EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Lily Wonka

08 Haziran , 2007, 21:20:12 #6915 Son düzenlenme: 08 Haziran , 2007, 21:23:40 Gözde
Fatma'cım, benim de dikkatimden kaçmış :suclu: eşinin doğum günü kutlu olsun canım..:) güzel ailesiyle birlikte nice mutlu senelere inşallah..
Soruna gelince; ben de ve sanıyorum bizim gibi pek çok anne de aynı dertten muzdarip.. Hatta ben bi ara "anneler için mama önlüğü satılıyo mu acaba?" geyiği yapıyordum..:k06: Hira da herzaman olmasa da zaman zaman ve aniden (en savunmasız, en kek anımı yakalıyor serseri) dediğin gibi yapıyor. O arada bişii söylüyor yada bir ses çıkartıyor aslında; yemeği sevmediği için değil püskürtmesi.. Ben çareyi başıma bişii geçirmekte ve eski bol bi tişört giymekte buldum, yoksa kimi günler insan içine çıkacak halim olmuyor, düşün..:laughing7:

Emine'cim, kardeşine şimdiden sonsuz mutluluklar....:love9: Ahh ne heyecanlıdır şimdi.. Bazen hüzünleniyorum; yeniden gelinlik giyme şansım olmadığını düşününce....:-\ :) Hazırlıklar için de hepinize kolay gelsin tatlım..

Pınar'cım, dönem dönem oluyor böyle, bozma moralini hemen.. ki emin ol sıcakların da bunda yadsınamayacak bir payı var.. Nehir'in şu anki diş durumu ne bilmiyorum ama keza çok önemli etkenlerden biri.. İnşallah kısa süre içinde eski iştahına kavuşur.. Sık aralıklarla küçük porsiyonlar yedirmeyi deneyebilirsin, bizim doktor -iştahsızlığımızın hat safhada olduğu bi ara- önermişti..

Yaw biz de önümüzdeki salı tatilimize çıkıyoruz, şaka maka 3 gün kaldı.. İçim daralıyo valla toplanacak şeyleri düşündükçe..:'( amaaaaan amannn..

Meltem, Arzu, Esra, Aslı(Ece deniz) neredeler acep??? Bilen varsa bi zahmet bana da diyiversin, malum uzunca bi süre giremediydim foruma..



Tebessüm :)

pınarcım ne kadar üzüldüğünü anlıyorum, ama bence diştendir iştahsızlığı.çok da dert etme, yakında düzelir inşallah. annen geliyomuş, gözün aydın canım.

fatmacım yağız da püskürtüyo, ben kaşığı ağzına verince biraz bekletiyorum ağzında, yani yemeği ağzına verip hemen çıkarmıyorum, işe yarıyo, dene sen de. iye idrar yolları enfeksiyonun kısa yazılışı canım, anlamaman normal, başa gelince öğreniliyo herşey.

gözde :ehi: sen yirmilik diş çıkınca mı yapıcaksın hira nın diş buğdayını :toothy10: ya bu diş buğdayı ne oluyo tam olarak, biri bana anlatabilir mi? buğday kaynatıp yiyo musunuz? ııyyyy tadsız tuzsuz yenir mi o be.

eminecim ne gğzel yapmışsınız, arada çıkın böyle ceylinle.  ay ne gğzel oyuncaklara da bindirmişsin. oğlum da büyüse de biz de parkta oynasak.buraya yeni bir park yapıldı geçen sene, bayağı büyük, oaraya gideriz biz de kuzucuğumla. siz tam nerde oturuyosunuz? özkanlar mıydı?manavkuyu deme, oranın tam olarak neresi olduğunu bilmiyorum. kır çiçeğinin neresindesiniz mesela? :'( ha bu arada yazıcam unutuyorum, şaşırma ve tiksinme ikonumuz eksik, isteriz isteriz isteriz :toothy10: kardeşine de mutluluklar dilerim, bi yastıkta kocasınlar inşallah.

gözdecim aslı ist a gitti trenle :laughing7: arzuyla dün mesajlaştık, canım sıkkın bi süredir dedi, sonra foruma yazarım belki dedi, bilemiyorum, inşallah önemli bişey yoktur. :dontknow: meltem, ben de merak ediyorum.esra da taşınma işleyile uğraşıyo, goncayla komşu olcaklarmış. ;) veeeeeee senden de bi gelinlikli foto istiyoruz canım, forumda herkesi gelin ettik bi sen kaldın gelinliksiz. :toothy10:

eveeeet bizi soracak olursanız :toothy10: ( 6 aydır foruma giremiyorum ya :k06:) yağızıma bişeyler alıcaktık, forum bornovaya gittik, hem biraz moralimiz düzelsin dedik. kuzum ilk defa canlı müzik dinledi, çok ilginç bir ensturuman gördük, adı santurmuş, kanunun küçük sopalarla ( :ehi:) çalınanı. sesi kanuna benziyo. yanında  def bir de darbuka çalıyolar, süperdi.çocuklar cd lerini satıyodu aldık bi tane.yağızın çok hoşuna gitti. sonra da geldik evimizeeeee.

Tebessüm :)

pınarcım aklıma geldi yazıyım hemendedim, nasıl bir kaşık kullanoysun bilimiyorum ama kaşığını değiştirsen belki nehir in yemesi düelebilir. mesela ben milupanın kaşığını kullanıyodum, şimdi normal tatlı kaşığı kullanıyorum, yağızın daha bi hoşuna gitti gibi... dene istersen canım.

jbdun

slm kızlar,

amma yazmışsınız valla biz geleli 1saat falan anca oldu :k06: günümüz güzel geçti :occasion14:

şerifecim bence de özel bi dra götürün eğer götürmüyorsanız,
ayşegül annem de geldi ya, ondan da geziyoruz, hem kendi annemin de olduğu gezmeler çok daha güzel geçiyor  :hieyt: siz de ne güzel vakit geçirmişsiniz :nazar:
ben hızlıyımdır şeydacım  :toothy10: sen bu saate herşeyi bitirmişsindir de üstüne yorgunluk kahveni içiyosundur ;D baby einsteinları ben diğer forumdan indirmiştim ama burdakiler de ordan alınma ;) şöyle bi sıralama bulmuştum ;
CEREN HANIM,
BEN SİZE BAŞLAMA SIRASINI SÖYLEYEYİM.
1- BABY BEETHOVEN
2- LANGUAGE NURSERY
3- BABY'S SANTA'S MUSİC BOX
4- BABY MONET
5- BABY MOZART
6- BABY'S FİRST MOVES
DİĞERLERİ 9 AY ÜZERİNDEN BAŞLIYOR. -TAVSİYE EDİLEN-
eminecim ceylinciğime çok geçmiş olsun, inşallah şimdiye bişeyciği yoktur :sad1:
gözdecim bu misafirlikler güzel olanlardan eee tabi annem de olunca katkat güzel oluyo ;)
aslıcım diş buğdayınız şimdiden hayırlı olsun, eee ne hazırlıklar yaptın canım, fotolarınızı koyarsın artık :icon_thumright:
anitacım annenin  ameliyatı iyi geçer inşallah  :amin:
fatmacım yarın evdeyim  :occasion14: evde olmayı çok seviyorum ben her ne kadar sürekli geziyor olsam da :suclu: meyve tabağında da bi ben yokmuşum yawww baksana japonyadan afrikadan meyveler var değişik değişik :k06: :tongue3: afiyet olsun arkadaşım yiyin tabi, benim yerime de yiyin :hungry: hem daha ecrin de diş çıkarmadı :caca: ben de unutmuşum eşinin d.günü kutlu olsun canım,ecrin allaha şükür hiçpüskürtme falan yapmadı,sadece bazen öksürdüğü oluyo o kadar
pınarcım gözün aydın annen geliyormuş :icon_thumright:




anita

Kızlar
Bu dahi bebek CD lerini günde ne kadar süre seyrettirebilirim maksimum??
Gerçi biraz sıkılmaya başladık ama yine de soruyorum size?
Emine Ceylin günde ne kadar süre izliyor Baby tv vs ??
Annem yarın 9 da ameliyat olucak.. ameliyat sonrasındaki tahlillerin temiz çıkması amlieyattan bile daha önemli.. nolur dualarınızı eksik etmeyin..



Emine

Fatmacım Ceylinde öyle püskürtüyor bazen ama genellikle yemeği değil suyu .Ben "hayır"ı öğretmeye çalışıyorum şu aralar.Bazen anlıyor vazgeçiyor sanki ya da bana öyle geliyor  :D Kardeşim adına da teşekkür ederim  :-*
Pınarcım üzülme havalar sıcak ya ondandır.Genelde bebeklerin iştahı azaldı şu aralar sıkma canını.Yarın da iyi gezmeler insan minik bebek görünce ne kadar çabuk büyüdüklerini anlıyor aman o günlere dönmeyi istemem Ceylinin gazını çıkarmaktan usanmıştım  :laughing7:
Gözdecim çok teşekkür ederim.Kardeşim çok heyecanlı ve mutlu bakalım yarın nasıl geçecek.Sana da toplanma çalışmalarında başarılar  :-*
Ayşegülcüm sana da teşekkürler.Bizim ev tam olarak manavkuyu tansaşı biliyorsundur.Karşısında 2. pehlivanoğlu var işte o yol üzerinde ilerliyorsun kavşağın orası.Avaz avaz bağıran bir bebek varmış buralarda de kime sorsan gösterirler bizim evi  :ehi: Sizin ev nerde tam olarak.Bizde yarın akşam belki gideriz forum bornovaya zaten bizde başka aktivite yok iki forum arası gidip geliyorum bi forum bornova bi forum bebegimonline  :k06: Dediğin ikonları da yarın akşam eve gelince eklerim canım
Jbdun gününün güzel geçmesine ve yarın evde olmana sevindim.Yarın forum sana emanet  :k06:
Anitacım bizim gündüz 2-3 saat açık kalıyor baby tv Ceylinin hoşuna giden birkaç program var toplasan yarım saat anca izliyordur.Başka kanal açık olunca izlemiyor zaten dikkatini çekmiyor sadece baby tv açık olursa izliyor.Annenin ameliyatı iyi geçer umarım dualarım sizinle  :amin:

seyda

kizlarrrrrrrrrrrrrr ;D
valla ancak topladim herseyi. pasaportlarimizi 5 kere kontrol ettim :k06: bavul tam 30 kilo ne doldu anlamiyorum yav, kendime 3 pantalon 5 t-shirt ancak koymusumdur. Melis Alara nin yok burun damlasi yok fitili yok termometresi derken haaaa tabi Aysegül kiymetli 7 tahilliyi da unutmadim :ehi: :toothy10: dusumu da aldim simdi artik cup yatak yapicam ama önce size bi iyi geceler diliyim dedim. firsat buldukca yazarim yine.

Eminecim,
kardesini tebrik ederim, ne heyecanlidir simdi. gerci ben bunlardan hic anlamam. benim öyle bohca getir götür ceyiz ser isim felan olmadi. hatta okuyunca sasirdim hala yapiliyo mu bunlar diye. en son halamin kizini hatirliyorum 15 sene falan önceydi :suclu: ama güzel adetler ya zevklidir kesin :occasion14:

Gözde,
bacim valla belim koptu ha bavul hazirlarken ou unutmiyim sunu unitmiyim derken. son güne birakma derim. gerci ben hep öyle yapiyorum cünkü önceden baslarsam alta koyduklarimi unutuyorum :ehi: :toothy10:

Anitacim,
yatmadan bi yasin okuycaktim yarinki yolculugumuz icin bi tane de senin annen icin okiycam Allah kabul etsin insallah :amin:

hadi kactim ben yarin maraton var bana sabah 8 itibariyle :icon_pale: :wave:

berilce

seydacim hadi hayirli yolculuklar kazsasiz belasiz insallah,bizimde 28 gunumuz kaldi hayirlisiynan :muzz: :hello2: :hieyt:     ben simdiden bavulu hazirliyorum esimd egarip garip bakiyo....napayim resmen acik hava hapishanesinde gibiyim kurtulacam insallah  :basardim: 

yaben sole uzunca yazacamda kendimde guc bulamiyorum bi turlu  ::) yazacam insallah ...gene yarina birakiyorum ama bu sefer yazcam yani yarin  ::) ;D
gorusuruz bayanlar...

jbdun

günaydııınnn,
şeydacım iyi yolculuklar canım, belki de yolda mısındır bilmiyorum  :dontknow: ne kadar da heyecanlısındır sen şimdi  :occasion14:
anitacım annen de muhtemelen ameliyattadır şimdi, dualarım annenle :amin: cdleri sormuşsun ben yarım saati geçirmiyorum,zaten yarım saat sürekli oraya da odaklanmıyor ;)
eminecim tşk ederim ama bilmem ne kadar girebilirim, birazdan ecrini çıkartıcaz pehlivanoğlu-carefour falan gezicez (annem ve ben ve de ecooo) :hieyt:
beril yaw sen de hakkaten baya bi erkenden başlamışsın toparlanmaya 8)

jbdun

09 Haziran , 2007, 11:00:11 #6924 Son düzenlenme: 09 Haziran , 2007, 11:01:52 jbdun
BUGÜN 7.AYIMIZI DA HAYIRLISIYLA BİTİRDİK :occasion14: :nazar:

:occasion16: ECRİNİN VE YAĞIZIN 8.AYLARI HAYIRLI OLSUUUUNNNN :occasion16:

Tebessüm :)

09 Haziran , 2007, 11:55:20 #6925 Son düzenlenme: 09 Haziran , 2007, 11:56:53 ayşegül
EVEEEEEET NİHAYET 7 AYLIK OLDUK BİZ DE :occasion16: :occasion16: ALLAH IMA ÇOK ŞÜKÜR.ECRİNİN VE YAĞIZIN 8. AYLARI HAYIRLI OLSUN, SAĞLIKLA BÜYÜSÜNLER İNŞALLAH :nazar:

jbdun hafta sonları kalabalık oluyo heryer biz pek alışveriş merkezine gitmiyoruz haf.sonu. dikkat edin  ecoya şekerim.

emine ayyyynen 2 forumm arası gidip geliyoruz biz de.Allah tan orası yapıldı, yoksa nereye giderdik. :ehi: bizim ev evka-4 ün son durağı taraflarında.ben sizin evi yine çözemedim. :icon_scratch: neyyyyyse...size kolay gelsin, ceylin de uslu durur inşallah.

şeydacım Allah a emanet olun. yoldasındır belki şimdi. gidince haber ver diyecem amaaa :dontknow: melis alara da çok uslu duru inşallah üzmez seni. :opucuk:

anitacım dua ediyoruz inşallah ameliyat güzel geçicek ve tahliller de temiz gelcek.

SORULARIMA CEVAP BEKLİYORUM KIZLARR

ya ben milupanın 5 tahıllı meyvelisin aldım, bi de meşhuuuur 7 tahıllıyı buldum aldım. şincik bu 7 tahıllı tok tutuyomuş, e kahvaltıya da katabilirsiniz diyo, kahvaltıya katınca çocuk bi daha acıkmazsa gün boyu nolcek?  bi de şekerli mi acaba buradki 7 tahıllı? daha açmadım da. şeyda ile meltem şekersiz demişti ordakiler için. :dontknow: gerçi mama mütehassısımız şeyda yolda  :'( kim cevap vercek şimdi bana. :( meltem de girmiyo artık. :(
bi de diyet için corn flakesler var ya, onlardan kullanan var mı? hangi markayı önerirsiniz? ben dr otkerin almıştım ama iğğğğrenç ötesi bişeydi. hani şu meyveli falan olanlar var ya ondandı işte.

ENİNECİM İKONLAR İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM CANIM ::)

jbdun

bomboştu canım birsürü yer gezdik (carefour-pehlivanoğlu-migros-mcdonalds (son durak :k06:)) ama kipaya gitsek çok fena kalabalık olurdu :laughing7: kipaya haftaiçi gidicez inşallah  :occasion14:sorularına cevap veremiyorum canım :-*

Fatma-Ezgi Anna

09 Haziran , 2007, 22:42:48 #6927 Son düzenlenme: 09 Haziran , 2007, 22:44:24 Fatma-Ezgi Anna
Aysegül,ben kullaniyorum yedi tahilliyi kahvaltida..icine bazen yumurtasini bazende peynirini,cevizini falan koyuyorum...evet tatsiz ve tuzsuz ama Ezgi Anna cok seviyor,bana görede güzel tadi var..merak etme öyle aksama kadar tutmaz zaten fazlada koymuyorum..1,5-2 yemek kasigi kadar tahilidan koyuyorum,bazen devam mamasiyla bazende suyla ve öglen tekrar acikiyo..icine pekmez koymuyorum cünkü burda natür pekmez bulamadim güvenebilcem,zaten benimkide tatli sevmiyo mesela gecenlerde neslenin meyvesini aldim ve tatliydi  baya onu yediremedim (biz yedik)

Jbdun tamam kizma arkadasim Ecrinide dis cikarmayanlar(tembeller) listesine ekledim  :k06:

Ya bide Aysegül ve Jbdun size  bisey sorcam,bebisleriniz 7 aylik oldu ama 8 diyosunuz neden??? Bu arada hayirli ugurlu olsun 7. ayiniz :occasion16:

Banada dün HIPP nin hediye paketi geldi 8.ayimiza gircez ya  :muzz: :muzz: :muzz: icinde  3.numarali devam mamasi,8.ay kavanoz sebze yemegi vardi(Patates,havuc ve dana etli.Havuc belli oluyodu icinde pütürlü koymuslar, artik pütürlülere basliycaz yani)...kitapciklari falan... ayak ölcer vardi ayakkabi numarasi icin (ayak ölcer mi deniyo ona?? ben öyle uydurdum da  :k06: ) su an Ezgi Annamin ayak numarasi 17  :k06: ve dis macnuyla cok cici bir dis fircasi vardi (bilmiyolarki hala dislerimiz gelmedi  :k06: :k06:)



şerife Berat

 slm fatmacım nasılsın?hıpp den hedıye geldi demişsin bu hediye için doldurulması gereken bı anket faln mı var canım ,hani bizde sebeplenelim diyecektim de  ;D

jbdun anacım allah sana durmadan gezmi dedi be güzelim maşşalahın var hiç evde durmuyon annenle beraber olmanın tadını çıkarıyon bakıyomda.çıkar canım çıkar bız çalışıyoz da ne oluyo sanki  :cildir: çıldırıyoz sadece oda hayatımızın bi parçası oldu artıkın .ama dikkat et ecrinimi hasta etme sakın..... :violent1:bu arada 8. ayınız da kutlu olsun  :opucuk:

ayşegül 7. ayınız hayırlı olsun şekerim sağlıcakla büyüsün mınık meleğin.... :aferin:

bugün benim için yoğun bi gündü arkadaşlar dün sabah 11 den akşam 18 e kadar emek emek hazırlayıp kaydettıgım dosyanın ustune yanlışlıkla bos bi dosyayı yapıstırmısız  :y25: çıldırmak uzereydım kı odada beraber çalıştıgımız arkadasım ımdadıma yetişti sagolsun.o okudu ben tekrar işledim eskisi kadar da uzun sürmedi patronun isteği üzerine hazırlanan angarya işlerden sadece bi tanesiydi ama çooook şükür unuda atlattık.ögleden sonrada bi akrabamızın sünnet  :icon_flower: mevlüdüne gittik vallaha yandık bu yaz gidiyor altınlar birer birer bu hafat 2 tane gitti açtık kuyumcu sezonumuzu
dünde eşimin bi akrabasına bebek bekmaya gittik anacım bebiş kiz 21 gunluk felen annesının  memesının ucu yokmuş plastık meme başlıgı almıslar ama sanırım pek faydası yok 3300 gr dogan çocuk olmuş 3150 gr bu şimdiki hali yavrucum hiç gelişememiş hemen babasını eczaneye gonderdım mama alması için dayamışlar bebeişe ıhlamuru colp colp içiyyo yavrucak bıde hıc uyumuyo dıyolar aç insan uyurmu akşam akşam sinirlerimi depreştirdiler..... :caca:
komşumuzun da bebeişi oldu sezeryanla dunya tatlısı bi oğlumuz daha geldi mahallemıze ustelık oglumla da adaşlar ali kemal koymuşlar ismini,yaw bu ufak sıpaları gorunce bizim minik kuşlarında buyudugunu anlıyorum . :'(

puysal

merhabalarr.... bugün kızımın ne kadar büyüdüğünü fark ettim. 20 günlük bebek ne kadar da küçük oluyormuş öyle:)))

Ayşegül bende yedi tahıllıyı kullanıyorum.. genelde sıvı kıvamdakileri muhallebi kıvamına getirmek için. Birde benim cadı gece yemek yemeği kestiği için en son öğününü artık pirinçli sütlü ve 7 tahıllı olarak ayarlıyorum. 130 ml. suya 4 kaşık pirinçli sütlü 1 kaşık 7 tahıllı koyuyorum.. Tok tutmasını ümit ederek :(

Annem ve köpelimiz Linda geldi :) kızım Linda nın canına okuyacak yakında.. yürüteçle bir kovalıyor hayvanı... Linda yazık yavrum çıkmıyor koltuğun altından.. ama çocuklar için hayvanlar tam bir rehabilitasyon makinası.. Kızım onunla konuşuyor ona gülüyor.. Sanki daha bir mutlu:) haraket eden bir oyuncak gibi  ;D

Bugün çok yoruldum.. İstanbul u bilenler için söylüyorum ümraniyeden büyükçekmece ye gittik bugün.. Toplamda 5 saatimiz yolda geçti.. Offf canımız çıktı.. Ama şansıma kızım dönüş yolunda uyudu.. Yavrum kalabalıkda çok yoruyor.. Kalabalık bir aile olmak isterdim o zaman çocuk bakmak çok kolay hihihiihi..

Şimdi uyumaya gidiyorum.. Yarın ir sürü işim var .. biraz enerji depolayayım ..

Hepinize iyi geceler...