EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

aslı

HErkesin geçmiş bayramı kutlu olsun . Hepinizi  :opucuk:



aslio

Hekese merhaba biz geldik hepinizin geçmiş bayramını kutluyorum..

berilce

valla goncacim dedigim gibi bu kiz yurumeye basladigindan beri pesinden kosuyorum o yuzdne olabilir .bir de pek istahim yok acikcasi... hele buraya geldikten sonra gene geldik buraya diye uzuldugum icin ayrica bi istahsizlik isteksizlik var  ;D 
kim sorduydu unuttum , esim ne is yapacak diye... allah izin verirse esimin isi hazir gibi zaten... burda doktorasini yapiyodu.sonra postdoc yapicakti ama ikimizde dayanamiyoruz artik o yuzdne vazgecti...gerci belli olmaz hayat ne gosterir,kismet... ben de donunce ogretmenlige devam insallah...

Tebessüm :)

15 Ekim , 2007, 23:02:50 #9363 Son düzenlenme: 16 Ekim , 2007, 00:14:29 ayşegül
beril hoşgeldiniz canım :opucuk: melis prenses büyümüş maşaAllah, ama bizi kesmez şimdi bu resimler, şööle net olanlardan bekliyoruz bol bol ;) tryeye dönme kararınız hayırlı olsun, umarım herşey istediğiniz gibi olur :opucuk:

şeyda maşaAllah hepinize :nazar: pastanız çok şık, hepiniz ayrı ayrı çok şıksınız, çok hoşsunuz :nazar: melis alaranın elbisesi de çok yakışmış :opucuk:

zehracığım göğsündeki sıradan bişeydir diye düşünüyorum ve umut ediyorum, bazen regl döneminden önce olabiliyor bu tür bezeler ve reglle beraber kayboluyo.. iyi haberlerini bekliyoruz, fıstığı ve seni öpüyorum :opucuk:

emine, ben de dinleye dinleye alıştım sanırım türkçe versiyona, daha sempatik gelmeye başladı..arada bir başka dillerdeki tvleri de seyrettirmek lazım, tabi aşırıya kaçmadan.  ;) senkron bozuluğuna rast gelmedim hiç ben :dontknow: yağız da toplasan 1 saat ancak izliyodur günde, abartılmadığı sürece sakıncası olacağını sanmıyorum :)

meltemden haber yok, merak ettim eşinin durumunu.. :director: melteeeem ses ver anacım nerelerdesin, meraktayız..

gonca msn den de söylediğim gibi o mantarlarla ilgili teşebbüste bulunma sakın! :ehi:

tubi

Naber kizlar,
biz ancak yerlestik.Henuz Adsl yok tel. hattindan baglaniyorum nete cok ama cok yavas.
Genel olarak okudum kaldigimiz yerden  8) Dogumgunleri kutlanmis birer birer,bizimkide cok yakinda kismetse.Fotolarin hepsi birbirinden guzel..Butun dogumgunu bebeklerini opuyorum ve anneleri kutluyorum..Inaznamiyorum bir yil gecti bile  :icon_thumright:
Ayrica herkesin gecmis bayrami kutlu olsun.
Beril hosgeldin tekrar,demek sende  emzirme olayini birakacaksin, bende  kismetse onumuzdeki hafta calismalara basliycam.
Bizim babaanne dede burada ,gitsinler bir basbasa kalalim da. Sanirim cok sancili olacak.Cunku Larada en az 3 en cok 6 kez uyaniyor.Son iki ayda sadece iki gece sabah 5e kadar uyanmadan uyudu.Sanirim bizdeki prob. dis olayi..
Seyda Melisin dogumgunu kutlu olsun,harika fotolar.Siz cekirdek aile olaraktan ne kadar birbirinize benziyorsunuz yaa..Anne donmus trye kolay gelsin arkadasim sana  ::)
Ravzayada masallah Zehra pek tatli fotolarda, dogumgunu kutlu olsun minnosun..Insallah kontrolunde iyi gecer..
Meltemcim cok gecmis olsun esine,tatsiz bir bayram olmus ama sonucu iyi olacak insallah.Belemir ne kadar buyumus oyle ,seninde gobis fena degil hani .Gerci cok da az zaman kaldi doguma..Fotolarin hepsi cok guzel,balonlara bayildim  :icon_thumright: Hava nasil guzelmis oyle :icon_thumright:,bizde malum kapali ve yagmurlu olur kesin onumuzdeki hafta.
Eminecim wc wgitimi ne alemde Ceylinin?Varmi gelisme?Su ele vurma olayi ile sok ettin beni yaaa,hic beklemedigim bir seydi?
Umarim tekrar yasanmaz  :(
Fatma hosgeldiniz sizinde tatil guzel gecmis gorunuyor buralardan  ;) Neguzel yaa dinlendiniz dondun..Umarim Ezgi Anna cok iyidir..





tubi

Gelelim bize,
iki haftadir yeni evdeyiz.Dedemiz olayi ele aldi evi bastan sona elden gecirmekle mesgul,nasil mutlu anlatamam.Tabii benim heyheyler uzerimde herdakka bir yer silip temizliyorum..Neyse ama sonucta keyifli huzrlu bir ev oldu..Umarim mutlu oluruz burada.Komsularimiz cok hos, kard+cicekle  hosgeldine  geldiler desem ,inanamadim yani..
Lara ilk iki gece cok yadirgadi odasini, cok agladi kapiya bakip bakip.Ama ucuncu gun unuttu yavrum..Hala geceleri cok uyaniyorsaat 1den sonra ;8 gibi yatiyor ,1e kadar tik yok ama sonra noluyor bilmiyorum.Emzirme olayini bitiricem bu ayin sonunda.Bir arkadas sutu kesmek icin haptan bahsetmis ,kesinlikle onerilmiyor dogal yollara birakmak en sagliklisi.
Bir haftadir burnumuz tikali,denemedigim sey kalmadi.Yok yok yok,rahat nefes alamiyor.Persembe gunu yuzmemiz vardi gitmedik tabi.Bugun biraz daha iyi gibi ama uyku+emme sirasinda resmen daraliyor.
Onundisinda hanfendi yuruyor ammaa  dizlerinin uzerinde  ??? Hatta zipliyor desem,emekleme olayini kaldirdi diz ustu takiliyor.Zipladigi icin oraya buraya carpiyor,diz alti morarmis bir iki yerimiz var.Gecen haftadan beride iki-uc adim atiyor kendi basina ama cok sevdigi soylenemez.Kosmak istegi var onada biz izin vermiyoruz tabii.
Tam bir ekmek delisi.Bugun ordeklere  kalan ekmekleri goturduk,bir ikisi dibimize geldi dedim hadi kizim at mamayi,bakti ve agzina atti desem.Israr ettim bu seferde kafasini saga sola sallayip yemeye devam etti.Bagirmaya baslayinca hemen ekmek veriyoruz susuyor o kadar yani .
Babaanne ile iyi anlasiyorlar ee her istedigi yapiliyor tabii,bende cok frenleyemiyorum maalesef.Neyse az kaldi basbasa kalmamiza..
Biraz kendime geldim valla,annem yemek yapiyor ben laraya bakiyorum yada tam tersi.Ama su gece  kalkmalar bitirdi resmen beni..
Neyse simdilik boyle bizden haberler..
Gorusmek uzere..
PS.Bayram sabahi kardesim kaza yapti ama kendisi  gayet iyi.Tek bir sey soylemek istiyorum nolur  emniyet kemerlerinizi takin.Kendiside bu olayi takmayanlardandir.Arkadan traktore yapisinca akli basina geldi.Gogsu ve kafasi cama carpmis ,yara bere cizik icinde.Tabii hemen kafa filmi  filan cekilmis, Allahtan bisey yok.Eger kemerini baglasaydi daha farkli olurdu tabii.

Zara82

Seyda, resimler cok güzel cikmis....ben Melis i annene cooooook benzettim....

Tubacigim, sende hosgeldin....öncelikle kardesin icin büyük gecmis olsun...VErilmis sadakasi varmis valla...Lara nasil oldu? Demek dedeniz ev icinde tadilat acti...olsun biraz sabredince sonu mutlaka güzel olacaktir...

Bende bugün maalesef doktora gidemedim ama hala agriyor gögsüm...o sizlerin dedigi regl olacagi zamanki gibi bi agri degil bu yaa....Ve ben daha 1 kere regl oldum...Bugün aksilikler oldu gidémedim ama yarin ilk isim doktora gitmek...

Bide gecenlerde arkadsalarla topalndik, bayramlastik....bi arkadasimiz akrabimizi sehit olmus...tv de de göstermisler...9 aylik bebegi birde 3 yasinda oglu varmis...ayyy ne kadar üzüldüm yaaaa...



meltemk

Arkadaslar bir okuyayim diye girdim sonra cevap yazmadan edemedim.

Oncelikle Tuba gozumuz yollarda kalmisti hosgeldin ya.... Yeni eviniz hayirli olsun ve huzurlu gunler getirsin ailenize. NE kadar zor olsada kayinvalidenlerin burada olup size yardim etmesi iyi olmus. Laraya gecmis olsun. Biz 10 gun kadar burun tikanikligi cektik. Bir de Belemir burnuna dokundurtmadigi icin temizleyemedik. Sonuna 10 gunde kendiliginden gecti. SIzin oralarda nem sorunu yoktur ama istersen bir nemlendirici kullan odasinda. Biz ilk oldugunda oyle ustesinden gelmistik.Kardesine cook gecmis olsun canim. Cok uzuldum. Benim esimde kotudur emniyet kemeri konusunda.

Beril hosgeldin. Ben resimleri goremedim :-\ Donus karariniz hayirli olsun. Darisi hepimizin basina :icon_thumright:

Seyda Melisin arabasi hayirli olsun. Bizim de anneannemiz akulu araba alacam almayin diye tutturdu. Bekliyoruz simdi :-[

Ozlem sende hosgeldin. Selim valla yaramaz oldu. Insallah bizim erkek minik de oyle olmaz 8) Hayirlisiyla olsunda :amin:

Gecmis olsun diyen, merak eden tum arkadaslar sagolun eksik olmayin. Esim hastaneden cikti. Evde yatiyor. Ama devamli yatiyor. Ama kendi kendine zor hareket ediyor. Yatakta donemiyor. Insallah yavas yavas duzelir. 2 kere falan yataktan cikiyor. Tabii zor oluyor. Eh ben evde yokum. Olsam da Belemirle ilgilen. yemekle ilgilen derken iyice pestil oluyorum artik.

Sinirlerim cok gerildi. Isler benim fiziksel gucumun cok ustune cikmaya basladi, ve bu bende yorgunluk ve sinir bozuklugu yapiyor. Resmiye Hanimda bir dalgin durgun bu aralar. Belemirle ilgili bazen abuk subuk hatalr yapiyor, konusunca onun etkisi 1 hafta gidiyor. O da yoruyor hersey yoruyor beni bu aralar.

Belemir yaklasik 1 aydir 9:30 - 8_30 deliksiz uyuyordu. 2 gecedir eski duzene donduk. Tam esime Allah herkese kaldirabilecegi kadar yuk veriyor. Bak birde geceleri kalksa ne yaparim diyordum ki ayni gece 2:00 - 4:30 ayaktaydim. Uff neden oldu yine boyle anlamiyorum.

Belemir'in yemeklerini dusunmekten kafayi siyirmak uzereyim. Hergun ne yiyecek diye dusun dusun. Onu yap bunu yap hersey bitiyor. Bugun artik dusunemedim ve Resmiye Hanim'a kavanoz mama birakp ciktim. Kadincagiza da herseyi yazmazsan tek tek soylemezsem mutlaka hata yapiyor.

Insallah insaat bu hafta bitecek de asagiya yerlesmeye baslayacagiz.

Annem persembe geliyor. Ama islerim inanilmazz yogun ve ben onu nasil alacagim onu bile bilmiyorum. Bir yandan is streside iyice kabarmis sekilde. Su ARalik 1 gelsede :amin:

Neyse benden haber alamazsaniz polise haber verin ya da en yakin akil hastanesine ziyarete gelin :D Bu sabah da Belemir 5:30 kalkti. Ben de onu 6:30 yatirip ise diye ciktim. Su an Starbucks'ta terapi yapiyorum. Sonra ise yollanacgim.

Zehra arkadasinin kardesine de cok uzuldum. Bu aralar aglamaya yer ariyorum. Icim acidi. Allah ailesine sabir versin. Iste Turkiyeye donmemek icin bir sebep daha. Heryer de risk var ama burada en azindan daha az. Erkek annelerine dusunmeye dert iste...

Neyse ben kactim Yine ugrarim. Herkese cok kolay gelsin





Emine

16 Ekim , 2007, 13:23:36 #9368 Son düzenlenme: 16 Ekim , 2007, 14:21:18 Emine
Berilcim hoşgeldin.  :hello: Manzara da siz de süpersiniz  :icon_thumright:
Seyda fotoğrafları kaldırdın herhalde ben göremedim  :-\
Tubacım araya bayram girince birkaç gündür ara verdik tuvalet olayına dışarıda olduğumuz için hep, altına yapınca bezini çekiştirdi durdu bezle geziyoruz hala.Doktorla maille karar vermiştik eğitime başlamaya detay soramadım nasıl yapmalıyım diye arada gidip tutuyorum işte bazen yapıyor bazen yapmıyor.Bazen söylüyor bazen söylemiyor 2 gün sonra doktora gidicez nasıl yapmam gerektiğini detaylı öğreneceğim.Birde lazımlık almamıştık klozet aparatı almıştık lazımlık alırsak gelince kendisi gidip yapar mı acaba bilemiyorum doktora sorucam işte gittiğimde.Ele vurma olayına gelince zaten cinnet geçirdiğim bir anda olan bir olaydı pişman oldum çok o da oyun zannetti o an güldü zaten çok sert vurmadım sen ne şekil anladın şok oldun bilemiyorum ama  :D Bazen mutfağa karıncalar geliyor misafirliğe ben onları bile öldüremem tek tek peçeteyle yakalayıp balkondan atarım eşim sinir olur bu huyuma :) ki kendi çocuğumu inciteyim.Cinnet geçirip ailesini delik deşen var aman Allah korusun.Allah beni Ceylinle imtihan ediyor sanırım daha sabırlı bir insan oldum o doğdu doğalı.
Benim doktorum da hapla sütünü keseceğiz devam ederse bir iki ay sonra dedi.Bir yan etkisi olurmu gittiğimde soracağım onu da.Kardeşine de geçmiş olsun ucuz atlatmış Allah korumuş çok şükür .
Meltemcim işin zor hakikaten Allah sana da dayanma gücü versin  :-*
Zehracım inşallah birşey yoktur doktordan iyi haberlerle gelirsin inşallah  :amin:
Goncacım doğum gününü buradan da kutlayayım .İyi ki doğduuuuuuuunn  :flowers:  :love9:

Emine

Haa aklıma gelmişken Ayşegül senin şu yiyorumbuyuyorum.com u Tolgaya söyledim bu bayramda trt deki programlarında o siteyi de tanıttılar :) Böyle değişik hoş sitelere rastlarsanız bizim de haberimiz olsun  ;)

Tebessüm :)

bütün yazdıklarım gitttiiiiiii :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: emine rica ederim.. bir de şu var: http://www.akillibebek.com/ faydam olduysa ne mutlu :icon_thumright:

zehracığım iyi düşünelim sonuç iyi olsun canım :icon_thumright: hem bildiğim kadarıyla kötü niyetli bişey olsa bu, ağrı yapmaz..güzel haberlerini bekliyoum canım..

tuba hoşgeldin, yeni eviniz hayırlı olsun, güle güle oturun.. kardeşine de çok geçmiş olsun :sad1:

:hello2: iyi ki doğdun goncaaa :hello2: iyi ki seni tanıdım canım arkadaşım :opucuk:, nice senelere..

meltem eşin eve çıkmış, çok sevindim.. inşaAllah birkaç güne kadar daha iyi hisseder kendini :)

aslı

Çok fazla okuyamadım şöyle bir göz gezdirdim. İşler biraz yoğun o yüzden bu sıralar giremiyorum internete. Tabii d.günü hazırlıkları da işin içine girdi. Bugün kızıma elbise aldım. Neyse aklımda kalanlara bir yazayın unutmadan  ;)

Meltemcim geçmiş olsun eşine. Ağrılar 1 aya kadar azalarak geçer. Ama ben d.günü fotolarını göremedim müsait zamanda tekrar istiyorum.

Arzu hoşgeldin ama bu kadar ara verme.
               Arda'cığımın doğum günü kutlu olsun    :occasion16:  :occasion16: :alkış: Nice nice dooğum günlerini kutlayın yakışıklının . Defne ve ben Ardayı kooocaman  :opucuk:

Zehra'cım Ravza nasıl tatlı çıkmış fotolarda. Hele son pozu  :icon_thumright: . Pastada  :hungry: .

Tubacım hoşgeldin. Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun. Lara dizleriniz üzerinde yürüyor demek  :D . Kardeşine geçmiş olsun.



aslı

Goncacım bugün seninde doğum gününmüş . İyi ki doğdun arkadaşım   :flowers:  :flowers:  :opucuk: .



Zara82

merhabalar,

Meltem, demek esin cikti ...iyi evde insan daha rahat oluyor..ZAmanla tek basina hareket etmeye baslkayacak insaallah hic korkma..hem hastaneden cabuk cikmasi da buna bi isaret...Allah acil sifalar versin. CAnim her insan bir ara böyle bir bunalim geciriyor....seni cok iyi anliyorum...yine iyi dayaniyorsun maasallah..Bu stresli günlerde gececek..biraz daha disini Sik arkadasim...Allah sanada sabir versin....Ayrica arasira kavanoz mamadan birsey olmaz...almanlar hep onlarla büyütüyorlar......vee cocuklarininda masallahlari var..

Goncam dogumgününmüs bugün, sana ailen ile birlikte uzun, saglikli, ve huzurlu yillar diliyorum. Dogumgünün kutlu olsun...

Kidemli üye olmusum  :icon_thumright:



ponçik

selam şekerler
amma yorucu bir gündü yaw  :k02:
sağ salim eve gideyim de başka birşey istemiyorum  :suclu:

Tuba valla gözümüz yollarda kalmıştı , insan alışınca , birileri kayboldumu hemen yokluğunu hissediyor. Güle güle oturun yeni evinizde , dede-babaanne gittikten sonra daha detaylıca anlatır , güzel resimlerinizi yollarsın artık
Kardeşine çok geçmiş olsun , Allah beterinden saklasın
benim bi arkadaşımın kardeşi 1 aydır yoğun bakımda bugün konuştugumda daha ilk kez başını kımıldattığını öğrendim , Allah şifa bekleyen herkesin yardımcısı olsun  :amin:

Meltem dur acele etme ne akıl hastanesi yaw, tek çocukla kim bunamış hem daha baray gelecek ooohoooo  :ehi:  ne güzel moral veriyorum dimi  ::)
eşinin evde olması senin içini biraz daha rahatlatmıştır sanırım, inşallah  eski sağlığına en kısa zmaanda kavuşur

Emine , Ayşegül,Aslı, Zehra   :opucuk: hepinize çok teşekkür ederim düşünceli arkadaşlarım bende sizleri tanıdığım için çok şanslı oldugumu biliyorum  :hello2:

Ardacım annesinin boncuk gözlüsü iyiki doğdun , Allah sana hep güzel yazılar yazsın
Arzucum seninde ilk annelik yılın kutlu olsun  :flowers:

mesai bitti kızlar, bakalım kociş bana ne sürpriz hazırladı , bakalım akşam nereye gideceğiz  :hungry:  şaka bi yana geçen doğumgünümde eşim seyahatteydi çok berbat bir dogumgünüydü , inşallah bu akşam bi terslik olmaz

herkesi ve meleklerini kocamaaaaaan öpüyorum iyi akşamlar  :hello: