EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

tubi

Serifecim neden uyandiriyosun minigi yaa uyuyabiliyorsa ac degildir ki.Gece yarisi bizide uyandirip yemek yedirmeye kalksalar bizde yemeyiz ki?Birde  neden erken uyumasini istemiyorsun ki?Ne guzel iste?

jbdun

slm şerifecim iyiyiz sen nasılsın?
tşk ederim canım,Bebeklerimizin ilkleri bölümünde ecrinin sayfası var görürsün ;)
berat demek o kadar huysuz şerife, e peki erken derken kaçta yatmak istiyo yani? mesela ben ecrini 7buçukta yatırıyorum en geç 8de

ben kendi anneme bişey almam telefon açabilirim ancak malum istanbulda,öteki anneme de (kayın) çiçek alırım muhtemelen,
evlenmeden önce kendi anneme acaip hediyeler alırdık kardeşlerimle ama eşimin ailesi öyle şeyleri önemsemiyo pek o yüzden...
sen karar verdin mi canım?

tubacım allah kavuştursun canım ;)

ponçik

Alıntı yapılan: tubi - 05 Mayıs , 2007, 11:46:59
Goncaaa bizimde ilk dogdugunda iki gozde de surekli capaklanma vardi.Meger gozyasi kanalimiz tikaliymis.Birisi 3.ayda acildi digerinde hala capaklanma devam etmekte.Masajimiz var onu yapiyoruz.1 yasina kadar gecmeli gecmezse minik bir operasyonla acicaklar.Sari-yesil capaklanma oldugunda ve eger iki gunu gectiyse mutlaka dr. gormeliymis ,enf. riski var ve ant. damla kullanmak gerekli.Biz surekli ilik suyla siliyoruz(kaynatilmis) birkac gundur iyi gibi belkide acildi.
evet Tuba inşallah kendiliğinden açılmıştır Laranın kanalı
bizim de aynı şekilde gözyaşı kanalımız tıkalı ilk zamanlar masaj yapıyorduk ama bizim zilli kafayı öyle bi sağa sola çeviriyorki masaj filan hak getire  :cildir:
altını değiştirmek için bile en en en az  15 dk.uğraşıyorum
çok hareketli de maaşallah  ::)  :toothy10: aynı bu ikon gibi  :toothy10: habire sağa sola dönüyo 



jbdun

az önce ilk defa armut veridm ecrine ama ekşi geldi galiba :k06:
ben de muzla karıştırıp verdim neyse ki, bu ek gıda işi çok komikmiş yaaa :k06:
3gibi de az bi yoğurt tutmuştu dünden onu vercem bakalım suratının şekli nasıl olcak :toothy10: :love9:

ayşen

05 Mayıs , 2007, 12:41:37 #5509 Son düzenlenme: 05 Mayıs , 2007, 12:44:24 ayşen
Alıntı yapılan: ninahuhu - 05 Mayıs , 2007, 00:10:47
merhabalar
şeyda walla alması gereken sütü (mamayı) alamıyo Kayra.. bu ara çok iştahsız gene. şu minadeks bayaa iyi geliyomuş demekki iştahı  düzelmişti. onu kestik gene eski Kayra oldu.. mamayı sadece sabah kahvaltınıniçinde 90cc olarak yiyo.. ZORLA.
türkiyedeki bebe bisküvilerinde de demirli vitaminli 7 mineralli filan yazıyo. ama bizim doktor hem besleyici değil hemde gereksiz yere bebeği tok tutar dediği için ben koymuyorum kahvaltıya..zaten hep tok.. :ehi:

Bizim tembel Kayra hala gel gel yapmayı, alkış yapmayı ve kucağa atılmayı öğrenmedi yahu..Bizim durumumuzda olan varmı yahu ??
diş te yok emekleme girişimi de yok..

canım biz de aynıyız merak etme ;) kucak istiyo baya zamandır, ben ellerimi uzatuınca açıyo kolları, bir de su ve meme istiyo musun dediğimde hemen gülüp heycanlanıyo, onların da anlamlarını öğrenmiş gibi geliyo. ama onun dışında emekleme, diş vs yok.

jbdun afiyet bal şeker olsun ecoşa :) çok zevkli değil mi yeni tatlar dneetmek :) bizimki de yeni şeyler yedi mi bi yüzünü buursturuyo i,lla ki sonra evdiyse istiyo ağzını açıp :D

kolay gelsin goncacım valla, tuna da aynı, özellikle temiz bezi bağlama sırasında mahvoluyorum, bi tarafı meydanda kalsın diye etmediği maymunluk kalmıyo, 90 derece dönüveriyo sıpa  :toothy10:

evet şerife ya gece uyanacak diye mi uyutmuyorsun? ben erken uyursa (normalde 12) 12-1 gibi yatarken emziiryorum gece de uyanmıyo tok olduu için.


dün akşam dolaşmaya çıktığımızda bebek tartısı aldık  :laughing7: arçelikten :D merak edip duracağıma, bilirim, ne kadar alıyo almıyo... gerçi sinirimin bozulması da olası ama olsun doktora gidene kadar çatlıyodum :D yalnız korkuyorum çocuu her alt değiştirmede tartıcam kendime hakim olamayıp diye  :tongue3:


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

jbdun

o nasıl bi tartı merak ettim,böyle kayık gibi olanlardan mı ayşencim? aldıktan sonra tarttın mı peki :k06:
evet ya çok zevkli yeni şeyler tattırmak,tşk ederim canım

kızlar bugün armutu ilk defa verdim
yoğurdu da ilk defa vercem
acaba yoğurdu yarın mı denesem ne dersiniz?
1günde 2yeni şey olcak ya :icon_scratch:

ponçik

AYŞENCİM tartınız hayırlı olsun , ben olsam heralde senin düşündüğün gibi her alt açmada tartardım  :laughing7:
ayyyyy işte görmemişin çocuğu olmuş diye bize diyorlar  :toothy10:

JBDUNCUM pıt pıt et olsun Ecrinimize o armutlar
ben aynı gün hem kahvaltı hem meyve hem yogurt hem sebze çorbası verdim  :honk:
bişey olmuyor  :icon_thumright:
ama önceleri her bişeycikten yalattırıyodum kızıma  :tongue3: o da bayıla bayıla yalıyodu  :tongue3:



jbdun

hımm sağol goncacım,
eşim de tutturdu inek sütü vermeyin dedi dr diye, yoğurdu vermeden önce bi arayıp sor dru diyor,
pınar sütten yapmıştım ben yoğurdu,be olcak ki,bişey olmaz ama... :k06:

ponçik

eğer bir sorun olsa bile daha ilk denemeniz hemencik çaresine bakılır
dr.ların da bir dediği bir dediğini tutmuyor
için nasıl rahat edecekse öyle yap bence  ;)

arkideşleeeeeeeeer
bi aksilik olmazda Esra ve böceği Azrayla buluşursak
resimleri p.tesi ekleriz
ben çıkıyorum iyi haftasonları herkese  :wave:  :wave:  :wave:



jbdun

goncacım sana da iyi haftasonları,inşallah buluşursunuz da biz de resimlerinizi görürüz :opucuk:

Filiz

selamlarrrr ayy kaç gündür sokaklardayız kızkardeşimin düğünü yaklaşıyor ya kıyafet bakmalar falan filan ama maalesef doğru dürüst bişe bulamadım ne nikah için ne kına için :( herşey birbirine benziyor yorulduğumuzla kaldık valla..

Gonca cım bu telaşe içinde hediyenizi kargo edemedim bugünde öğlene kadar alıyoruz dediler pazartesi vereceğim salı günü mutlaka elinde olur.

Ayşen cim tartınız hayırlı olsun bendede bizim kullandığımız tartı var önce kendim tartılıyorum sonra emreyi kucağıma alıp tartılıyorum bende bu işi hergün yapıyorum :) tabi seninki daha hassas tır gram falanda gösteriyordur güle güle kullanın :)

Jbdun cum galiba bebişlerin en sevdiği meyve muz benimki muza bayılıyor sonrada sı.amıyor :)

Tubi ohh ne güzel yemek iş yok bende öyle kociş hafta da iki gün kursa gidiyor oh diyorum ne yemek derdi ne bişe :))

Şerife cim ben anneme ne alacağım bilmiyorum henüz daha karar vermedim ama herhalde eşim bana ne alıcak onu merak ediyorum malum emre nin adına alması lazım dimi ay bide almıyormuş:) benim hayaller suya düşüyor :)






puysal

Gonca cım özelden doktorun bilgilerini gönderdim canım..

Bende bugün kızımı doktora götürdüm.. yine şu premokok aşısını olduk.. umarım bu seferde iştahı gitmez..

Artık köfte pilav makarna devri başlıyor kızlar.. artık pütürlü gıdalara başlıyoruz.. Bakalım çok öğürüyor dedim doktora ama öyle öyle öğrenecek dedi.. Ayy kızım köfte yiyecek hihihihih

Bizimde gözlerimiz çok çapaklanıyor Gonca cım ama daha yeni başladı son 7-8 gündür.. Dişlerle başladı desem doğru olur.. Ama 1 yaşına kadar normal dedi çocuk doktoru.Bakalım bekleyip göreceğiz.

Bu arada benim cimcime sol kolunu çok aktif kullanıyor yani sağ koluna göre.. Acaba Solak mı olacak??


jbdun kızına maaşallah.. eşime gösterdim 1 yaşında vardır dedi senin prenses için.. ayını söyleyince nazar boncuğu taksınlar yaw dedi  ;D

Hadi bayanlar size iyi hafta sonraları.. Bende Arda ya hediye almaya gideceğim.. gidelim erkek bebekler için neler varmış şöyle bir gezelim hihihi...Arzu cum kusura bakma bu arada biraz geç kaldım:(



jbdun

filizcim inşallah istediğin gibi bişey bulursun,muz ecrinde kaka konusunda öyle bi sorun yaşatmıyor allaha şükür,
pınarcım tşk ederim canım,resme dikkatli bakarsanız var aslında sağda :k06: bi önde bi arkada var :nazar:  ecrinde bazen solunu daha çok kullanıyor,biz de eşimle acaba solak mı olcak diye düşünüyoruz :laughing7:  köfte -pilav ve makarnası hayırlı olsun nehirciğimin,inşallah seve seve yer annesi, aşınız da hayırlı olsun, inşallah iştahı gitmez nehirin

seyda

Goncacim,
bi laf vardir Trakyalilar la ilgili "hayrana ayran ayrana hayran derler" diye :toothy10: :ehi: yani varolan h leri söyleyemeyip olmayan yere de h koyuyolar. ayni Eylülün haneeee si gibi :toothy10: :ehi: senin kiz baba topragindan olmus seker ne dersen de :suclu: (benim anne tarafimda Selanik göcmeni ve Corlu - Tekirdag dolaylarina yayilmis durumda sülale)

Anitacim,
Kayra kuzusunun hediyesini aldim sonunda. hatta cok begenip hizimi alamayip bi tane de kizima aldim :suclu: ama bugün yollayamadim postane kapanmis :cussing: kizimin nüfus cuzdani geldi 3 ay kadar sonra onu da alamadim bu arada :cussing: zaten tatildeyken bi gelmis evde bulamayinca postaneye geri gitmis 1 hafta sonra da gönderen adrese. bi 10 frank daha havale ettim konsolosluga tekrar yolladilar. ay bu nüfus isi zaten beni cildirtti ben üstüne düstükce. neler oldu yazsam roman olur yani. esim Türkiyenin halleri deyince kizarim hep ama bu sefer sesimi cikartamadim valla. Tubicim, bizimki de "Graf" olarak dogmus, Sir in alman versiyonu :ehi: :toothy10: sogan yemez sarmisak yemez diyom alooooooo sen nasil Türksün :toothy10: :ehi:

benim de bu aksam üniversiteden bi arkadasim geliyo. almanyada yakin oturuyoduk, italyada tatildeymis eve dönerken bize ugriycak. bikac gün kalir heralde :muzz: biraz dertlesiriz artikin :hieyt: :hieyt:

ben de Istanbulda bi doktor arasam iyi olacak yavas yavas. Jbduncuuuuum :director:
arkadaslarinin falan doktorlari varmidir ki bize yakin. international da acibadem hastanesinde falan :icon_scratch:

Emine

Jbdun rica ederim canım .Yoğurt hiç alerji vs yapmayan birşey olduğu için yoğurtla birlikte başka şeyler vermende aynı gün bir sakınca yok.Ecrine maşallah elbisesi çook yakışmış. :nazar:
Esracım Azra çiçeğine de kelebekler konmuş çok tatlı olmuşş.3. dişiniz de hayırlı olsun  :aferin:
Şerife bilmiyorum hiç ne alacağız annelere gezip bakacağız yine  ::)
Ayşencim tartınızı güle güle kullanın .
Filiz benimde karedeşim bu temmuz evleniyor ama ne giyeceğim hiç bilmiyorum göbeğin durumu netleşmediği için şimdi birşey alırım o zamana kadar zayıflarsam üstümde bol kalır.Sanırım tarih çok yaklaşınca karar vereceğim.
Pınarcım Nehire de köfteler makarnalar yarasınnn .Afiyet bal şeker olsun
Seyda arkadaşınla hoş sohbetler sana da..
Goncacım sana da iyi haftasonları fotoğrafları bekliyoruz  :hello:

Ceylinin gözlerinde çapak sorunu kalmadı burun tıkanıklığı akması da geçti sanırım ateşi çıkmayacak artık iyileşti boşuna aldık antibiyotik neyse aman ateşlenmesinde önemli değil elbette.Ben kullanıyorum antibiyotik hala.Antibiyotiğe başlayınca sütüm çok azaldı.Böyle birşey yaşayan oldu mu?
Ceylin dünden beri anne demeye başladı yerde yatarken kaldırmamı istediğinde çığlık atıyor duymamazlıktan geliyorum annee diyor.  :basardim: