EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

ayşen

ayşegül bizim yoğurt ve meyve öğünlerimiz farklı,tüm liste uyanınca anne sütü,  sabah kahvaltı,, öğlen sebze çrb, ikindi meyve, akşam yoğurt, gece anne sütü şeklinde. sen de ayrı zmanlarda vermeyi denesen...

özlem geçmiş olsun cnaım, aman kontrol et sürekli, bişey olmamıştır ama sen merak etme ;) bi arkadaşın çocuu düşüp de hastaneye gittiklerinde orda bi amca ne ağlaşıp duruyosunuz dmeiş, ay sorma bebeğimiz düştü demişler, adam gülmüş, ooo daha çok düşçek o, hiçbişey olmaz merak etme demiş adamcağız da. içini ferah tut ;)

ayşegül benim direkt popo üzerinde çatlaklar, hiçbişey yapmaya da niyetim yok. geçeceğğini sanmıyorum. lazerle falan da uğraşamam. geçmiş olsun deyip unutuyorum ne yapayım :D


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

ayşen

"Çocuğun olunca anlarsın"... 
   Bu sözü annesinden duymayan kimse var mıdır?   Anne olmak, anne olmadan tam olarak anlaşılabilecek bir durum değil galiba...  Anne olmak ne demektir sizce?

Anne olmak, umut etmek demektir...

Anne olmak, asla vazgeçmemek demektir...

Anne olmak, hesapsızca sevmek demektir...

Anne olmak, sorumluluk demektir...

Anne olmak, sadece kendini düşünmekten ömür boyu vazgeçmek demektir...

Anne olmak, her zaman yapacak işleri olmak demektir...

Anne olmak, dünyanın öbür ucunda da olsa çocuğunun sıkıntısını hissetmek demektir...

Anne olmak, kaç yaşına gelmiş olursa olsun çocuğunun aç olup olmadığından endişelenmek demektir...

Anne olmak, çocuğunu gördüğüne her defasında coşkuyla sevinmek demektir...

Anne olmak, uykusuz geceler demektir...

Anne olmak sınav kapılarında beklemek, yeniden öğrenci olmak hatta asker olmak demektir...

Anne olmak, hayatı çocuğuyla birlikte yeniden yaşamak ve öğrenmek demektir...

Anne olmak, güçlü ve cesur olmak demektir...

Anne olmak, mutluluk demektir...

Anneler Günü'nüz kutlu olsun.


modernanne.com dan alıntıdır.....


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

anita

Özlem çok geçmiş olsun. dua edicem bebeğine..
Gözde kusura bakma ya hızlı okuyorum ya gözümden kaçmış.

Ben kısa kollu bady uzun kollu penye ve üzerine ince bir hırka giydiriyorum dışarı çıktığımızda..
Acep çok mu giydiriyorum ki ?????



Tebessüm :)

ayşencim, reflü probelemimiz var ya onun için sık sık yedirmiyorum,ayrı ayrı meyve yoğurda sıra gelmiyo, yağız çok geç yatmıyo, zamanımız kısıtlı yani, ben de akşam üstü öğününde bazen meyveli yoğurt, bazen meyve, bazen yoğurt vermeye karar verdim.

anita nasıl bebeğini nasıl giydireceğinde nerde oturduğunun ve nereye gideceğinin de etkisi var. mesela bizim oturduğumuz yer çoğu zaman rüzgarlı, eğer burda geziceksek ince bir hırka şart, arabayla gezmeye gidersek de ince giydiriyorum mesela.


ayşen

anitacım biz kısa kol body üstüne bir tişört ya da hırka giydiriyoruz, ya da uzun kol body ve tek hırka. havanın durmuna göre. ama uzun süre kalmayacaksak dışarda genelde bu kadar. yanıma rüzgara karşı bir de battaniye alıyorum mutlaka, penye. tabii ki güneş ve rüzgara karşı bir de şapka. ya aslında benim çantada herşey oluyo yedekte. hava soğursa hırka vs , yedek çorap (ayakta tutmadıgımız için kaybedebiliyoruz  :D ) battaniye var çantamızda. ince giydirip kalınlaştırıyorum yani duruma göre :D


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

anita

kıvırcık saçlı olan teyzemiss

[eklenti yönetici tarafından silindi]



seyda

Anitacim,
kardesinle cook benziyosunuz 3 güzel bayana da  :nazar: :nazar: :nazar:

biz de doktordan geliyoruz. asi yerindeki sislik (daha dogrusu beze gibi bisey bu sert) gecmeyince gittik. doktor dediki bu vücudun gelistirdigi bir keseymis ve her asida olurmus olmaliymis. yani mikroplar vücuda girince vücut önce savunma mekanizmasiyla bir kese icine alirmis mikrobu-. bu her asida olur bu kez daha kisa bir igne kullanip daha yüzeye enjekte etmisim asiyi o yüzden eline geliyordur dedi. apse gibi bisey olsa kizarir ates kusma yapar ve cocuk dokundurtmaz oraya dedi. sükür böyle bisey olmadi ama iste gittik icim rahatladi. gecmesi 3-4 hafta yi bulurmus 6 haftaya kadar uzayabilirmis :icon_scratch: ben de burda iyice psikopata bagladim artik heralde evde kapali kalmaktan, yanlizliktan felan, doktorlarin söylediklerine inanamiyorum sürekli süphe süphe süphe :cildir:

Özlemcim,
gecmis olsun Selim efendiye :flowers: valla kuzularimiz büyüyene kadar bizde hal kalmiycak perisan oluyoruz aman Allahim hastaliklarini acilarini göstermesin biz herseye raziyiz dimi :love7:

Aysegülcüm,
bende biraz gögüslerde catlak oldu o da yeni yeni süt azalinca meydana cikti. naapsak bilmem :dontknow:

zeytince

 arkadaslar Caner`in dilinin ucunda beyaz seyler cikti 2 gundur.. ne bunlar? pamucuk oldugunu dusunup karbonatli su yapip dilinin ucuna surdum ama gecmedi... eger bu pamucuksa ne zaman gecer.. karbonbatli su harici baska sey var mi kullanilacak...

cani yanmiyor ama ben yavrumun dilini oyle gorunce cok kotu oluyorum yaaa.... :( :( :(


Emine

Ayşegül sebze çorbası verdim yine, tarhana da un ve yoğurt oluyor, sebze çorbasına 6-7 tane sebze koyuyorum zaten ayrıca yoğurt verdiğim için sebze çorbası daha faydalı diye tarhanada ilkinde tadını beğenmeyince bir daha yapmadım.Süzgeçten geçiriyorum sebzeleri, kıymayı da iyice ezdim kaşıkla içine ekledim sonra.İstediğin kadar sor canım ben cevaplarım  :) Ayrıca aynı güne nasıl yettiremiyorsun ki anlayamadım.Ben sabah 10 da emziriyorum 1 de meyve püresini veriyorum 4 gibi sebze çorbasını 7 gibi yoğurt 10 da tekrar emziriyorum 12 de muhallebi.Uyumadan önce tekrar emziriyorum bu kadar.Sen nasıl veriyorsun?
Özlemcim Selimciğime geçmiş olsun inşallah birşey olmaz  :sad1:
Anita sen kendin nasıl dışarı çıktığında rahatsız olmuyorsan Kayrayı da o şekilde düşüneceksin.Sen onu o şekilde giydirirken kendin de hırka giyiyor musun?Ben bugün Ceylinle dışarı çıktım (yufkacıya kadar gittik :) ) İçine kısa kollu alttan çıtçıtlı body üzerine kısa kollu elbise altına da mini bir şort giydirdim.Çorap falan giydirmedim.Ben de uzak biryere gideceksek yanımda üzerindeki kısa kolluysa uzun kollu birşey ,yedek body,battaniye falan alıyorum gerektiğinde kullanırız diye.Kayra hanıma, annesine, teyzesine maşallah hepsi birbirinden güzel  :nazar:
Seyda bir de doktordan aynı şeyleri duyup rahat etmiştir için artık , geçmiş olsun hadi  :D
Gülaycım hiçbir fikrim yok. :sad1:  www.doktorumonline.com a danış istersen bir.

Tebessüm :)

eminecim yağız ceylin gibi geç yatmıyorki, 9kahvaltı 12:30 gibi sebze çorbası , bizimkini tok tutmuyo sebze çorbası, zaten az yiyo, 15:30 gibi milumil2 60 cc filan, 17:00 gibi yoğurt-meyve saatimiz , bunu da çok fazla vermemeliyim ki muhallebisini yesin,7- 7:30 gibi de muhallebi veya kaşık maması veriyorum.gündüz doğru düzgün uyumadığı için8 gibi uykusu geliyo yatırıyorum.durum böyle bizde. bir de sen hangi sebzeleri koyuyosun sebze çorbasına? ben havuç, kabak, patates ve pirinçle apıyorum, bir defa da enginar ekledim bunlara. bizim dr 2 sarı 1 yeşil sebze ekleyin dedi.maydanoz ekliycem bi dahakine. tarhanayı yağız da sevmedi.galiba bu sıralar bebeklerimiz için en faydalısı bizim yaptığımız gibi sebze çorbası.çaktırmadan bütün sebzeleri yediriyoruz. :muzz: bi de sen kıymayı ne kadar kattın?bizim dr her gün 50gr katın dedi, ben de ceviz kadar parçalar yapıp buzd. poşetine koydum, ordan kullanıcam.  ay çok yazdım. ::)

anita kardeşinle çok benziyosunuz. hepinize maşallah :nazar:

özlem sana üzüldüm, yarım saat geçmedi yağız düştü. :sad1: yere çarşaf serdim, oyun oynuyoduk, bi eli yerde oturuyodu, gümm diye düştü arkaya, çok ağladı, kucağıma aldım uzun süre indirmedim. kıyamam kuzuma. neyse sonra iyiydi. gerçekten de düşe kalka büyüyecekler, ne kadar dikkat etsek olacağı varsa oluyo. :-\


Emine

Ben sebze çorbasına 2 dal ıspanak,bir küçük baş brokoli,1 havuç,1 avuç bezelye,5-6 dal maydonoz,1 patates,2-3 adet taze fasulye,1 domates,çeyrek kabak,1 yemek kaşığı pirinç,1 yemek kaşığı zeytinyağı koyuyorum.Kıymayı da ben de senin gibi 50 grlık ceviz gibi parçalara ayırıp buzluğa koydum öyle kullanıyorum.
Yağıza da geçmiş olsun o kadar mesafeden birşey olmaz inşallah  :sad1:

meltemk

Arkadaslar bu aralar cok yogun hic yazamiyorum. Iste ara ara bakiyorum yazilanlara.

Aysen, Aysegul gecmis olsun. Kuzular yere dusmus. Bakalim sira ne zaman bizde...

Seyda ayni gun gidiyoruz TRye. Kacta Istanbul'da olacak ucagin?

Ozlem Allah sana cook sabir versin canim. Insallah uslanacak Selim kuzusu da biraz.

Bizim sebze corbasi da emine gibi. Ben genelde 4-5 sebze koyuyorum. Devamli degistiriyorum. Emine yag biraz cok degilmi ya. Bir de sen gunluk yapiyorsun. Ben 2 gunluk yani yaklasik 300 cc kadar yapiyorum. Bir cay kasigi kadar zeytinyagi koyuyurum. Bir de burada 8 aydan once pirince baslatmiyorlar. Icinde gluten varmis. Ben de 2 gun tavuklu verdim. 2 gundur etli veriyorum. Yarinda etli verecegim herhalde.

Biz ayniyiz. Benim doktor kontrolum iyi gecti. Biliyorsunuz hic regl olmamistim. O yuzden bilemiyorduk buyuklugunu. Doktor 7 haftalik dedi. 26 aralik gibi gozukuyor simdilik. Hersey normal gibi.

Onun disinda Belemir iyi. Bakicimiz geldi. Ben ders calismaya calisiyorum. Carsamba gunu yolcuyuz hayirlisi ile.....





Emine

Meltem ben de 2 günlük yapıyorum yani bu malzemelerle yaptığım çorbayı 2 gün yiyor Ceylin 1 yemek kaşığı zeytinyağı koymamı doktor söyledi zaten bu tarifi de doktor verdi.Ayrıca pirinç ya da mercimek koymamı da doktor söyledi.Zaten pirinçunlu muhallebi de veriyorum.Muayenenin iyi geçmesine sevindim canım sana iyi çalışmalar  :wave:

seyda

Meltemcim,
ucagimiz 16.20 de inecek kismetse. sanirim Cenevre ucagi 17.00 - 18.00 arasi bi saatte iniyordu. THY yani ama zaten Cenevre den sadece THY ucuyo degilmi? ben sizi Haziran 15 falan gibi gidicek hatirliyorum nedense. bu arada neden pirinc verilmiyo ki? bizim aldigimiz 3 tahillinin icinde en fazla pirinc unu var. pirinc unu da pirincten yapiliyo :icon_scratch:

Eminecim,
neden kiyma konuluyo corbaya? yagli degilmi o? yani neden yagsiz biftek gibi seyler koymuyoruz? doktor bisey dedimi? ben süt danasi sanirim türkcesi onun etiyle denedim ama kizim tavukluyu daha cok seviyo. ben havuc, patates, enginar, karnibahar, fasülye, maydanoz, kereviz, brokoli, domates, pirinc ve irmik koyuyorum. tabi hepsi ayni anda olmuyo ama pirinc, irmik, patates, havuc, domates ve tavuk demirbaslar. ben de 2 günlük yapip bi porsiyonu deep freeze atiyorum ve yagi bir cay kasigi kadar porsiyon basina yerken ekliyorum.

Aysegülcüm,
gecmis olsun Yagiz kuzusuna. ha bi masallah daha aksam 8 gibi yatip 9 gibi kalkiyosa ha. darisi basimiza :suclu:


berilce

meraba kizlar, napiyonuz iyimisiniz? geri sayfalari okuyamadim, son bi kac sayfayi okudum ancak, seyda gidiyon demek hadi hayirlisi iyi yolculuklar,valla bizim ucak gunu yaklastikca hem heyecanlaniyorum hem korkuyorum nolcek bilmiyorum, neyse Allaha emanet gidecez iste ....

biz bugun doktora gittik,melis okadarda kilo almamis,masallah iyi tabide ben dedim bu cocuk 10 kilo oldu ,napcam diye ama 9 kilo 68 cm cikti,ya burdai tartilar pazardaki tartilar gibi ya, insan dijital kullanir ne kadar guvenilir bilmiyorum,bastan salma olcuyolar iste, dogduktan sonra gittigimizdede 2 cm kisalmisti  :ehi: :toothy10:  yani herkes kafasina gore yapiyo,hemsirelerden birinede sinir oldum zaten, ters ters baktim ,gerzek artist, asi olurken cocuga oyle bir gecirdiki ,benim bile canim acirdi, bide melisin dikkati dagilsin diye  bardagini cok seviyo onu gostereyim diye cikardim ,salak onu sonra ver simdi verme diyo, agzinin kapali oldugunu ve ayrica melisin dikkatini dagitmak icin salladigimizi gormuyo salak,agzim cok bozuldu galiba  :suclu:   neyse sinir oldum , o yuzune iki ton makyaj yapmaya devam etsin ....

ek besin isi husranla sonuclandi,doktorumuz cok iyi prof zaten universitede derslere felanda giriyo ama burda anladigim kadariyla yok oyle menu felan vermek,kadina ben soruyorum sunu versem olur mu felan diye? hersey verebilrsin artik dedi et bile, yuh dedim daha dogruduzgun sebze yemedi bu cocuk ne eti yav... napcem simdi kafama gore mi takilcam,ya 10 kerede anne olmadikki tecrube yok...sizde olmasaniz yanmistim... yarin sebzelere baslicam...uc gunde bir bi sebze deneyim sonra emineninki gibi bi corba yapayim...napayim,kahvalti isine hic girmiyorum onu nasil yapcam hic bilmiyorum.... ben burda KAFAYI YIYECEMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM........ANNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE  :crybaby2: :( :sad1:

uyku meselesinede normal degil dedi,yani en azindan 5-6 saat uyumasi gerekiyomus,gece bir kere besle dedi her kalktiginda degil, bide aglatmaay baslicaz, ferber yontemini sordum tamam uygula dedi....onu uygulayacam bakalim yarin gene calismalara baslicam.... ama bizim kiz cok cazgir ciglik atiyo .komsular yandi  :dontknow:

gulay anliyacagin benden de is cikmadi...turkiyeye gelince ilk isim melisi doktora goturmek olucak..yarin yazarim gene ... eski sayfalarida okurum,,,gorusuruzzz size gunaydinar siz sabah okursunuz,,