EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

office

ay aşkolsun kızlar ben bir gittim kimler gelmiş :-\ neyse gelicem hemen  :D
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



desree (Özlem)

Rana ben seni atlamışım sen naptın Amerika işi vardı sizin noldu ne karar verdin?


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

jbdun

kızlar iyi akşamlar,
goncacım geçmiş olsun canım,çoksevindim kolaylııkla atlatmana :amin: :opucuk: ecrinin 6altta 6 üstte var , bi de köpek dişleri geliyomuş ya ben göremedim de, dr söyledi ;D dişten 38 derece ateş yapmaması lazım, yani o kadar çıkmıyo okuduğum kadarıyla. Ecrin de didimde ateşlendiğinde dr bademcikleri şişmiş dedi, ben görememiştim kızarıklık falan. İnşallah daha iyidir eylüşümün ateşi :amin:

meltemcim geçmiş olsun canım, inşallah cumaya hayırlı haberlerini alırız :amin:

fatmacım sen bu saatlerde sezgi lenayla berabersindir herhalde, tekrar tebrikler canım :-*

özlemcim hoşgeldinnn, özletiyosun kendini, selim aynen devam desene  :honk: derdini anlatmıyo mu selim? konuşmuyo mu? konuşmadan seni bu kadar yoruyosa, bi de konuşmaya başlasa... :D allah sabır versin arkadaşım. Ben de akşam eşim gelene kadar sabrediyorum ama eşim kapıdan girer girmez sabrım taşıyo, ecrine sn daha dayanamıyorum. Tüm gün beraber olmak gerçekten çok yıpratıcı. Allahın izniyle 1eylülde okul açılıyor, biraz kafamı dinlerim :suclu:

meltemk

Ya arkadaslar bizim Belemirle iliskimiz cok garip bir hale geldi! Ne oluyor anlamiyorum ve ne yapacagimi bilemiyorum.

Malum uzun bir suredir evdeyim.Yani calismadigim icin. disari cikiyorum, spora gidiyorum ama genellikle cocuklarla oluyorum. Belemirle de cok vakit geciriyoruz. disari cikariyorum. hep istedigi seyleri yapiyorum. Kuslara gidiyoruz, donme dolaba gidiyoruz vs vs. Tabii sizlerinde tahmin edecegi gibi insan devamli bir arada olunca cok sabirli olamiyor. yani elimden geldigince sabirla guzellikle anlatiyorum ama arada bir azicik da olsa kiziyorum. Belemir oyle yaramaz bir cocuk degil ama karakteri gelistikce degisiyor tabii. Babasiyla inanilmaz iyiler. Babasi her aksam goruyor tabii. 1 saat onunla sabirla oynuyor, herseyi sebepleriyle anlatiyor. Ona karsi cok sabirli oldugunu kabul ediyorum. Ben o kadar olamiyorum. ama bu kesinlikle gecirdigin vakitle ilgili. Tabii bir de ben bakimiyla ilgili seyleri de yapiyorum. Guler hanim her ne kadar cogunu yapsa da ben ortalikta olunca yapiyorum bir suru sey. Bu aralar Belemir bana karsi bir garip hal aldi. Hele de babasi varsa. Opeyim diyorum sonra diyor. Babasina sariliyor opuyor babam babam diye cildiriyor. Cok hosuma gidiyor boyle bir iliskileri olmasi ama cocuklarin anne babayi bu sekilde rekabete sokmasindan cok rahatsizim. Ve nasil tepki verecegimi bilemiyorum. cok bozuluyorum. Butun gun onun istedigi seyleri yapmak icin parcalaniyorum. Bir an once ise baslamak istiyorum. Boyle olunca aksamdan aksama ben de babasi gibi olurum ve daha kaliteli vakit geciririm. Benim yaptigim seyler o kadar yadsindi ki artik hicbir onemi kalmadi gibi.

Her gece yatakta babasi belemir ben oynuyoruz. Babasi ile hasir nesir tabii. Bana sen git dedi. artik daha fazla dayanamiyorum. Resmen bozuluyorum. Gidiyorum baban seni yatirsin dedim. Ciktim odadan. Sonra yatarken iki mikirdadi. Gittim iyi geceler dedim. Ama sarilmaya korkuyorum yani. Nasil tepki verecegimi bilemiyorum. Artik istedigi seyleri yapmayayim devamli diyorum. Bir hafta butun gun evde Guler Hanimla olursa belki kiymetimi anlar. Insallah Eylul 15 ise basliyorum zaten.

Eh bir de su saglik sikintilari var. Insallah onlarda yoluna girerde.

cocuk deyip gecmeliyim vve ne derse desin ben aynimi davranmaliyim. Gunduz oynuyor benimle. Oyle babasiyla oldugu gibi her dakika sevismiyoruz. ama zaten 24 saat sevisilmezki....

Neyse dertliiym bu aralar. Daha 2 yasina geliyor anne - kiz polemiklerine girdik. Ben bir omur - Allah verirse - bu isi nasil idare edecegim bilmiyorum. Bu gune kadar iyi ve ilgili bir anne oldugumu dusunmustum ama simdi kendimimi kurcalasam, onunla iliskilerimimi kurcalasam bilemiyorum.





jbdun

kızlaaarrr günaydın o kadar mutluyum ki anlatamammmmm :hieyt: :hello2: :occasion14: :hieyt:
sebebi mi ne :k06:
ecrin hanım babasıyla işe gitti :toothy10: :ehi:
demin aradı babası pohaça yiyormuş, keyfi yerindeymiş :nazar: ben dedim 11gibi uyku vakti, istersen getir. Sonra da dedim dursun boşver, ne kadar durursa :k06:
ben de şimdi güzel bi kahve keyfi yapıyorum :tongue3: (tabi evi topladıktan sonra :cildir:)
bakalım keyfim ne kadar sürecek :D

jbdun

meltemcim bu da bi dönemdir tahmin ediyorum. Bizde de tam tersidir. Akşam belki babasıyla görüşecekleri 1saat ama onda bile ecrin benimyanıma geliyo. Babamız çok üzülüyo bu duruma,neden böyle deyip duruyo, hani kız çocukları babaya düşkün olur , neden ecrin bana düşkün değil deyip üzülüyor, ben ona da bu bir dönemdir, geçer diyorum ;) o kadar da üzerinde durulacak bişey olduğunu düşünmüyorum... ben acaip sabırsızımdır, hergün kavga ediyoruz ecrinle inanmazsın :k06: hatta babamız bugün ecrini işe bile götürdü, daha sıkı fıkı olsunlar diye :love9:

neyse bak işe de başlıyormuşsun hayırlı olsun ;) ben de 1 eylülü bekliyorum işte :suclu:


aslio

Meltemcim içini ferah tut bak bir sürü örnekler çıkacak.. Mesela biz. Bende çalışıyorum işten gelince kızımla kaliteli vakit geçirdiğimi düşünüyorum ama bizdede durum aynı sayılır. Kızım annaneye acayip düşkün.. annem bizde kaldığı için.. Mesela ben yanındayken annem dışarı çıksa kıyameti koparıyor susturana kadar ne yapacağımı şaşırıyorum. Benimde bazen kıskandığım oluyor ne yalan söyliyeyim ve korkuyorum acaba ilerde bana karşı ilgisizmi olur diye.. Peşimden ağladığı çok nadirdir. bence bu gecici bir dönem Belemirde bunu yaşıyor kaygıya kapılma canım..

jbdun

offf çok sıcak buralar yaaa :sunny:
ben de hazır ecrin yokken buzdolabını temizledim, amma rahatladımm :basardim: bi de temizlik yaptım :basardim:
ecrin gelince nasıl olsa her taraf yine birbirine giricek ama olsun, kısa bi süreliğine bile olsa evi böyle toplu görmek çok güzel :honk: :k06:

Emine

Fatmacım Sezgi Lena da sende iyisinizdir umarım Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. :flowers:
Goncacım dondurma işlemini atlatmana sevindim gözün aydın.Bu arada HPV virüsleri hakkında profesör oldum sayılır artık  :D Hemşirenin bahsettiği gibi gözle görülerek karar verilecek bir şey değil HPV DNA testi yaptırmak lazım o virüsün olup olmadığını anlamak için .Yara HPV den dolayı oluşmaz ama hiçbir yara siğil belirtisi olmayan birinde de HPV virüsü olabilir hatta siğil oluşturmadan vücutta bulunanlar belirti vermediği için daha tehlikeli oluyormuş.Eylüle de geçmiş olsun Ceylin diş çıkarırken ateş yapmıyor inşallah biran önce atlatırsınız.
Meltemcim inşallah biyopsi sonucun iyi çıkar.Dualarım seninle.Geçmiş olsun canım.Tuvalet konusunda yeni eğitime başladığımızda Ceylin de beni kandırıyordu durmadan var yok var yok diye gidip geliyorduk tuvalete zamanla kendiliğinden düzeldi.Babasına daha fazla ilgisi geçici bir dönemdir bence ama o daha çocuk küsüp gitmemelisin Ceylin de bir dönem babasına yapıyordu akşamdan akşama gördüğü halde öyle benden başka kimseyi istemiyordu bana sarılıp öpüyordu babasından kaçıyordu hatta doktora söylemiştim birkaç hafta içinde geçer kendi haline bırakın üstüne gitmeyin demişti.Şimdi babası her akşam parka götürüyor.Araları düzeldi.Çocukların anne ile de baba ile de baş başa vakit geçireceği zamanlar olmalı.
Özlemcim teşekkür ederim.Tatilinizin güzel geçmesine sevindim verdiğin kilolar da hayırlı olsun.Özlemcim zor günler geride kaldı bak neredeyse 2 yaşına giriyorlar Selim de derdini anlatmaya başlar yakında sen de daha rahat edersin. 2. çocuk için de herkes için doğru zaman farklıdır.ergeç olur.Sıkma canını
Jbduncum Ecrin işe gitti demek  :D Babasına yardım etsin biraz bence bırak temizliği uzat ayaklarını yalnızlığın keyfini çıkar  ;)

Gonca bi ara sen göndermiştin sanırım bir kreşte aranan özellikler böyle madde madde sorular vardı o duruyor mu sende?Gerçi seneye başlayacak Ceylin ama şimdiden çevremizdeki kreşleri araştırmak istiyorum birkaç tane baktım menülerde hep sosisli börek sucuklu yumurta kurabiye vs.Biz bugüne kadar Ceyline hiç sucuk sosis vs vermedik doktor kesinlikle vermeyin tattırmayın bile dedi.Şimdi kreşte sağlıklı yiyecekler verilen bir yer bulmam zor olacak. Ceyline vermeyin desem diğerleri yerken o bakacakmı.
Bu arada Ceylin renklerin tamamını öğrendi en son lacivert ve kahverengi yi de öğrendi çok mutlu.Arabayla geçerken camdan bakıp her şeyin rengini söylemeyi çok seviyor mavi araba yeşil ağaç pembe ev.Bu arada yeşil ışıkta geçip kırmızı da durduğumuzu da öğrettim.Trafik lambası kırmızı yanınca duralım kırmızı yanıyor diyor.Her yeni şey öğrendiğinde çok mutlu oluyorum.Size bir site önereyim her gün yarım saat kadar buradan oyun oynuyoruz bazıları Ceylinin tek başına oynayacağı kolaylıkta sadece space tuşuna basılarak oynanan oyunlar var bi inceleyin isterseniz http://www.oyunlar1.com/ 

jbdun

kızlar ecrin hala gelmedi :k06: sevdi galiba şantiye ortamını :ehi: demin aradım da işçilerle yemek yiyolardı, ne yiyo diye sordum babasına kızartma ve karpuz dedi :toothy10: bakalım kaçta gelicek, babası görsen tanıyamazsın dedi, baya bi kirlenmiş anladığımkadarıyla :suclu: :toothy10:

eminecim maaşallah ceyline, güzel kızımızın gelişimi çokiyi :nazar: :nazar: maaşallah :nazar:
verdiğin site için de teşekkürler, hemen bakıyım :icon_thumright: ayak uzatma işini yapamıyorum pek , malum ev evlikten çıkık halde olduğu için :cildir:
sucuk- sosis olayına gelince, ecrin ayda 1 bir sosis yiyodur,  ;)

jbdun

emine ceylin bu siteden hangi oyunları oynayabiliyor, önce o oyunlara bi bakıyım istedim

jbdun

gonca nerdesin canım? umarım eylüşün ateşiyle ilgili bi durum yoktur :amin:
sabahtan beri girmedin merak ettim, aradım meşgule düştü :sad1:

jbdun

ecrin el arabasında uyumuş kalmışşşş :ehi: :toothy10: :toothy10: :love9:

Emine

21 Ağustos , 2008, 14:47:02 #11638 Son düzenlenme: 21 Ağustos , 2008, 14:48:40 Emine
Jbduncum teşekkür ederiz sosisin tamamı yağ neredeyse ileriki yaşlarda da sucuk yenebilir ama sosisi yetişkinlere bile önermiyor doktorlar.Kıyamam Ecrinime uyumuş demek  :D yorulmuştur tabi orada.Oyunlarda da mesela beceri oyunlarında çılgın penguenler var kar toplayan bir makina var penguenler ipten aşağı sarkıyor uygun yere gelince space tuşuna basınca penguenleri fırlatıyor araç, bi yere çarpmadan sağdaki boşluktan fırlatmak amaç penguenleri.Onun dışında çocuk oyunlarında obur aygır var Hungry Hippo aşağı meyveler düşüyor onları yemeğe çalışıyor aygır sağa sola ilerleyerek düşen meyveleri yemeye çalışılıyor sağ sol yön tuşlarına ben basıyorum Ceylinde soldan taş gelirse şimdi Ceylin diyorum space tuşuna basıyor Su aygırı atlıyor gelen taşın üstünden.Beraber oynuyoruz işte.Çizgi film oyunlarında Tom ve Jerry oyunlarını seviyor kedi fareyi yakalamaya çalışıyor bir tanesinde jerry başında peynir koşturuyor önüne terlik kova vs çıktıkça space tuşuna basılıyor üstünden atılıyor onu oynayabiliyor.Diğerlerinde de ben oynuyorum o izliyor özellikle balon patlatan maymunları çok seviyor Bir de elbise giydiriyoruz bebeklere o seçiyor şu elbiseyi şu ayakkabıyı giysin diye.Kuaför oyunları var saçını kesiyoruz bebeklerin Ceylinde saçını boyayalım turuncuya kırmızıya diyor saç rengini değiştirip fön çekiyoruz perma yapıyoruz toka takıyoruz süslüyoruz bebekleri.

ponçik

Mrb arkadaşlar , Eylülün dün akşam ateşi 39 oldu en son
zaten eve gelir gelmez ateşini ölçüp hemen doktora götürdük
dişetleri iltihaplanmış , bi görseniz bütün damaklar kıpkırmızı , hatta bordo renk olmuş  birde faranjit başlangıcı  :sad1:  :(
4 tane ilaç yazdı, jel,spray ,antibiyotik ve ağrı kesici
şimdi daha iyi sonra detaylı yazarım öpüldünüz
Jbdun teşekkürler aradığın için
Özlemcim sana da dönemedim güzelim , telafi edeceğim
görüşürüz kızlar