EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

meltemk

Aysegul valla Emir aklima arada geliyor. Bu sabah biraz midem bulandi. Yarin sabah doktora gidecegim. Biraz sabirsizim. Merak ediyorum. Saglikli sihhatli hayirli bir evlat olsun. Tabii gonul ister erkek olsun, ama iki tane prensesim olsa da hiiic uzulmem. Babamiz simdiden obur kizim nasil diye seviyor. Sanirim kendini hazirliyor :icon_thumright:

Kiz olursa ismimiz yok. Bilemiyorum daha cok basindayiz. Ama simdiden oda ayarlamalarini, yeni ihtiyaclari dusunmeye basladim. Hersey yolunda giderse yazin yine bir ev duzenlemesi yapmamiz lazim. Belemir'in odasini bebise verip ona yeni oda kurmam gerekebilir. Onun kendini kotu hissetmemesi icin bunu dogumdan cok once yapip alistirmam lazim. Cook is var coook. Cook calismam lazim cok :-[





Filiz

Ayşegül cüm Enginarı çorbaına katıyoruz dimi birde buzlukta nasıl ne şekilde saklayabiliriz?

Şerife cim sizede çok geçmiş olsun ben valla burda düşen bebekleri okudukça çok üzülüyorum emreyi dondolinosuna bağlıyorum eğer onda durmuyorsa yerde bırakıp işimi öyle hallediyorum..

Jbdun aynen öyle emre bazen bi kaşık alıp bırakıyor bazen doymuyor zamanla oturacak yeme düzeni ben hiç zorlamayorum kendini çektiği an bırakıyorum kaşığı..

Meltem cim inşallah Allah gönlüne göre verir Emir ismide çok güzel :)))


tubi

Bize gunaydin size tunaydin  arkadaslar,
yolculuk hazirliklarimiz tum hiziyla devam etmekte.Bugece 2 gibi yollara dusucez.Ilk once Istanbul ertesigun Izmir kismetse...Melteeem  Seydaaa yarin gece bogazda balik yiyceeeemmm insallah ,sizin icinde  birer yudum alirim buzzz gibi Efesimden :occasion5:
Noluuuurrrr bebeklerimizi  yere birakalim evin heryerine gerekirse yazalim..Geri donusu yok..Acaba bir etiket hazirlasak Emine sitenin bir yerlerine 'guvenlik onlemlerini' yapistirsak ?Yada bizim sayfa her acildiginda buyuk puntalarla gorsek? :director:
Pazara cikmak icin sabirsizlaniyorum bende..Enginar hatirlatmasi iyi oldu,karaciger dostu :)
Jbdun kolay gelsin arkadasim,valla Laraninda  pek bir ayari yok.Bazen hpsini yiyor bazen birkasik sonra tamam.Oncelik anne sutu merak etme ,suan ek besinler bir hic..Sut bebegi yada cocugu tabiri o yuzden var.Sadece suanda yemek yemeyi ogrenmekteler..
Arzu hakkaten ne hos bu kadar genc iki cocuk sahibi olmak,hep diyorum bizim cocuklar ilerde annanem dedem filan diye tanistiracaklar bizi.
Gulay Canere masallah cok tatli yaa..Irlanda isi icin ise hayirli ise olsun diyecegim,valla cok yagmiyo buralar gelin gelin :k06:
Aysen hakkaten bir konus bakalim,yapmicam parami odemezseniz de.Nasilsa kaybedecek biseyin yok.Eger bizler iyi olursak ,moralli olursak cocuklarimizda iyi olurlar.Esinede ask olsun  yani hap kadar cocuga..Bugra yapcak var yaaa doverim dover :cildir:
Meltem guzelim sende de proceler bitmiyor yaa.Ben burada oturdugum yerde yoruluyorum yemin ederim.Dusuncesi yetiyor,biyonik filan misin?Umarim saglikla bebisi kucagina alirsin..
Benim de cok isim var cooookkkk :suclu:
Unutmadan ishal problemi olan arkadaslar princi iyice kaynatmaliymisiz ve suyunu bebege vermeliymisiz.Birde sut urunlerine bir sure ara vermeliymisiz.Gecmis olsun,saglikli gunler diliyorum..


Ardaömür(Arzu)

Kızlar teşekkür ederim kendimi çok genç hissettim sayenizde
Pınarcım hediyeniz şimdi geldi çok teşekkür ediyoruz Arda ve ben  :flowers:



Ardaömür(Arzu)

Buda hediyemiz

[eklenti yönetici tarafından silindi]



ayşen

tubi izmire gelince bekleriz, hatta denk gelirse izmirdeki arkadaşlar bir araya gelelim, hem tanışmız oluruz hem de eğlenmiş ;)
koltukta bırakma konusunda ben oturtup bırakıyorsam kesin eşim oluyo yanında, valla hakkını yemiyim , tv de maç bile olsa dönüp bakmıyo, kuzuyla oynuyo ;) o yüzden içim rahat, yalnızsam da zaten bırakmıyorum.. şerife geçmiş olsun size de...

eşimin bağırdığı gün tuna  çok huysuzdu, karnı tok altı kuru ama ağlıyo derler ya o misal... ben arasıra yasadıgım için alışkınım da , tarkan haftasonları sadece tüm gün birlikte oldugundan denk gelmedi fazla. bir önceki gece 10 da işyerinden çağırdılar, 4 te döndü eve, bir de baya yorulmuş, afedersiniz wc gider borularını kırmaları gerekmiş, içinde ne varsa üstlerine... :sad1: :sad1: onun gerginliği üstüne tuna da öyle huysuzluk edip de susmayınca (kahvaltısını da yemedi, kucakta durmaz, yatmaz , oturmaz...) , bağırdı. ama öyle deli gibi değil tabii, ben de yazık yapma korkar çocuk dedim, senden de uzaklaşır korkarsa... dememle benim de lafı işitmem bir oldu.  iş konusuna gelince, zaten pazar günü aradım, patronla konustum. ben artık sizi taşıyamam, maddi anlamda çöktük dedim, eğer bu böyle gidecekse ben artık devam etmeyeceğim, verecekseniz de verin artık maaşı vs... o da bu hafta vereceklerini söyledi, ben de 1 hafta daha beklerim , yaztmazsa tekrar konusuruz o zaman dedim. eğer yatırmazlarsa mahkemeye vericem, bankaya yattıgı için maaş kaç aydır yatmadığı belli. sigortada da görünüyor, ordan datazminat vs işlerini halledicem, mahkemeye giderse zaten ben kazanıcam, ama tatlılıkla hallolsun istiyorum. hayırlısı artık. ben de ssaldım işi, canım istedikçe yapıyorum ;)

jbdun tuna da öyle,  bazen 1-2 kaşık alıyo gerisini yemiyo bazen de hepsini yiyip daha da istiyo. yalnız ben artık anladım ki, iyyyyiice acıkmaları gerekiyor. o nedenle minimum 3 saatte dayanırsa (çok ağlatmadan tabii)4 saatte veriyorum. o zaman daha çok ve çabuk yiyor.bir de bazen 1-2 tane bisküvi katıyorum meyvaya, o zaman daha çok severek yiyor (doktorumuz bebe bisküvisine karşşı, o nedenle ara sıra 1-2 tane koyabilirsin yemeğine demişti)

meltem allah gönlüne göre hayırlı bir evlat versin işallah. ben de ikinci çocugum olursa kız istiyorum :) emir de güzel bir isim, sitede yok hem galiba dimi :)


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

jbdun

filizcim ben de öö yaptığında bırakıyorum :D  enginarı benim kendi annem kafa kısmını saklar,beyaz olan bölümünü yani,onun içine garnitür koyup zeytinyağlı yapar yemeğini :hungry: ay olsa da yesek yaw :hungry: :hungry:
tubacım sağol canım,sana da kolay gelisn ve de iyi yolculuklar ;)
ayşen inşallah iş mahkemeye gitmeden tatlılıkla hallolur,ben de saat aralığını uzun tutmaya çalışıyım o zaman :icon_thumright
arzucum hediyeler çok güzelmiş,güle güle giyinsin ve oynasın ardacık :hello2:

ecrini yıkadım yatırdım yümeğümü yiyorum ay amma acıkmışım yaw :k06:
hatırlarsanız daha önce yazmıştım ecrinin poposunda kuyruk sokumunun orda minik sivilceler çıktı diye (esra azrada da vardı dimi?) şimdi yine çıkmış bi de belinde bezinin katının orda da çıkmış,elmadan, bezden yada sıcaklardan oldu,zaten bu sıcaaklrla nasıl başedicez bilmem :dontknow: oturma odamız 30,ecrinin odası da 28derece,vantilatör açıcaz galiba daha da ısınırsa ecrinin odası,oturumda klima var zaten,dokunur diye korkuyorum yoksa ecrinin odasına da düşünüyoruz :icon_scratch:

Tebessüm :)

filizcim ben ayıklanmış şekilde alıyorum enginarı, enginar kalbi deniyor.ama ayıklamasını biliyosan öyle de alabilirsin, limonlu suda 5-10 dk bekletip suyunu süzüp buzdolabı poşetine diziyosun. sonra çorbalara diğer sebzeler gibi haşlayarak kullanıyosun.

tuğba evet ben de duymuştum pirinç suyu ishale iyi geliyomuş. :director: şerife pirinci iyice pişirip suyunu ver berata, iyi gelecektir.iyi yolculuklar tuğbacım, valla buluşma ayarlasak iyi olur da bu sıcakta da nerde nasıl olur ki. :icon_scratch:

arzucum güle güle giysin, güle güle oynasın ardacık. :opucuk:

jbdun bi gün bi günü tutmuyo, bırak istediği kadar yesin. ;)

meltemcim Allah gönlüne göre versin, ama sağlıklı olsun da dediğin gibi kız erkek farketmez. :)


meltemk

Tubaa su bilgisayarin basinda kendimi bir an bogazda balik da meze de dusundum. Ruya gibi geldi. Yook yook ben artik o gunleri goremiyecegim herhalde. Senin adina cok sevindim. Sonra da ver elini Izmir. Valla ben eskiden Izmir'e is icin cok gelirdim .Alsancak'ta kalirdim. Hatta esim, o zaman ki erkek arkadasim da haftasonu gelir Bodrum'a giderdik. Ben hala Cesmelilestiremediklerinizdenim - vay be ne uzun kelime olmus..... O zamanlar La folie vardi. Oraya yemege giderdik. Ayy ne guzel ipsiz sapsiz gunlerdi. HAtta derdik bir ara Izmir'de mi yasasak diye. Ama simdi Izmir'de Istanbul'da hayal valla.

Sana cook iyi yolculuklar. Her dakikanin tadini cikar. Sen de de az projeler yok seker an nihayetinde.

Valla bazen yoruluyorum. Diyorum soyle 2 haftamiz ustuste ayni gecse. Yok illa bir oplan proje. Bakalim su sinavlari atlatalim belki duzene gireriz.

Benim yemek aralari zaten 4 saat mutlaka. Hatirlarsiniz bakiciya ne kadar kizdigimi yemegini erken verdi diye. Simdi de kayinvalidem oyunlu verip zorluyor diye uzuluyorum. Bu sabah ornegin yarisinda duruyor sonra oyunla veriyorum diyor. Ben de cok oyle olmuyor, ama bilemiyorum. Benim de en istemedigim sey oyunla sarkiyla yemek yenmesi.

Jbdun elmadan ya da sicaktan olabilir. Oynarken falan altini bol bol acik birak Jbdun'un. Ciplakken daha guzel donuyor, emekleme pozisyonuna geliyor. Ben genelde yaninda otururken acip oyle oynuyorum. Eh sirrr diye cis yapiyor o ayri. Daha dun aksam oynarken o yere koydugum yataga yapti valla.

Neyse ben yine kactim. Canim enginar istedi. Yarin bir alayimda yapayim Enginar. kocamda cook sever.





jbdun

KIZLAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

YOĞURTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

TUTMUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞşşş


:occasion16: :occasion16: :occasion16: :headbang: :headbang: :headbang:

yoğurt yapımında emeği geçen herkese çok tşk ediyorum :opucuk: :flowers: (eminecim özeliikle de sana :-*)

meltemk

Alıntı yapılan: meltemk - 08 Mayıs , 2007, 14:24:17
Oynarken falan altini bol bol acik birak Jbdun'un.

Jbdun'un degil tabiiiiiii Ecrin'in altini. Kafa kalmadi ben de artik





jbdun

ben de ta onu yazıcaktım meltem :D
genelde ben de açık tutuyorum allahtan öyle çiş falan yapmadı açıkken ama bebekken yapıyodu :k06:

Lily Wonka

Merhabaaaaaaaaa!!! :hello2:
Biz dün sabah Bursa'dan döndük. Gayet güzel geçti..:icon_thumright:
Sayfalar almış başını gitmiş yaw..:-\ Hepsini tek tek okumak isterdim ama mümkün değil.. Gene de şöyle bi tarıycam tabi.. (çatlarım ayol..:k06:)



Emine

Tolgada bana kızdı dün akşam bebelaca neden mamadan böcek çıktı demişim diye.Piknik yaptığımız yerden girdi o kesin dedi neden insanların ekmeğiyle oynuyorsun şimdi araştırırlarsa birileri ekmeğinden olabilir o konuyla alakalı dedi.Ara piknik yapmıştık dışarda oradan girmiş olabilir de şikayetini geri al dedi.Ben de dedim yurt dışında üretiliyor işleri yok bir kişiden böcek çıktı diye adam kovacaklar keşke o kadar hassas olsalar.Aramadım tabi.Artık ne olduysa oldu ama benim midem bulandı bu işten.Belki piknik yaparken girmiştir ama cinsi hiç oradaki böceklere benzemiyordu neyse günahlarını almayayım yine de  öffffff

Jbdun tebrik ederim canım biliyordum yoğurdun tutacağınııı bak aynen yapınca nasıl da olduu  :hello2:  :muzz:
Ceylinde bazen hepsini bitiriyor bazen bir iki kaşık bırakıyor belli olmuyor yani meyve püresini.Park yatağını güle güle kullansın Ecrin hanım  :love9:
Şerifecim Berata geçmiş olsun Ceylinde şu günlerde 6-7 defa yapıyor bir günde kakasını ama böyle ishal gibi sıvı değil normal kıvamda.Bende doktora gidince sorayım bari.
Ayşen Tarkanla aranız düzelir inşallah Ceylinde babasında ağlıyor ben aynı odada değilsem illa kimde olursa olsun beni görecek yoksa ağlıyor.Bende diyorum daha çok ilgilen şu çocuğa sevdir kendini.Çocuk babasında ağlamamalı diyorum.Çocuğu kucağına alıp kışş kışş kışş gibi şeyler söylüyor ben de diyorum konuş çocukla tavuk değil insan yavrusu buu  :ehi: Paranı da alırsın inşallah canım.
Canere maşallah fotoğraflarınız çok güzel Gülaycım  :-*
Ardanın hediyeleri de çok güzelmiş.Güle güle giysin ve oynasın..
tubicim güvenlik önlemlerini yazsak demişsin ama bir çocuğu koltukta yalnız bırakırsan düşeceği belli yani bunu yazsakta sonuç değişmez.Şahsen ben yatakta yalnız bıraktığımda gözümün önünde bişey olmaz diye düşündüm ama oldu işte 1 saniyede düştü, yani çocuk yere konacak başka çaresi yok.




aslı

merhabalar,

ayy bu hafta sonu çok kötü geçti. benim kuzucum hasta oldu. 39.5'lara çıktı ateşi. Sık sık ateşi yükselince pazar günü doktor amcası gördü kızımı. Bademciklerimiz kıpkırmızı olmuş akşamada beyazlamaya başlar dedi. Antibiyotik vermeye başladık. Ateşi çok yükselince ılık banyo yaptırdık onda bile nasıl titredi kuzum o ağladı ben ağladım. Doğduğundan beribu kadar ağlamamıştır herhalde. Dün işe falan gidemedim çünkü hiçbirşey yemedi sadece emdi.

Bugün  iyi işe gideyim dedim. İşe gitmemle dönmem bir oldu mama sandalyesinin önü açılmış ve düşmüş. Geçen haftada parmağını pusetine sıkıştırmıştı. Bir haftada neler yaşadı kuzum. Allah beterinden korusun. Nazarlardan korusun hepimizin bebeşlerini