EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

ponçik

arkadaşlar bişey soracağım 
özellikle Emineciğim sana sormak istiyorum

hani Ceylin senin saçını çekince sen de onun saçını çekiyordun, yada sana bişey yapınca aynısını ona yapıyordun
ben de bu taktiği uyguluyorum ama geçen gün kocamla bu yüzden birbirimize giriyorduk  :violent1:
ben dedimki bütün arkadaşlarım böyle yapıyor
ne yani   dedi, çocuk sana sopayla vursa sen de ona sopayla mı vuracaksın   :caca:
çocucuğun yaptığı yanlış hareketlere nasıl tepki vermeliyiz 
bununla ilgili  bi makale, haber, yazı var mı
kocişi ikna etmem lazım   :suclu:



Emine

29 Ocak , 2009, 14:00:09 #12241 Son düzenlenme: 29 Ocak , 2009, 14:55:36 Emine
Mavili hoş geldin

Anitacım Kayraya geçmiş olsun  :flowers:

Jbdun iyi olmanıza sevindim canım. Tatilin tadını çıkar bakalım.
Ceylin'in kullandığı kötü bir kelime yok. Bence duymamazlıktan gelin ve bu kelimeleri söylediğinde kimse gülmesin. Yabancıların yanında kullandığında sempatik gelip gülebilirler.Ceylin r'leri söyleyemiyor şimdilik bakalım ileride söyler inşallah. Mutfak yerine muftak diyor örneğin kapat yerine tapat diyor.Yemeklerde "eline sağlık annecim" der bir şey verince "teşekkür ederim" der.Teşekkür edilince "rica ederim" der.Birşey isterken "lütfen verirmisin" ya da "alabilir misin" gibi rica ederek konuşur.Bunu da lütfen demeden istediği bir şeyi vermedim "anne ver "dedikçe bir şey unutmadın mı vs dedim hep küçüklüğünden beri.Biri esprili bir şey anlatınca gülerken "Allah iyiliğini versin" diyor  :D Çok kibar şimdilik bakalım böyle devam eder inşallah.Okuldan kötü bir kelime öğrenecek diye korkuyorum aslında ama kısmet her şey olacak zamanla.Yanlış söylediği kelimeleri her defasında doğrusunu söyleye söyleye düzelttim ama bazıları hoşuma gidiyor bilerek değiştirmiyorum  :D Genel olarak tek sıkıntımız birileriyle ilk kez tanışınca utangaç oluyor evdeki şen şakrak şarkılar söyleyen halinden eser kalmıyor hanım hanımcık oturuyor konuşmuyor.Okula ilk başladığında da sınıfta öyleymiş sonradan öğretmenine alışınca konuşmaya başladı tekerleme vs söyledikçe öğretmeni çok şaşırmıştı.Şimdi evdeki durumuyla aynı durumda orada da.Seçici suskunluk diye bir sorun oluyormuş okuduğum makalelerde öyle bir rahatsızlığı yoktur inşallah istediği insanlarla sadece konuşması gibi.Bakalım zamanla göreceğiz.

Gülaycım Canerin konuşmamasına kafanı takma Ceylinin sınıfında aynı yaş grubunda farklı çocukları tanıma imkanım oldu.Erkek çocukların çoğu konuşmuyor sadece anne su abla araba diyen çocuklar da var.Öğretmenleri de kız çocukların daha hızlı gelişim gösterdiğini söylüyor bazı konularda.

Aslıcım ben poposuna şaplak vurunca hiç pişman olmuyorum bazen çileden çıkarıyorlar gerçekten bu çocuklar insanı  :) Kaza ile bir şey yapınca kızmıyorum bir dahaki sefere dikkat et diyorum ama bazen bilerek yapıyor.Yerleri karalama diyorum bin defa, geliyor yanıma "annecim bir şey yaptım ama kızma bir daha yapmayacağım" diyor. Kızmıyorum tamam annecim bir daha yapma ama diyorum siliyorum yerleri aynı şey 10 defa tekrarlanınca sinirleniyor işte insan  :caca: Bir de altındaki kıyafetleri çıkarıp taşa oturunca çok sinirleniyorum.En sık kullandığı cümle "bir daha yapmayacağım annecim" böyle dediği zaman kurtulacağını anlıyor kullanmaya başladı artık. Bir de titizlik hastası yemek yerken üzerine döküyor bir damla bir şey illa o kıyafet değişecek yemeğe öyle devam edecek günde en az 5-6 kıyafet değiştiriyoruz. Yemek bitsin annecim öyle değiştirelim diyorum yok illaki o kıyafet çıkacak. Ayakkabılarını kendisi giyiyor artık bazen acele çıkmamız gerekiyor onu bekliyorum ben giydireyim bu defa diyorum kıyametler kopuyor illaki kendisi giyecek.Bir de tuvaletini yaptıktan sonra poposunu kendisi silmek istiyor.Yarım oluyor temizliği tabi ilk önce sen sil sonra ben sileyim diyorum kaçıyor altı çıplak ben peşinde.Kendi tuvaletindeki çeşmeyi açıyor kendisi ellerini yıkıyor,dişlerini fırçalıyor kendisi.Ben durulamana yardım edeyim diyorum her seferinde üstü başı ıslanıyor ağlıyor ben kendim fırçalayacağım diye.Her diş fırçalama bir kıyafet değişimi  ::)

Goncacım öncelikle geçmiş olsun Eylüle kabartıların önemli bir şey çıkmamasına sevindim.Antep fıstığı paylaşımın için teşekkürler. Ceylin'e daha sık yedireceğim.Eylülün ayrı odası olacağı için de çok sevindim.Güle güle kullansın olacak olan yeni odasını..
Ceylinde de dolaba girme huyu var.Yeni bir elbise dolabı aldık evdeki eşyalar dolaplara sığmaz oldu oraya giriyor oturuyor içine bebeklerini de alıyor yanına.Bahsettiğin yaptığı şeyin aynısını yapmayı 1 yaş civarı yapıyordum çünkü konuşmaktan anlamıyordu ne yaşattığını anlaması için onu yapmak durumunda kalıyordum.Zaten acı veren bir şey olduğunu anladıktan sonra yapmadı.Doktor da onay vermişti canını çok yakmayacak şekilde yapabilirsiniz demişti.Elbette sopayla vurulursa sopayla vurmayacağız oradaki amaç bunun acı verici hoş olmayan bir davranış olduğunu ona hissettirmek.Eğer senin canının yandığını bilerek yapıyorsa senin onun canını da yakman bir işe yaramayabilir.Yani çocuk ısırdığında ısırmak ya da saç çektiğinde çekmek bunun acı verici bir durum olduğunu anlaması için yapılan bir şey.Şu an Eylül bunu yapıyorsa zaten sinirlendiğinde bilerek özellikle canınızı yakmak için yapıyordur.Bu durumda sen de onun saçını çekersen bu caydırıcı olmayabilir.Bu durumda yapılacak şey onun siniri geçinceye kadar onun yalnız kalmasını sağlamak.Bu çocuğa yaptığının aynısını yapma konusunda bir yazı buldum onu buraya koyayım.Gerçi bu zihnsel engelliler öğretmeniymiş soru sorulan çocuk konuşmakla anlaşılamayan bir çocuk olabilir. Alıntıdır...

"Merhaba ben bu durumda biraz sert bir yöntem olsada çocuğun vurma tükürme ısırma gibi davranışlarında onun yaptığı davranışın aynısını ona yapıyorum.Çocuk beni ısırırsa bende aynı anda onu ısırıyorum örneğin.Burda amaç çocuğun davranışının insanların canını yaktığını ve rahtsız ettiğini anlaması.Tepkinin anında verilmesi önemli.Çocuk size vurduktan beş dakika sonra çocuğa vurmanın bir anlamı olmaz çocuk açısından.Tepki anında verilmeli ki çocuk sizin tepkinizle davranışını ilişkilendirebilsin.Çocuğa tepkinizi verdikten sonra mutlaka bunu niye yaptığınızı çaocuğa basit dille ifade edin.Genel iletişim özelliği olrak kullanılacak bir noktada çocuğa yapması gerekenlerin söylenmesi.Örneğin 'hayır oğlum vurma' yerine çocuğun o anda yapması beklenen davranış söylenmeli.Şuna çok dikkat edin; çocuğun olumsuz davranışlar göstererek isteğine ulaşmasını engellemek.
Ekleyen  [Zihinsel Engelliler Öğretmeni] Mustafa Gündoğdu"

www.doktorumonline.net ten Çocuklarda disiplin oluşturma ile ilgili bir link ekliyorum

http://www.doktorumonline.net/mid/articles/id/297/p/1/Çocuklarda_disiplin_olusturma.htm

2 yaş sendromu, çözümler ve öneriler

http://www.doktorumonline.net/mid/articles/id/289/p/1/2_yas%20sendromu_çözümler_ve_öneriler.htm




ponçik

Emine çok sağol bilgiler için, epey faydalı oldular

aslında ben de sürekli yapmıyorum bunu ama geçen gün ciddi bi inatlaşmamız olunca bi fikir edineyimistedim

Ceyline maaşallah , okulla da sorununuz kalmadıysa (validem hep der ki ) karada ölüm yok ona  :hello2:
kibarlığı küçüklükten beri var zaten , hayranım zaten kuzuya , sen de çok güzel yetiştiriyorsun , ne denir bu durumda ellerine sağlık uygun cümle sanırım  :D
Eylülde aynı Ceylin gibi bi daha yapmayacağım anneciğim diyor işine gelmeyince  ;D
birde oyuncaklarını topalrmısın dediğimizde sen topla diyor , bende kim dağıttı bunları diyorum, ben diyor, o zaman kim dağıttıysa o toplar diyorum
beraber toplayalım diyor bu sefer  :cildir: 

ben de ,eğer,  "alırmısın, yaparmısın" yerine  "al, yap"  dediğinde
"daha güzel söylermisin" ya da "daha güzel söylersen olabilir" diyorum hemen kibarlaşıyoruz  :k06:

evde konuşurken de  bu şekilde ricalı konuşulmasına özen gösteriyorum, yoksa çocuk ikilemde kalır  :suclu:



ponçik

 :director:  HUUUU KOMŞULAR  , NERDESİNİZ



anita

Emine merhaba,
yazdıklarını okudum da Kayranın da davranışları Ceylin gibi. Yani en çok kullandığı kelime "anne bi daha yapmıcam" ama herseferinde de yapıyor ve bende bir iki üç derken çıldırıyorum genelde. Kayrada herşeyde izin ister "biraz su alabilirmiyim, mutfaga gelebilirmiyim" gibi. altnı silme işi bizde de zor. kayra da herşeyikendi yapmak istiyor bizim de giyinme problemi var. üzerine iki damla su dökülse hemen soyunuyor mutlaka değişecek. Dur bi dk değiştiricem şimdi demeye kalmadan soyunmuş oluyor.
Bazen çaresiz kalıyorum. ben de sertim, kesin tavırlar sergiliyorum ama işe yaramıyo çoğunlukla.
napıcamı şaşırdım. bu sabah uyandı oyuncak bi tabak vardı onu aradık evde ağlaya ağlaya. bulamadık kızdım sonunda. ağlasan da zzırlasan da yok işte sen kaybettin napalım  bulamıyoruz dedim. ikna oldu ama olana kadar benim sinirler tepeye fırladı artık.gerilince de sonrasında herşeye sinirleniyorum. bi de istemediği eve sokmak çok zor oluyor. dün anneanneme giitk kıyamet koptu girmek istemedi oraya oturmak istemedi. 1 saat kaldık zar zor. hiçbişey anlamadım gittiğimden.



ponçik

31 Ocak , 2009, 12:56:46 #12245 Son düzenlenme: 31 Ocak , 2009, 13:01:08 g10ca


:sunny:  :sunny:  :sunny:  :sunny:  :sunny:



Emine

Goncacım güzel sözlerin için teşekkür ederim güzel arkadaşım  :flowers:
Anitacım Ceylin de öyle taktı mı takıyor birşeye..Daha küçükken dikkatini başka şeylere çekip oyalayabiliyordum şimdi birşeyi unutturmak zor oluyor. Bizimki de her şeyi kendisi yapmak istiyor bakalım daha nelerle karşılaşacağız  :)

Yine kayıplara karışmış bizim kızlar  ::) Arkadaşlar hamileliğimizden beri bir aradayız çocuklarımız şimdi 2 yaşlarını geçtiler..Haftada bir ayda bir de girsek 2 satırda yazsak birbirimizden birşekilde kopmayıp haberdar olduğumuz birbirimizi merak ettiğimiz ve çocuklarımızı birlikte büyütüp herşeyimizi paylaştığımız, her zamanda her konuda içimizi burada dökebildiğimiz için çok mutluyum.İyi ki varsınız.Hepinizi seviyorum  :flowers:

jbdun

günaydın arkadaşlarrrrr :flowers:
geçen hafta gezme yönünden yoğun olduğum üçüüüünnn :tongue3: sık giremedim ;) 1hafta tatilim geride kaldı ve son haftaya girdik, stres yaptım valla :k06: evde durmak çok güzell :love9: evim evim güzel evimmmm :k06:

aslıcım aynen dediğin gibi ben de aydında bolbol geziyorum, ben gezemesem bana çağırıyorum arkadaşları :k06: istanbula gidememenin (bu kelime doğru oldu mu ya :icon_scratch: :ehi:) acısını çıkarıyorum :basardim: tebrik için de teşekkürler canım. İsim olayında ecrin de aynı, gerçi büyükler bile bazen söylemekte zorlanıyor ecrin i. Ecrin de kendisine ecim diyo :ehi:  defne portakalı çok seviyo galiba baksana babasına ne demiş :k06: :nazar: defneciğimi öp yerime canım :-*

gonca geçmiş olsun canım, umarım şimdi daha iyisindir :amin:
mandaliğna aldın mı annesi eylüşüme, bak çok seviyomuş :k06: :nazar:
bu sabah da ecrini babaanneye bırakıp temizlik yapıyım dediydim ama kıyamadım, evde durmak istiyo benimle :love9: artık ben  yaparım o dağıtır :k06:

eminecim maaşallah ceyline :nazar: :nazar: akıllı , uslu , kibar kuzum :nazar:
ecrin de ceylin gibi altını çıkarıp çıplak taşa oturuyo, deli ediyo beni :cildir:
ayrıca bilgilendirme için de tşkler ;)  ve ben de sana teşekkür ederim bu güzel forumu açıp, bize böyle kaliteli bir sohbet ortamı sağladığın için :flowers: sizlerle paylaşımda bulunmak çok güzel, hepinizi seviyorum ve deeee :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

anita hoşgeldin, ecrin de aynen bu aralar hep kendim yapıcam diyo :honk:

bu arada öküzümüz gitti , ök kaldı  :toothy10: :toothy10: nadir de olsa ök diyo ama bu gidişle onu da unutucaz umutluyum :k06:
dün akşam ecrin buzdolabını açıp bi güzel sütü dikmiş tepesine akşam da uyurken biraz öksürdü ama allahtan fazla sürmedi, hasta olmadık :amin: dün gündüz uyumadı ecrin hep dışarda parkta orda burda olduğumuzdan artık 6buçuktu uyudu :k06: sabah da 7buçuktu kalktı :nazar: şimdi de oynuyo oyuncaklarıyla. Daha sonra uğrarım arkadaşlar, bugün evdeyim galiba çünkü yağmur var dışarda ;)

ponçik

Alıntı yapılan: Emine - 01 Şubat , 2009, 23:17:49
[..Haftada bir ayda bir de girsek 2 satırda yazsak birbirimizden birşekilde kopmayıp haberdar olduğumuz birbirimizi merak ettiğimiz ve çocuklarımızı birlikte büyütüp herşeyimizi paylaştığımız, her zamanda her konuda içimizi burada dökebildiğimiz için çok mutluyum.İyi ki varsınız.Hepinizi seviyorum  :flowers:

Emine  :opucuk: kesinlikle katılıyorum yazdıklarına

Jbdun 1 haftan kaldı, iyi değerlendir bence, kızınla vakit geçir bol bol
biliyorum bazen çok şey oluyorlar, nasıl anlatsam  :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir:
galiba anlamışsındır  :suclu:  :ehi:


şu , herşeyi , ben yaparım, durumları bizde de var,
aynen Eminenin dediği gibi küçükken dikkatini başka yöne çekip kandırmak kolay oluyordu
ama şimdi bu kandırma durumu en fazla 3 dk sürüyor  :cildir:

pazar sabahı 5 te ağlayarak uyandı,  bu aralar sık sık gece ağlamaları var, sizde de oluyor mu    :dontknow:
ben herzaman ki sakin tavrımla kızımı tatlı dille yola getirmeye çalışırken babamız sağolsun , yok çocuk yataktan düşecek, yok komşular uyanacak, süt yapsan şu çocuğu bağırtmasan ...vs diye diye beni zıvanadan çıkarttı
gecenin köründe kapıları çarpıp mutfağa gittim,
tabi ev halkı ve tahmin ediyorum diğer komşular da uyandı   :suclu:
ama öyle bi çıldırdım ki anlatamam , kızın uyanması değil de babasının yaptıkları çıldırttı beni , neyse süt yaptım, aramıza yattı , uyudu, tabi hemen ben suçlu oldum
"bak gördünmü süt yapsaydın çoktan uyurdu bu kadar ağlamazdı "   :violent1:
anlatamıyorum yaaaa , bu çocuga her gece süt yaparsam  :director: a-lı-şır , is-ter   :cildir:

neyse , dün de gidip kızımıza söz verdiğimiz yatağı aldık
henüz odası yok ama artık park yataktan karyolaya transfer ettik  :hello2:
yatak gelene kadar camlarda bekledik , hele mağazada yatağın her tarafını inceledi,
tabi mağazada ne kadar karyola,dolap,şifonyer varsa tek tek bakıldı hatun kız tarafından  :k06:
bu karyolaya karar verince de " bu artık benim mi " diye sordu "evet" yanıtını alınca da bi içine girip bakabilirmiyim, bakalım yumuşak mı diye test ettik  :aferin:
dün zaten bütün gün uyumamıştı, yatağın sevdasına akşam da erkenden uyudu  :sleepy1: bende işlerimi yaptım bari
ama o kadar yorulmuşum ki , yorgunluktan uyuyamadım gece, inşallah bugün erken uyurda bizim hatun, ben de erkenden yatarım  :sleepy1:



ponçik

02 Şubat , 2009, 13:10:15 #12249 Son düzenlenme: 02 Şubat , 2009, 13:12:46 g10ca



sayfaya renk gelsin biraz   :muzz:





hadi kızlar yandan   :laughing7:





Tebessüm :)

Selam kızlar ben geldim :opucuk: :flowers:

Jbdun tatilin bitmesine az kalmış, gez bol bol ohhh ne güzel deşarj ol :icon_thumright: :opucuk:

Şeyda tebrik ederim ikinci bebiş geliyormuş, keyifli bir hamilelikve güzel bir doğumla alırsın yavrunu kucağına umarım.  :flowers:

Gonca hayırlı olsun yeni yatağınız, misler gibi uyusun kuzucuk.Uyanma olayını sormaaaa, çok dertliyim bu konuda çokkkk :crybaby2: Yağız nerdeyse iki aydır cozutmuştu, gece çok kalkıyo,geçen hafta baya bi ateşlendi, dr boğazları kızarmış dedi ilaç filan verdi,bu ateşlenmeyle birlikte daha beter oldu uyku durumu, bu gece 3 gibi geldi yanımıza, ben uyandım diye :cildir: aldık yanımıza uyuyo hesapta ama sabaha kadar abartısız bir iki dakikada bir döndü bişeyler yaptı ne o uyudu ne biz.Zaten ateşten dolayı her an tetikteydik, bizim uykular yalan oldu son günlerde :crybaby2: Eminecim tepine tepine böğüre böğüre ağlama ikonu istiyorum lütfennn :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: sabah soruyorum niye uyumadın bi yerin mi ağrıdı oğlum diyee, belini gösteriyo ayağını gösteriyo, ağrıdı mı oğlum diyorum ağrımadı diyo :cildir: Bu işin içinden nasıl çıkıcaz bilemiyorum, ama sabır bitti :crybaby2: geçen hafta gaita ve idrar tahlili de yaptırdık bişi çıkmadı, çıldırıciiim....
Kızlar bişi sorcam size, bişey duymuştum çocuklarda büyüme ağrıları olabiliyomuş, ama ben daha büyük çocuklarda oluyor diye biliyordum, sizce bu yaşta olur mu?Gerçi büyüdüğü de yok amaa, bilemedim yaa.Yemek yemiyo bu çocuk oynatmama az kaldı :crybaby2: oooof of



zeytince

 selam arkadaslar.... sinavlara hazirlanmaya calistigim icin, yine yazamadim bir sure... dedigim gibi ders calismaya calisiyorum... hergecen gun sinava daha da yaklastigimi hissediyorum.. stres basti... ::)

ee sizler nasilsiniz....
 
goncacim Eylul`un yeni yatagi ve dolayisi ile yeni odasi hayirli olsun... tatli tatli uyusun yataginda.. bazen erkekler cok sinir bozucu olabiliyorlar... bizim gibi dusunmuyor, sadece cocugun susmasina yonelik hareket ediyorlar... :violent1: bazen ben de esime cok kiziyorum... dedigin gibi eger o sutu verirsen hergun isteyecek, ona alisacak... ama gel de anlat... ustune ustluk bir de biz suclu oluyoruz.... :BangHead: neyyyyyseeee yazdikca kiziyorum su erkeklere.... :caca: :cussing: :violent1: gece uyanmasi demissin... Caner bazen gece agliyor,ama sanirim yatakta donerken falan oluyor bu... kisa sureli... hatta esim Gulaaayyy, Caner diyor, ben de duyuyorum diyip devam ediyorum uykuya... :k06:  onceden de bahsettigim gibi bazen yanimiza geliyor... uyuyunca geri gidiyor... ;D

eminecim yerim ben senin o kibar kizini... :nazar: Caner`in konusamamasini kafaya takmiyorum artik.. cunku dedigin gibi erkek cocuklarinin kiz cocuklara gore daha gec konustugunu birrr cok kisiden duydum.... ve sabirli olup beklemeye karar verdim... gerci hic konusamiyor degil cok sukur... cumle kuramiyor... ;)

jbdun son 5 gun.. tadini cikart... :laughing7: Ecrin`e babasinin yaptigi uyari ise yaradi demek..  :k06:

aysegulcum, gecmis olsun... aner de eger bizim yanimiza gelsin biz de o kendi yatagina geri donene kadar uyuyamiyoruz... biz ustunu ortuyoruz o yorgani tekmeliyor... bir turlu yerini bulup da uykuya dalamiyor...bir o yana bir buyana donup duruyor... sonunda yataginin yolunu tutuyor tabiii.... :laughing7: sordugun soruya gelince, buyurken agri olur mu, bence olabilir, mantiksiz degil yani... ben kucukkene bazen kasik bolgemde olan kemiklerim agrirdi, agrida degil de sizi diyeyim.. annem boyun uzuyor ondan derdi... :ehi: hahaha ama bir uzmana sormak daha mantikli... :icon_thumright:


Tebessüm :)

Gülaycım ben atlamışım yazmayı, Allah zihin açıklığı versin canım, çocukla zordur ders çalışmak tahmin edebiliyorum ama gayretli görüyorum seni ;) Allahın izniyle güzel geçer sınavların umarım canım.Ben de onu sorcaktım sana, Caner hiç mi konuşmuyor diye, ama kelimeleri var diyorsun, yakındır cümle kurması da.Yağız da öyle geç başladı konuşmaya, şimdi babası anlayamıyor ne dediğini, annesi yardıııım diye bağırıyo, tercumanlık dsa yapıyorum aynı zamanda ne hamarat hatunum :laughing7: ist. resimlerinizi görmüştüm bir ara, maşaAllah koca adam olmuş yakışıklı Canerimiz :nazar: :opucuk:


Gonca Eylüşün uykuları nasıl oldu?Devam mı sık sık kalkamaya?Yağız bu gece de iflahımı kesti, gece doğru düzgün uyuduğu yok, iştah sıfırben artık açlıktan ağladığını düşünüyorum, dün gece kucağıma alacağım sırada karnı gurulduyordu :crybaby2: Hep karnı ağrıyormuş gibi bacaklarını karnına çekiyo uyurken :-\

Kızlar Gözde ve Zehradan haberi olan var mı? Çok merak ediyorum ikisini de.Gözdeyi aradım, numara kullanılmamaktadır diyor, Özlem de mail atmış, mail adresi de iptalmiş.Zehranın da teli maili yok bende.Gözde doğum yapmıştır sanırım, Zehranın daha zamanı var bildiğim kadarıyla..Herşey yolundadır umarım..
GÖZDE VE ZEHRA, EĞER OKUYORSANIZ GELİP İKİ SATIR HALİNİZİ YAZIN LÜTFEN, ÇOK MERAK EDİYORUM SİZİ !!!

ponçik

iyi akşamlar arkadaşlar

iki Aslı siz nerdesiniz bakiim
bana geeel geeel diyordunuz şimdi siz kayboldunuz  :caca:

Ayşegül   hoşgeldin canım , hayırlı olsun için hemen öpücüğümüzü yolluyoruz  :opucuk: ve teşekkür ediyoruz
geçen gün Özlemle konuştuk telefonda senin Yağız konusunda dertli olduğunu söylemişti , zaten foruma yazamayışından tahmin ediyordum yoğun olduğunu
haa bu arada yanlış anlama Özlemle görüşmüşsünüzdür diye sordum seni ,
dedikodunu yapmadık valla töööbe   :-*
Yağız kuzusu acıkıyor diye uyanıyor demek  :sad1: ah yavrum
ama kendisi istemiyor ki yemek yemeyi, yoksa annesi kaç takla atıyor yavrusu doysun diye, ah bu afacanlaaaar aaaaah  ::)
ayrıca geçmiş olsun hastalığınız için , umarım tekrarlamaz
büyürken ağrı olur mu  :dontknow: olabilir aslında mantıklı gibi , ama netten de araştırmak lazım,
karnına ayaklarını çekmesi acaba gazdan dolayı mı , ne dersin Ayşegülüm

Eylül iki gecedir yeni yatağında mışıl mışıl uyuyor, keramet yataktaymış demek ki  :toothy10:  :ehi:


Gülaycım   sana da teşekkürlerimiz için öpücüklerimi yolluyorum  :opucuk:
sınava yurtdışında da girebiliyor musun , yoksa türkiyeye mi gelmen gerekecek  :icon_scratch:
yazdıklarında çok haklısın valla
hani Sezen Aksunun bi şarkısı vardı
"erkekleeeeer ooooooof oooofff içim sıkılıyor " diye
o vaziyetteyiz yani  :toothy10:

bu arada bugün kontrole gittim , kandaki iltihaptan kurtulmuşum  :hieyt: eee bi kutu antibiyotil bitirdim hemde 1000 mg sabah akşam içtim   :igrenc:
tekrar kan tahlili yaptırdım , eğer değer yüksek çıksaydı bi kutu daha içecektim neyse ki normale döndü
smear testim de temiz çıktı, kanserli hücre yokmuş çok şükür  :amin:
doktor 1 sene sonra tekrar yaptırın dedi ama benim diğer doktorum doğumdan sonra 6 ayda bir yaptırmak gerekir demişti, onu da sordum,
sadece kanser riski olanlar da 6 ayda bir gereklidir dedi  ::) Allah kimseye dermansız dert vermisin  :amin:
ama bu ay 5 gün erken regl oldum anlamadım  :dontknow: havalardan herhalde, o da sapıttı  :laughing7:

Zehra ve Gözde'den benim de haberim yok
ama dediğim gibi geçen gün Özlemle konuştuğumda Selim bardak kırıp ağlamaya başlayınca kapatmak zorunda kaldık, yani anlayacağınız Selim Gonzales tam gaz devam  :honk:



zeytince

 aysegulcum sagol canim... valla tahmin ettigin gibi.. tam derse konsantre olmusken anne gel diye elimden tutan bu yumurcak yuzunden, ustunkoru calisabiliyorum ancak derslere... bakalim bu sene dersim az oldugu icin borcsuz gecmek istiyorum 3. sinifa... :amin: :amin: :amin: :amin: gayretimin sebebi ondan... yok canim, caner bazi kelimeler soyleyebiliyor... anne, baba, geldi, gitti, mama vs... hatta yukarida dedigim gibi anne gel de diyebiliyor.. ama o kadar... devami yok... bekliyoruz bakalim... bizde de durum ayni... babamiz Caner`in ne anlatmak istedigini anlamadigi zamanlarda hatun ne istiyor bu diye bana soruyor... :k06: ee cocukla 7/24 ilgilenmenin verdigi ayricalik bu olsa gerek... :laughing7:

goncacim yok mart sonu bana TR yollari gorunuyor yine... :D nisan 4-5 sinav tarihi, diger sinav da mayis 30-31 yine TR de olacagim o tarihlerde yani.. Allah kocacigima kuvvet versin.. basimdan eksik etmesin... :amin: bu sene ucak parasina calisacak... bu cabamin sebebi biraz da bu aslinda... bunca masrafa karsilik benim de sinavlarda basarili olmam lazim... :tongue3: (gerci ben daha kayit yaptirmadan esime bu konuda uyarida bulundum... ya kalirsam yol paralari bosa gider diye.. kendisi dedi olsun diye :suclu: )

onceki sayfalarda ben de sormustum ne yapiyor bizim eski hamislerimiz diye, hatta eski konulardan cetvellerine de bakmistim, gozde 37. haftasindaydi -ki muhtemelen dogum yapmistir, zehra 27. haftalikti... acikcasi ben de merak ediyorum... ::)