2: :hello2: benim esimin calistigi sektor sebebi ile hafta sonlari calisiyor... boyle ozel gunler ennnn yogun oldugu gunler oluyor... bugun sabah 6 da gitti ise...  :crybaby2: yanlizim doslarim yanlizim yanliiiiiiiiiiizzzzzzzz........  :y25: :y25:

jbdun muhtemelen gozdenin dedigi gibi onluk ve sicaklar sebeptir kasintiya... Caner`in de bezinin etine degdigi bel kismi kirmizi pitir pitir isilik olmustu... sicaklardan terledi sanirim...  ::)




jbdun

hoşgeldin gülaycım, canerin o hediyesinden daha güzel ne olabilir kiiiiii,  canere koskocaman bi :aferin: ve de :nazar:
yanıtın için de tşkler canım :opucuk:

Lily Wonka

14 Mayıs , 2007, 03:29:57 #5947 Son düzenlenme: 14 Mayıs , 2007, 03:57:09 Gözde
İzmirli arkadaşlar, çokkk geçmiş olsun, Rabbim bir daha böyle korkular yaşatmasın....

Anita'cım, sana, kardeşine ve tabii ki Kayra prensese maaşallah..:nazar: (ben Kayra'yı Beril'in Melis'ine de benzetiyorum biraz..)
Özlem'cim, geçmiş olsun Selim düşmüş..:sad1: Birşey olmuyor Allah'ın izniyle ama işte yüreğine iniyor insanın..
Şeyda'cım, Melis Alara'cığım da düşmüş, size de geçmiş olsun.. Birşey olmadan atlatmışsınız..
ve Ayşegül'cüm, size de geçmiş olsun, Yağız'cığım da kafasını çarpmış.. Öpüyorum acıyan yerinden..:-*
Hergün mutlaka bi düşme/çarpma/kaza, v.s. haberi alır olduk yaw, nooluyor böyle kuzularımıza..:-\
Ah unutmadan Ayşegül'cüm, evlilik yıl dönümünüz kutlu olsun :flowers:, Rabbim bir ömür boyu çoluğunuzla çocuğunuzla, mutlulukla ve sağlıkla bir arada tutsun sizi inşallah..:love3:
İki dene de soru sormuşsun bacım, ahanda cevaplar:
-Ben hergün meyve ve yoğurt yedirmeye gayret ediyorum ama zaman zaman şaşıyor, Hira'nın gel-gitleri malum....
-Hamilelikte hiç çatlağım olmadı ama hamilelikten sonra malesef oldu (sadece göğüslerde), engel olamadım.. Ama benim zaten lise-üniversite dönemimden miras (hızlı kilo alıp vermekten, kalça ve üst bacak bölgesinde..) çatlaklarım mevcuttu..
Zehra'cım, eşinin doğum günü kutlu olsun canım..
Gülay'cım, aferin tatlı oğluşuma; bitirmiş sebze mamasını, darısı benim yaramaz kızoşuma..:'(
Bahar ve kuzusu Tuğra, hoşgeldiniz..:flowers:

Arkadaşlar, Hira artık sebze maması konusunda kesin rest çekti..:( (tavuklu şehriye çorbası, yayla çorbası, tarhana çorbası falan da denedim; ı-ıııh..) Doktorunu aradım, "ara veriyoruz, zorlayarak hiçbiryere varamayız" dedi.. 1 hafta sonra tekrar deniicekmişiz, gene olmazsa 1 hafta daha.... "Zaman zaman hiçbir sebebi olmaksızın bu tip iştah bozuklukları görebiliyoruz bebeklerde, paniğe kapılmayın, zamanla normale dönecektir" dedi. "Zaten bebeklerde asıl 8. aydan itibaren çok önemli ve taviz verilmemesi gereken bir öğündür etli öğün, o zamana kadar biraz bekleyip zaman tanıyalım bakalım Hira'ya" dedi. Bu süre zarfında yumurta sarısını hergün tam vericez ve günlük meyve alımına dikkat edicez..
Son durumumuz ana hatlarıyla böyle.. Onun dışında pek mesutuz hayatımızdan canım, gelsin oyuncaklar, gitsin yaramazlıklar....:laughing7: Dün ilk kez ayı-yürüyüşü pozisyonunda gördüm cadıyı yerde, neredeyse düz takla atacaktı yani.. Hatta "anam anam!" demişim istem dışı, sonra güldüm kendime..:k06: Daha sonra o pozisyonda bir daha görmedim ama şu ara sıkça yüzükoyun dizlerinin üzerinde yaylanma hareketleri falan yapıyor, emekliicek yakında heralde..



berilce

2006 nin en guzel annelerinin anneler gunu kutlu olsun  :flowers:
seydacim valla guzel konulara parmak basmissin.... birincisi bu babalarin hepsi ayni,bazen benide sinir ediyo esim , bazen cok rahat oluyo.... aman bosver annelik bu iste

ikincisi verem asisi...esimede okudumda onu,kararsiz kaldik biz de,ama soyle bi durum var bizde potansiyel kisiler arasina giriyoruz,neticede bizde verem asiliyiz,sanirim ben gidince yaptiracam.bir de rota virusu asisi,gulay sen onu sordun mu doktora? sorucaktim unuttum benim bi de simdi yegenlerim  rota virusu kapmislar napcam ben ya  :crybaby2: :( bisey desem kesin abimin esi yanlis anlar..nedeyim ben simdi? burda yaptirmayi dusunuyodum ama 2,4 6 .aylarda yapiliyomus... acaba sonrada yapiliyo mu?  gulay senin doktor hani su verem asisiyla ilgili keske yaptirsaydiniz diyen, turk olan mi eski amerikali olan mi?

gozde melis de sebze corbasina karsi agzini kityliyo ben hala yediremedim,yarin tekrar baslamayi duunuyorum....
ben biseyler daha yazacaktim gene unuttum,ben cok unutkan oldum bazen melisin adini unutuyorum,hic iyi bisey degil di mi?  :honk: :( gidisat kotu....

ponçik

14 Mayıs , 2007, 09:59:18 #5949 Son düzenlenme: 14 Mayıs , 2007, 10:30:42 g10ca
günaydınlaaaaaaaaaaaaar
:dontknow: bu sabah jbdun yok  mu  :icon_scratch: 
açılışı genelde o yapıyor ya (gece kuşlarını saymazsak tabi  :laughing7: )

BENİM GÜZEL KIZIM BANA ÇOK GÜZEL BİR ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ VERDİ
:hieyt:  :hello2:  :muzz:  :occasion5: DİŞİMİZ ÇIKTI  :occasion5:  :muzz:  :hello2:  :hieyt:


Baharcımhoşgeldin inşallah dediğin gibi artık seni daha sık buralarda görürüz canım Tugracığımı öpüyorum  :opucuk:

Melis Alaraya çok geçmiş olsun , ama hep derler ya "çocuklar düşe kalka büyür  ;) "

Gözdecim
Hiraya maaşallah belki bugün siteye kızım emekliyor diye yazarsın he ne dersin
o kadar çabuk ilerliyorki herbişeyleri maaşalalh  :nazar:
iştah olayı içinde doktorun söylediklerini yapmaktan,inanmaktan,dinlemekten başka yapacak birşeyimiz kalmıyor  :dontknow:

Gülaycım canerin seçtiği anneler günü hediyesi de süpermiş gerçekten ona da maaşallah  :nazar:

bizim de sırtımız da doğum lekesi var "hemanjiyom" daha önce de geçmişti bu konular ama çok önceki sayfalarda
bizimki dogdugundan beri epey büyüdü ve kabarıktı ama şimdilerde büyümesi durdu ve kabarıklığı genelde banya yaparken sıcak suyu dökünce oluyor , onun dışında 3-4 yaşında geçer dedi doktorumuz


ayyyyyyyyyyyyy anneler gününün ardından o harika günün ardından da işe gelmek hiç keyifli değil  :coffee:
biraz kendime geleyim ben



Lily Wonka

14 Mayıs , 2007, 10:37:08 #5950 Son düzenlenme: 14 Mayıs , 2007, 10:44:06 Gözde
Valla Beril'cim, sanki yaptırman(BCG) daha mantıklıymış gibi görünüyor ama tabi bizim yorumlarımız hiçbirşey ifade etmez, iyi bir doktorun önerisiyle hareket etmeniz gerekiyor.. Ya aslında Türkiye'den bir doktora da danışılabilir bu konu; Melis durumundaki bebekler verem aşısı yaptırmalı mı diye.. Sebze çorbası konusunda demek sen de dertlisin (iyi de hani sen henüz başlamamıştın ek gıdaya? :icon_scratch:) gerçi bizim durumun tuhaf ve üzüntü verici tarafı, çok severek yerken (rahat her öğünde bi 150 cc üstelik..) bir anda soğumuş olması çocuğun.. Neyse yaa, bu durumumuza da şükür.. bi de hiçbirşey yemeyen bebekler var çünkü.. Allah korusun..
Gonca'cım, inciniz hayırlı olsun canım! :flowers: Şimdi altta iki tane parlayan inci tanesi güzelliğine güzellik katacak Eylül prensesin..;)
Valla bugün olur mu bilmem ama pek yakında emekliicek gibi görünüyor benim tospaa..:D Takibi çoook keyifli bi süreç gerçekten, hergün yeni birşey ekleniyor yaptığı hareketlere..
Heh hemanjiom, ismini hatırlayamamıştım.. Demek Eylül'de de var.. Ne kadar çok bebekte var hakikaten. Size "3-4 yaşına kadar geçer" mi dediler? :icon_scratch: Neyse, en nihayet geçecek işte, ha 1-2 sene önce ha 1-2 sene sonra dimi..

Emine'cim, unutmuşuuuum; 9. ayınız güzelliklerle dolup taşsın inşallah! :flowers: Ha bir de, şu bal mumu renginde ve kıvamında olan konaklardan Hira'nın kafasında da var; tam bıngıldağın olduğu yerde.. Ben önceleri şampuan kalıntısı olduğunu düşünmüştüm ama değilmiş sanırım.. Çok yaygın değil ama dediğin gibi çok sinir bozucu.. En sonki banyomuzda fırçayla taramıştm, sanki biraz azalmış gibi.. Bakalım tamamen kurtulabilecek miyiz? (en kötü ihtimalle 1 ay sonra tatile gittiğimizde deniz suyuyla geçeceğini düşünüyorum..)



jbdun

günaydın herkese  :hello:
gonca burdayım canım da biraz işe güce daldım,malum pazartesi annemler geliyo ve ev biraz eve benzesin :suclu: dişi hayırlı olsun eylülcüğümün :flowers:

Lily Wonka

Biz de bugün rutin tiroid fonksiyon tahlilimizi yaptırıcaz.. 2 ay ne çabuk geçti....

jbduuunnn! :cussing: Saatten haberin var mı senin?!! Maaşından kesicem ona göre!!! :ehi: :toothy10:



ponçik

Alıntı yapılan: Gözde - 14 Mayıs , 2007, 10:51:16
Biz de bugün rutin tiroid fonksiyon tahlilimizi yaptırıcaz.. 2 ay ne çabuk geçti....

jbduuunnn! :cussing: Saatten haberin var mı senin?!! Maaşından kesicem ona göre!!! :ehi: :toothy10:

cidden  2 ay ne çabuk geçmiş  ::) inşalla herşey yolundadır

Jbdun için ültimatom heeee süper  :ehi:



Lily Wonka

Gonca siz balığa başladınız mı???