EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

aslı

eylüle  :nazar: ama annesine de  :nazar: . Eylül şaşırmıştır eminim hayvanları görünce



ponçik

Aslıcım dogrusunu istersen pek de ilgisini çekmedi
neden dersen küçük hanım daha çok eline alabileceği ve anında ağzına sokabileceği küçük şeyler aramakla meşguldü  :ehi:
ama kuşlar diğer hayvanlardan daha çok ilgisini çekti , herlade daha harketli oldukları için  :dontknow:

aaaaa bak şimdi hatırladım benim hanişken adada faytonda bi resmin vardı bulursam koyarım foruma  :hello2:

BENİM MESAİ BİTTİ BEN KAÇAAAAAAAAAAR  :icon_salut:  ;D



esra(azra)

24 Nisan , 2007, 16:55:23 #4712 Son düzenlenme: 24 Nisan , 2007, 17:27:19 esrayeliz
slm kızlarrr
sinirden çıldırmak üzreyim azra mama yemiyor 50 cc mamayı zorla veriyorum 4saatte. noldu anlamadım hiçmi acıkmaz bu çocuk ya uykuda vermeyide denedim içmiyorrrrrrrrr :cildir: memede almıyor çıldırıcam  :cildir: :cildir:


kızlar kızıma ve ananesine gönderdiğiniz nazar boncukları için teşekkür ederim. GONCACIM O ANNEM AZRANIN ANANESİ CANIM:)şimdi bunu iltifatmı hakaretmi algılamalıyım acaba ??? :k06: :ehi: ayrıca eylüle ve sana  :nazar: eylül korkmamış desene ilgisini çekmiş çok şeker görünüyo :opucuk:
azra urmuyoooo herkeze uzun uza yazamadım kusura bakmayın ve şu yemek konusunda tavsiyelerinizi bekliyorummm :director:

anita

Ayşegül kusura bakma görmedim sorunu. hızlı hızlı okuyorum ben.. sanırım pek güzel değilki minadeks Kayrada zor içiyor minadeksi. multitabsa bayılıyordu meselaa..onu sevmiyorsa minadeksi hiç içmez..bide görümcem eczacı. kusturabilir minadeks dedi.. doktora sorucam perşembe günü. sizede söylerim..
Ben hacı şakir toz sabun kullanıyorum çamaşırlar için.. memnunum.. lekeler çıkmıyorsa önceden domestosta bekletip sonra yıkıyorum meyva lekeli olanları mesela..
Gözde bende biraz önce SMA aldım bir ümitle.. gece vericem bakalım içecekmi? Kayra milumili de içmiyorki.. ısırıyo biberonu. sorularıma verdiğin  yanıt için teşekkürler..Kayrada Hira gibi yapıyor..
Dilek bildiğim kadarıyla hamileliğin ikinci yarısında yani 3-6 ay arası diş tedavisi yaptırılabiliyor, tedavi için en uygun dönem bu.. 6 aydan sonra ve ilk üç ayda yapmıyorlar.. dişçi de ona göre ilaç kullanıyor.. yinede doktoruna danışsın..
Eminecim musluk suyu ile mi yıkıyorsun yüzünü?  Ben korkuyorum yalanıyor çünkü.. Ben arkası naylon gibi olan önlüklerden kullanıyorum. kolayca silinebiliyor. toplam 3 önlüğümüz var  ;)
Arzu neden portakal yasak merak ettim ?
Esra Kayra, Azra kadarken 500 cc mamayı değil 4 saatte  yemek,  24 saatte  bile yemiyordu.. 90 cc yediriyordum 4-5 saatte bir.. toplam 400 cc bile yemiyordu..üzme kendini seninkide az yiyen bir bebek demekki.. yapacak bişey yok.. başka marka dene..Sililac kullan hemde kilo aldırıyor severse..




Ardaömür(Arzu)

24 Nisan , 2007, 17:05:11 #4714 Son düzenlenme: 24 Nisan , 2007, 17:12:21 ardaömür(Arzu)
Esra yeliz geçenlerde kaynana gelin sayfasında bir sorun yaşanmıştı ya o senmiydin başka esra yelizmiydi
Neden portakal yasak bilmiyorum çarşamba dr gidicezya sorarım



Ardaömür(Arzu)

24 Nisan , 2007, 17:09:33 #4715 Son düzenlenme: 24 Nisan , 2007, 17:13:30 ardaömür(Arzu)
Ninahuhu ben banyoyu Ardayla yapıyorum yani yüz yıkama gibi ne olurki artık bebek değiller  :ehi: zaten nerede mikrop onu buluyorlar ve ağzına götürüyorlar hele o kumandadan aldığı mikroplar.Ardaya bişey olmuyor ve banyodan çok zevk alıyor her sabah ve akşam yatmadan önce yüzünü ılık suyla yıkıyorum direk musluktan



anita

Arkadaşlar domates veriyormusunuz bebeklerinize ?



Filiz

Emine cim ben emreye muşamba koldan geçirmeli olup karın bölgesine kadar uzanan önlüklerden aldım çok rahat ettim her yemek faslından sonra suda durulayıp peteğin üstüne atıyorum bi dahaki öğünde tekrar onu alıp kullanıyorum tavsiye ederim sanada.. yoksa o lekeler mümkün değil kolay kolay çıksın.. Bu arada saçlar yakışmış ayrı bi hava vermiş sana (resimlerden gördüğüm kadarıyla)

Aslı cım bende duymuştum meyve püresi ve sularıyla verebileceğim belkide dr ondan öyle demiştir olmazsa senin dediğin gibi yapayım hiç içmemekten iyidir. ayrıca tadına baktım gerçekten iğrenç ya..

Goncam o mesajı attıktan bi yarım saat sonra emre bi güzelcene doldurdu altını :)) töbe insan o şeyi gördüğüne bu kadar mı sevinir evlat işte :)) Bu arada mubi hala kıbrısta sanırım gelsin ayarlayalım mayıs ayına bi buluşma ok:) Eylülde keçiye nasıl bakmış bu da ne der gibi hele aynalardaki o gülüşü çok şeker amann forumun kadınları coşmuş gözümden kaçtı sanma saçını boyamışsın :)) yakışır tabii bende istiyorum ama dökülmeye devam ediyor biraz toparlansın ondan sonra balyaj yaptırıcam gölge pek gitmiyor bana..


Arzucum oğluna maşallah ben şapkasına bayıldım şöyle yaz için güzel değişik bir bebek şapkası arıyorum bakalım önümüzdeki hafta zeyland da bakıcam orda bebekler için çok değişik kıyafetler var.

Bu arada bize dr portakal suyu verebilirsiniz dedi ama ben gaz sorunumuz ara ara nüksettiği için biraz daha zaman geçmesini bekliyorum o yüzden demir ilacını armut suyu veya elma suyu ile vereceğim yada püresine ekleyeceğim.

Anita domates vermedim hiç bir kere kayınvalidem yalatmıştı ama yaz domatesleri çıksın vereceğim şimdiler hep hormonlu..

Emine

Ardaya ve abisine maşallah  :nazar:
Goncacım size de ailecek maşallah  :nazar: Bende fuara gitmişken hayvanat bahçesine gidelim dedim Tolgaya Goncalar gidecek dedim.Dedi başımıza ne geliyosa şu forumdan geliyo zaten dedi anlamaz bişey Ceylin henüz dedi.Ben hep forumdakiler şuraya gitmiş bunu yapmış anlatıyorum da  :D Dedim atlıkarıncaya bindirelim lunaparkın önünden geçerken yok olmaz dedi.Bu kocayı dövecem artık ben aaaaaa  :caca:
Esracım valla kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş ben de bugün meyve püresini yediremedim Ceyline sadece anne sütü emdi bugün daha sırada çorba yoğurt ve muhallebi var şurada 5 saat sonra gece 12 olacak saat bu kadar şeyi nasıl yedirecem o kadar saatte bilmiyorum.  :dontknow:
Anitacım evet musluk suyu ile yıkıyorum.Zaten banyosunu da aynı su ile yaptırıyoruz ve su yutuyor banyo sırasında bişey olsaydı bugüne kadar olurdu herhalde.Artık o kadar incelemiyorum zaten her bulduğunu ağzına sokuyor Allaha emanet anlayacağın.Domates konusunda da bugün ilk defa kabak,maydonoz,havuç,taze fasulye,brokoli,mercimekle beraber 1 adette domates ekledim.Henüz içmedi şimdi içireceğim bakalım beğenecekmi.
Filizcim teşekkürler ben de alayım bari o önlüklerden

aslı

Anitacım Arzuya bende katılıyorum zaten ne kadar sakınırsan o kadar çok hastalanıyorlar gibi geliyor.

Esracım mamayı biraz daha sıcak vermeye çalış. Belki işe yarar. 500 cc değil de 50 cc yazmak istedin galiba belki de o kadar yetiyordur. doktoruna sordun mu ne kadar içmesi gerekiyor diye..

Eminecin sana özelden mesaj attım .



anita

Sebze çorbasına kabak patates havuç brokoli ıspanak maydanoz kıyma biraz koyuyorum. siz de hepsini karıştırıp mı yapıyorsunuz ?



aslı

Anitacım biz daha kıyma falan koymuyoruz ama 15 gün sonra galiba eklemeye başlayacağız . Sebzeleri ve biraz pirinç veya mercimekle 20 dak. düdüklüde pişiriyorum. Sonra blendırla yavaş hızda biraz parçalıyorum sonra da biraz zeytinyağı ekliyorum. Ben geçenlerde ekledim domates bizimki itiraz etmeden yedi.

Meyveyi seviyor mu bebeişleriniz bizim ki resmen öğüre öğüre yiyor meyveyi  :dontknow:



Emine

Aslıcım benimkinin günü gününe uymuyor.Bazı günler normal yiyor meyveyi bazen kesinlikle yemiyor bazen öğüre öğüre yiyor.
Anita doktorun bize verdiği tarifte şu sebzeler var 4-5 tanesiyle yapabilirsiniz dedi.Patates,havuç,dolmalık biber,tatlı kırmızı biber,brokoli,ıspanak,kereviz,domates,kabak,maydanoz,yeşil fasulye,börülce.Sebzelere 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı pirinç ya da mercimek ekleyip üzerini örtecek kadar suda haşlıyorum.Sonra süzgeçten geçiriyorum.


anita

Kahvaltı için Bebelac ballı irmikli aldım. tadı çok güzel..içine ceviz peynir bisküvi pekmez koyuyorum.
bilginize..



ayşen

ferro sanol ile problemi olanlar listesine bizi de ekleyin, çocuk mahvoluyo içerken, dert oldu resmen, bişeylerle vereyim dedim, verdiğim şeyi de yemiyo bu kez. bu sabah zorla aldı ama bu 4. gün, tam veremedim daha hiç :(

meyva ve ypğurdu genelde severek yiyor tuna, önceden bebe bisküvisi koyuyordum çok severek yiyordu ama doktorumuz bebe bisküvisi verme dedi, 3 beyazla ne kadar geç karşılaşırsa o kadar iyi....

emine ya süzgeçten geçirmenin kolay bi yolu var mı, canım çıktı bugün, zaten tuna da yemedi sinir oldum  :'( bi de ne kadar su koyuyorsun sen, üstünü örtecek kadar demiş doktor ama çok geldi, düdüklüye de az-çok koymaya korkuyorum, fobi işte... emine bir de 3 yeşil 2 sarı 1 kırmızı koy dedi doktor, sen o şekilde mi yapıyorsun? bir deee, meyvelerden verimeyecek olan var mı? kimi doktor hepsini ver diyo, kimisi onu bunu verme diyo  :'(

kızlar bu yukardaki tarife daha sonra (1 ay sonra) çift çekilmiş yağsız kıyma (2 gün) veya taze balık(2 gün) eklnecekmiş. bir de sebze yerine tarhana çorbası da verebilirsin dedi doktor.

bizim kahvaltımız da şu şekilde, yumurta sarısı (1. hafta çeyrek/2.hafta yarım/3. hf tam), 2 tatlı kaşığı labne eynir ya da 40 gr (kibr. kutusu) tuzsuz (1 gun önceden suda bekleteceksiniz) beyaz peynir, 2 tatlı kaşığı pekmez. ama ben pekmezi bi türlü tam yedirmeyi başaramadım. hak da vermiyo değilim kuzuma,  ben bile zor yerim o kadarı.



TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006