EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Emine

Ayşegülcüm Ceylinin babası solak ben sağlağım :) Ben doktora gittiğimde sağlak olması için yapabileceğimiz birşey var mı demiştim bizimki de sağ ve sol elini ikisinide kullanıyor.O da çocuklar belli bi yaşa kadar iki elini de kullanır şimdiden belli olmaz demişti.Dediğin yere bi gidip bakalım ben de merak ettim neler varmış.Yağız da güle güle giysin cicilerini  :-*

Tebessüm :)

25 Temmuz , 2008, 15:56:05 #11476 Son düzenlenme: 25 Temmuz , 2008, 16:29:16 Tebessüm :)
Emine  güleyim mi üzüleyim mi bilemedim :honk: Sıra beklemeden hemen girebilmen iyi olmuş diğer hastanede, egede sıra gelmediyse, vardır bunda da bir hayır diyelim.Durumun ne olduğunun tesbiti için gerekli testler yapılacak, çok güzel. Gidip kuzu kuzu yaktırmaktan bin kat iyidir.Drun söylediğine de çok güldüm  :laughing7: Öylyse bu çocuk nasıl oldu diye sormadın mı, tövbe yarabbim daha neler duycaz.Sana dün bahsettim bi tanıdıkta kötü hastalığa çevirme ihtimali olan bir durum vardı, sürekli kontrol ve tedaviyle atlattı, bişey yok şimdi. Allahın izniyle kötü bişey çıkmıycak, içini ferah tut.Biopsi filan da tedbir olarak, ne olduğu tam belli olsun diye yapılıyordur. Dediğim gibi içini ferah tut ;) Solaklık durumu için yazdıkların içimi rahatlattı, saol. :opucuk: Gerçi solak olması dünyanın sonu değil tabi ama arkadaşları arasında filan, aaa sen solak mısın muhabbeti olur sürekli diye çekindim. Neyse bekliyip görcez.

office

eminecim korkulacak bişi çıkmicak inşallah bak görüceksin.
ercan da bazen sol elini kullanıyor bende merak ediyordum demekki hepimizde varmış. öyleyse geçici bir durum olma ihtimali yüksek bakalım görücez artık :)
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



desree (Özlem)

Gonca annenin tahlillerinin temiz çıkmasına sevindim canım, Eylül e dondurma yedirme fazla yine bende veriyodum daha vermicem dondurmanın üstüne oldu bademcik iltihabı çünkü ben tırstım o yüzden üstelik açık dondurma da değildi verdiğim ama işte
Emine yaw kontrole gittin neler çıktı öyle bildiğim kadarı ile senin şikayetin yoktu kontrolde mi çıktı bunlar? geçmiş olsun aklına kötü şeyler getirme biyopsi falan hep temkinli olmak için yapılıyo merak etme gönlünü ferah tut inş. şifanı bulursun yanlız son dr un dedikleri hakkaten ilginç kızlık zarının esnek olabildiğini duymuştum ama bu kadar sene geçmiş tuhaf geldi neyse sen sağlığına kavuşta, o önemli bi konu değil zaten artık senin için ;D
Rana ne güzel bu aralar daha sık katılıyon aramıza devamını bekliyoruz ;)
Ayşegül bizde de sağ sol ikiside kullanılıyo bende bilmiyorum hangisine daha yatkın


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

Emine

Özlemcim bu siğiller zaten bir şikayet oluşturmuyormuş yani kanama ağrı sancı birşey yapmıyor sadece minik ten rengi karnabahar şeklinde şeyler hiç farketmeyen kadınlar bile oluyormuş içteyse, işte yıllarca farketmeden o siğiller orada kalırsa tedavi edilmezse kanser oluyormuş.Türü de önemli tabi hangi cins olduğu anlaşılması için testler yapılacak .Bir şikayet yaratmadığı için birşeyimiz olmasa bile smear testi yaptırmalıyız her yıl ben bundan sonra yaptırıcam her yıl inşallah kurtulursam.Bazen siğil bile çıkmadan yıllarca bu virüsler vücutta barınıyormuş stres altında ve bünyenin zayıf olduğu bir zaman ortaya çıkıyormuş ve tedavi edilse bile asla geçmeyen bir hastalık yani ömür boyu taşıyıcı oluyorsun moral bozukluğunda ya da bağışıklık sistemi zayıfladığında ortaya çıkıyor.Araştırmalarımda çörek otunun faydalı olduğunu öğrendim bağışıklık sistemi için artık sabah akşam balla karıştırıp çörek otu yiyeceğim ömür boyu.Peygamber efendimizde çörek otu için ölüm hariç tüm hastalıklar için şifa kaynağı demiş.Ceyline de doktora danışıp yedirmeyi düşünüyorum her gün.Çok şükür doğduğundan beri 2 kere nezle oldu başka bir sorunu olmadı bünyesi güçlü ama yine de tedbiri elden bırakmamak lazım çocukları sık hastalanan anneler özellikle deneyebilirler.

seyda

Selam bayanlar,

aylar sonra artık yazızım dedim araad bir girirp okuyodum. bu arada bu klavye türkce ve benı deli ediyo imla hataları iccin simdiden özür ;D biz 15 gün kadar önce İst. a geldik 3 gün sonra da Dalaman a uctuk dün geldik tatilden hepimiz arap bacı gibi olduk tatilde. kuzum denize ve kuma bayıldı. bi türlü cıkaramadık. zaten Sarıgerme yi deniz sıg vede kum diye secmistim ordan da Dalyan a gectik. orası da aynen cok güzeldi. bi sabah aglayarak uyandı kuzum boynunu tutuyo.otel doktorunu aradık boyun agrısı deyince aklımıza kötü seyler geliyo bi hemogram yapalım dedi. ilk kez kuzumdan kan aldılar damardan. sükürler olsunki iyi cıktı tahliller. boynu tutulmus sadece sanırım klimadan. neyse aksama gecmisti de tekrar yüzümüz güldü. Allah hepimizin yavrularını korusun dermansız dert vermesin yarabbim :amin:

seyda

Eminecim bu arada o siillerden bi ark. da olmustu vede onunkileri de yaktılar. sanırım tek crae o ilac tedavisi falan yok. ama icini ferah tut bak erkenden teshis ettiler. kötü bisey de yoktur eminim. ama ben hayatta hamama gitmem icim kaldırmıyo yani aynı yerde yüzlerce insanın oturup yıkandıgını düsündükce :igrenc: bide sıcak ve rutubetli tam bakterilerin cogalması icin ortam. sen Ceylin i de hamama götürdüm diyince  :-ooo olmustum. Allah korumus da sükür ona bisey bulasmamıs :amin: hamileyken tesadüf bi yazı okumustum evet bu virüsün tedavısı yokmus hatta hamileyken ortaya cıkarsa sezeryan yapıyolarmıs mutlaka bebege gecmesin diye. sifa Allah tan :amin:

ha kızlar bu arada Jbdun ve Ecrin bize geldiler bigün. bizim kuzunun uykusu gelmisti artık mızıkmaya basladı. oyuncakları paylasamadılar falan pek bi hareketliydi ortam. bu arada Jbduuuuuun sırrınızı acıklıyoruuuuuuuuuuum tattatataaaaaaaaaaaam.... Ecrosun gecen sene boncuk mavi olan gözleri bu sene yesil olmustu :k06: valla sok oldum. ama prenses yine küsel yine küsel tabiiiiiii :nazar:

umarım yine yazabilirim herkezi :opucuk:

Emine

26 Temmuz , 2008, 12:57:08 #11482 Son düzenlenme: 26 Temmuz , 2008, 13:04:02 Emine
Seydacım hoşgeldiniz  :hello: tatilinizin iyi geçmesine çok sevindim canım.Ecrinime her renk yakışır  :opucuk: Ceylin hamamda hiç oturmadı zaten hep ayakta su döktü kendine ben kendim bile havuza girmem ama gittiğimiz yerde devamlı bir taraftan temiz su ile yenileniyordu ve kalabalık olmadığı zamanlarda girmeye çalıştım Ceylinin havuzunda da zaten hep tek başına girdi tabi en güzeli deniz yine de.Bu arada sen yazınca aklıma geldi o konuyu atlamışım doktora sordum bu hastalık havuzdan hamamdan vs bulaşmaz tek bulaşma yolu cinsellik dedi.Eşin ne iş yapıyor sık sık yurtdışına çıkarmı dedi.Ben de çıkmaz evden işe işten eve başka biriyle ilişkiye gimez asla öyle biri değil dedim.Evlilik öncesinden kalmış olabilirmi dedim eşimde o da gizlenebilen bir hastalık belki olabilir dedi.Bu arada sonradan aklıma geldi internetten araştırırken normal doğumda bebeğe geçebiliyormuş mutlaka sezeryan olması gerekiyormuş bu hastalığı taşıyanların.Acaba annemden bana ya da annesinden Tolgaya geçmiş olabilirmi belki annelerimizde vardır diye düşündüm.Annem daha önce rahimle alakalı bir sorun nedeniyle bir sürü teste girmişti parça alınmıştı temiz çıkmıştı herşey kayınvalidemde yarasını dondurtmuş tedavi cevap vermeyince belki benimki de zararsız bir türüdür.Tek tesellim Ceylini sezeryanla dünyaya getirmiş olmam eğer doğuştan bende olan birşeyse ya da Tolgadan geçen normal doğumda Ceyline de geçecekti  :amin: Ama aklımı karıştıran bugüne kadar kaç defa muayene oldum kan testi yaptırdım vs önceden ortaya çıkması gerekmezmiydi böyle birşeyin.Aklıma takılanları not alıp gittiğimde doktora sormak en iyisi.

ponçik

Selam kızlar
bu hafata izne çıkmayı düşünüyorumda işleri anca toparladım
inşallah bir aksilik olmazda çıkabilirim

Emine okurken çok güldüm  :D ama sende öyle güzel anlatmışsın ki tutamadım kendimi
inşallah herşey yolunda gider ve kötü sonuçlar almadan atlatırsın
dediğin gibi önceden olan birşey olsaydı kesinlikle ortaya çıkardı, mühim olan erkenden öğrenilmesi, inşallah bize güzel haberler verirsin

Özlem sağol bilgi verdiğin için, daha dikkatli olurum  :icon_thumright:

Şeyda hoşgeldin , güzelbir tatil geçirmişsiniz , Melise geçmiş olsun , küçük buluşmanızdan resimler yok mu   8)
sırrınızı açıklıyorum deyince bende Jbdun hamile sandım   :k02: ama Ecoya yeşil gözlerde çok yakışmış ve kocaman kız olmuş dimi  :nazar:

Rana sağol, bidahaki kontrolümüzde doktora bir sorarım bu durumu  :icon_thumright:

Ayşegülcüm yeni cicileriniz hayırlı olsun , benim eşimde yemek yerken sol eliyle yiyormuş ama dedesi aşırı sağcı olduğu için elini hep bağlamış, zorla sağ eliyle yedirmiş , şimdi sağ elini kullanıyor  :dontknow: ama tabi belki de hiç solak değildi bilmiyoruz, hem niye endişe ediyorsun ki solaklar her zaman daha başarılı olur  :icon_thumright:

arkadaşlar imdaaaaaaaaaaaaaaat  :cildir:  :cildir:  :cildir:
Eylül ne yemek yiyor , ne uyuyor , herşeyi çığlık atarak yaptırmak istiyor
çok inatçı oldu, gece 11-12 de uyuyor , özel hayat diye birşey kalmadı
eşimle birlikte yaptığımız tek şey akşam yemeği yemek , ben Eylül uyusun diye yatağıma yatınca anca sabah uyanıyorum   :'(
bu hafta izne çıkarsam kesinle kreşe götürüp alıştırma yapacağım , inşallah herşey düzene girer  :amin:



ponçik

arkadaşlar aşağıdaki linke bir tık yapar mısınız  :hello2: çok hoş bir sürprizim var size

http://www.meyvebebekler.com/showvideo.php?sid=793c1cefedf5



aslio

eminecim tekrar geçmiş olsun canım.. aklına kötü şeyler getirme..

goncacım klibiniz çok güzel olmuş.. ellerine sağlık..

seydacım hşgeldin...ne güzel tatilinizi yapmışsınız...

Emine

Goncacım bende aklıma geldikçe gülüyorum ağlanacak halime  :) Eylülün klibine bayıldımmm  :nazar:  Ben de takvimini yaptım Ceylinin sayfa bilgisi için teşekkürler ;)




ponçik

28 Temmuz , 2008, 13:11:26 #11487 Son düzenlenme: 28 Temmuz , 2008, 13:23:43 ""Gonca""
Merhaba arkadaşlar
yağmurlu bir İstanbul'dan merhaba
dün akşam ki terör saldırısının ardından Rabbim rahmet yağdırıyor galiba  :amin:

ZAVALLI, BEŞ KURUŞLUK CİĞERİ OLMAYAN İNSAN DEMEYE DİLİMİN VARMADIĞI BU TERÖRİSTLERİ ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN İNŞALLAH
ONLARA HERŞEY MÜSTEHAK
  :violent1:  :violent1:   :caca:  :caca:  :caca:  :cussing: :cussing: :cussing:

Aslı ve Emine klibimizi beğenmenize sevindim  :opucuk: :opucuk:
Emine Ceylinin takvimi de çoook şeker olmuş
özellikle muzlu olan sanki gerçekten de Ceylin muzun içindeymiş gibi   :nazar:

eğer bir aksilik olmazsa çarşamba günü izne çıkıyorum ve 3 gün boyunca Eylülle beraber kreşe gideceğiz (öğlene kadar)
duruma göre de ay başında , ya da Eylül ayında kreşe başlatacağım
yoksa evde facia olacak  :k02: :k02: :k02:

cumartesi kızımla parka gittik, yaklaşık 1,5 saat oynadı, altını bezlemedim , ama her ihtimale karşı birşey olmasın diye etrafta wc aradım ,parkın biraz ilerisinde bayan kuaförü vardı, en kötü ihtimalle oraya götürürüm dedim, çok şükür birşey olmadan geldik
sadece kaydırağın merdivenlerine çıkıp kaymak yerine, tekrar merdivenlerden inerek oyun oynuyordu, bir aşağı bir yukarı , üçüncü inişinde basamaklardan yuvarlandı  :-ooo  :-ooo  :-ooo neyseki kuma düştü , çok ağladı ama hemen unuttu,
birde tahtıravallinin demiri alnının kenarına çarptı  :(
yinede şükrederek eve geldik  :love9: :amin: :love9:

yaaa arkadaşlar sizede oluyor mu  :suclu:
ben parktaki erkek çocuklara (yaşı büyük olanlara) ve parka gelip oturan genç yaştaki adamlara potansiyel sapık gözüyle bakmaya başladım  :sad1: galiba paranoyak oldum
ya bu adam bizi takip ederse, ya bizim eve gelip kızımı kaçırırsa ....
galiba çok fazla Türk filmi izliyorum  :crybaby2:



aslio

Goncacım en son yazdığından başlıyayım istedim çünkü epeyce güldürdün beni :laughing7: bana kızmazsın di mi canım arkadaşım :-[ valla şu ana kadar hiç öyle düşüncem olmamıştı birde benim kız hiç kızlarla oynamıyor üstelik hep kendinden büyük erkek çocuklarla..

Terör olayını ben de kınıyorum... 

office

allah iyiliğini versin gonca :) gerçi çok ta haksız sayılmazsın öyle pis bir zamanda yaşıyoruz ki. eskiden insanlar yolda birbirlerinin çocuklarını severlerdi, şimdi ise rahatsız oluyoruz haklı olarak.  :honk:
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!