EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

dilek hira

evet şerife şanslı olan kısımdanım eşimde ört.aynı okulda çalışıyoruz şimdi tayin istedik yine aynı okulda olucaz
bende senin mesleğini çok beğeniyorum ben bşraz hayalciyimdir yeni şeyler üretmeyi çok severim
ya ayşegül ben bimden alıyorum hemde bugün 2 tane aldım her çeşit var
sağolun arkadaşlar prova değil gerçeği zor bütün çocuklar bir araya gelince hepsini bir arada tutmak zor   salı günü tatil evet ama hira hanım sabahları hep aynı saatte kurulmuş saat gibi kalkıyo
bende aramıza alıyom oynuyoz bizi uyutmuyo yani
jbdun ismin gerçek adın değil değilmi şaka yapıyon

jbdun

razicim evet annemleri ziyarete gelcem inşallah temmuzda,noldu ki canım?
dilek gerçek adım jbdun ;)

Lily Wonka

20 Nisan , 2007, 15:55:52 #4562 Son düzenlenme: 20 Nisan , 2007, 16:08:03 Gözde
Arkadaşlar, moralim çok bozuk yaa.. Hira hemen hemen hiçbirşey yemiyor.. 3 gündür yedirebildiğim tek şey sabah kahvaltısıydı, bu sabah onu da yemedi.. İki gündür sebze mamasını kusuyor.. Akşam muhallebileri zaten tarih oldu.. Süt içmiyor.. Ennn kötüsü de; memeyi reddediyor!..:( Sabahtan beri ağlıyorum sinirimden..
Hira'nın hastalığı 6. hastalık mı kesin olarak bilmiyoruz.. Bilmeyenler için; 6. hastalık basit bir viral bebek hastalığı arkadaşlar.. (bulaşıcı!) 3-4 gün boyunca bebekte izah edilemeyen bir ateş oluyor (39-40 dereceye kadar çıkabiliyor!) İşin ilginç tarafı, ateşe eşlik eden öksürük, burun akıntısı, ishal, kusma v.s. gibi hiçbir semptom olmuyor. Hatta bebeğin genel durumu şaşılacak derecede iyi oluyor. Yalnız bazı bebeklerde mide bulantısı olabiliyor ki Hira'da da bu durum söz konusu; öğürüyor öğürüyor en sonunda ne var ne yok çıkarıyor..:y25: (Ayşegül, seni o kadar çok andım ve anladım ki arkadaşım..) Aşısı falan yok bu hastalığın. Antibiyotik de verilmiyor. Sadece ateşin çok fazla yükselmesini önlemek için parasetamol (fitil/şurup) kullanılıyor. Eğer bizim hastalığımız buysa, yarın öbür gün kırmızı döküntülerimiz olması lazım (hastalığın geçmekte olduğu anlamına geliyor..) Hastalığın avantaj sayılabilecek tarafı; bebeğin bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi ve ileride karşılaşabileceği çeşitli viral hastalıklara karşı aşı niteliği taşıması..
Bir kez daha geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekkürler.. :opucuk:

Arda, Ravza, Belemir ve Ceylin'e çok geçmiş olsun.. Öpüyorum kuzucukları..
Beril'cim, senin de yeğenine çok geçmiş olsun hayatım.. İnşallah şimdi daha iyidir..
Ayşegül'cüm, kuzenindi yanılmıyorsam; çok geçmiş olsun ona da.. Rabbim beterinden saklasın..
Eylül, Defne ve Ezgi Anna'ya kocaman birer maaşallah.. Çokkk tatlılar..:opucuk: :nazar:

Soru soran arkadaşlar var mı diye şöyle bir baktım da;
Meltem'cim, Hira günde 3-4 kez koyu kıvamlı kaka yapıyor. Doktorumuz normal olduğunu söyledi..
Özlem'cim, kahvaltınızı zenginleştirebilirsiniz derdim aslında ama Selim'in hem gazı var hem egzeması.. o yüzden diyemiyorum.. En iyisini yine sen bilirsin..

Hira ağlıyor.. Allah herkese kolaylık versin diyoooor ve çıkıyoruuuuum..



Almiş'inAnniş'i

umarım temmuzun başıdır da görüşürüz daha ne olsun kaç kilometre geliyon fırsatını bulmuşken görüşmek isterim. temmuz sonuna doğru bende bafra ya gidicem çünkü...

Almiş'inAnniş'i

geçmiş olsun gözde umarım en kısa zamanda atlatırsınız!

Zara82

bende bi ugrayim dedim...

Selim in ve Yagiz in oyuncaklari hayirli olsun....Ikisininkide cok güzel...güle güle kirsinlar  :tongue3: Ayrica Aysegül yagiz beye de gecmis olsun...benim kizimin yüzündede hep cizikler oluyor...tirnaklariyla hallediyor...azicik bile olsa ciziyor...Bu pirinc hakkindada bir bilgim yok .....Su ggogly diyosunuzya...Benim annem gecen Ülker bebe biskuvisi almis onun yaninda hediye vermisler ülker in Pirinc unlu ve muzlu mamasini..bende bugün deneyecegim..

Berilcigim, sizinde gözünüzü aydin...kücük prenses dönmüs...Canim diyorsunya aklimda tutamiyorum diye...inan ben cogu zaman kagit kalem aliyorum ve not aliyorum kime ne yazacagim diye...ama suanda aklimda tutmaya calistim  :-[ Bu forum insanin zekasinada iyi geliyor  :occasion14:

Jbdun, sizede saatler olsun...Ecrin miisss gibi olmustur simdi...bende dün yaptiracaktim asi oldugu icin yaptiramadim artik bugün...

Gözde...doktor ile görüstünmü bugünde??? Canim cok büyük gecmis olsun..Allah en kisa zamanda sifasini versin...Sende kendini öyle yipratma.....bebeginede yansir bu....Dili olsada söylese neresinin agridigini....biraz sabirli ol gececek güzelim..




dilek hira

geçmiş olsun gözdeciğim bende duymuştum 6. hastalığı inşallah çabuk atlatır hiracığım
:flowers:

aslı

Gözdecim kıyamam ben boncuğa. İnşallah en kısa zamanda atlatırda iştahı yerine gelir. Gözdecim olmadı meyve suyu falan vermeye çalış. Denemişsindir sen ama yinede hatırlatayım dedim.



jbdun

gözdecim en kısa zamanda hira eski iştahına kavuşucak hayırlısıyla,sen güçlü ol yeter ki  :opucuk:
razi sen istanbulun neresindensin?13temmuzda orda olmuş olmalıyım, çünkü kızkardeşimin doğumgünü :love9:
tşk ederim zehracım,ravza senaya da sıhhatler olsun şimdiden ;)

Almiş'inAnniş'i

BEN MALTEPEDEYİM CANIM. AİLEN NERDE OTURUYO?

jbdun

vıışşşş baya uzakmış
yeşilköy

aslio

Sevgili Safakrazi ya şimdi forumu okurken bebeğinin olduğunu farkettim :-[15 gündür şehir dışındaydım.Geç bir kutlama olacak ama hayırlı uğurlu olsun,anneli babalı büyüsün...

Tebessüm :)

razi büyükbabamlar da adatepedeler, yakınsınız yani ;) ve 3 mayısta buraya geliyorlar  :occasion14: :occasion14: :occasion14: sen de almişi al gel. :)

zehra sen bile buldun dünyanın öbür ucunda ben bulamıyorum gogly i. :( afiyet şeker olsun ravzama.

gözdecim bugün yarın düzelir inşallah hiranın iştahı ve eskisinden daha da iştahlı olur inşşşallah. öpüyorum pamuk prensesi. :opucuk:




Lily Wonka

Annemle kızkardeşim burdaydı, sebze mamasının yarısını :-\ (bir kahve fincanı kadar) yedirebildik el birliğiyle.. Onlar olmasa o kadarı da imkansızdı.. Arada öğürdü falan gene ama.... neyse artık buna da şükür.. Hey gidi Hira hey! Nerede o bir oturuşta 200 grama yakın sebze mamasını yiyip üstüne meme emen, bir dikişte 180-210 cc süt içen, o doymak nedir bilmez hatun..:k06: Ne günlere kaldık....

Meltem'cim, şimdi gördüm, Belemir'in son fotoları da nefis.. Özellikle cıbıldak olan..:hungry: Anneanne de son derece hoş ve alımlı..;) İkisine de :nazar:
Ayşegül'cüm, yeni okudum, Yağız'ın alnı şişmiş sanırım.. Keşke farkettiğinde birazcık buz koysaydın ama tabii nereden bileceksin sonradan böyle şişeceğini.. Kıyamam..:sad1: canı da yanmıştır kesin öyle kızarıp şiştiğine göre..
Şerife'cim, ben İstanbul/Fatih'teyim.
Jbdun'cum, Temmuz ayında İstanbul'a geliyormuşsun..:occasion5: O ara İstanbul ili sınırları içinde olacak diğer arkadaşlarla birlikte bir İstanbul buluşması düzenlesek ne hoş olur aslında.. (ki mümkünse herkes sınır dahilinde olsun..:love2:)
Unutmadan, Ceylin ve Ravza kızlarımızın boy ve kilolarına da :nazar: darısı bir sonraki muayeneye inşallah..
Arzu'cum, Hira da 6 aylık muayenesinde Arda kadardı.. Biz ana-kız yanınızdayız merak etmeyin..:y25: ki Arda'nın boyu tutabilene aşk olsun, selvi gibi gidiyor kuzucuk maşşşallah..:nazar:

Ay ben arayı açtım ya bi kere, böyle durup durup geçmişe dönük bişeyler yazarım artık, siz bana bakmayın..:laughing7:



Lily Wonka

Dedim ben dimi..:k06:

Jbdun'cuuuumm, hayırlı uğurlu olsun şekerim....::)
Gülay'cım, bence Caner gerçek bir karışım.. hani ağız senden burun babadan gibi de değil; bütün hatlar harmanlanıp yeniden vücut bulmuş sanki kuzunun yüzünde.. Başta Caner'ciğim olmak üzere hepinize :nazar: Rabbim sağlıklı, mutlu bir ömür nasip etsin inşallah..
Ayşen'cim, maaşallah güzel oğluşuna..:nazar: anlattığın kadarıyla gelişimi gayet sağlıklı Tuna'nın. Yeni eviniz de hayırlı uğurlu olsun hayatım, ağız tadıyla oturun inşallah..