EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

jbdun

gonca ve rana selam hoşgeldiniz ;)

bu arada kızlar bu sabah ecrin uyandığında anne buram ağrıyo diyerek kulağın altını gösterdi, bi baktım şişlik var . Kabakulak geçiriyoruz galiba ama nerden kaptı anlamadım gitti, bu mevsim çoğalırmış kabakulak, bilginize...

aslı

Herkese günaydınlar,

Ben ve Defne iyiyiz. İşyerinde çok yoğunum bu sıralar o yüzden foruma girmeye fırsat bulamadım. Hepinizi çok öpüyorum.

Jbduncum son sayfada senin yazını gördüm Ecrine geçmiş olsun.





zeytince

 jbduncum gecmis olsun.. insallah kabakulak degildir...

selam hanimlar.... ben de diyordum bayadir yazmadim sayfalar cogalmistir ama kimse pek ugrayamiyor sanirim... gunumuz oyle kosturrmaca geciyor ki Caner`le pc basina oturmaya firsat kalmiyor... yemesi, icmesi, oynamasi, toplamasi  :cildir:

2 gun sonra TR ye gidiyorum... af dan yararlanacagim insallah... 3. sinifa 1 dersim kala kaydim silinmisti biz ABD deyken (kayit yeniletmeyi unutmusuz  ::) ) yeniden universiteli olcem insallah... Caner`le ne kadar calisirim, bilemiyorum ama bakicaz... ben kararsizken esim boyle firsat cikmis onune degerlendirmemek olmaz diyince ben de cesaretlendim... bakalim yasayip gorucez...

demem o ki ben 4-28 kasim arasi TR deyim, bilginize... :D donunce sizelere geldim derim.. gorusunceye kadar iyi bakin kendinize ve kuzulariniza...


ponçik

Jbdun geçmiş olsun, inşallah kabakulak değildir , eğer sen çocukken geçirdiysen , sizin okulda kabakulak olan çocuklar varsa onlardan mikrop taşımış olabilirsin
bizi habersiz bırakma  :sad1:

Aslı iyi olmanıza sevindim, sene sonları hep yoğun geçer kolay gelsin

Gülay hayırlı olsun, inşallah fırsatı iyi değerlendirirsin, ileride iş durumları sözkonusu olursa diploman senin için büyük avantaj olacak . :icon_thumright:

bizde hastalıklardan kurtulamadık bu yıl bir türlü
eylülün antibiyotiği bitti , haftasonu kontrole gitcez
benim antibiyotiğim de bitti, bugun kontrole gittim, düzelme çok az dedi ve bir kutu daha antibiyotik verdi dr.
hakkımızda hayırlısı ne diyelim ...



ponçik

kızlar görüşemezsek şimdiden iyi bayramlar





anita

merhaba kızlar
kayra bir süredir tırnak yiyor, bu konuda tecrübesi olan varmı?
ne yapmak lazım? sadece baş parmağını ve işaret parmağını yiyor, diğerlerini değil!



Emine

Anitacım eltinin bebeği hayırlı olsun Allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin.Kayra'ya geçmiş olsun.Tırnak yeme konusunda tırnaklarını kısa kes istersen yenecek kadar uzamalarına izin vermezsen belki vazgeçer ya da klasik biber sürme işe yarar mı bilemiyorum  :dontknow:
Şerifecim yeni işin hayırlı olsun .İnşallah burada huzurlu bir şekilde çalışır emeğinin karşılığını alırsın.
Goncacım Eylülcüm yeni masa sandalyesini güle güle kullansın umarım şu ana dek iyileşmiştir.  :amin:
Gülaycım yeni eviniz hayırlı olsun Allah ailecek mutlu mesut yaşamayı nasip etsin .Türkiyede iyi eğlenceler.Okulunda da başarılar iyi etmişsin devam kararı alarak :icon_thumright:
Ranacım Ercanın iyileşmesine sevindim  :-*
Jbduncum kabakulak mı olmuş Ecrin cidden , geçmiş olsun  :(  Memeden bence de kes artık  ;)

Biz de bayram tatilinde Tolga ile Antalya'ya tatile gidiyoruz bu akşam yola çıkacağız.Ceylin babaannesinde kalacak.İlk kez bu kadar ayrı kalacağız.Ceylin de burun akıntısı ve öksürük vardı 2-3 gündür.Ne yapsak geçmedi ilaç vermedik gerçi hep bitki çayı bal limon vs iyileşirdi 2 günde ilaçsız, bu kez uzun sürdü Tolganın bir arkadaşı önermiş bir ilaç doktora sorduk kullanın işe yarayabilir dedi.Hayatımda böyle bir şey görmedim 2 gecedir sabahlara kadar öksürmekten burun tıkanıklığından uyuyamıyordu Ceylin gün boyu da öksürüyordu sabah kahvaltıdan yarım saat önce 1 bardak suya 10 damla o ilaçtan damlatıp içirdik 1 saate bir şeyi kalmadı ne burun tıkanıklığı ne öksürük zıp zıp zıplıyor böyle bir şey yoktur herhalde.Bitkisel bir ilaçmış.Adı Umca Solüsyon.Ben de size öneriyorum sürekli çocukları hasta olan anneler nasıl bu kadar kısa sürede işe yaradığına inanamadım.Hepinizi tek tek öpüyorum bayramınız kutlu olsun.


aslı

Herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun. Umarım hepiniz güzel bir bayram geçirmişsinizdir.  :flowers:  :flowers:

Biz malesef hasta hasta geçirdik bayramı. Önce Defne hasta oldu o biraz iyileşince ben hasta oldum. Bugün işe geldim ama nasıl geldim bugün nasıl biter bilemiyorum.



ponçik

mrb arkadaşlar
bayram ve dolayısıyla uzuuuun bir tatil daha bitti
yine evli evine köylü köyüne misali normal yaşantımıza döndük

aslı   ve emine   iyi ki varsınız  :opucuk:
sayfa biraz ilerliyor ama nafile  ::)
kimseden ses seda yok

emine yakında bebiş haberi alırız inşallah
siz antalyadayken ceylin nasılmış, sizsiz daha doğrusu sensiz problem çıkarmamıştır umarım
tatiliniz nasıl geçti , sanırım kızından uzak kalmak sana da zor gelmiştir
Allah ayırmasın  :amin:

Zehra ve Gözde doğurdu mu acaba , zaman çabuk geçiyor kaçıncı aydalar hiç bilmiyoruz



anita

merhaba
artık kimseler girmez oldu foruma. bi dönem ne güzel ilerliyordu sayfalar. özledim sizlerle konuşmayı.
inşallah herkes iyidir.
Emine Umca yı bende biliyorum . kayraya vermiştim ama öyle pek işe yaradığını görmedim. gerçi ben suya karıştırmadım, 10 damlayı kaşıkla verdim birkaç kere ama bilemiyorum çocuktan çocuğa değişir belki. ceylinde işe yaradığına sevindim.
bende artık ikinci çocuk fikrine alışmaya başladım. 1 senedir doğum kontrol hapı kullanıyorum, bi de sakinleştirici bi ilaç. bu ikisini ve sigarayı bırakıp ilkbaharda düşünüyorum. tabi Allah ne zaman verir bilemiyorum. hayırslısı diyim. her isteyene versin Allah. Özellikle de hiç çocuğu olmayanların dualarını kabul etsin.
Jbudun Ecrin ne kadar büyümüş inanamadım. çok çok güzel bi kız oldu maşallah ona.



aslı

kızlar nazara geldik galiba. Emine bizim bölüme bir nazar boncuğu ayarla :)

Eminecim tatiliniz umarım iyi geçmiştir. Bebek haberlerini bekliyoruz.

Goncacım canım arkadaşım  :opucuk: . Eylüşüm nasıl ? Daha dün akşam gözde ve zehra'yı düşündüm bende . Zehra'nın daha var diye hatırlıyorum ama gözde bebeğini kucağına almış olabilir gibime geliyor.
Gözde'nin numarasını bilen varsa mail atarsa sevinirim.

Anitacım Kayra epey uslandı galiba 2.çocuğu düşündüğüne göre. Hayırlısı olsun.

İşimin başına döneyim öpüyorum hepinizi



jbdun

selam arkadaşlar hepinizi çoközledim :love9: :-*
ecrinim allaha şükür kabakulağı çok hafif atlattı ve 2gündür de meme emmiyor, istiyo ama boynumun tutulması işe yaradı :ehi: krem sürüyoruz da ecrine diyorum süt acı oldu artık kızım ilaçtan, o da annecim öpücem sonra emicem diyodu :k06: neyse şimdi sadece sevip öpüyor :D annem 3gece uykusunda emzir dedi, bu gece son... Bu kadar yol kaydetmişken bi daha dönmem, yani artık bittimeme işimiz... 25ay emdi benimcadım :nazar:
ama göğüslerim çok fena oldu, şişti, inşallah daha fazla şişmez, önerebileceğiniz bişey var mı?

eminecim demek ceylinden ayrı kalıyorsun, nasıl geçti? Nasıl da özlemişsinizdir birbirinizi :love9:
aslıcım ikinize de çok geçmiş olsun :flowers:
anitacım sağolcanım, ecrin gerçekten de bir anda sanki çok büyüdü, biz bile şaşıyoruz :k06:
goncacım siz nasılsınız? eylüşüm hasta değildir inşallah :amin:

bu arada benim arkadaşlardan 3ü hamile :k06: 1i 2.sine hamile 6haftalık
diğerleri de ilk olacak inşallah 8haftalıklar
allah nasip ederse ben de bahara düşünüyorum  ;)

office

merhaba kızlar
nasılsınız tatiller nasıl geçti. jbdun maşallah çok tatlı bir kız oldu ecrin  :love7: çok geçmiş olsun  :flowers:
gonca, aslı, anita,emine, sizleride öpüyorum ve çiçek yolluyorum gördüğünüz gibin:))  :flowers: :flowers:
kızlar ercana bu ara bir haller oldu, bir trip yapıyor sormayın. bu aralar trtçocuk kanalında "gece bahçesi" diye bir programa merak sardı, hiç televizyon seyretmeyen oğlum o program çıkınca yapışıyor televizyona ;D geçen gün yemek yemediği için "ercan birdaha açmicam sana gece bahçesi" dedim. inanın akşama kadar konuşmadı benimle. nasıl havalar yapıyor,zaten benim sinirler havada, daha bir sinirlendim, sonra "dayım gelsin" diye ağlama krizine girdi. neyseki kardeşim okul çıkışı geldi aldı ercanı.  başedemiyorum artık galiba. her dediği istediği an olsun istiyor çıldırıcam  :cildir: :cildir:
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



Emine

18 Aralık , 2008, 16:32:47 #12103 Son düzenlenme: 18 Aralık , 2008, 16:36:40 Emine
Slm millet :)
Tatilimizin 2. gecesinde 12 civarı babaannesi aradı Ceylinin ne yaptıysam susturamıyorum ağlıyor durmadan bir sesinizi duysun diye aradım sizi özlemiş dedi ki normalde babaannesinde 1-2 saat bıraktığımızda beni aramaz.Konuşamıyor ağlamaktan telefonda da.Ay elim ayağım titredi arabamızla gitmiştik Antalyaya uçak olsa atlayıp dönelim.Arabayla hemen çıkalım dedim 7 saat yol uyumadan çıkarsak kaza yaparız dedi Tolga 1 saat sonra beni kaldır dedi.1 saat oldu 3 saat 5 saat derken uyandıramadım sabah oldu erkenden yola çıktık.Daha önce 1 kez 1 gece ayrı kalmıştık ama 2 gün uzun geldi kuzuma.Monoton hayatımıza döndük anlayacağınız.Üstün Dökmen konferans verdi Ceylinin okulundaki Velilere anne baba ve çocuk arasındaki ilişkilerle ilgili geçenlerde.Bu cumartesi de veli toplantısı var.Haftada 2 gündü okul.Hergün olması gündemdeymiş velilerle görüş alışverişi olacakmış.Okulun sahibi psikolog bizlerle muhabbet edecekmiş vs vs..Günlerimiz böyle geçiyor işte.Bu ay hamile kalmamışım ilk ayki denememiz ıska geçti yani önümüzdeki aylara kısmet bakalım :)

Ranacım Ceylin de gece bahçesi denk gelirse izler 1 yaş civarı daha hevesliydi şimdi Yumurcak Tv de Rahat Koltuk var onun hastası.Bir ara Elmoya takmıştı.Şimdi hürriyet gazetesinden kupon biriktiriyoruz Susam sokağı ingilizce öğrenim seti.Okullarında ingilizce dersleri var öğrendi birşeyler ama evde de takviye olsun dedim.
Jbduncum emzirme dönemimiz bayağı mazi oldu bizim ama emzirmeye başlamadan önce ve emzirme sırasında bir krem kullanıyorduk benim hiç yara olmamıştı, lansinoh.Dene istersen...Allah arkadaşlarına da evlatlarını sağ salim kucaklarına almayı nasip etsin.
Aslıcım teşekkürler.Defneye de sana da geçmiş olsun canım.Gözde facebookta bir ara gözüme çarpmıştı 2. kızımın adı Mina diye yazmıştı ama ismemi karar verdiler yoksa doğum gerçekleştimi bilemiyorum İngilizce birşeyler yazıyor genelde...
Anitacım 2. bebeğe karar vermenize sevindim.Allah gönlüne göre hayırlısını versin.
Goncacım sen de iyi ki varsın..Tatilimiz kısa sürse de 2 gün bile uzaklaşmak iyi geliyor insana..Gittiğimiz otel tam çocuklara göreymiş aslında bir sürü çocuk ve onlara yönelik faaliyetler vardı sonradan keşke onu da götürseymişiz dedim.
Bir akşam Fatih Erkoç konseri vardı yemekte .Onu dinledik fotoğraf vs çekildik :) Tolga çok sinir oldu ben de her hafta televizyona çıkıyorum ne olmuş yani ne var şimdi gidip bi fotoğraf çekilebilirmiyiz diyeceğiz adama dedi.Ben de olsun çekileceğim ben dedim gittim çekildim :) Enerji bakanı vs varmış millet onunla da çekildi Tolga sakın ha abartayım deme dedi o kadar da değil dedim Fatih Erkoçu severim zaten müthiş bir ses :) Bu hafta Tolgaların programına Ulaştırma bakanı konuk oluyor ben sana fotoğrafını çektiririm istersen dedi  :laughing7: Program bu pazar trt 2 de 23 te olacakmış.Bilişime merakı olanlar izleyebilir.Normalde Ankaraya çağırmışlar galiba pazar öğlende programı olduğu için gidemeyecekti bakan kendisi gelecekmiş.Ankaraya gitseydi bu cumartesi Ceylinin toplantısından da yırtacaktı.Başının etini yiyeceğimi biliyor hiç ben gelmesem bile diyemedi.. Bizden haberler böyle hanımlar..Artık daha sık uğrayalım  ;) Bir ara tatil , Ceylin vs birkaç fotoğraf eklerim..Sizde fotoğraf ekleyin sayfamız şenlensin biraz


Emine

Program İstanbulda yapılacakmış son gelen haberle :( Tolga İstanbula gidecek 1 günde ayrı kalacak olsak üzülüyorum yaaa  :y25: Ben de annemlerde kalırım artık 1 gün  :)