EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Lily Wonka

17 Ağustos , 2007, 16:04:50 #8460 Son düzenlenme: 17 Ağustos , 2007, 16:10:38 Gözde
Devam edemiyorum malesef, babamlar geldiler..:'( Zil acı acı çalıyor şu anda!.. Rapunzel'in cadı tarafından basılması gibi bir durum yaşıyorum..:k06:

İlk fırsatta kaldığım yerden devam ediciim ve mümkünse o fırsatı gün bitmeden yaratmaya çalışıciim..



Tadı damağımda kaldı valla..::)




ponçik

BEN DE YAZAMADAN MESAİM BİTTİ
HAFTASONU YOKUM KIZLAR
ZONGULDAK'A GİDİYORUM
HERKESİ ÖPTÜÜÜM  :opucuk:  :wave:



jbdun

17 Ağustos , 2007, 17:44:10 #8462 Son düzenlenme: 17 Ağustos , 2007, 17:47:23 jbdun
T A Y İ N İ M   Ç I K T IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

:occasion16: :occasion16: :occasion16: :wav: :wav: :wav: :alkış: :alkış: :alkış: :occasion16: :occasion16: :occasion16:

adalet

ilk ben tebrik edeyim jbduncum hayirli olsun canim bende cok sevindim
:occasion16: :wav: :wav: :occasion16: :occasion16: :wav: :wav: :wav: :alkış:

tubi

Heyooheyoo Jbduncum hayirli olsun bakalim,artik teneffus zili caldimi bi kosu gider gelirsin eve:)Ecrin icin cok sevindim hakikaten iyi olacak.

bahar_tuğra

Jbdun gözün aydın canım çok sevindim  :hieyt:

jbdun

adaletcim çok tşk ederim arkadaşım  :opucuk:

tubacımmmm valla benim de düşüncelerim o yönde  :k06: ama çok da yorulurum diye düşündüm ve de öğlende 1saat yemek tatilinde giderim diye düşünüyorum :occasion14: :hieyt:

baharcım çok sağol canım  :-*



kızlar çok yoruldum bi ton ütü yap, yerleştir, yarın yolculuk için çanta hazırla  :honk:
ha bu arada bişeye çok sevindim apart otel bulduk, ecrinimin yiyecekleri konusunda içim çoookk rahat, ben hazırlıycam tazze tazzzeeee :hungry: canım yavrum da yiycek :aferin: :amin:

Lily Wonka

17 Ağustos , 2007, 23:17:23 #8467 Son düzenlenme: 20 Ağustos , 2007, 16:14:32 Gözde
Jbdun'um, meslektaşım, tayinin hayırlı olsun! :flowers: Çok sevindim gerçekten.. Keşke benim de evcaazım o kadar yakın olsa okuluma....:'(

Ayşegül'cüm, Yağız'ımın (başta kovboy fotosu olmak üzere! :k06:) tüm fotoları çok tatlı!.. Zarif yüzlü, güzel gözlü oğlum benim.. Allah nazarlardan saklasın..:nazar: Ayrıca senin taze anne fotonu da çok beğendim ben arkadaşım..::) Fıstık gibi bi lohusasın işte, daha ne?! Yaw bi de ta ne zamandı sen bi çocukluk fotonu koymuştun, bendeniz de bi iki satır yorum yapamamıştım üzerine; bu vesileyle; bence Yağız seni oldukça andırıyor, ama tabii kesin birşey söylemek için babayı ve babanın çocukluk fotosunu da görmem lazım! :suclu: :tongue3: Bu arada geçmiş olsun arkadaşım, boynun tutulmuş.. Ne olmuş size böyle forumcek yaw? Dökülen dökülene.. Bakmıyor musunuz kendinize anlamadım ki? :caca: Sahi Yağız'cığımın iştah durumu ne alemde? Sanıyorum eskiye göre daha iyi ha? Bi ara hemen hemen her mesajında Yağız'ın kusma haberini -yüreğim daralarak- okuyordum, uzunca bir süredir okumuyorum..?! :nazar:

Tubi'cim, Lara kuzusunun fotoları da çok güzeldi.. Babasıyla olan pozu, mama sandalyesindeki meyveye bulanmış şımarık kuzu pozları ve diğerleri.. Daha önce de söylemiştim gene söyliycem, kaşı-gözü çok güzel bu yavrunun..:nazar: MaşaAllah.. Sen de pek hoş, pek alımlı bir hatunsun ama arkadaşım.. Günlük halin olmasına rağmen gözden kaçmıyor hani bilesin..;) Son sorduğun soruya gelince, ben Türkiye'deki çoğu anne gibi taze eti satın aldıktan sonra uygun şekilde yıkayıp/ayıklayıp/bölüp derin dondurucuya atıyorum. Pişirmek üzere çıkardığım zaman da mikrodalgada çözdürüyorum..

Gonca'cım, kreş konusu amma dallanıp budaklanmış yaw.. Senin bir anne olarak içinin hiç de rahat olmadığını biz gayet iyi biliyoruz da bunu asıl kayınvalidenin biliyor olması ve seni suçluluk duymana neden olacak bir tür sorgulama kaosu içine sokmaması gerekir.. Hakiki kaygıyı O mu duyuyor yani torunu adına?! Bağışla ama ben böyle şeylere çok kızıyorum.. Kimse ama hiçkimse bir çocuğu annesinden daha fazla düşünemez! Başka seçeneğin olsa böyle bir girişimde bulunur musun sen hiç?!
Bu arada bazı arkadaşlar sosyalleşmekten bahsetmişler ama eğer konu yuvaya/kreşe verme ölçüsü ise düzeltmem gerekir ki; yuvaya verme yaşı 3 tür, ki çocuğun müstakil bir kimlikle topluma karışmaya(sosyalleşmeye..) hazır olduğu döneme tekabül eder, bunun ötesi berisi yok.. 3 yaşın altına hizmet veren kurumlar da evet kreşlerdir ki (görüştüğünüz kadının da içtenlikle teyit ettiği üzere Gonca'cım) aslında bebeğin 3 yaşına kadar olması gereken yer hiç tartışmasız evidir. Bu anlamda kreşler ancak bebeğe en iyi şekilde bakmayı taahhüt edebilir sosyalleştirmeyi değil. Herhangi bir sosyal etkinliğe/oyun grubuna falan katılmasını (ebeveyni/bakıcısı ile birlikte!) bunun dışında tutuyorum elbette.. Bebeğin bireysel iletişim becerileri kazanması(bu da sosyalleşmedir..) evde aile fertlerinin güvenli kollarında mümkünse en erken 3 yaşına kadar devam etmelidir..
Sen zaten bunları biliyorsun canım arkadaşım, ve ben de gayet iyi biliyorum ki bebişini canından can koparak bu tip kurumlara teslim etmek zorunda kalan yüzlerce anne gibi herşeyi enine boyuna herkesinkinden(!) daha hassas terazilerde tartarak değerlendirdin.. Bence yarım gün olması işin yüzünü olumlu anlamda değiştiriyor, yani ebeveynsiz katılacağı bir oyun grubu olarak düşünülebilir bu açıdan.. Tam gün olsa seni üzmemek adına emin ol çenemi kapamayı tercih ederdim.. Ama bu açıdan bakarak sen de biraz olsun huzur bulabilirsin.. Bence irdelenecek ennnn önemli nokta Eylül'le bizzat ilgilenecek kişinin tavrı; sevecenliği, sabrı, merhameti, sevgisidir.. Bebek çünkü bunlar, eninde sonunda şefkatli, sıcak bir kanat altına sokulmaya çalışacaklar, kimbilir belki hepsi birden bakıcılarının etrafını saracaklar.. O yüzden sana tavsiyem; patronu değil, kaydının yapılması durumunda Eylül'ün bakımını üstlenecek asıl kişiyi tanıman ve analiz etmeye çalışmandır.. Dilerim hayırlı biri çıkar karşınıza..:amin: Boncuk gözlü Salı Pazarı gülünü kocccaman öpüyorum o şaşkın suratından..:opucuk: :love9:







Lily Wonka

17 Ağustos , 2007, 23:56:23 #8468 Son düzenlenme: 18 Ağustos , 2007, 00:00:16 Gözde
İyi tatiller Jbdun'cum! :wave: Harika geçer inşaAllah..:amin:

Meltem, Belemir'in mama sandalyesi fotolarını şimdi gördüm! Nasıl olmuş da gözümden kaçmış :icon_scratch: çünkü foruma ara ara girebildiğim sınırlı zamanlarda mesajları okuyamasam da fotolarına mutlaka bakıyorum kuzuların.. Neyse,
Ha gayrettt..:icon_thumright: Arzu ettiğime yakın bir size yakalamanıza az kalmış! Zoom diyorum anacım zooooom.. Ama oya yüzlü, şiir gözlü kızım çok güzel, çok şirin çıkmış yine, o ayrı.. Ya Meltem, ben tam sana da benzetemiyorum Belemir'i? İkinizin karışımı mı yoksa kocişle?!! Göz rengi konusunda da birebir aynı kaderi yaşıyoruz arkadaşım seninle.. Benim katıksız mavidir.. Hira'mın da 5. ayına kadar nasıl tarif etsem; nazar boncuğu mavisiydi.. Sonra bi puslandı, bi bulutlandı çocuğun gözleri, gri-yeşil bir ton oldu.. Bakanlar sadece "aaa sizin gibi renkli gözlüüü.." diyebiliyorlardı o kadar; mavi? yeşil? mor? renk meçhul yani.. Renkli ama aslında renksiz gözlü takıldığımız 1-2 ayın ardından gitgide berraklaştı ve dağılan pusun arkasından koyu yeşil bir renk çıktı! Göz bebeğinin etrafında da kızıl çim çimler var..::) Bu ilerde elaya dönebileceğinin sinyali olmasın sakın?! :icon_scratch: :k06:



Lily Wonka

Gülay'cım, o yaramaz civcivin o koltuk nedir bilmez yaramaz totosu ısırılmaz da naaaapılır?! Ve o bakışlar! Nedir öyle Allah'ım yaa.. Cilveli kuşum benim.. Nasıl da biliyor sevildiğini ve ne kadar kızmış olsa da o "birisinin" sinirinin bir çapkın gülüş, bir işveli bakış karşısında sabun köpüğü misali uçup gideceğini.... Rabbim nazarlardan saklasın tatlı oğluşumu..:nazar:



Lily Wonka

Günlük süt tüketimi konusu konuşulmuş; bizim doktor 1 yaşından itibaren süt tüketiminde çok da fazla birşey değişmediğini; 1 yaşını dolduran bebeklerin günde ortalama 2 su bardağı(200 ml x 2) süt tüketmelerinin ideal olduğunu söyledi.. 500 ml yi ise kesinlikle geçmemeli dedi (demir eksikliği gelişmemesi açısından..) Şu an içinse 300-400 ml gayet iyi dedi.. Biz ortalama 300-350 falan tüketiyoruz (peynir, yoğurt falan hariç tabii..)



seyda

Jbduncuuuuuuuuummmmmmm :muzz: :muzz: :muzz: bunlar senin bugünkü halindi :k06: cok sevindim arkadsım gözün aydın :hello2: öglende sebze corbalarınızı birliktr icersiniz anakız artıkın :k06:
Carousel de merdiven dedidigim Mothercare magazasının icindeki merdivenler yoksa bende asansörü kullanıyorum. ama daha büyük bi dumur var yani canım memleketimde ki o da Atatürk havalimanında ic hatlar terminalinde asansör olmaması. yani körükte degilse ucak bebek arabasını kapıyon esyaları yükleniyon eh tabi kuzuyu da sırtına alıp doooooru merdivenlere :honk: bazen cok üzülüyorum ya böyle seylere neden yani ucaklar dolusu turist bizi böyle azgelismis görsün vede insanlar cile ceksin. icerdeyken cok batmıyo da dısarı cıkıp nasıl olabilecegini görünce esimi anlıyorum herseye sasırmasını felan :'( neyse cok ciddi oldu mevzular.

Fatmaaaaaaaaaa. anam sen Ezgi Anna yı nasıl yatırcan onun icinde :icon_scratch: ha bahcede felan dersen olur da 36 derece sıcakta -Sivas daha serinmidir bilemem tabi de- bebek uyurmu onda. yani bebek diil kim olsa uyuyamaz ama... tabi hevesini kırmıyım arkadasım ama cok havasız ve sıcak olur ici havasız derken hava nerden giriyo icine sahi. benim kuzu gündüz uykularında park yatakta bile uyumuyo bayılıyo iki yandaki file yerlerden giren hava bile yetmiyo. neyse insallah kullanabilrsiniz canım.

kim sormustu unuttum ama ben eti 200 gr. falan alıp yarısını deep freeze e atıyorum ve cıkarıp kullanıyorum. bunun ne zararı varki ??? 

Emine

18 Ağustos , 2007, 17:24:27 #8472 Son düzenlenme: 18 Ağustos , 2007, 17:28:31 Emine
Merhaba kızlar.Ceylin yaramazlığa programlanmış robot gibi 2 dakika otumuyor poposunun üstüne pilim bitti bitmek üzere bu satırları yazabilmek için bile şu an verdiğim mücadeleyi anlatamam tam yazarken bilgisayarın düğmesini kapatmalar fişine asılmalar en sonunda masanın üstüne monitörün yanına oturttum bi elimle onunla savaşıp bir elimle yazıyorum.Allahım yürümesiyle birlikte daha da bi yaramazlaştı sanki zaptedemiyorum kesinlikle.Mutfakta bulaşıkları makinaya yerleştiriyorum o bi taraftan çıkarıyor çekmeceleri boşaltıyor dolaptan bi şey alıcam o ara hemen içine dalıp boşaltmaya başlıyor bulaşık makinasının kapağına oturuyor şeytan diyor kapat kapağı 2 dakika kalsın içerde.Mutfaktayken salonun kapısını kapatsam tepine tepine kapıları yumrukluyor.Çekmeceleri açmasını engelleyen emniyet kilidinden alacaktım onlarda içine parmağını sokarsa sıkıştıracak şekilde yarım açılıyor yani çekmeceler.Ben de tam anlamıyla sersem gibi oldum.Bizim buraya yakın cumartesi ve pazar günü pazar oluyor.Dün hadi dedim çocuk 1 haftadır dışarı çıkmıyor bi pazara gidip gezelim.Hazırladım Ceylini gittik allah allah pazar yerinde yok! dedim ileri mi taşıdılar acaba gidiyoruz arıyoruz tarıyoruz pazar yok.Tolganında cumartesileri 17.15 te programı var ya trt2 de .Koştura koştura eve geldim programı kaydediyorum her hafta bekle bekle başlamıyor program.Sonra telefon çaldı kardeşim arıyor pazar günü gelin mevlüdü onunla ilgili bişey söylüyor bende yarın gelicez ya hallederiz dedim.Yarın cumartesi abla mevlüt pazar dedi.Dumur oldum yani gün kavramım bile kalmadı artık sersem sersem öylesine yaşıyorum  :ehi:
Gelelim sizee
Jbduncum teşekkürler,öncelikle tayinin için gözün aydın canım. :hello2: İlkokulda bizim sınıfta bir çocuk vardı okulun bahçesiyle bitişikti bahçeleri, zil çalınca evden çıkardı nasıl özenirdim aklıma o geldi birden  :k06: İyi yolculuklar canım eğlenirsiniz inşallah Marmariste  :hello:
Meltemcim teşekkürler.Gözün aydın yavruna kavuştun.Allah daha uzun ayrılıklar vermesin  :-*
Gülaycım teşekkürler.Ben resimleri kaçırdım ne yazık ki  :-\ Eminim her zamanki gibi çok tatlıdır Caner bey  :aferin:
Goncacım 1 saatlik oyun grubu bulsam ben hemen götürürüm Ceylini 1 saatte yolda geçse 2 saat dinlenirim hiç değilse 24 saat mesai çok yoruyor insanı Allahtan geceleri uyanmıyor uyanıyorsada haberimiz yok o yorgunlukla  :laughing7: şaka şaka vallahi yanımda davul çalsalar uyanmazdım Ceylinden önce şimdi sivrisinek geçse kalkıyorum bişeymi oluyor diye  :D
Esracım çok geçmiş olsun  :flowers:
Tubacım balon fikri iyi hergün oyun yaratıcam deliye döndüm zaten bir çeşit daha iyi olur gerçi benim canavar kaç dakika oyalanır bilmiyorum ama şimdilik en sevdiği oyun döner sandalyeye oturup benim onu çevirirken ayaklarını yakalamaya çalışmam bir de evcilik oynuyoruz bebeği var ayşecik ben onu beslerken o da bebeğini besliyor  :D Kıyma olayına gelince yiyebileceği porsiyonlara ayırıp derin dondurucuya koyuyorum bende önce çorbasının suyu kaynayınca donmuş olarak dolaptan alıp içine katıyorum,çözmeden direk kaynar suya yani.
Seydacım çok güldürdün beni de  :ehi: Keşke deseydin sizinle nereden tanışıyoruz diye ne derdi acaba o zaman daha da fazla gülerdim  :ehi: Güle güle giysin cimcime ayakkabılarını.Biz birkaç ay erteledik o işi şimdilik sokakta yürütmüyoruz evde de çıplak ayak geziyor  :) Doktorumuzda bu şekilde tavsiye etmişti  ;)
Ayşegül bizi de bi misafir bastırsa naparım bilmiyorum çocukla olmuyor ya elektirikli süpürgenin hortumuyla güreşiyor banyo temizleyicisinin kapağını açmış yerlere dökmüş 1 saniye gözümü ayırmaya gelmiyor.Yorulmak nedir bilmiyor.Kuzenin hoşgelmiş canım,biraz dinlenebilirsin inşallah.Bize habersiz misafir gelse 2 dakka tutunda ortalığı toplayayım diyecek durumdayım yani. 2. çocuk olunca napıcam bilmiyorum  ::) Şu yangın benimde çok canımı sıktı bende hava kararınca yağmur yağacak zannettim sonra öğrendim yangından dolayı öyle olmuş  :-\ Bu arada şu telefon meselesinde dava açmıştık Tolga kazandı mahkeme karar kağıdının yarısını kaşla göz arası yemiş Ceylin.İnşallah kağıt gerekli olmaz.Parayı iade edecekler diye yazıyor mahkeme kararında..Kağıt bizden önce karşı tarafa ulaştı herhalde bir telefon vermişler yeni ama Tolga baktı alt model şimdi tekrar haber bekliyor firmadan .
Fatmacım dişiniz hayırlı olsun  :hello2: Vajina tıkanıklığı için de geçmiş olsun.Allahtan hemen farketmişsin   :sad1:  Yatağını da güle güle kullansın Ezgi Annacım  :opucuk:
Gözdecim hoşgeldin o muck yapan dudaklarını yesinler onun   :D :-* Fırsat buldukça uğrarsın yine görüşürüz inşallah  :hello:
Baharcım ablanın bebeğini Allah analı babalı büyütsün  :aferin:

Ceylin monitörün yanında da durmayınca en son park yatağına koymuştum avaz avaz bağırıyor komşular da işkence yapılıyor sanacak gidip alayım şunu görüşürüzzz  :hello:


Zara82

merhaba arkadaslar. hepinizi cok özledim. atyyy zor yazıyorum..klavye ye alısamadım..
bizler iyiyiz, tatilden döndük....cok güzel gecti...ravza biraz kilo verdi...ishal filan oldu...ama simdi iyi. Hepinizi cok özledim...yazdıklarınızı okuyamadım...umarım hepınız iyisinizdir.....en kısa zamanda yazışmak dileğiyle.....Sizi cok seviyoruz



Tebessüm :)

aaa zehra gelmiş :opucuk: hoşgeldin zehram. dün gece seni  ve eşini gördüm rüyamda, sıkıntılısınız gibi geldi bana ama çok şükür herşey yolunda anladığım kadarıyla.ravzacığıma geçmiş olsun, kısa zamanda toparlar inşaAllah. :-*

kıslar pestilim çıktı vallahi. evde yemek olayına girmiyoruz pek, dışarda yiyoruz. iş güç hakgetire zaten, gelin görünki ben dayak yemişcesine yorgun hissediyorum kendimi. :-\ dün karşıyakaya gittik boğaz derdinde olaraktan, bugün kazak çiftliğine gittik, yarın da efes tarafına gidicez Allah nasib ederse.cihan salı günü ist a gidicek,biraz müze gezecekmiş, perşembe de isveçe dönüyo. sağolsun yağızla çok ilgili, bu şekil bir bakıcı bulsam dakika düşünmem hemen işe alırım :D aylardır ilk  defa arabada ön koltuğa oturdum düşünebiliyomusunuz. :D dün yağıza bir inek aldık :ehi: tekerelekleri var, sürünce veya burnuna dukunuca möööööö diyooo. ama uzuuuuun uzun mölüyo :ehi: yağız da sinir oldu sussun diye yerlere vuruyo, ama inek daha bi coşarak mööölemeye devam ediyo, ay gülmekten çatladık. :toothy10: bu oyuncak oğlumun psikolojisini olumsuz yönde etkiliyo, en iyisi ortadan kaldırmak olacak herhalde. en azında yağız tekamülünü tamamlayana kadar  :toothy10: neyssse... kuzen gidince hepinize ayrıntılı yazarım arkadaşlarım, mucukss :-*  :hello: