EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Almiş'inAnniş'i


Zara82

o da dogru.....aman o da olmayiversin...bizzim zamanimizda da kullanmamislar....heppimizde tosun gibiydik....



Funda

esrayeliz çok geçmiş olsun umarım çabucak atlatır azracık..

Cam rendeyi ben şu bir milyoncular varya onlardan aldım , İzmirde var mı bilmiyorum ama vardır muhakkak.. ;)

Jbdun sanada geçmiş olsun, hırsız bizim evede girmişti.Sabaha doğru bir tıkırtıyla uyandım eşimi kaldırdım adamda bizimle birlikte doğruldu, düşünebiliyormusun adamın teki yatak odanda sizinle beraber amanınn öyle çok bağırdık ki bizim kedi korkudan 3 gün koltuğun altından çıkmadı.. :y25:

Lily Wonka

18 Mart , 2007, 02:32:25 #2673 Son düzenlenme: 18 Mart , 2007, 03:21:57 muallime (Gözde)
Jbdun'cum, çok geçmiş olsun.. gözü kör olasıcalar, ülkeyi iyice yaşanmaz hale getirdiler.. Ana kız ikinize de maaşallah, ama kusura bakmazsan Ecrin'ime biraz daha torpillisinden annesi çünkü gerçekten çokkk tatlı bir bebek.. :nazar:

Maaşallah Nehir'e, :nazar:  ne tatlı bakmış..

Melis'e de maaşallah, :nazar: yoğurdunun her kaşığı yarar inşallah kuzuya..

Eylül'ün, Defne'nin, Ceylin'in muayene sonuçları gerçekten çok iyi.. :nazar: Her muayene bir öncekinden keyifli geçsin inşallah..

esrayeliz, hoşgeldin ve geçmiş olsun canım.. çok üzüldüm miniğine..:sad1: inşallah bir an önce yener alçak mikropları ve sağlığına kavuşur güzel yavrun.. Aslında bebekler sandığımızdan çok daha dayanıklı, yeter ki biz soğukkanlı ve sabırlı olalım..

Emine'cim, biz de ilk günden beri püre yiyoruz ama kabızlık sorunu yaşamadık hiç, sadece daha önceki kakalarına göre daha az sıvık oluyor kakamız.. Her bebeğin bünyesi farklı işte..:sad1: Kıyamam minik kuşa.. Azıcık zeytinyağı kullan diycem ama sebzelere başlamamışsınız henüz, biz havuç-patates püresine 1 tatlı kaşığı koyuyoruz, belki onun sayesinde rahat kaka yapıyoruzdur.. :dontknow:

Özlem'cim, Hira'cığımın marifetleri kısaca:
dönüyor, nesnelere uzanıyor-tutuyor-yiyor-bir elinden diğerine fırt fırt geçiriyor, şarkı/melodi dinlerken huuuv huuuv diye eşlik ediyor, artık nihayet kıkır kıkır gülüyor (dört gözle bekliyordum!) ve bilimum yeni sesler çıkarıyor, insanları yabancılıyor (bugün küçük amcamız geldi Bursa'dan, dudağını büküp ateşe düşmüş gibi ağladı kucağına verdiğimizde -5 saniye öncesinde gülücükler saçarken!..),,, ee artık bundan sonrası yaprak sarmak, baklava açmak falan olsa gerek..:k06:
Selim'imin en acıyan, en kaşınan yerlerinden öpüyorum annesi.. Dili olsa da söylese yavrum, ne zor bebek olmak yaa..:sad1: Benim küçük kız kardeşimde de 1-2 yaşlarındayken egzama vardı; bacaklarının arkası (popodan dize kadar) kıpkırmızıydı ve zımpara gibi kuruydu. Yalnız annemin doktor önerisiyle kullandığı kaşıntıyı hafifleten, rahatlatıcı bir losyon vardı diye hatırlıyorum, dilersen bilgi alabilirim..

Arzu'cum, belli ki için içini yemiş.. Canım, senin sadece "ben nerede hata yaptım?" diye sorguluyor olman bile ne kadar titiz ve duyarlı bir anne olduğunun kanıtıdır.. Sen başarılı bir annesin, gel gör ki Arda'nın metabolizma böyle işliyor..:dontknow:  Yarın, bir sonraki gün, bir sonraki ay nasıl bir grafik çizeceğini hiç tahmin edemezsin. Sağlıklı olsun yeter.. Bebekler dönem dönem hızlanan, dönem dönem yavaşlayan, dönem dönem rolantide giden motorlar gibi adeta.. Arada minik sapmalar olsa da her biri eninde sonuda kendi genetik kaderini yaşıyor.. Hem unutma, sen onu herşeyden önce sevginle besleyip büyütüyorsun!..;)

Ayşegül'cüm, pişik olayınıza üzüldüm.. Haşlamak gerçekten işe yarayabilir. Ama sen yine de püresiyle birlikte ver derim ben, zira bol bol kaşıkla yeme egzersizi yapmaya ihtiyaçları var miniklerimizin.. Ben herşeyi püre olarak veriyorum ve Hira gerçekten 1 haftada ciddi ilerleme kaydetti.. :nazar:

Zehra'cım, ben İstanbul-Fatih'teyim. (yazın Beylikdüzü'ne taşınma ihtimalimiz var..) Beklerim efendim..:love7:

Cam rende sanıyorum ööle küçük züccaciyecilerde, pazarlarda falan bulunuyor daha çok.. İzmir'de bir yerlerde de vardır muhakkak..;)



Lily Wonka

18 Mart , 2007, 02:34:48 #2674 Son düzenlenme: 18 Mart , 2007, 03:05:49 muallime (Gözde)
Hira kuzusunun tahlil sonuçları çok iyi çıktı :occasion5: Aynı dozda devam ediyoruz. Bir sonraki tahlilimiz iki ay sonra.. Bu arada, biz endokrin doktorumuzun önerisiyle SevenSeas adında ithal bir vitamin preparatına başladık, pek çok önemli vitaminin yanısıra asıl özelliği yoğun balık yağı içermesi.. "Multitabs yerine kullanabilirsiniz, Omega 3-Omega 6 bebek ve çocuklar için hayati önem taşır ve bu anlamda balık yağı yeri doldurulamaz bir depodur!" dedi....

Bu konuyla ilgili bir de yazı ekliyim:

Balık yağındaki omega-3 ve omega-6 yağ asidi ihtiva eden kapsüller verilen çocukların beyinlerinde gri madde artarak zekayı kuvvetlendiriyor. Hapları kullanan çocuklar, üç yıllık zeka gelişimini üç ayda sağlayabiliyorlar.

İngiltere'deki Imperial College Hastanesi profesörlerinden Basant Puri ve ekibinin yaptığı çalışmaya göre, üç ay süresince omega-3 ve omega-6 kapsulleri alan çocukların zekasında normalde 1.5-3 yıl içerisinde oluşabilecek muazzam bir gelişme gözlendi. Araştırma süresince omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinin bir kombinasyonu olan "VegEPA" adlı kapsülü günde iki kez alan çocukların okuma, konsantrasyon ve kısa zamanlı hafıza yeteneklerinde, üç ay içersinde ortalama bir buçuk yılda ulaşabilecekleri bir gelişme saptandı.




seyda

Gözde,
sen Hira icin vitamin kullaniyomuydun bundan önce? ya ben neden hic vitamin kullanmiyorum bizim doktor gerek yok diyip duruyo yaa :caca: acaba mama veriyorum ve vitamin onda var diyemi??

seyda

bu arada Hira ya :nazar: Melis Alara da yapiyor bunlari birde eger gece ben sarki söylemezsem hii hii diye kendi söylüyor ben baslayinca susuyor :ehi: :toothy10:

Lily Wonka

18 Mart , 2007, 03:11:58 #2677 Son düzenlenme: 18 Mart , 2007, 03:22:47 muallime (Gözde)
Şeyda'cım, bizim bundan önce kullandığımız tek vitamin devit-3 tü -ki hala kullanmaya devam ediyoruz.. Fakat SevenSeas de d vitamini içerdiği için (1 damla kadar..) devit-3 ü 4 damladan 3 e düşürdük.. İnce ayar çektik yani.. Malum, bu d vitamini iksirken zehire dönüşebiliyor!..

Melis Alara'ya da :nazar:, yerim benim onun hii hii lerini! :D :opucuk:



Lily Wonka

Ha bir de tatlım, ben de bizim doktora mamaları sordum.. "vitamin, protein, v.s. yönünden çok zengin olabilirler ama balık yağının verebileceğini asla veremezler" dedi.. Hislerim haklı olduğu yönünde....::)



Lily Wonka

18 Mart , 2007, 03:31:56 #2679 Son düzenlenme: 18 Mart , 2007, 03:47:58 muallime (Gözde)
:coffee: uyku gözümden akıyor ama kendime ayırabildiğim tek saatler olduğu için mümkün olabildiğince uzun tutmaya çalışıyorum, iyi yapmıyorum aslında..

Çıkmadan bi de kızımla fotolarımızı ekliyim.. (Zehra da istediydi..)

Bu fotoda annemdeyiz, 40 uçuruyoruz! :love3: (miniğim renginden de belli olduğu üzere hala sarılıklı..:-\ )

[eklenti yönetici tarafından silindi]



seyda

Saol Gözdecim ya icimi rahatlattin valla. ben de bir tek ben vitamin kullanmiorum saniyodum yani DeVit3 disinda. su SevenSeas i bi soriyim doktora gidince haftaya. bakalim burda da kullaniliyomuymus ???
iyi geceler :hello:

Lily Wonka

Sana da iyi geceler Şeyda'cım.. :-* :wave:

Bir foto dahaaa,

Burda da Bursa'da kayınpederimdeyiz, Hira kuzusu 4 aylık..

[eklenti yönetici tarafından silindi]



zeytince

18 Mart , 2007, 03:44:50 #2682 Son düzenlenme: 18 Mart , 2007, 03:46:23 zeytince (Gulay)
Alıntı yapılan: berilce - 16 Mart , 2007, 19:06:44
GULAAAAAYYYY    napiyosun? ya sen hani demistin ya cereal aldim denedim diye,ben de aldim ammaaaaaaa sen boyle tane tane demistin benimki niye toz? ayrica ben de anne sutuyle  karistirdim  ama icinde var mi yok mu bellii degil, sivi oldu,ama kutunun resminde boyle pure gibi gozukuyodu,zaten yemedide :(   ben yaparsam bidaha kendi sutumle yapmicam,iskenced oluyo yav, formulayla yapacam... gerci pek yapacagimda yok ama neyse... seninki ne markaydi,ben gerber in rice cereal ini almistim,belki pure gibi olursa yer...

ben dun kizima  yogurt verdimbelki uyur diye , bi de sevdi zaten yogurdu... biraz daha biraz daha der gibi uzanip duruyo... ama uyumadi :( ustune ustuk 7 kere kalkti zaten 12 de yatti sabah 7 de kalkti ...yani bu durumda her saat kalkmis oluyo...  180 derece degisti ... bi de ustunden battaniyeyi atip duruyo onu takip edecem diyede uyuyamaidm..ustunu ortmekten..


geldiiiiiim... sagol canim sen nasilsin... canim benim aldigimda gerber.. yani aynisi.. tane tane degil yaprak yaprak demistim... ;D evet sivi oluyor su yada anne sutu ile... ben formulayla hic denemedim... :dontknow: belki sutu az tuttun mu koyu olabilir...  :dontknow: ben Caner`e baska hicbisi vermiyorum... bazen ben muz yiyorsam elimde azicik ezdirip damagina koyuyorum yalaniyo valla... :laughing7: elime bakiyo yavrum bidaha veriyim diye... :laughing7:
ben gunduz sagabilirsem 100 cc sutumu sagiyorum gece biz yatmadan once uyandirmadan veriyorum ve Caner guzel uyuyor cunku karni doyuyor...sanirim artik sutumuz uzun uykular icin yetmiyor hayatim...  :y25: 1 haftadir boyleyiz... sut cikmiyorsa 150 cc mama yapiyorum yiyebildigi kadar, ama 100 cc kesin yiyor... :aferin: istersen sende bir dene... belki ise yarar.. ben rahata erdim diyebilirim... :hieyt:

[eklenti yönetici tarafından silindi]


Lily Wonka

eşim uyandı, başını hafif kaldırıp homur homur bişiiler söyledi, hiçbişii anlamadım, tekrar dalıverdi sonra..
(galiba "sen hala uyumadın mı?" demek istedi.. :k06: )

yatiim bari..

:sleepy1: kkhaaaapıııışşşşşşş



dilek hira

18 Mart , 2007, 09:54:32 #2684 Son düzenlenme: 18 Mart , 2007, 09:57:57 dilek hira
GEÇMİŞ OLSUN GÖZDE'CİĞİM BİLİYORSUN BEN HER ZAMAN YAZAMIYORUM.MAŞAALLAH HİRA'DA ANNESİDE ÇOK TATLI. ALLAH   :nazar: LARDAN KORUSUN .BİZİM TOMBALAKTA YAVAŞCA DÖNÜYOR ARTIK. BU BEBİŞLER BU KADAR TATLI OLMASA ANNECİKLER GECENİN BİR VAKTİ NASIL KALKAR YAAA.
ALLAHIM HERKESİN BEBİŞİNİ ANNELİ BABALI BÜYÜTSÜN.
KIZLARRRR BEN RESİM EKLEYEMİYORUM RESİMLERİN HEPSİNE ÇOOOOOK BÜYÜK DİYOR BİRAZ ANORMAL DEĞİLMİ?  
KAÇ DENEMEM BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI BİLMİYORUM  :BangHead: