EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

dilek hira

ooooooooo anneler coşmuş
gonca   valla en iyisini yapıp gezmişsiniz anne,baba ve eylüle kocaman bir  :nazar: sağol gonca ya
emine saçlar gidince inan değişik bir havaya giriyor bende kestireceğim yakında
komşumada biraz hiranın diş ljelinden sürdük acısı hafiflemiş
randevu aldı yarın gidecek

berilce

meraba kizlar nasilsiniz? uzgunum ama sayfalar cok ilerlemis okuyamadim  :suclu:  umarimonemli bisey yoktur ben yaklasik 3-4 gundur hastayim ,grip ve felaket bogazlarim burnum basim gozlerim kulaklarim ,saymadigim yer kaldi mi? odum kpopuyo melis e gececk diye,ki buyuk ihtimal gececek,kuruk gibi ben uzak durdukca o bana yaklasiyo,sariliyo felan,isin kotusu yanimda yatiyo ya yatagina koyayim diyorum uyaniyo hemen ,nerde nasil yaticagimi sasirdim ona bulasmasin diye... ben ayri yatirmayi bi turlu basaramadim.... havalar isinmisti ona aldandim kolsuzlari giydim ,ahanda boyle olur iste...

bazi resimleri gordum ,biciriklar buyumus masallah,annelerede masallah formunuza girmisiniz...

ben biseyler sormak icin girdim aslinda, ben bi haftadir ek besine gectimde , sabah yarim meyve veriyorum 3 de yogurt veriyorum aksam yatmadan bi saat oncede  hani bahsettiydim ya su rice cerealdasn veriyorum, bu boyle gitmeyecek heralde ,sebze corbasina ne zaman baslicam ben ,bir de su yumurta felan?  :dontknow: :dontknow: hic bi bilgimyok,

istanbuldakiler acik bekleyinde yaza ben geldigimde bulusun :)  gun sayiyorum  temmuza az kaldi...

eh herkes rsim yollamis ben de yolliyayim bari... :aferin:

[eklenti yönetici tarafından silindi]

aslio

Berilce geçmiş olsun canım.Umarım Melise geçmez rahatsızlığın.Bu arada resimler harika İkinizde çok güzel çıkmışsınız Melise bayıldım :k06:

esra(azra)

kızlar azra 1 öğünde 180cc içiyordu mamayı taki 5gün öncesine kadar hatta 4 saati bekleyemiyordu 3 saatte bir veriyordum nolduğunu anlayamadım birden gitti iştahı 180cc içen çocuk şimdi 4 saatte 50cc mama içiyor çıldırmak içten değil  :cildir: üstüne üstlük dün balkona çıkartmıştım üşümüş galiba bu gün felaket gazı var o yüzden bide huysuz ki sormayın mama yememesinemi yanayım karnının ağrımasınamı  :cildir: en sonunda şimdi uyuttum belki biraz uyur ve uyandığında benim güzel kızım eski azram olur:( hasta olabilirmi acaba yada bahar havasımı çarptı bilemediğim için perşembe gününe kadar sabredip doktora götürücem çok moralim bozuk düşünmekten sıyırmak üzreyim  :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :( :crybaby2:
berilce geçmiş olsun canım..

berilce

tesekkur ederiz asli teyzesi, o resmi cekene kadar mahvoldum . genelde bi 15 saniye oturup pat yana dogru yavas yavas dusuyo.dusmeden yakaladim,foto makinesinede alisti gordu mu guluyo artik  :k06:

esracim bozma moralini,duzelir,hepimizin bebekleri arada istahsiz oluyo ...duzelir eninde sonunda yiyecek acikinca,bekle bakalim biraz daha...

anita

Azra bebenin dişi ağzıyor belki annesi.
kontrol ettinmi

berilce bebeğin harika yaa  :nazar:  ona..ben 6.aydan önce oturtmamıştım.



anita

ahanda kayranın yeni resmi..

[eklenti yönetici tarafından silindi]



berilce

yerim ben onu masallah  :nazar:  ben de bazen melis in saclarini oyle topluyorum  :k06: cok hosuma gidiyo komik komik :k06:   ya ben de doktora sormustum onu, cunku bizimi baslamisti 4.5 aylikti basladi oturmak istemeye yatarken surekli oturmaya calsiiyodu agliyodu felan, sordum istiyosa oturt demisti,ben de o isteyince oturtuyorum...cok cazgir oldugu icin , istemedigi bosey oldu mu ortaligi yaygaraya boguyo...cadi  :k06:

Tebessüm :)

okuyana kadar canım çıktı valla. :sad1:

gözde cuma veya cumartesi gidicez dr. a yazıyorum aklıma geldikçe bütün sorunlarımızı.kusma konusuna gelince gazlı bebekler beslenmeden sonra genelde kusuyor, bizimkinin bu şaaarrrr diye kusması inatlaşmadan oluyo ve hep akşam öğününde oluyo, demiştim yaakşam üstü hep huysuz mız mız diye, tabi mama yedrirken de devam ediyo bu durum, o inat ben inat sonuç öyle oluyo işte. gün içinde öğünlerde istediği kadar veriyorum, ama akşam hiiç yemek istemiyor, ben de aç uyumasın diye cebren veriyorum birkaç kaşık daha ama onun istediği oluyor yine :( babanın sizde olduğunu bilmiyordum,Allah kavuştursun.

arzucum geçmiş olsun, ben dişçiden acayip korkarım ama bende de çürük var napıcam bilmiyorum. dişçinin kapısına kadar gidiyorum, sonra vazgeçip geri dönüyorum, eşim çekiştire çekiştire götürüyo valla :k06: ardaya da can a da kocaman maşallah, yerim o şapşal ardayı ben :opucuk:

gonca resimlere bayıldım :nazar:

anita o dediğin önlüklere mama dökülünce akmıyomu? aslında ben de öyle bişey alsam iyi olcak, bizde de 15 e yakın önlük var yine de yetişmiyor bazen.

jbdun naaptınız,ne haberler dr dan?

esra telaşlanma, oluyor bazen bebeklerin iştahsız olduğu dönemler. yağız bi keresinde 12 saat ağzına bişey koymadı inatla.ama öyle mutluyduki. bekle sadece, düzelecektir.

beril, melise bayıııllldım, çok tatlı çıkmış maşallah, eşimle beraber mıncıkladık bacaklarını accık, kızma olur mu? :opucuk:

anita bebelac bana numune göndermişti, bugün o ballı irmikliden yaptım, biberona da yapılabiliyormuş fazla miktarda suyla, yağız iğrendi yemedi.kayra nın beğenmesine sevindim, afiyet olsun.

gonca, yağız hiç uslu olur mu? ben yazmaktan usandım da ondan yazmıyorum artık. :'(

emine, eşine çok güldüm :toothy10: demek ne geliyosa başına forumdan geliyo ha. :ehi: adam yaptığına yapacağına pişman olmuştur her halde. valla şaka bi yana Allah razı olsun iyiki de yapmış, deşarj oluyoruz, birbirimizin güzin ablasıyız işte ne güzel.çoook teşekkürler...

biz de bugün oğlumla dışardaydık. ama hiç uslu durmadı :( babamız bizi bornovaya bıraktı işe gitti, biz mağazaları gezdik, sonra büyük parka gittik, kuş cıvıltıları eşliğinde çayımı içtim, yağız bu arada kah kucakta kah arabasına bağlamış halde. oyun oynayan çocuklar dikkatini çekti biraz Allah tan, onları seyretti. sonra babamız geldi bizi almaya ve geldik evee.

Emine

Ayşencim bende düdüklü yok o nedenle normal tencerede yapıyorum sebze çorbasını üstünü örtecek kadar su koyuyorum ara ara bakıyorum sebzeler çatalla eziliyormu diye.O kıvama gelince önce bir kaba suyunu süzüyorum sonra başka bir kaba süzgeçle sebzeleri ezmeye başlıyorum tabi bayağı zor oluyor uzun sürüyor ama içime böyle siniyor blenderdan geçirince içinde yine iri parça kalır gibime geliyor.Neyse bu püre şeklinde çıkıyor ya ayrı bir kapta bulunan suyu istediğim kıvamda ekliyorum.Su kalırsa ben içiyorum  :-[ ziyan olmasın diye ..Doktor meyvelerden kivi ve çilek hariç herşeyi verebilirsin dedi.Sadece portakal mandalina gibi meyveleri bir ölçü su 1 ölçü meyvesuyu olacak şekilde karıştırarak ver dedi.Sebze olarak evde ne varsa koyuyorum.Ama hergün aynı tat olmasın diye bugün patates yerine domates koydum yani değiştirerek vereceğim sebzeleri de.Bugün süzgeçten geçirdim canım çıktı bi de içmemek için direndi zorla diktim kafasına bardağa koyup o sinirle doktor çok inatlaşma dedi ama 1 saat uğraşmışım heves edip insan sinir oluyor.O ağladı ben ağladım elim ayağım titredi yani sinirden zaten sabah meyve püresini yememişti habire anne sütü istiyor.Saldırıyor üstüme.Neyse Tolgayı aradım dedim cinnet geçiriyorum korkuyorum çabuk eve geeeeel  :cildir:  :ehi: O da yazık koşarak geldi işten.Biraz dışarı çıktık hava aldık geldik.
Berilcim önce yoğurt meyve suyu meyve püresi sonra sebze çorbası ve en son kahvaltıya başlanıyor o dediğin şey nedir bilmiyorum.Geçmiş olsun bu arada Melise de maşallah  :nazar:
Esra hepimizin bebekleri ara ara olacak sanırım böyle.Sabretmekten başka yapacağımız birşey yok.
Anita 1 yaşına kadar bebeklere kesinlikle bal verilmiyor.Yine sen bilirsin ama önce doktoruna danışmanı öneririm.Kayraya da maşallah  :D  :nazar:
Ayşegül bende öyle valla deşarj oluyorum burada 60 küsur hane var apartmanda kapıcı dışında kimseyi tanımıyorum forum da olmasa kafayı sıyırırım herhalde  :ehi:


zeytince

anammmmmm gelinime  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: yerim onun o yanaklarini, bacaklarini, minik burnunu, popisini... :hungry: dunurum de profilden pek hos cikmis... :nazar: dunuruuumm damadinin disi cikti dunuruuummm..  :k06: acele etme bacim bak may 2 de randevu var.. o zaman ogrenicez neyi nasil vericemizi... :D sana da gecmis olsun... insallah Melis`e gecmeden atlatirsin...  ::)

anita, Kayra`ya da  :nazar: ne guzel tokasi var oyleee...
goncacim Eylul`e de  :nazar: sen de cok hossun.. kizin ayni sen...  ;)
filiz Emre`ye de  :nazar: minik sofor Emre...  :k06: uzun sure oturabiliyor mu?  :icon_scratch: Caner one dogru yigiliyo..  :laughing7:
esracim donem donem yeme durumlari degisiyor canim.. SIKMA canini...  :)
arzucum Arda`ya da, abiye de  :nazar:
gozde dedeyi ugurlamissiniz.. Allah kavustursun... yerim ben o Hira`yi... bizimkinin de el kol durmuyo suya biraksan yuzecek... :ehi:
jbdun nirdesin bacim...? ;D
emine butun kocalar ayni demek.. benim de bisi aklima takildiysa esim forumdaki arkadaslarina sorsana diyo...  :toothy10:

yaa oglen uykularinda nasil uyutuyorsunuz arkadaslar... Caner herzamanki gibi yatirdigimda inanilmaz huysuzlaniyor.. artik ana kucaginda yatmak istemiyor... :( donuyor hemen, emerken de uyumuyor (gerci az once emerken uyudu  :aferin: ) ayakta sallamaya da alistirmak istemiyorum.. sasirdim kaldim.. tum duzenimiz bozuldu boyle olunca...  nasil uyutuyonuz siz?  ???

aysegulcum ohhh parklara gittimissiniz... sana da Yagiz`a da iyi gelmistir...
meltemcim sen baskalarini dusunme canim... mutlulugunuzun tadini cikar...  ;)
gece kusu zehraa nerdesiiinn?  :laughing7:

kim sormustu dis cikma belirtilerini... :icon_scratch: hatirlayamadim valla... soyle soyliyim... Caner`in alt damagi zaten beyazlamisti, bekliyordum.. gece uykularimiza yansidi... tam 3-4 saat deliksiz uyuyor derken 2 saatte bir kalkmaya basladi, gunduz huysuzlugu basladi... 10 parmak agzimizdaydi.. annem kakasinin da civiyacagini soylemisti ama oyle olmadi... ::)


Filiz

Gülay cım evet hayatımm oturtuyorum emreyi yere oyun halısını seriyorum arkasına minder koyuyorum ama tabi bi süre sonra yığılıyor.. fotoğraflara bakma 1-2 saniyede çektim yoksa düşer garibim :((

Ayşen cim senin kahvaltı bana biraz garip geldi benim bildiğim kadarıyla kahvaltı mamaları var ve söylediğin şeyler ona ekleniyor diye biliyordum demekki yanlış biliyormuşum :) gerçekten çocuk nasıl içsin o pekmeziii ıyyyy

berilce

dunurum hayirli olsun canim. tez elden ikinciside sorunsuz ciksin insallah....ay buide bizimkiler ciksaydida sole gorseydim ikiser tane daha bi tatli oluyolar,...valla uyku meselesinde sanirim en son yardimci olacak benim  :toothy10:  ama gene anlatayim,melis gunduzleri ben yanina yatmazsam uyumaz ayrica emerken uyuyacak...sonra yanindan caktirmadan kalkarim gece desen ayni , ama geceleri nasil oluyosa yanindan kalktigimi anliyo , o yuzden gece uykularina gecisimiz uzun suruyo,bnende devreye kurutma makinesini sokuyorum, bazen sinir basiyo disari cikip iki nefes hava cekiyorum esim ugrasiyo....
melisde bi hafta once 2 hafta bnoyunca gece 5-6 kez kalkti ama hala dis yok,ama her cocouk farkli tabi...su anda mesela melis yataginda binbirturlu cambazlik yapiyo,uyusun diye biraktim ama uyumuyo,gene yanina kivrilacam sanirim, cok yaramaz benim kiz ya,kiz dedigin uslu olur o huyuda babasina celkmis ben cok sessiz sakinimisim,zaten balik burcuyum ,alik biseydim demekki :ehi: :ehi: :toothy10: tesekkur ettim ayrica dunurum kizim ve bana soylediklerin icin :wave:

eminecim sagol canim ,ama ne zaman gececem oonu bilemedim...

gulaycim ek gida isi bizim randevu 11 mayista cocuk 6.5 aylik olacak... 5 ay 3 haftalikken baslamis oldum iste  napayim...sabirsiz oldum o konuda.... neyse benim kiz yataga tirmaniyo ben kacayim gene yazmaya calisirim...

Lily Wonka

25 Nisan , 2007, 01:08:40 #4738 Son düzenlenme: 25 Nisan , 2007, 01:26:54 Gözde
Ooooofff offf.. arkadaşlar Hira'nın yine ateşi çıktı bu akşam yaa.. Kafayı sıyırıcam artıkkk.. Ne ateşi ki bu böyle?! Önce 37.6 ydı, sonra 38.5 e kadar tırmandı. Paranox-Fitil verdim, soyup body ile bıraktım, odanın derecesini düşürdüm, güç bela uyuttum ve oturdum biiiir güzel ağladım..:( 2-3 gündür gayet iyiydi kuzum, bu akşam ne oldu ki böyle yaaaa!....:cildir:
(Birkaç gün önceki ateşimiz düştükten sonra öyle doğru dürüst döküntü olmamıştı hatırlarsanız, 6. hastalık mıydı değil miydi hala bilmiyoruz yani..)

İki satır yaziim de kafam dağılsın....

Beril'cim, geçmiş olsun canım.. Melis tam bir lokummm.. 41 kere Maaşallah :nazar: Ek gıdaya geçiş Emine'nin yazdığı gibi..

Anita'cım, güzel Kayra'ma maaşallah..:nazar: Benim kızoşun da saçı uzasa da artık biz de öyle minik minik fıskiyeler yapsak yavvv.. haaala iki tel saç.. Bi de modelde de bi değişiklik yok; hala Ajdar stili!..:ehi:
Sebze mamasında, ben de hepsini -el blendırıyla- karıştırıyorum canım..

Esra'cım, Hira'da da benzer bir durum yaşadık; yeme oranları ortada hiçbir sebep yokken azalıverdi.. Önemli olan herhangi bir hastalıktan kaynaklanmıyor olması. İçini ferah tutmaya çalış.. Genel sağlığı iyiyse herşey yolunda demektir.. (böyle düşünmekten başka yapabileceğimiz birşey var mı ki zaten?! :dontknow:)

Emine'cim, sakin olmaya çalış canım yaa.. Hira da son günlerde (hastalıktan önce de..) beni acayip zorluyor yeme konusunda. Elimden geldiğince sabırlı ve hoşgörülü olmaya çalışıyorum ama hiiiiç kolay değil gerçekten..
Bişii sorucam, sizin doktor neden ya pirinç ya mercimek diyor anlamadım? Birisi tahıl birisi baklagil; aynı besin grubundan değiller ki..?!
Unutmadan, Tolga'yla şu atlı karınca v.s ile ilgili diyaloğunuz o kadar tanıdık geldi ki..:k06: Kocişler de az huysuz olmuyor bazen..

Gonca'cım, fotoğraflarınız bir filmden alınmış kareler gibi adeta.. Hepinize aile boyu :nazar:
Adalara ne zaman gidiyosss??? ;D

Ayşegül'cüm, anlıyorum.. İnşallah düzelecek zamanla kara boncuğum.. Sağlığı yerinde olsun da.. :)

Jbdun'cuuuum, merak ediyosss, gel de anlat gaari, niittinis tahtırda?! ::)

Ayşen'cim, ek gıdaya geçişiniz hayırlı uğurlu olsun canım.. Her bir lokması yarasın Tuna'cığıma..

Zehra'cım, Allah razı olsun canım.. bizi merak etmişsin.. Bir iki gün öncesine kadar iyiydik ama bu akşam itibariyle durum yukarıda yazdığım gibi.. Moralim bozuk anlıycan..
Ne güzel sen bol bol gezip bir de üstüne sosyal etkinliklere katılıyorsun.. Rabbim Ravza'ma da sana da sağlık versin de hep böyle mutlu mutlu gezin ana-kız..

Arzu'cum, yakışıklılarına nazar değmesin inşallah..:nazar:

Gülay'cım, Hira normalde memede kendiliğinden dalıyor.. İster gece ister gündüz, memede geçiyor uykuya, ancak şu son 1 haftadır çok ama çok huysuz, meme falan umrunda değil.. :-\

Özlem'cim, katmaz mıyım, kahvaltısına, kaşık mamasına(eğer devam sütüyle yapılandan ise..) hatta sebze mamasına bile katıyorum ben süt (devam maması) Niye böyle birşey sordun ki???
Sizin adınıza çok sevindim canım (acık kendimizi de sizin yerinize koyaraktan..::)), Selim ne kadar mutlu olmuş yavrum baksana.. Ne şanslı şu köy bebeleri dimi....



desree (Özlem)

Gözde Hira yine mi ateşlendi canım yaa dr u aradın mı 2-3 gün sonra bu ne ateşi yine hakkaten, bana dr ateşlenirse vakit kaybetme hemen getir diyor, belki üşütmüştür bahar havası felaket çarpıyor bu günlerde, sen bilirsin ama dr u bi araştırsın bu durumu öpüyorum pamuğunu :k06:, ben 2-3 hafta sonra tekrar kaçacağım köye keşke annemler hep orda kalsalar daha sık giderim o zaman hakkaten çocukların büyümesi için çok uygun yerler, Selim orda geceleri deliksiz uyuyordu bahçeye çıkmak için can atıyordu,
Beril geçmiş olsun Melis çok tatlı olmuş :nazar:  siyah-beyaz fotonuz da çok güzel,
Emine ve Ayşen tel süzgeç yerine blender kullansanız öyle çok zor ben denedim sonra blenderla yaptım tabi sonuç yine aynı sebze yemiyoruz :cildir: ben öyle mercimek tarhana falan da veremem gaz sorunu yüzünden hele domates 1 yaşına kadar yasak egzamadan dolayı,
Ayşen sizin kahvaltı bana da garip geldi o tek başına yedirdiğin şeyler kahvaltı mamalarına katılıyor benim bildiğim bi yanlışlık olmasın,hem sadece bunlarla Tuna doyuyor mu sabahları? :icon_scratch:





Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver