EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

ponçik

günaydın canım arkadaşlarım  :wave:
sayfayı böyle dolu dolu görünce çok mutlu oluyorum  :hieyt:

Ayşegül hoşgeldin , Yağızla geçen maceralarını yazmanı özlemişim gerçekten ,
evet teyzesi kızım abla oldu artık maaşallah diyim okuluna da %95 alıştı , çok seviniyorum  :hello2: kardeşim ve arkadaşım için yazdıklarından dolayı merci  :opucuk:

Rana verdiğin likleri açamıyorum ben ama çok faydalı olduğunu yazılanalrdan anlayabiliyorum, bizim şirketin serverında sorun var.akşam evden bakarım artık  ::)

Emine en kısa zamanda dogumgünü fotolarınızı bekliyorum
ben bu yıl kızımın pastasını kendim yapmayı planlıyorum inşallah alnımın akıyla altından kalkarım  :suclu:
Ceylinin o saatlarde uyuması çok iyi olmuş bence, en azından sen ikramlarla meşgulken birde kızla uğraşmamış oldun  :icon_thumright:
arkadaşıma ve kardeşime yazdıkların için de merci  :opucuk:

kızlar ikiz anne adayı arkadaşım çok üzgün yaaaa ne yapsam mutlu edemiyorum, kocası, annesi, ablası hepsi neler söylemiş ama ben beklemiyordum diyip diyip duruyor
mübarek günlerdeyiz, Allahın gücüne gitmesin ama inşallah sağlıkla şu 7 ayı da atlatır, inşallah düzelip şükredip iyi şeyler düşünmeye başlar

oyun konusuna gelince
Eylül şuan haftanın üç günü okulda olduğu için epey iyi oldu bizim için, hem oradan da bişeyler ekliyoruz oyun hayatımıza  :icon_thumright:
en çok sevindiğim şey okulda oynadıkları her oyuncaktan, boyalardan,hamurlardan sonra oynadıklarını topladıkları için artık evde de oyuncaklarıyla oynaması bitince yerlerine yerleştiriyoruz  :hieyt:
hatta bizim komidinin birini feda edip kızım bu senin dolabın dedim.. çünkü her bulduğu oyuncağı götürüp babaannesinin dolabına koyuyordu. gerçi bir tane kocaman oyuncak sepetimiz vardı ama artık kitapları boyaları olduğu için, onları sepete koymak istemiyor . neyse devam edelim
tabak,fincan,çatal,kaşık setleriyle evcilik oynuyor, bize yedirip içiriyor
oyun hamurlarından ve kurabiye kalıplarını kullanarak şekiller yapıyoruz ,sonra bütün hamurları  birbirine karıştırıyor  :cildir: ve aynen minnacık yapıp bıdığa mama yapıyor  ;D
heee bu arada vaktinin çoğunu bıdığı kovalamakla geçiriyor, ona sarılıp sarılıp "canım bıdııııık " diyor
teletubbies, garfield, elmo , tren thomas dvd'leri seyrediyor, bunları genellikle akşam biz yemek yerken seyrediyor , uyumadan önce yani ....
televizyon seyretmeyi sevmiyor hatta biz açınca kapat kapat diye bağırıyor,sadece reklamları seyrediyor.
bebekleri için puset aldık, onları gezdiriyor,yemek yediriyor
babaannesiyle namaz kılıyor  :D
boyama kitapları ve boyaları yeni aldık,onları okuldan dolayı da çok seviyor.
legoları çok seviyor onlarla tünel yapıyoruz sonra arabaları tünelden geçirip carrefoura götürüyor  :laughing7:
dergilerin resimlerine bakıyor, kıyafet çanta ayakkabı görürse bana bundan al yada bak bu benimkinden diyor
renkli küpleriyle oynuyor ...
başkaaaa  ::)  bir de benim ayakkabılarımı giymeyi çok seviyor , habire ayakkabılıktan ayakkabıları alıp tek tek giyip onlarla evde tur atıyor
aklıma gelenler şimdilik bunlar
yine hatırlarsam yazarım  :hello:



nagihan

goncacım merhaba nasılsın canım? eylülün okula adapte olması çok güzel.


ponçik

Merhaba Nagihan  :hello:  iyiyim sen nasılsın , seni bizim sayfada görmek ne güzel  :D
bu arada öğrendim ki sen de okuyup okuyup yazmayanlardanmışsın  :k06:
Naz kuzusunu benim için koklayarak öp ve buluşma olunca beni unutmayın olur mu  :opucuk:
Eylül önümüzdeki hafta daha da alışır tahmin ediyorum, ama bize yaptığı nazlar evde aynen devam ediyor  :cildir: yine de onu ÇOOOOOOOOOOOOOK seviyorum  :love3:



jbdun

iyi akşamlar kızlar,
yazılanları tam okuyamamakla birlikte, anaannem için geçmiş olsun dileklerini ileten arkadaşlara çok tşk ederim. Allaha şükür hastaneye yattığından beri iyi anaannem, ciğerindeki sular çekilmiş, ondan nefes alıp vermesi de düzeldi. Muhtemelen ptesi veya salı çıkacak. Şimdilik gitmekten vazgeçtim. Telefonda konuştum anaannemle, önceden konuşamıyordu bile :-[ ama konuşunca çok mutlu oldum, inşallah daha da iyi olur da ecrinin doğumgününe gelir  :amin: :amin:

hepinizi :-*

office

jbdun cum çok çok geçmiş olsun canım. annanenin iyi olmasına çok sevindim.
ayşegülcüm biz genelde kitaplarımızı alıyoruz amazondan. aslında ilk kez oyuncak isticektim malesef hüsran oldu. amazon kitap/cd ve film harici hiçbirşeyi yollamıyormuş türkiyeye  :y25: wonder kalemler bir e-bay de bir de amazonda vardı. başka yerde bulmaya çalışıcam inşallah buluruz canım :'( :dontknow:
doğal olarak kalemler kaldı bende ercana patates kafa ve bugs bunny li oyun hamurlarından istedim. bakalım nasıl gelicek onlar. birde onda hüsrana uğramasak bari  :-[
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



office

hehe gonca ercan da benim terliklerimi giyiyor evde tahta kaşık gibi geziyor :ehi: :k06: allah korusun düşecek en büyük korkum o. düşünce de " anne eydan baaaamm"  diye onaylıyor düştüğünü  :k06:
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



desree (Özlem)

Emine Ceylin in doğum günü kutlu olsun allah sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin sizlerle öptüm tombik yanaklarından :opucuk:
Gonca canımsın sen ya geçenlerde aramandan çok mutlu oldum yanlız biraz çenem düştü o gün uzun oldu konuşma ama iyi geldi özlemişim :love9: Eylül yavaş yavaş adapte olmaya başlamış okuluna hadi hayırlısı kreşin çok faydasını göreceksin bak daha şimdiden oyuncaklarını kaldırmaya başlamış bile ben kreşin çok faydası olduğuna inanıyorum bende çalışsam kreşe gönderirdim kesin bize çok faydası dokunacağını düşünüyorum, kreşe giden çocukların iştah uyku ve konuşma problemelerine çok faydası var bize de faydası dokunurdu biraz rahatlardım, çalışırken aynı dept. arkadaşımın oğluna anane ve babane dönüşümlü bakıyordu şımarık bir çocuktu kreşe başlattı işe beraber gelip gidiyorlardı işten kreşe gidiyodu çocuğu inanır mısın çocuğun oturması kalkması her şeyi değişmişti davranışlarına çok faydasını gördüler benim ekonomik durumum elverirse seneye bende istiyorum en azından oyun grupları bile olabilir eğer o zamana çalışırsam kreşe göndereceğim zaten
Jbdun ananen için geçmiş olsun Allah acil şifalar versin neyseki daha iyiymiş,
Şerife cim gözün aydın wc eğitimini tamamlamışsınız darısı başıma :flowers:
Bize gelince koşturuyoruz Ramazan dan bile bi şey anlamadım kimseyi davet edemedim daha annemleri bile, haftaya kpps sınavım var ve kitap açabilmiş değilim tek umudum oydu iş konusunda sanırım o da gitti Selim hiç bir şey yaptırmıyor bana çok düşkün oldu ananede de durmuyor babasıyla bile vakit geçirmiyor illa ben yanında olacağım kaç kere foruma girdim okudum tam yazacağım Selim gelip kaldırıyor işte böyle geçiyor günler bu koşturmaya kilo verebilsem bari eşim bu kadar koşturmaya dal gibi olman lazım diyor ama nerdeee :honk:


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

office

kızlaaaaar ses verin nerdesiniz yaf  :hieyt: :hieyt: :hieyt:
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



ponçik

16 Eylül , 2008, 09:59:03 #11843 Son düzenlenme: 16 Eylül , 2008, 10:17:23 g10ca
günaydın kızlar

Jbdun anneannenin iyi olmasına sevindim, Allah daha iyi etsin inşallah
telefonla konuşman ,sesini iyi olarak duyman sana çok iyi gelmiştir , Ecrinin doğumgününde birlikte olursunuz inşallah  :opucuk:

Alıntı yapılan: office - 14 Eylül , 2008, 22:08:54
hehe gonca ercan da benim terliklerimi giyiyor evde tahta kaşık gibi geziyor :ehi: :k06: allah korusun düşecek en büyük korkum o. düşünce de " anne eydan baaaamm"  diye onaylıyor düştüğünü  :k06:

:ehi:  :ehi:  :ehi: demek düştüğünü de onaylıyor yayamaz Eycan
Rana bu patates kafa diğer oyun hamurları gibi kuruyor mu biliyor musun  :icon_scratch: ötekiler kutunun ağzı açık kalsa hemen kupkuru oluyor .. sonuç:ÇÖP   :k02:
okulda boya kalemi olarak faber castell marka kalın boya kalemi kullanıyorlar
ince boya kalemlerini tam kavrayamıyorlar kalınlar ellerine daha rahat geliyor ,
hatta öğretmen motor gelişimleri için minik boncukları toplatın, ipe dizdirin, mercimek, bezelye gibi küçük şeyleri ayıklatın dedi  :icon_thumright:

tabiki bir büyük gözetiminde olmalı, yoksa burun,kulak deliklerine filan sokabilirler Allah korusun  :honk:

Özlem   :k06: aşkolsun, konuşmak ,paylaşmak insanı ne kadar rahatlıyor bilmezmiyim  :opucuk: inşallah Selim düzelecek, ve dilerim hayırlısıyla bir iş bulup yaramazı yuvaya verebilirsin canm  :icon_thumright:

biz okula epey alıştık , sabahları yataktan kalkmak istemediği için "okula gitmiceeeeem" diye çığlık kopuyor , hazırlandıktan sonra da "okula gidelim, okulu çok seviyorum" oluyor  ;D
mesafe yakın olduğu için pusetine koymuyorum, elimden tutup tıpış tıpış gidiyor ,yorulunca kucağa alıyorum o biraz yoruyor ama buna razıyım, yeter ki gitsin  :amin:

yaaa kızlar sizinle birşey paylaşacağım
bizim kız babaannesine bir süredir gitmiyor , dün akşam babası "babanneyi ne kadar seviyorsun " diyince de "sevmiyorum" dedi  :honk: hepimiz şok olduk
sürekli, gitmicem,öpmicem,sevmiyorum,istemem diye olumsuz tavırlar içinde
okula başlamadan 2 gün önce evde biraz yüksek sesle tartışma oldu, ve ertesi 2 gün babannesi rahmetli annesiyle ilgili bazı evraklar için memlekete gitmişti , bu sürede bizim kız 3 gün babaannesini görmeden okula gitti , acaba bunların etkisinden mi ... siz ne düşünüyorsunuz bu konuda  :dontknow: nasıl davranmamız gerektiğini şaşırdım, dürekli üzerine gidip babanneni seviyormusun diye sorsak , bu sefer iyice bunalacak ... galiba çıldıracağım, üstelik dün de anneannesi bizdeydi ve kucağından inmedi , haliyle bizim valide birazcık kıskandı , yani ben olsam bende kıskanırdım , ne yapsam acaba  ::)



Emine

Ayşegülcüm rica ederim canım
Jbduncum anneannenin daha iyi olmasına sevindim.
Özlemcim teşekkür ederim sınavında başarılar canım.
Ranacım Ceylin de terlik giymeye bayılıyor ayırıyor terlikleri "bu ev terliiiii bu dışaaaağ terliii evde giyilmesss" diye  :D
Goncacım bence bunu babaannesi halledebilir gidince belli ki çok üzülmüş Eylül o nedenle küsmüş olabilir babaaanesine bir de aynı zamana denk geldiyse okula gitmesiyle.Babaannesinin onu istemediği için okula gittiğini düşünebilir.Babaannesinin onu çok sevdiğini sürekli söylemesi ve onunla vakit geçirmesi neden gittiğini ona anlatması onu gittiğinde çok özlediğini hissettirmesi gerekiyor bence  ;) Birkaç güne kadar düzelir

ponçik

Emine sağol , babaannesine gitse babaannesi neler yapacak da  :laughing7: şuanda iş Eylüle kaldı  ::)  ;D  inşallah düzelir  :amin:

Eylülde kıyafet giyerken yapıyor onu: bu ev şortu bu sokak şortu diye  :D
akıl küpü bunlar  :nazar:



aslio

Goncacım merak etme sevmiyorumm,gelmiyorum,gitmiyorum,giymiyorum bunlar bizimde klasik kelimelerimiz. Özellikle son bir aydır.. ececim gelirmisin diye sesleniyorum mesela ilk cevap -gelmiyorum  :suclu:sabırlı olmaya çalışıyorum elimden geldiğince.. gecici bir durum diye düşünüyorum yaptığının yanlış olduğunu söylüyorum ama çok üstüne düşmüyorum.. benim kızdığımı fark edince acayip zevk alıyor çünkü.. sizinde geçici bir dönemdir..

ponçik

17 Eylül , 2008, 09:28:30 #11847 Son düzenlenme: 17 Eylül , 2008, 09:55:24 g10ca
http://i267.photobucket.com/albums/ii300/scrapslive/gdmrnin/319.gif

günaydın arkadaşlar ben bugün çok durgunum, keyfim yok, orucu bıraktım Allah affetsin
inşallah sağlıklı uzun bir ömür verirde tutmadıklarımı telafi ederim
aşırı uykusuzluk ,yorgunluk ve oruç biraraya gelince 2 haftada 2 kilo vermişim
dün de işyerinde az kalsın sinir krizi geçirecektim
sinirlerimde zayıfladı anlaşılan bir süre toparlanmaya çalışacağım
Eylülü de belki bir süre sonra okuldan alacağız , yavrum çok değişti, içine kapanık, utangaç ,aksi bir çocuk oldu  :sad1:
Eski Eylülden eser yok, o insanlara kucak açan, tanısın tanımasın hemen sohbet eden kızımdan eser yok, o daha kucak çocuğu , ana kuzusu  :crybaby2:  :crybaby2: çok doluyum kızlar
sonra yazarım gene



aslio

goncacım ne oldu canım ya... eylül çok küçük tabiiki alışması zor olucak kreşe. 5 yaşındaki çocukları görüyorum bizim burada 15 gündür ağlayarak giriyorlar yuvaya..hemen pes etme lütfen.... İşyerindedemi problemler var bize yaz canım rahatlarsın belki....bak biz burdayız unutmaa...


ponçik

 :crybaby2: sağol Aslı biliyorum burdasınız
eksik olmayın hepinizi çok seviyorum
sorunlar hiç bitmiyor ki zaten , bizim şirket iyice kabak tadı vermeye başladı
herkes kendini düşünüyor , hepsi çok bencil olmuş , ben böyle yapamıyorum bu sefer de kendimden çok ödün veriyorum , çekip gidiyim diyorum , hemen iş bulamam 9 yıllık emeğim var ooooof ooooof  :crybaby2:

Eylül konusundan benimki pes etmek değil, eşimle konuştuk kararımızı verdik, Eylül çok duygusal bir çocuk
belki ilerde hatırlamayacak ama bilinçaltında okulla ilgili olumsuz şeyler kalmasını istemiyoruz, en azından 3 yaşına gelsin
şimdi birde biliyorsun eve Bıdık geldi , ve bıdıktan hemen sonra okula başladı, sanki onu sevmek için eylülü okula gönderdik gibi algılıyor da olabilir , ama gerçekten içinde çok karmaşa yaşıyor anlatamam şuanda , görmeniz lazım, mesela Jbdun biliyor eylülü, o bile görse anlar yani , sanki iyiye gideceğine daha kötüye gidiyor
annemin daha önce baktıgı bir çocuk vardı sabah anlattı bana okula gierken ağlarmış hep, düzelir alışır diye beklemişler hayata küsmüş çocuk, yeme içme konuşma resmen küsmüş ve şimdi annem Eylülü de böyle görünce öyle olmasından korkuyor , çocuk psikolojisini bildiği için onun fikirleri benim için önemli
işte böyle  :-\