EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

aslı

Jbdun Ecrinin saçları ne kadar uzamış  :nazar: . Yaaa benim kızımın saçları ne zaman uzayacak acaba. Bende toka takmak istiyorum ama   :D



Lily Wonka

26 Temmuz , 2007, 12:56:31 #7816 Son düzenlenme: 26 Temmuz , 2007, 13:01:13 Gözde
Jbdun ve Aslı, kahvaltılık malzemeleri tek tek mi yediriyorsunuz kuzulara? Eğer öyleyse maşaAllah kızlarıma..:nazar: Ben de çok istiyorum ayrı ayrı yedirmek, ama şimdilik biraz zor görünüyor..:-\

Ayşegül'cüm, ayrıntılı ve bol tarifli cevabın için sağol canım..:-* Kahvaltı tarifini yazdım kenara ;) Kuzu eti fikri de kafama yattı, bi deneyelim bakalım.. Biz nuar alıyorduk bugüne kadar ama kimbilir belki kuzuyu daha lezzetli bulur benim gurme..:k06: Sanki ağır olur gibi geliyordu kuzu bana, bir de doktorlar da hep yağsız dana diyip duruyorlar ya malum.. Ama tabii artık kocaman oldu bebişler, neden olmasın?!
Doktor kan sayımı hiç istemedi mi sizden bugüne kadar?! İlginç.. Her bebeğe mutlaka bir kez bakılıyor ya da bakılması gerekiyor diye biliyorum.. Valla Ayşegül'cüm, cc olarak bilmiyorum ama, bir tüpçük desem..;D (pek aydınlatıcı olmaz biliyorum ama..) Ha bir de önemli bir nokta daha var paylaşmak istediğim, benim görüştüğüm iki doktor da yemeklerle birlikte kesinlikle alınmaması gerektiğini söylediler demirin.. Meyve bile olsa!.. Sadece su, belki.. O da yalnızca biri onayladı suyu yani, düşün!.. Yemeklerden mutlaka en az yarım saat önce, en erken 3 saat sonra.. Biz 2 aydır sabah akşam 1 tatlı kaşığı içiyoruz, demir eksikliğimizi telafi etmek için.. Görücez bakalım edebilmiş miyiz?! ::)

Gülay tatile gitti galiba değil mi arkadaşlar?! Hiç uğramaz oldu da.. Aaa onun muydu yoksa, birisinin evlilik yıl dönümü vardı.. Ben kutladım mı acaba?! ??? Kimsenin evlilik yıl dönümünü kutladığımı hatırlamıyorum..:icon_scratch:, en son Emine'nin kızkardeşini tebrik etmiştim.. ..?!.. Neyyyyse..

Bu arada Emine niye sık girmez oldu ki??? Halen kayınvalidesinde olduğu için mi?!



Tebessüm :)

gözde doğru diyosun da, benim sıpa kendini paralıyo demir damlasını verirken.  :sad1: bazen de kusmayla sonuçlanıyo. biliyorum aslında aç karnına verilmesi gerektiğini. ama hiç verememektense böyle vermek iyidir diyorum. acaba içtiği suya koysam kandırabilir miyimki?? ??? dr kan sayımı istedi de ben kıyamadım, sonrasında görünüş, hal ve hareketine bakarak şimdilik gerek yok dedi. gurmelik konsunda benimkinin de kalır yanı yok malesef. benim tadını beğenmediğim hiçbişeyi yemez. :-\ ben küçücük bir bebeğim, ne verirlerse yiyim demiyo.

jbdun

gözdecim balık tarifi için tşkler ay canım çekti yaw :hungry: daha da yeni yimek yediydim  :suclu: en kısa zamanda alıp da yapıyım ecrinime ;)
bu arada bizim dr da hiç kan sayımı istemedi :dontknow:
evet ayrı ayrı veriyorum kahvaltısını, hiç karıştırıp vermedim tatlarını alsın ayrı ayrı diye , sağolsun ecrinim de yiyo  :aferin: sen baştan beri karıştırarak mı veriyodun canım? ben de nuar veriyorum  :)
evet gülayların evlilik ydönümleriydi canım, emineyi de bilmiyorum ama en son hep yemeklere çağırıyorlardı malum düğünden sonra, bi de ceylin hanım artık pek fırsat vermiyor olabilir :dontknow:

ayşegül senin tarifler de çok güzel :hungry:
demiri ben sabahları kalktığında aç karnına veriyorum, en az yarım saat sonra da kahvaltısını yaptırıyorum

aslıcım tşk ederim canım, resimleri bizim sayfaya koyuyorum yavaş yavaş, burayı da kaplamayalım diye :k06:
saçlarımıza gelince evet maaşallah daha da uzadı miniğimin ipek saçları :nazar: defnemim de saçları uzar annesi, bence 1yaşına kadar upuzun olur :amin: :love7: o zaman da çeşit çeşit tokalar takarsın :hello2:

Tebessüm :)

ben de bir ara kahvaltıyı ayrı ayrı veriyodum, yağız da yiyodu ama şu kusma işi baltalıyo her girşimimi :cildir:

Tebessüm :)


Lily Wonka

26 Temmuz , 2007, 13:29:26 #7821 Son düzenlenme: 26 Temmuz , 2007, 19:23:53 Gözde
Aslı'cım, iyi de Ecrin'imin saçları daha 2 aylıktı benim kadardı neredeyse yaw. Hira o zamanlar keloğlan gibiydi..:k06: Yavaş yavaş uzayacak işte bizim zillilerin saçı da.. Ama kabul ediyorum, Ecrin inanılmaz sevimli o ticker daki iki kuyruklu fotosunda :nazar: imrenmemek elde değil..:love7:

Ayşegül, biz Ferimax kullanıyoruz, bööle karamel tadında acayip lezzetli bişii, karamelli CafeCrown gibi kokuyo valla.. Hatta benim deli kociş bir tatlı kaşığı bundan neskafesine koyup karamelli kahve elde etme planları yapmıştır pek çok kez..:ehi: Sanıyorum Ferro Sanol da aromalı ve lezzetli bi şurup.. Ben 1 tatlı kaşığı Ferimax'ı 10-15 cc suya karıştırarak veriyorum, yalana yalana içiyor, bitince de devamı nerde bunun dercesine azarlıyor beni cadı..



aslı

Goncacım dr. eylülü nasıl muayene etti ki vajinasının yapıştığına karar verdi. Bizim dr. her seferinde kontrol yapıyor ama  :dontknow: . Farklı mı diye merak ettim.

Gözdecim bende tickerdaki fotoyu görünce imrendim  :nazar: . Zaten benim kızı erkek sanıyorlar. Erkek görünümlü kız benimkisi  :k06:  . Kahvaltıyı penyirle+yumurtayı karıştırıyorum cevizi de karışımla veriyorum başka türlü cevizi yiyemez gibi geldi. Ama tatsın diye zaman zaman domates falanda veriyorum hatta dün annenesi domates yiyordu ( bizim bahçeden olunca mis gibi de kokuyor elma gibi ye domatesleri )   Defne'de  ısıra ısıra yedi kuzucum.

Defne ısırarak yemeyi seviyor yani meyveyi püre falan yapınca değilde bizim gibi ısırarak yemeyi seviyor. Szinkiler de öyle mi yoksa bizim kız obur da ondan mı  :k06:




jbdun

ilahi gözde :-[ ama haklısın yane ecrinim doğuştan epey saçlıydı :nazar: yakında hiramın da saçlarını öyle yaparsın annesi inşallah... ecrinim için de tşk :opucuk:
ferro sanol için lezzetlimi didin gözdecim :icon_scratch: ay onu içtikten sonra demir yalamış gibi bi tat oluyo hem de paslısından :toothy10: çok iyi bilirim ya o tadı :ehi: :ehi: ferrum damlanın tadı daha güzel bence, ecrine ferro sanolu içiremiyodum ama ferrum damlayı seve seve içiyor, ferimax o kadar güzel ha, merak ettim ;D


aslı defnenin kaç dişi vardı?ben korkuyorum ecrinin eline bişey vermeyi acaba çok büyük koparıp da, allah korusun...
ecrinin 2dişi var yarım çıktılar tam çıkmadı daha

jbdun

ilahi gözde :-[ ama haklısın yane ecrinim doğuştan epey saçlıydı :nazar: yakında hiramın da saçlarını öyle yaparsın annesi inşallah... ecrinim için de tşk :opucuk:
ferro sanol için lezzetlimi didin gözdecim :icon_scratch: ay onu içtikten sonra demir yalamış gibi bi tat oluyo hem de paslısından :toothy10: çok iyi bilirim ya o tadı :ehi: :ehi: ferrum damlanın tadı daha güzel bence, ecrine ferro sanolu içiremiyodum ama ferrum damlayı seve seve içiyor, ferimax o kadar güzel ha, merak ettim ;D


aslı defnenin kaç dişi vardı?ben korkuyorum ecrinin eline bişey vermeyi acaba çok büyük koparıp da, allah korusun...
ecrinin 2dişi var yarım çıktılar tam çıkmadı daha

Lily Wonka

Jbdun'cum biz kahvaltıya 6.5 aylıkken falan başladık ve o zamandan beri bulamaç şeklinde hazırlıyorum.. Ama mesela son 1 haftadır ayrı verdiğim beyaz peyniri yiyor itiraz etmeden..::) Ne bileyim işte, hiç istikrarlı değil ya şu aralar, cesaretsizliğim ondan sanırım.. İki gün ayrı ayrı yiyip, 3. gün sorun çıkartabilir pekala..
Canım, Ferro Sanol'un lezzetli olduğunu "duydum", başkalarının yalancısıyım yani.. Ama Ferimax'ı bizzat kullanıyoruz; tattım, gerçekten lezzetli..:icon_thumright: Kefil olabilirim yani..;)



jbdun

doğru gözdecim yavrularımızın isteği doğrultusunda oluyor zaten herşey :k06: istikrarlı olsalar çok daha rahat olcek herşey ama nirdeeee ;D

ha bi de mısır nişastasını sorcaktım sana, isiliğe iyi geldi mi hiramda ??? geldiyse nasıl uyguladın?

aslı

Jbduncum Defnenin de şimdilik sadece 2 dişi var  :laughing7: .Bizim dişlerimiz yükseldi artıkın. Yumuşak meyvelerden veriyorum ki büyük koparırsa yutabilsin diye ama yinede dikkat ediyorum.



Lily Wonka

26 Temmuz , 2007, 16:18:40 #7828 Son düzenlenme: 26 Temmuz , 2007, 19:31:20 Gözde
Aslı'cım, Defne'nin erkek görünümlü olduğunu söyleyenler varsa gerçekten, emin ol kıskandıkları içindir! (ya da şu "devamı erkek bak bunun" mesajı da olabilir..::)) Olay sadece saçta mı ki canım?! Defne'ciğimin o sürmeli güzel gözleri, kiraz gibi dudakları, elma gibi yanaklarıyla erkeğe benzemesi o kadar imkansız ki!..
Bence harika bir durum kopararak ısırarak yiyebilmesi.. Özellikle ilerde çok rahat edersiniz.. Hira ekmek içi yiyor ısırarak, eline verdiğimde. Onun dışında muzu küp küp doğrayıp ağzına verdiğim zaman da çiğneyip yutabiliyor..:aferin: Ama öyle ısırarak bir meyveyi yediği hiç olmadı bugüne kadar..

Jbdun'cum, dilersen duş aldırdığın suya (1 kova kadar diyelim..) hiç sabun, şampuan, v.s. kullanmaksızın 2-3 yemek kaşığı kadar mısır nişastası karıştırıyor ve kuzucuğu yıkıyorsun, dilersen, duştan sonra pudra gibi kuru kuru uyguluyorsun isilikli bölgelere.. Günde 2-3 defa sürebilirsin. İki türlü de işe yarıyor..;)



aslı

Gözde teyzesi bu güzel iltifatlar için teşekkür ederiz  :-[  . Bu da Defne'den gözde teyzesine  :flowers:  :flowers:
Hoş bizimki ısırmakla dişlemek arasında birşey oluyor ama öyle yediği zaman çok mutlu oluyor. Birde ağzında çevirmesi var yaa :ehi:  :love9: . Bende sorucaktım şu nişasta olayını unutuyorum  :suclu:

Gonca nerdesin Eylüş iyi mi ?