EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

ponçik

selam herkese
bugün biraz geç girdim foruma ama ancak işte
mesai bitti servisleri bekliyoruz
iki dakika hemen yazıp çıkayım dedim

Jbdun, Beril,Meltem , Şeyda (diğer sayfadan  :laughing7: ) , Özlem (msnden  :laughing7: )
doğum günü kutlamanız için teşekkürler hepinize

kızım sağolsun süper bir doğumgünü hediyesi verdi bana
39,5 derece ateş ve tüm ev halkı için uykusuz bir gece   :(
boğaz enfeksiyonu olmuş yavrum
ılık duş , fitil, sirkeli su etkisini pek göstermemekle birlikte sanırım yorgunlukla hepimiz sabaha karşı sızmışız
bugünde dr.u aradım ve hemen iki muayene arasına sıkıştırıp kontrolümüzü yaptı
boğazlar kıpkırmızı , antibiyotiğe başladık , hırıltılı bir öksürüğü vardı ama Allahıma şükür bronşit değilmiş, göğsünde ve kulaklarında bir sorun görmedi
öksürük için peditusa devam , çok ateş yaparsa fitil  :y25:
kuzum doktorda o kadar çok ağladıki resmen yaşları boncuk boncuk aktı  :(
Rabbim tüm bebişlerimizi korusun , hepsine ve tüm şifa bekleyenlere sağlık versin

ben bugünlük kaçıyorum , en son evi aradığımda minnoşum uyuyordu , inşallah dün gecenin yorgunluğunu biraz olsun üzerinden atmıştır
birde kociş hastalandı , şimdi eve gidip ona şefkat göstermem lazım  :love8:
bu arada umarım valide de hastalanmaz
en iyisi eve giderken bol bol meyve alayım  :k02:

herkesi kocaman öptüm  :opucuk:



ponçik

Defnem buradan da doğumgününü kutlayayım minik melek  :flowers:
anneni babanı hiç utandırmazsın inşallah  :opucuk:



seyda

  :occasion16:Dogum günün kutlu olsun Defne prensessssss :occasion16: yüzün hep gülsün insallah :opucuk:

arkidesler cevaplariniz icin tesekkürler. ben de artik cok az sebze corbasi yapiyorum hani günlerce dogru dürüst yememisse fazlaca etlli yapiyorum corbayi (malum biz ek vitamin kullanmiyoruz) demir alsin diye. Berilcim ben de bizim yemeklerden veriyorum genelde ama o zaman da hergün "Melis Alara competible" yemek yapmak lazim :toothy10: :ehi: mesela gecenlerde bi enchillada yaptim acili mmmmmmm olsada yesek :hungry: ondan veremedim ama benim kocis öldürcek beni ya fasülyelerinden misirlarindan tek tük verdi :caca:

bide bu günlük süt dediginiz ne ola ki? burda iki cesit süt var. birincisi 2-3 gün tarihli olan ve doilapta duran digeri de 1 sene bile duruyo nerdeyse ve buzdolabina konmayan. ben tabiki 1. yi aliyorum. ha bu arada dün görüstügüm arkadasin oglu 15 aylik ve kati gida yemiyo dogru dürüst. kiz kafayi siyircak 13 ay emzirdi simdi de günde 1,5 litre inek sütü iciyo ve az tadiyo yemeklerden  :-ooo ya aynen öyle ama doktorumuz ayni ve demir ölcümü yapmis yeterli cikmis. entresan dimi yani neymis yemek konusunda cildirmaya gerek yokmus ben sükrettim sahsen :amin:

Tebessüm :)

şeyda günlük süt dediğin 1. şık oluyo, ben bugün baktım tansaşta varmış :occasion14: üretim tarihi 17 ekim, skt 21 ekimdi..

gonca eylüşüme çok geçmiş olsun, umarım ateşi çıkmaz :sad1: Allah en kısa zamanda şifa versin canım..

emine bence de genelde günlük süt vermek iyi olur, ama zaman zaman da pastörize süt verilebilir diye düşünüyorum..drun dediği gibi muhallebisi filan da yapılabilir zaman zaman.. ceylinin de ilk süt deneyimi hayırlı olsun :)

maşaAllah diyen bütün teyzelerimize teşekkür ederiz :flowers: beril nazar boncuğu takmıyorum :laughing7: teyzem de çok ısrar ediyo, şu kocaman olanlarından bir tane al arabasına tak diye :laughing7:

aslı bilemem valla telefonlardan bıkar mıyım. ama derim, kızım yağızın cebi var, ordan arayın, rahatsız etmeyin bizi :ehi:



aslio

Aslıcım Defnenin doğumgününü kutluyorum o tatlı yanaklarından öpüyorum canım...

duru boncuk

iyiki doğdun defne iyiki doğdun defne :occasion16: :occasion16: :occasion16:
dogum günün kutlu olsun aslıcım birlikte uzun yıllar dilerim ikinize
g10c doğum günün kutlu olsun canım umarım bebişin düzelir biran önce geçmiş olsun  :opucuk: :opucuk: :opucuk:

Zara82

Defne ve Arda bebeklerin (gerci artik cikmis bulunuyorlar bebeklikten  ;D) dogumgünlerini kutluyorum...

Jbdun, onlinesin sanirim nasilsin? Ecrin nasil? Kardesin gelmis gitmis ne güzel...Güzel vakit gecirmissinizdir..

Seydacigim arkadslar cevap vermis ama bende vereyim dedim.
1) Inek sütüne ben baslayali 3 hafta olacak ...sabah ve yatmadan önce 160 ml ....50 ml de su...ikisini karistirip biraz da iciyor Ravza...ve cok da seviyor..
hem günlük veriyorum bulamadigimdada diger uzun vadelilerden veriyorum zaten 2-3 günde bitiyor bi paket.
2) Corba olarak bize yaptigimiz corbalardan veriyorum, daha cok seviyor...özellikle yogurt ve mercimek corbasina bayiliyor.
3) kasik mamalarini hala su ile yapiyorum...niye sütle yapmiyorum bilmiyorum´

Aysegül, Yagiz yanimda olsaydi o koca gözlerinden öperdim...Cooook yakisikli yaaa...tam bir beyfendi annesi..maasallah.

Özlem, insaallah istedigin gibi bir is bulursun....peki is bulursan Selim e kim bakacak?

Gonca, ayyyy canim kiyamam Eylül e yaaaa....coooook gecmis olsun...simdi nasil ? Insaallah bu geceyi sorunsuz atlatirsiniz..

Seydacigim, benim kizda seninki gibi bir ara cok asabiydi ....deliriyordu eline istedigini vermeyince cigliklar atiyordu...ben bunu azi disine yoruyorum....Simdi ynai 2 haftadir coook rahatim...Sabret düzelecktir annesi...

Kizlar benim sorumsa su --> cocujlariniz öglen ne kadar uyuyor , ve sadece öglenlerimi uyuyorlar?
Benim kizim öglen 1-1,5 saat uyuyor.....sonra aksam 7 gibi 1 saat daha uyuyordu....ve sonra gece 11 - 12 gibi yatiyordu....Bugün birsey denedim bakalim sonuc ne olacak....öglen 1,5 saat uyudu ve sonra hic yatirmadim ...aksamda 10 da yatirdim...bakalim nooolceekk?



zeytince

 heeeeeeeeyyyyyyyy beni ozlediniz mi bakemmmmmmmmm..... :D cok ozledim sizleri...... eve gectik de evde internet olmayinca bir daha yazamadim sizlere...nasilsiniz bakalim... umarim hepiniz cok cok iyisinizdir... dogum gunlerini kacirdigim butun prens ve prenseslerin gecmis yas gunlerini kutlarim....birlikte daha nice seneler geciririz insallah....... :amin:

  eve gectikten sonra Caner ilk gunler evi yadirgadi odasinda yanliz yatmayi asla istemedi... ama cok sukur cok uzun surmedi bu durum.. hatta benim oglum gunduz bile yanliz basina uyumaya alisti... :nazar: buyudu benim zeytinim...vee dun itibari ile TURKIYE deyim... bayramda malesef gelemedim... ne yapalim bayram sonrasi 2. bayram oldu buradakilere...Caner cok mutlu...masallah kuzuma hic yabancilik cekmedi buradakilere...halbuki cok korkmuslar bizi istemeyecek diye... yavrum hepsinin yuzunu kara cikardi...  :k06: Canerin 1 haftadir afedersiniz pipisinin kenari allerji gibi kizarmaya basladi ve o kizariklik yayildi.. :sad1: zaten burada ozele goturmek istiyordum bugun dr. gittik hem kizaran yeri gostermeye hem de kontrole... kizaran yer icin bez ve poposil yapmistir dedi... halbuki ayni marka kullaniyoruz ama ulke degisince kalite de degisiyor demek.... :dontknow: gece gunduz ayri iki krem verdi... bir de batikon solusyon...bunlari kullanip pazartesi hem verem asisi icin (ABD de verem asisi olmadigi icin biz olmamistik) hem de kizariklik kontrolu icin tekrar gidecegiz... dr. Caneri cok begendi... 11.200 kilomuz 76 boyumuz olmus... hemen ortapedik bir ayakkabi alip giydirmeye basla dedi... bacak yamuklugu ve taban duzlugunu engellemek icin... dis hapi verdi 1 ay sonra baslayacagiz ona... misafir gelenlere Caneri opturmememizi soyledi.. nasil soyleyeceksek... ::) grip salgini varmis dikkatli ol dedi... iste boyle..dr. ciktik doooogru ortepedik ayakkabi satan ayakkabiciya...hemen ayakkabilandirdik kuzumu... :k06: bakalim dr hanim 2 aya kalmaz yurur dedi... bizimki accik tembel sanirsam... :-\ ee yasgunumuz de yaklasiyor pasta arastirmalarina baslayacagim yakin zamanda.. en cok sevindigim de burada kutlayacak olmamiz... torunlarinin hicbirseyini goremeyen buyukler en azindan ilk yas gununu gorecekler...  :y25: babamiz da izin gunlerini o tarihe denk getirip gelmeye calisip ertesi gun yine donecek... biz ondan 3 gun sonra donecegiz... bizde durumlar boyle... hepinizin gecmis bayrami da mubarek olsun bu arada..... irlendaya donunce internet baglanmis olur.. yine SIK SIK Gorusuruz insallah... iyi bakin kendinize...



seyda

Goncacim Eylül prensese gecmis olsun demeyi unutmusum vede Aysegül Yagiz prensine de  :nazar: demeyi :suclu: ha bide arkidesim ya su tavuklu kabak tarifini verirmisin bi ara. ben kabakla ne yemek yapabilecegimi bilmiyorum da bunu yaparsam tavugun yüzü suyu hatrina kocis yer belki :k06:

Zehracim benim kiz da iki kez uyurdu gündüz 12 gibi 1 saat bide 4-5 gibi gece de 10 gibi uyuyodu ama 1 haftadir falan tek uyku uyuyo ne zaman bayilirsa artik. gece de 9 10 arasi yatiyo yine. bakalim disler ciktiktan sonra eski düzene dönücekmi :dontknow:

Gülaycim senin de gözün aydin kavustuun anana bacina ne diyim :muzz: :hello2:

duru boncuk

hoşgeldin türkiyeye gülay anne ve babana kavuşmuşsun ne mutlu sana bebişine geçmiş olsun umarım çabucak atlatırsınız yeni eviniz size uğur getirir umarım  :amin:

Zara82

Ayyy Gülay gelmis....canim gözün aydin annene babana akrabalarina kavustum sen adina inan cok sevindim. Bol bol hasret gider ve tadini cikar izinin...sayili günler  cabuk bitiyxor cünkü.. Caner in kontrolüde iyi gecmis sevindim...tam bi tosuncuk olmus desene...öp benim yerime..

Seydacigim, benim kizin uykusu düzeldi demistim sana..keske demez olaydim bu gece 8 kez filan kalktim...mahvettti beni....yine mi basa dönüyoruz acaba...bu cocuklar uykuyu niye sevmezler acaba???




berilce

gulay ben geldim sen gittin he :) senin adina sevindim....

limon ise yaramadi aradaslar ya ,melis limonla beraber bi guzel goturdu sutu....cildirtcak bu kizbeni  :BangHead: :violent1: sarimsak denicem bugun..onuda emerse yuh diycem artik...yemege gelince yemeksecen kiz simdi meme oldumu herseyi yaliyo...

zehra ben de ayni syei sorcaktim...melis galiba gunduz fazla uyuyo ...onu azalataim diye konustuk esimle...gun boyu napiyonuz ya bebeklerle..oyun bulamaz oldum...zaten oyuna basliyoruz en fazla ilgisi 5 dak suruyo...en cok sepetin icinde seyahati seviyo evin icinde sepete ip bagliyorum cek babam cek...ondada benimhalim mecalim kalmiyoki :'( en sevdigi ve oyalandigi sey ise bulasik makinesini kurcalamak,pesinden kapagi kapamaktan bi hal oldum bir de buzdolabi,icine girip ne var ne yok bosaltiyo...dolabi mahvetti halilarida... :cildir:

anita

Merhabalar
Eminecim Kayrada resimli dergileri çok seviyor.. en çok oyalandığı şey kitaplar ve dergiler..bende sürekli havyan sesleri çıkarıyorum bayılıyor.. parka gittik bugün bebeklere ve cocuklara bayılıyor. onların yanında olduğum için yarım saat kadar oturabildik :))
Zara 82 teşekkürler. inşallah yürürse düzelir. Allahtan ümit kesilmez tabi.. Ben Kayrara Pınarın ilk adım sütünü veriyorum. 130-140 cc kadar içiyor.( akşam 9.30da) zira normal sütü içmedi. Bazen sabah kahvaltıda 80-100 cc kadar içiyor. Yani günde toplam 200-240 cc içirmeye çalışıyorum.
jbudun yazın Kayra üç kere grip oldu ve hep Peditus kullandık. güzel bir surup  ve anneler memnun genelde.
Şeydacım Melis Alaranın doğum günü kutlu olsun. :flowers: :muzz: :love9:





Emine

19 Ekim , 2007, 12:23:00 #9403 Son düzenlenme: 19 Ekim , 2007, 12:32:29 Emine
Dün evde Ceylinin çorbasını hazırladım pişireceğim ocak yanmıyor sonra farkettim elektrikler kesilmiş çakmak çalışmıyor o nedenle.Arka arkaya booom booom sesler gelmeye başladı dedim biryerlerde tüp mü patlıyor noluyor sonra çığlık sesleri gelmeye başladı itfaiye sesleri falan çıktım balkona yakın biyer mi diye bi baktım bizim apartmanın önü insan dolu apartmandakiler inmiş aşağı çocuklar falan ağlıyor.Polisler geldi.Yangın çıkmış apartmanda.Ceylini aldım aşağı kaçalım diye.Kapıyı bir açtım içeri duman doldu resmen apartman boşluğunda gözgözü görmüyor hemen kapattım.Balkonda kalakaldık hep televizyonda seyrederdim film gibi başına gelince insanın çok fena.Tolgayı aradım hemen balkonda mahsur kaldık diye.Tolga dedi bi kova su al yanına oraya kadar ulaşırsa üstünüze dökersiniz diye.Yangında ilk kurtarılacak ne olur aklım allak bullak oldu ne alacağımı şaşırdım salak gibi sanki dışarıda yok Ceylinin bezlerinden doldurdum çantaya bir iki eşyasını aldım balkonda beklemeye başladık ne boyutta olduğunu da bilmiyorum.Arka arkaya patlamalar oluyor dedim herhalde sıra sıra komşuların tüpleri patlamaya başladı.Diyorum atlasak aşağı nolur falan.Allahım kimseye yaşatmasın  :amin: Sonra dediler aşağıdakiler sakın aşağı inmeyin merdivenlerden zehirlenirsiniz yangını söndürdü itfaiye biz de dumanların dağılmasını bekledik.Balkonda duman oldu bizim evdeki tüm pencereler kapalı olduğundan içeri duman girmemiş farketmedim.balkonda duman olunca alt komşuların camlarından duman çıkıyor tekrar içeri girdik.Ceylinin muayene kartını falan aldım kayınpederim yakın arkadaşlar falan koşup gelmişler zaten duyunca.Dumanlar azalınca kayınpederim eve gelip Ceylini aldı battaniyeyle.Paranoyak oldum acaba zehirlendikmi falan diye.Tolgada işten koşup geldi zaten hemen bir iki parça eşya alıp kayınvalidemlere taşındık.Elektrik yok birkaç güne kadar yapılacakmış elektrik kontağından çıkmış yangın.Elektrik panosu tamamen gitmiş.Apartmanın içi is kokuyor çok fena.Allaha şükür sağ salim kurtulduk  :amin:
Akşam Ceylinin aşısı ve muayenesi vardı oraya gittik su çiçeği aşısını oldu 75 cm 9560 gr 45 cm baş çevresi.Doktor gayet normal dedi.Kaç kelime falan biliyor dedi 27 kelime biliyor şu anda en az ne kadar olmalı dedim 3 olmalı dedi çok çok iyi dedi bildiği kelime sayısına.Sonra aşı en fazla acı veren aşıymış gece 20 defa falan uyandı zaten yavrum.Çok ağladı aşı olurken .
Seydacım senin için sordum su çiçeği aşısı yokmuş orada diye.Bütün ülkelerde yapıyor artık orada yok olmasına şaşırdı ama az enfeksiyon olduğundan oralarda belki yoktur dedi.dedim Türkiyeye geldiklerinde yaptırsınlarmı.Mutlaka ama mutlaka yaptırsınlar dedi bir sürü sakıncalarını saydı işte yürümede sorun çıkarmış ileride vs.Dedi yolda yürüyor diyelim geçtiği kapının içinde enfeksiyonlu biri var hemen kapar dedi çok bulaşıcı birşey dedi ve en önemli aşılardan dedi.Özetle Türkiyeye geleceklerse hele burada kesin bulaşır mutlaka yaptırsınlar dedi canım.
Goncacım Eylüle ve eşine çok geçmiş olsun.Umarım hemen iyileşirler baba kız size bulaştırmadan  :-*
Zehracım doktora uyuma konusunu da sordum dedim gece 12 de yatıyor 10 saat uyuyor gündüz de 2 saat uyuyor dedim.Çok iyi dedi.Artık büyüdüler 12 saat uyku yeterli dedi.
Gülaycım hoşgeldinizz  :hello: Ayakkabılarını güle güle giysin Caner bey kilosuna boyuna da maşallah  :nazar:
Berilcim oyun olarak biz çoğunlukla evcilik oynuyoruz bebeğine süt içiriyor uyutuyor şarkı söylüyor Ceylin.Kitaplarını okuyor sonra küpe şekil sokma gibi oyuncaklarıyla oynuyor gitarı var onu çalıyor, müzik aletlerini çalıyor.Yerde tencere kapağı yuvarlıyor :) perdenin arkasına saklanıp çıkıp ceee oyunu şişe kapağı kapatıp açmayı seviyor.Top oynuyoruz beraber.Sandalyenin üzerine çıkıp çıkıp iniyor defalarca.Sonra yere bir sürü şey atıyorum çorap terlik ayakkabı kitap bebek vs vs Diyorum Ceylin çorabı getir getiriyor bebeği getir getiriyor bardağı getir getiriyor.Sonra klasik ağzın nerede burnun nerede kulağın nerede gözün nerede dişlerin nerede oyunu ben soruyorum o gösteriyor.Ben şarkılar söylüyorum o alkışlıyor.Sonraaa kedi diyorum miyav köpek diyorum havhav ördek diyorum gakgak(vakvak :)) inek diyorum nöööööö (mö :) ) diyor. Böyle aklıma gelenler :) 

Doktora bir de inek sütü 1 kez verdiğimi devamında su ile karıştırıp mı yoksa sırf süt mü vereyim diye sordum dedi su ile karıştırma 4-5 aylık bebeklerde süt vermek zorundaysalar oluyor artık sırf süt içebilir dedi.Patörize mi günlük mü olayını sormayı unuttum mail atacağım.


seyda

Eminecim cok gecmis olsun verilmis sadakaniz varmis valla. okurken dondum kaldim. aklima ne geldi biliyomusun hani sen taaaa aylar önce Ceylin i evde birakip ekmek almaya gitmistin ve Aysegül de sana cok kizmisti. Allah korusun aklini falan kacirir insan heralde. tekrar cok coook gecmis olsun. kacinci kattasiniz bu arada asagi atlamak falan diyosun :icon_scratch: bu kadar heyecandan sonra benim soruyu unutmamissin sagol :opucuk:ben yaptiririm o zaman tr ye gelince. zaten bayiliyorum Isvicrelilere Melis Alara yi 2 kere doktora götürmüstüm Istanbul da International a, ikisini de ödedi burdaki sigorta. uyuz Almanlar bisürü söyleniyodu yok neden özel hastane yok acilmiydi bilmemne :violent1: asi kitapcigina baktim burda 14 yasinda olabiliyomussun asiyi. sanirim bulug caginda gecirmek erkekler icin zararliymis. aman ben yaptriyim da icim rahat eder   ::)

arkadasim geldi Ukraynadan onunla buluscaz biraz alisveris olayi bakalim ne kadar olursa bizim ,kuzuyla  :wave: