EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

esra(azra)

filizcim hoşgeldin:) sıınav sonucun inşallah istediğin gibi olur. :flowers:
şeydacım fitil zaten sulandırır kakayı benim bildiğim ama telaş etme yarın kontrolünüz varmış madem kötü bişi düşünme Allahın izni ile bişiy çıkmaz inşallah miniğinde. :aferin:

Funda

Hastalanan bebelere geçmiş olsun..Şeyda 6.hastalık için 5 gün ateş 6.gün döküntü diye duymuştum adı ordan geliyormuş ..

Filiz sen mi demiştin çam terebentin (böyle mi yazılıyor yahu bu :laughing7:) saç dökülmesine iyi geliyomuş diye.. Denedin mi ? İyi geldiyse bende deniycem yoksa saçlarımı kestirecem bu gidişle acayip dökülüyoo , ailece kel olucaz yav   :toothy10:

Kereviz muhabbeti iyiydi  :icon_thumright:

İştahsızlık biz de de diz boyu.. Ben de Pınar gibi herşeyi karıştırdım bugün ( anne sütü + Milupa sebze maması + Bebelac Yeşil sebzeler kavanoz maması ) severek yedi valla bütün gün uğraştım süt içmiyor artık bizim kız yeni tatlar peşinde , gurme mi olacak ne ?

Eminecim bu gidişle en son bizimki çıkacak galiba :tongue3:

Ben ütü yapmayı bırakalı baayaa oldu, aslına bakarsanız tüm işleri bıraktım, yemekleri de canım eşim yapıyo .. ;D

esra(azra)

fundacım sadece bi yere takıldım eşine yemekleri yaptırmayı nasıl başaıyorsun bunun formilü ne:) bende uygulayayım:)

anita

Özlem Kayrada öyle.. eskiden 11-7 uyurdu şimdi 3 gibi kesin uyanıyo bazende 3te ve 5te. ama nedenini bilmiyorum. bence gündüz beslenmesiyle alakası yok. uyanıyo 1 dk kadar meme emip uyuyo.. sanırım anne kokusu istiyorlar.. diş te olamaz biizmkinin dişleri ile ilgili bir gelişme olmadığını söyledi doktorumuz..

Emine sen neden sebze çorbası vermiyorsun? Ceylin nerdeyse 7 aylık olucak.. tabi doktorun öyle diyorsa bilemem ama merak ettim doğrusu?
Okuduğum kadarıyla 6.aydan sonra sadece anne sütünden gıdasını alamıyormuş bebekler.. bu yüzden ek gıdalara geçmek gerekiyormuş. örneğin demir.. hamilelikte anneden aldığı demiri 5-6 ayda tüketirmiş bebek ve ondan sonra demire gereksinim duyarmış.

Şeyda kaka tahlili yaptınızmı. Belki rotavirüstür..gerçi doktor daha iyi bilir tabi. çünkü kayramın kakası da nasıl kötü kokuyordu anlatamam. altını değiştirdim ilk gün ve eşim odadan kaçtı kakası sarı ve cıvıktı.. ben fitil kullanmadım bilgim yok malesef.

Arkadaşlar sorularım var size??
1. Emzik alıyormu bebekleriniz. Kızım almadı. Acaba alıştırsammı çok ağlıyorya benimki??
2. Ek gıda veren anneler bebeklerinizin bulaşıklarını ne ile yıkıyorsunuz? Ben hacı şakir kalııp sabun kullanıyorum. başka tavsiyesi olan varmı?







jbdun

anitacım ben ecrini alıştıramadım emziğe,çeşit çeşit de almıştım ama olmadı.Yaklaşık 1aydır da bıraktım artık,uğraşmıyorum.Belki de daha iyi oldu.Bi de sonrasında ondan vazgeçirmesi var ;)
2.soruna cevabım yok maalesef :dontknow:

anita

Arkadaşlar okuduğum bişeyi sizlerle paylaşmak istedim:

http://www.minikeller.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=38

4-6. AYLARDAN İTİBAREN BEBEK BESLENMESİ ( EK BESİNLERE GEÇİŞ DÖNEMİ )  
4-6. aylar bebek beslenmesinde çok önemli bir yer tutar. Çünkü artık bebeğiniz hızla büyüyordur ve buna bağlı olarak besin ve enerji gereksinimleri de artmaktadır.
Beslenme otoritelerinin ortak görüşü anne sütü veya benzeri bir mamanın 4.-6. aylardan sonra bebek beslenmesinde tek başına yeterli olmayacağıdır. İlk 3-4 ay bebeğin emerek beslenme dönemidir. İlk 4-6 ay anne sütü veya biberon maması ile beslenen bebekler bu dönemden sonra sağlıklı gelişimlerine devam edebilmek için farklı besinlere de gereksinim duyarlar.

Ek gıdalara başlama zamanı 4. aydan önce olmamalı ancak ek gıdaya geçiş zorlaşacağından 6.aydan sonraya da bırakılmamalıdır. Bunun yanısıra, anne sütü varsa mutlaka devam etmelisiniz. Biberon maması kullanıyorsanız kullandığınız 1 numaralı başlangıç mamalarından 2 numaralı devam mamalarına geçmelisiniz. 2 numaralı devam mamaları bebeğin bu dönemdeki besinsel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.

Ek gıdalara geçiş dönemi yavaş ilerleyen bir süreçtir. 4.ayını tamamlayan bebekler daha çabuk acıkmaya başlar; anne sütü veya biberon maması aldıktan sonra halen aç olduklarını size hissetirirler. Bu bebeğinizin ek besinlere hazır olduğunun göstergesidir. Bu aylardan sonra bebeğinizin sindirim sistemi ve böbrekleri çeşitli besinleri sindirecek ve atıkları vücuttan uzaklaştırabilecek olgunluğa ulaşmıştır.




esra(azra)

nina eğer alışmaı ise böceğin bence emziğe alıştırma ben neler çekiyorum alıştırmaz olaydım keşke çünkü şimdi uymak için emzik istiyor veriyorum her 15 dk da bir emzik düşüyor buna gece uykusuda dahil canım bütün bebekler böyle daha önce burdaki kızlardan biride bu durumdan yakınmıştı bence alışmadıysa zorlama senin rahatın için:),
biz daha ek gıdalara geçmedik ama bizide bilgilendirin ben biberon gibi kaynatılıyor normal bulaşık yıkadığımız sıvı detarjan kullanılıyor sanıyordum :dontknow:


Funda

Anita Ekin hastaneden eve geldiğimiz andan beri emzik kullanıyor , emziksizliği düşünemiyorum bile..Bence çok işe yarıyor kendi kendine uyumada, şu aralar bizimki emzikle beraber parmakta emmeye başladı engel olamıyorum..
Bulaşıklarını bende Hacışakir sabunla yıkarım diye aldım ( 4 lü paketlerde ) ama yağlı yağlı oluyor, ben hiç sevemedim kullanmayı bıraktım o yüzden..Şimdi Duru'nun sıvı sabunlarıyla yıkıyorum...

Esrayeliz eşim işinden dolayı nerdeyse ayın 20 günü evde, yemek yemeyi de yapmayı da seviyor, öyle olunca benim de canıma cimcom :laughing7: Ekin emziği düşürmüyor başından beri emdiği için ustalaştı herhalde :ehi: bazen ben çekiyorum asılıyorum yine de çıkaramıyorum o derece yani..




esra(azra)

fundacım eşinede miniğinede maşallah yani :nazar: ;D

Funda

Senin bebeğine de  :nazar: 3 aylık oturuyor nerdeyse ha ?

jbdun

fundacım hem emzik hem de yemek konusunda şanslısın desene ;)

Funda

Jbdun ben evlendiğimden beri ( 7. yılımızdayız ) toplasan 30 kere yemek yapmamışımdır, pekte yapabiliyorum denemez zaten, zavallı kocacım da naapsın baktı olmayacak arada yapıyor , bazende dışardan söylüyoruz yada dışarı çıkıyoruz haftanın 2 günüde annemde yiyoruz rahatım yani gerçekten..Şimdi kara kara Ekin'in öğünlerinde ne yapıcam diye düşünüyorum, malum 6.ayını doldurmasına az kaldı, şimdi püre falan kolayda ... :dontknow:

Kızlar ben süt sağıp yatıyorum, hepinize iyi geceler...


aslio

Anita ben kızımı 4,5 aylıkken emziğe alıştırdım. İlk bir iki gün hiç almak istemedi ben verdikçe o ağzından attı sabırla vermeye devam ettim 3.günde başladı emmeye ve ben gerçekten çok rahat ettim gündüzleri vermiyorum çok alışmasın diye sadece gece uykusuna dalarken daha rahat uyuyor...
Bulaşıklarını bende Hacışakirle yıkadım bir iki kez fakat çok yağlı hiç yıkanmamış gibi oluyor normal bulaşık detarjanıyla yıkıyorum ama çok duruluyorum...

desree (Özlem)

Emine ben ticaret lisesi mezunuyum sınavsız geçişle iki yıllık kendi bölümüme başladım son iki dersim var 3.senem güya bunu bitirip dikey geçişle işletme 3.sınıfa başlayacaktım ama nerdee :tongue3: Selim le çok zor, çalışırsam başlarım ona, evde naapcam diplomayı, bu diplomayı alayımda bugün istatistik dersi vardı sorular kebaptı ama süre yetmedi ona sinir oldum çok kişide yetiştiremedi çok sinirim bozuldu :'( Selim in dişetleri çok sert kaşınıyor bu işi çoğu zaman benim çenemle yapıyor :laughing7: acıtıyorda artık damakları inciler sanırım yolda salya da akıtıyor belki de ondandır gece kalkmaları ya da gazımız hortladı çünkü çok fena gaz çıkarıyo hala hem alttan hem üstten :)
Anita ben Selim e emzik veriyorum uykuya dalarken iyi oluyor ama emziği düşünce bas bas bağırıyor bende hiç alıştırmasaydım diyorum gece çok zor oluyor bence de zorlama ama gece emmesin diyorsan alıştırabilirsin,
Funda bizimki de emzikle beraber parmak emmeye başladı geçen emziğin kenarından parmağını sokmuş ikisini birden emiyor ne fena benim oğlum nerde yasak yanlış var Selim içinde :dontknow: ben dikkatini başka yöne dağıtarak ya da eline çıngırak vererek uzaklaştırmaya çalışıyorum, elini ağzından çekince inadına daha çok emiyor nolcak böyle bilmiyorum :dontknow:

Bi de kızlar Selim kucağımdayken kapıya gidince (oturma odasının) eliyle açıyo gidip odalarda dolaşıp geliyoruz bu sefer tekrar ittiriyor içeri öyle giriyoruz kimin kucağına giderse kapıya yöneliyo hemen aklı fikri gezmede beyimizin motor gelişimiymiş emeklemeymiş hiç umruna değil :binkybaby:
Bende gideyim yatayım bakalım Selim ne süprizler yapacak bu gece :sleepy1:



Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

esra(azra)

bizimkisi bu gün banyodan beri uyuyor :nazar: bu gece uyuyarak geçireceğim sanırım az evvel mamasını verdim ve kollarımda daha sallamadan gözlerini kapadı:) bide şu sallama işini bıraksa ne mutlu mesut bi aile olucaz:) özlemcim maşşallah selime :nazar: demekki gezmeleri çok seviyor yazda geldi bol bol gezersiniz artık ve inşallah sorunsuz diş çıkarıtır..  neyse fırsat bu fırsat bende gidip uyuyayım bütün anne ve miniklerine tatlı rüyalar.. :binkybaby: :hello: :wave: