EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Lily Wonka

Estağfurullah Ayşegül'cüm.. Birimizin kuzusu hepimizin kuzusu..:love9: Yan dal uzmanları o alanda uzmanlaşmanın yanısıra o kadar çok vaka inceliyorlar, o kadar çok tecrübe ediniyorlar ki gerek teşhis gerek tedavi aşamasında hata yapma olasılıkları genellikle çok düşük oluyor.. Siz bi araştırın hakikaten canım.. İştahı bence de zamanla düzelir kuzumun, inşallah kısa süre içinde her anlamda olumlu sonuçlarını görmeye başlarsınız tedavinin..:amin: iyi haberlerini bekliyoruz kara boncuğumuzun....



Tebessüm :)

sağol gözdecim, inşallah. bulduk bir nefrolog, profmuş ege ünv de.yarın 4te randevumuz var. bütün tahlil, ultrason neyimiz varsa alıcam giderken bakalım ne diycek. dediğin gibi çok vakayla karşılşıyolar, antibiyotikle iyileşme olasılığı nedir onu söyler mesela.tekrar teşekkür ederim gözdecim.

jbdun

selam kızlar,
ay oku oku bitmedi, hemen cevabı gönderiyim de dışarı çıkıcaz çarşı dolaşmaya ;)

emine hoşgeldiniz canım,ceylin 10günde yabancıladıysa ecrin napıcak bakalım 3haftaya yakın bi süre evde olmıycaz :honk:
program için çok tşk ederim,hemen gönderdim  :icon_thumright: ecrinin uyumamasının nedenini de buldum,cibinlik takmıştık pazar günü galiba daha da sıcak yaptı, malum her tarafı kapalı,ben de açtım yanlarına doğru ve dünden itibaren gündüzleri yine uyumaya başladı yavrum :aferin:
aslıcım seni de gördük en sonunda  :opucuk: :nazar:
zehracım emineye de söylediğim gibi cibinliktenmiş  :occasion14: zaten 10gibi meyvesini yedirip 10buçukta yatağına koyuyorum 2saate yakın uyuyor,bi dahaki uykusu 4gibi yoğurdunu yedikten sonra o da 1saat bile değil. Yani dediğin gibi önceden sıksık uyurdu şimdi 2ye düştü   :)
çok geçmiş olsun canım,inşallah iğneler fayda eder de ameliyata gerek kalmaz :sad1: iğneler de epey pahalıymış :honk: herşey sağlık için...
gülaycım demek eylül gibi trye geliceksin,inşallah irlanda işiniz olur  :amin:
ayşegülcüm çok üzüldüm canım :sad1: , allah acil şifalar versin yağızıma :amin: inşallah yarınki randevunuz iyi geçer :amin:
fatmacım eşine de maaşallah yani 1ayda türkçeyi öğrenmiş :nazar:
berilcim zaten bugün ne yemek pişireceksiniz diye bi  bölüm var forumda yemek tarifleri bölümünde :caca:
razi demek 29,5sun ha :toothy10: :ehi: aman aman buçuğun kıymetini iyi bil :tongue3:
aman şeydacım dikkat etmek lazım şimdi daha çok,siz de 8.ayı bitirmişsiniz, 9.ayınız hayırlı olsun canım :flowers:
gözdecim hoşgeldiniz, biz de çok özledik seni ve hirayı :love9: maaşallah hiraya güzel kg almış :nazar:ve de epey ilerleme var minik kuzuda  :suclu:
ishaliniz de geçmiş olsun,canım ya nasıl canı acımıştır o pişikten :sad1: dişi mi  iltihaplandı hiracığımın  :icon_scratch: hay allah ya öyle de mi olurmuş :honk: ne yapmak gerekirmiş o durumda gözdecim dra sorabildin mi? 15 temmuzda geliyosun ben de 21ine kadar istanbuldayım canım,inşallah görüşme fırsatımız olur :hello2: ecrin de gel geli yaparken tersten yapıyor yani avuçiçi yukarı değil aşağı bakıyor ve de bilekten oynatıyor (aynı hareket çeker gibi)  :toothy10: :ehi:
ay ay maaşallah o ne fotolar öyle  :k06: :nazar: hele o emekleme çalışmalarına bayıldım yerim ben o çalışanı yerimmmmm :hungry:

seyda

Aysegülcüm,
cok üzüldüm dua edicez Yagiz bi an önce güclenip kuvvetlensin  ve gecsin hastaligi. ama biliyomusun ben tek bir doktorla kalmam senin yerinde olsam. mesela hani Emine cok memnun ya dokotrundan, uzak fallan deme bide ona götür Yagizi. yada bebk ürolojisinde uzmanlasmis doktorlar vardir öyle bir doktor bulmaya calissan. tabi eger gercekten varsa böyle bisey, yapicak yok tedavi olucak ama ne biliyim 1 sene antiyiyotik tedavisi biraz garip geldi bana 

Aysegülcüm,
benim de sana söyledigim Gözdenin tavsiyesinin aynisiydi aslinda, sanirim dün beni yanlis anladin. insallah hayirli haberlerle gelirsiniz doktordan :amin:

seyda

Aysegül,
tabi ben bu kelimeleri karistir olmusum Türkce ben ürolog dedim ya, sen nefrolog anla iste :suclu: Yagizin genel hali nasil peki yani huysuzmu yoksa sadece istahsizmi??

Jbduncuum,
sagol sen yazinca farkina vardim artik 8 ayimiz bitti.tam 7 ay biterken ilk disi cikartmisti kuzum, 8 ay biterken de dün gece ilk kez tam anlamiyla emekledi :k06:

Gözdecim,
Hira kuzusuna  :nazar: valal senin kiz da benimki gibi acik keltostu amam sizin saclar sirma olmus, darisi basimiza. erkek sanmasinlar diye hep biseyler bagliyorum kuzumun basina :k06:

Emine

Ayşegülcüm çok geçmiş olsun canım.Doktor içine sindiyse zaten sorun yoktur ama bazen insan iyi gibi gördüğünde de yanılabiliyor.Benim ilk bebeğimi boş gebelik diyerek alan doktorun Ceylini de boş gebelik diyerek almak istemesi gibi.Güler yüzüne tatlı diline bakıpta başka doktora gitmemezlik etmemişim Allahtan.Zaten bu nedenle 3 doktor değiştirdim güvenim kalmadı pek doktorlara.Ama seninkide evlat acısı yaşamış hassas diyorsun diğer doktor bakalım ne diyecek.Zaten dediğin gibi teşhis konulmuş olması iyi birşey Yağızcığım atlatacak inşallah  :opucuk:
Aslıcım ben istemiştim canım resmini teşekkür ederim ama çok küçük valla yolda görsem tanımam  :k06:
Gülay o koruyuculardan aldık ama babası takacak inşallah bakalım bugün tekrar söyleyeyim.Bizimki kabloları ısırıyor bir de dişleri yok şu anda ama çıkınca napıcaz bilmiyorum   ???
Fatmacım durduramıyorum valla .Bizim evi ikiye ayıran bir kapı yaptırmıştık kaloriferi bir tarafta yakınca diğer tarafa dağılmasın ısı diye.Ceylinin diğer tarafa geçişini engellemek için kullanacağım aklıma gelmezdi.
Beril Ceylinde kağıt yiyor bir de poposunu sildiğim ıslak mendiller var onları emerken yakaladım bir kere bantlı kısımlarını da ağzına sokuyor artık aşağıda birşey bırakmıyorum.Ayrıca terlik hastası terlikleri de ağzına sokuyor .Delirmek üzereyim  :cildir:
Zehracım geçmiş olsun bende de sinüzit vardı.Annem hep derdi saçın ıslakken dışarı çıkma dinlemedim kadını böyle oldum.Hamile kalmaya karar verince neyim var neyim yok tedavi ettirdim bakalım tekrarlamaz inşallah.Çok pahalıymış gerçekten aşı yaw o ne öyle.
Gözdecim hoşgeldin özlettin kendini.Hiracığıma maşallah her zamanki gibi yakıyor ortalığı  :nazar: Kilosu boyuda yerinde maşallah.Pişik için de geçmiş olsun.
Seydacım şu yememe olayı Ceylinde de başladı sebze çorbası hariç diğer öğünlerin hepsinin yarısını bırakıyor sıcaktan herhalde.Sinirlerim oynadı yine yerinden görüşürüz..

Yazmaya başlayalı 2 saat oldu Ceylin hanım sayesinde 30 kere oturdum kalktım yani emeklerken böyle bir de yürüse ne olacak acaba.

Zara82

Gözdecigim HIra ya maasallah ne kadar uzun uyuyormus öyle.......ahhhh benim kiz bir gün öyle uyuyacakmi acaba???

Aysegül, canim düzelecek insaallah Yagiz....Yarin iyi haberlerini bekliyoruz..  :amin:

Emine, sac yas oldugundami sinüzit olusuyor ...ben saclarimi hic kurutmamda...

Benim kizimda kac gündür mizz mizzzz, öldürüyor beni.......hep yaninda olmami istiyor...SIZLERDE NASIL???? TEK BASINA UZUN SÜRE OYNUYORMU BEBISLERINIZ???



aslı

Gözde Hiraya önce geçmiş olsun diyeyim kıyamam ben ona öp benim içim popişinden annesi. Birde  :nazar: diyelim kızıma emeklemeye başlamış. Konuşmaya başlamış. Ayrıca çok ama çok tatlı olmuş yemelik tam fındık kurdu.

Gözdecim bende aylardır gel babası gel gel yapıyordum veee bizde bugün ilk defa baa baa yı söyledik hemen babasına haber verdik. Ses tonundan ağzı kulaklarında olduğu belli oluyordu babasının.

Bu arada fotolar hakketten çok küçük olmuş  :suclu: . Bu akşam büyük bir resim göndereyim.  ;)  

Emine akşam gönderiyorum büyük bir resim ama yolda tanımazsan   :caca:  :flowers:




aslı

Zehracım atlamışım geçmiş olsun sinüzitin varmış. Islak saç galiba birçok hastalıya davetiye çıkarıyor.  Galiba hava değişiminden etkileniyorlar bebeklerin genelde hepsi yaramaz bir cadıya dönüşüyor  :k06: .Yada büyüyorlar ne olup bittiğini anlamaya çalışıyorlar.  Bunu da ifede edemedikleri için mızmızlanıyor olabilirler.



Lily Wonka

06 Haziran , 2007, 15:18:01 #6834 Son düzenlenme: 06 Haziran , 2007, 15:25:28 Gözde
Jbdun, Şeyda, Aslı ve Emine teyzelerimize de çok teşekkür ederiz..:opucuk:

Aslı'cım, konuşmak mı?! :laughing7: eğer gel demeye çalışmasını kastediyorsan teşekkür ederiz ::) zira "konuşmaya başlamak" biraz iddialı olmuş sanki..:k06: Defne'ciğimin de baa-baa sını tebrik ediyorum :opucuk:, darısı bıcır bıcır konuşacağı günlere inşallah..
Ayşegül'cüm, evet Şeyda da aynı şeyi söylemeye çalışmış sana sanırım.. Neyse, önemli olan oğlumuzun sağlığı.. İnşallah yarınki doktorunuzdan/muayenenizden çok memnun kalırsınız..:amin:
Jbdun'cum, öyle çok ciddi bir iltihaplanma değil.. Önce kan oturdu, sonra hafif sarımsı oldu, beyaz beyaz da diş görünüyor dokunun altından.. Vücudun kendi kendine yenebileceği basit bir enfeksiyon ama genel olarak çok sıkıntı veriyor tabi çocuğa.. Sen Aydın'a dönmeden mutlaka görüşürüz tatlım, 15 Temmuz günü ben İstanbul'a dönüyorum.. Gene de inşallah diyelim tabii, ne olur ne olmaz..
Şeyda'cım, Hira'nın da doğru dürüst saçı yok henüz aslında, öyle kuş tüyü gibi uçuşkan telleri var sadece..:ehi: Ama hızla gürleşiyor, sanırım 1 yaşını doldurduğunda nihayet kısa "saçlı" bir kız bebek olacak..:k06: Bu arada 8. ayınız kutlu olsun, kocaman öpüyorum tatlı cadımı! :opucuk:
Emine'cim, Allah kolaylık versin..hepimize tabii.. Bu yer cüceleri hareketlendikçe işimiz gerçekten çoook zor bizim..:sad1: Rabbim büyük kazalardan korusun hepsini..:amin: Hira da hala iştahsız.. Doktorumuz da dediğin gibi sıcakların etkisi olabileceğini söyledi. Gerçi 1-2 gün öyle bi düzelir gibi oluyor, hah tamam diyorum topralanıyoruz, anam 3. gün ne iştah kalıyor ne bişii, e benim moral sıfıra iniyor tabii..:honk: Neyse yaw naapalım, öyle böyle büyüyorlar işte..
Zehra'cım, Hira da Ravza gibi diyebilirim, çok kısa bi süre tek başına oyalanabiliyor, sonra başlıyor mız mızlanmaya, ağlamaya ve son aşamada çığlık atmaya.. şu şekilde yani: :honk: :crybaby2: :cildir: Evet canım, saçın ıslak kalması sinüzite sebep olabiliyor..:sad1:

Ben Hira'ya artık kahvaltısını iki turda yediriyorum arkadaşlar. Önce beyaz peynir + yumurta sarısı + tereyağı, ezip karıştırıp yediriyorum, yarım saat kadar sonra da ballı-8 tahıllı mama + ceviz + pekmez karışımını veriyorum.. Peynir + yumurta karışımı çok değişik geldi önce, biraz yadırgadı ama çabuk ısındı, bildiğiniz peynirli omlet oluyor..;) Klasik kahvaltı lezzetlerine alışmasını istiyorum bir an önce. Böyle sorunsuz devam ederse 1 yaşına doğru hepsini ayrı ayrı yiyor olacak, inşallah..::)



Tebessüm :)

şeydacım vallahi ben görmemişim üroloji dr u yazdığını falan. dün gece gerçekten hiç iyi değildim, ben başka bir çocuk dr una gidin diye anlamışım. çok özür dilerim kırdıysam. dediğim gibi düne kadar aklımdaydı nefroloğa/ üroloğa gitme fikri ama dün uçup gitmiş aklımdan. eşimin dr bi arkadaşı önerdi yarın gideceğimiz dru. bakalım ne diycek. yağız hep huysuz ama kucağa alınınca etrafa gülücükler saçıyo, böbreklerle alakası yok herhalde bu huysuzluğun. iştahı da hiç yok. sadece milumil içiyo biraz, o kadar.

eminecim yağız da aynen kağıt ve terlik hastası. napcaz bilmem, bi de kapıya tırmanırken kafayı vurdu. nasıl morardı. buz da koymuştum ama yine de hafif şişlik ve morluk var.offfffff.

aslıcım çok güzel bir gelin olmuşsun maşallah.

şeydacım 9. ayınız hayırlı olsun canım.

zeharcım yağızın bişey çok ilgisini çekrse ki, bu ya dönencesinin kurulan kısmı ya da oyuncakların etiketi oluyo, beş on dk duruyo kendi en fazla.o kadar.nazar mı değdi kızımıza, ne güzel hiç üzmezdi annesini.

bizim cam rendenin tırtıklarının uçları kopmuş yaaaa, kullanmıycam artık. gerçi tel süzgeçten geçiriyorum cam rendeden sonra, yağız yememiştir dimi?

Lily Wonka

Ay iyi hatırlattın Ayşegül, ben de bu konuda yazacaktım.. Gülay bahsettikten sonra bi kontrol ediiim dedim bizim cam rendeyi; anam ne göriim, iki diş kırık! :honk: Yalnız sonra sakin kafayla düşündüm ve şu sonuca vardım: bi kere meyve rendelerken olmadığı kesin (meyve bu yani yuhh..) Ben birkaç kez yıkamayı unutmuştum rendeleme işleminden sonra, daha sonra da meyve kalıntıları kuruduğu için bulaşık teli kullanmıştım!!! İşte o zaman olmuş olmalı.. Kızıma yedirmemişimdir yani..;) :icon_scratch: ??? :k06: :icon_thumright: Ayşegül, seninki de böyle bir durum mu canım???



Lily Wonka

Yazmayı unutmuşum, öpüyorum Yağız'ımın moraran yerinden..:opucuk: Ahh şu koca kafalı kuzular :D herbiyerlere çarpıyor, sürtüyor, vuruyorlar.. İnsanın içi acıyor ama gel de engelle işte..



ponçik

Ayşegül , güzel arkadaşım çok geçmiş olsun  :opucuk: gerçekten çok şanslısın o zaman doktor konusunda , inşallah herşey yolunda gider en kısa zamanda sapasağlam bir küçük adam olur Yağız beyimiz  :aferin:

Anitacım senin de annene çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin .. benim eşimin teyzesininde 4 yıl önce göğsünü aldılar ama maaşallah eskisinden daha sağlıklı , moral olarak onun yanında olmanız bile iyi gelecektir annene  :amin: inşallah çabucak atlatır bütün tedavilerini

Gözdecim hoşgeldiniz minik kuzunuz ve siz  :opucuk:  sizede geçmiş olsun ve de yeni büyüme gelişmeleriniz hayırlı olsun , misafirlerin hoşgelmiş de gitmiş bile  :D yorgunlugun da kızınla güzel vakit geçirdikçe bitecektir  :icon_thumright:

Zehracım sanada geçmiş olsun , ahhh ahhh o sinüzit ne illet bişeydir Allahım düşmanıma vermesin
sen de öyle ıslak saçla durmaya devam et bacım  :caca:  :caca:  :caca:  

ya bu ne böyle hep geçmiş olsun hep hastalıklar  :(   :(
:amin: ALLAHIM  ŞİFA BEKLEYENLERE TEZ ZAMANDA ŞİFALAR VER RABBİM   :amin:


[eklenti yönetici tarafından silindi]



Tebessüm :)

teşekkür ederiz gözde teyzesi. bayılıyo bi yerler tırmanmaya, diyorum babası gibi dağcı olcak bu çocuk. cam rendeyi de ben kullanınca hemen sudan geçiriyorum, bazen de temiz olsun diye süngerin yumuşak tarafıyla yıkıyodum.ne ara kırıldı nasıl kırıldı bilemiyorum. inşallah yutmamıştır yavrularımız. düşünmesi bile çok kötü.sen de kullanmazsın artık heralde?

goncacım teşekkür ederim canım, inşallah dediğin gibi olur.