EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

aslio

Arzucum tşk ederim canım tabiiki beğeniriz canım düşünmen bile yeterli.. Aldığım zaman haber veririm miniği öptüm....Bizde haftasonu Tuna'ya aldık hediyemizi şimdi kargoya vermek kaldı...

Tebessüm :)

yarım yağlı olmasından olabilir de, sütün çok sıcak olmasından da kaynaklanabilir.sen bir de tam yağlı sütle dene istersen. ben ülkerin doğa yoğurdunu aldım, ama  felaket gaz yapıyo yağızda, kaç gündür vermiyorum bugün yine vercem bakalım napıcak.

jbdun

bugün çıkarsam alıyım bari tam yağlı,bi de onunla deniyim :BangHead:
inşallah yağız severek yer ve de gazı olmaz canım

Filiz

Meltem cim evet uyanık son bir haftadır emre sapıtmış durumda gece 1 de anca uyuyor :((

Tubi cim hayır canım bir rahatsızlık gözlemedim emre uyanık oluyor yiyor sonra sabah 5 gibi kalkıyor emziriyorum tekrar yatıyor en gec saat 10 gibi kalkmış oluyoruz..

Gonca cım maalesef hala kendime birşeyler bulamadım:( bakalım bu hafta tekrar çıkmayı düşünüyorum..

Ayşegül hoşgeldin şekerimmmm maşallah ne güzel çıkmışsınız :)


BU ARADA KAHVALTIYA BAŞLAYAN ARKADAŞLAR BEBEKLERİNİZE SAAT KAÇTA VE KAHVALTI OLARAK NE VERİYORSUNUZ? :honk:


şerife Berat

 ayşegülcüm fotograflarınız kaçıncı sayfada
ardaömür sitenizin adresi nedir?

jbdun

şerifecim,
ayşegülün fotolar 372 de
arzunun sitesi de bebeklerimizin ilkleri bölümünde (çoğumuzun bebişlerinin fotoları var orda)

meltemk

Aysegul ben de senin sen oldugunu bilememistim.. Hep eski fotograflarin vardi aklimda. Ama sanirim cok da eski degil onlar, di mi????

Yagiza masallah. Kime benzedigini cok cozemedim.

Ben de dun yine makinada bir yogurt denemesi yaptim. Nasil oldu acaba? Eve gidince bakacagim. Onceden de dedigim gibi ben yogurdu biraz daha geciktiriyorum yerine sut icsin diye. 8. aydan sonra verecegim insallah.





Emine

07 Mayıs , 2007, 14:56:43 #5602 Son düzenlenme: 07 Mayıs , 2007, 15:38:13 Emine
Jbduuuuuuuuuuuuuuuuunnnn  :caca: nasıl tutturamadın yine yaw. :ehi: Ben yoğurdu babymixle yapıyorum bir defalığına al babymix sütü de danone al.Gerçi diğer yoğurt ve sütlerle de tutuyor ama sen bunları al ve en iyisi 24 saat beklet.Bu defada olmazsa ben kamera ile çekeyim yapışımı mail atayım sana  :ehi: Bu arada iyileştim.Antibiyotik bitince sütüm geri geldi çok şükür.Doktor bize çilek ve kivi hariç tüm meyveleri verebilirsin dedi.
Ayşegülcüm çok güzel çıkmışsınız.Ama yüzün tam net değil şöyle önden yokmu bir pozun yakından.
Meltem ben uyuduktan sonra beslenme için uyandırmıyorum bebekliğinden beri  :D çok büyüdü ya ..Ama zaten geç yatıyor benimki.uyuduktan 8 saat sonra emziriyorum.3 saat daha uyuyor sonra meyve püresi ilk öğün olarak veriyorum.
Tubi organik sebze meyve burada kipada var.Ama ben genelde pazardan alıyorum mevsim sebze meyvesi olursa organik bulmaya gerek yok sanırım.Mevsimi olmayan meyve sebzeleri de kavanozda milupa bebelac vs alıp veriyorum.Onlarda üzerinde organik yazanlarından alabilirsin.
Dilek ben ceylini her fırsatta kucağıma alıyorum o istediği için değil sadece bende büyük keyif alıyorum ona sarılmaktan..Sevgisiz bırakarak terbiye olmaz bence.
Şerife doktor bana çilek ve kivi verme dedi.8.ayınız kutlu olsun  :hello2:
Pınarcım geçmiş olsun çok şükür birşey olmadan atlatmışsınız.
Esracım inşallah Azracığın gaz sorunu geçer bir an önce  :sad1:
Filiz kız kardeşim evleniyor canım senin? Korse son çare tabiki de ben yine de şu göbekten kurtulmak istiyorum.Anlamadığım nokta hamile kalmadan önce 50 kiloydum belim 63 cm idi.Şu an yine 50 kiloyum belim 80 cm.Offf offf.Beni baştan yarat diye bir program var elmaxta.Orada vücudu şekillendiren bir adam var öyle birini bulmam lazımm




seyda

Merhabalarrr...

kizim dün tam 7 aylik oldu ve 8. ayinin ilk gününde ilk disini cikardi :muzz: :muzz: :muzz: :occasion16: bu sabah bi baktimki elime tirtikli bisey geldi. bikac gündür her yemekten sonra az bisey kusuyo acaba disten olur mu bu? bebisleri dis cikartmis olan anneler :director: cevap bekliyorum :suclu:

Aysegülcüm,
ben de taniyamadim seni. hamilelik resminde aciktin ya ondan  :suclu: masallah anne- ogula :nazar:

Gülaycim,
gec olcak biraz ama bende umuyorum gelirsiniz avrupa taraflarina. esin IT ci galiba önce silikon valley civarlari sonra irlanda.

bizim de yarin son asimiz var ve doktor kontrolümüz bakalim kilo aldimi cok merak ediyorum zira bugünkü sebze corbamiz yine hikaye oldu. 9,5 ta yaptigimiz kahvaltiyla duruyoruz ve halimizden cok memnunuz :(

meltemk

Filiz ben kahvalti olarak
90cc devam mamasi (Aptamil 2)
1 parca suda bekletilmis beyaz peynir
2 bebe biskuvisi
muhallebine kivamina getirecek kadar Milupa 7 tahilli mama
1 cay kasigi kadar pekmez

veriyorum. Bu karisima gun asiri bir cay kasigi yumurtada koydum ama Belemir'e yumurta alerji yapiyor. O yuzden biraktik. Sen de gun asiri deneyebilirsin.





şerife Berat

 aysegulcum gercektende fotolarınız cok guzel çıkmış maşşallah

Tebessüm :)

eminecim, önceden koyduğum tüm fotoğraflar hamilelik dönemindendi, sonrasında semra özala doğru gittiğim için fotoğraf çektirmiyodum, elma elma yanaklar, kocaman bir gıdık :cildir: biraz kilo veriyim de öyle çekinirim öyle yakından ancak, böyle şişko şişko resmim olsun istemiyorum. :-\

meltemcim yağız genelinde bana benziyo gibi ama babasına da benziyo, biz de çözemedik yani :Dyoğurdun tutar inşallah canım.

filizcim böyle zamanlarda elbise bulmak gerçekten zor bir iş.ama sen zyıfsın nasılsa, bulursun inşallah gönlüne göre bişey. ;)

şeydacım onlar evde çekilen resimler, şidi çekilenler dışarda ;) kusma dişten olabilir mi bilmiyorum. :dontknow: dişiniz ve 8. ayınız hayırlı olsun. :nazar:iştahsızlığı da diştendir, üztüne gitme hiç, nasılsa acıkınca yer.öpüyorum prensesi. :opucuk:

şerifecim jbdun da yazmış 372. sayfada resimlerimiz. ;)

filiz nereye gidiyorsun alışverişe?fatih e gittin mi? çok fazla alternatif var orda da, bir bak istersen.

haa unutmuşum biz kahvaltıyı yağız kalkınca hemen hazırlayıp veriyoruz, ben gözde gibi önce milumil2 birkaç saat sonra kahvaltı veriyodum ama dr en geç 10:00- 10:30 gibi kahvaltısını yapmış olsun diyince bıraktık, kalkınca veriyoruz hemen. bizim kahvaltımız: 1 minik paket labne, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı tereyağı ve çeyrek yumurta sarısı( bugün başladım vermeye)  60-70 cc kadar milumil 2 ye ekliyoruz ve heronun kahvaltı mamasını ekliyoruz, böyle.biz bir de fantomalt ekliyoruz tabi, kilo aldırabilmek için.

sebze çorbamız da şimdilik 1 havuç 1 kabak  1 küçük patates ve 1 yemek kaşığı irmik veya pirinçle oluyor ve de 1 yemek kaşığı zeytinyağı.dr umuz 1 yeşil 2 sarı sebzeyle yapmamızı önerdi sebze çorbasını ve tel süzgeçten değil de blendırdan geçirmemi söyledi, posayı da alabilmesi için.



ponçik

 :director: maaşallah ya iyiki bi liste çıkartmak için 2 saatliğine çıktım siteden ....
Ayşegül herkesi şaşırtmayı başararak günün adamı oldun tebrikler  :laughing7: valla bende jbdunun msj.ı okuduktan sonra dönüp baktoım hani Ayşegül diye  :ehi: resimler çok güzel çıkmış ..maaşallah karagözlü delikanlımıza.. yalnız beybaba baban mı oluyor kayınpeder mi ben tam anlayamadım  :icon_scratch:
biz kayınvalidemin yanında  oturuyoruz , yani eşimin bekarken oturduğu evde  ::)
anlayacagınız eşim evlendikten sonra hiç zorluk çekmedi çünkü düzeni bozulmadı , sadece odası değişti o kadar  ;D

Şeydacım yeni ayınız ve ilk tırtığınız hayırlı olsun  :wav:

Emine takma kafaya artık çocuklu bir kadınsın , boşveeeer kim ne derse desin, kocan seni böylede beğenmiyor mu  :tongue3: önemli olan o  :opucuk:

ben Eylüle gece 1 kez mama veriyorum , genelde saat 2-3 gibi kalkıyor
eskiden (sanki çok büyük ya eskiden diyorum  :laughing7: ) önceden diyim gece 2 defa kalkıyordu ikisindede mama veriyordum sonra ilk uyanışındaki mamayı vermeme kararı aldım , ilk uyandıgında sadece birkaç gün zorlandım uyumak istemedi sonra pes etti, baktıki geceleri ona 1 kez mama veriliyor , o da bir kez uyanıyor  :icon_thumright:  :nazar:

kahvaltıda yarım ceviz içi,çay kaşıgının ucuyla tereyağ,1 kaşık pekmez,tuzu alınmış peynir,2-3 bebe bisküvisi
gün aşırı da yumurta sarısı 1/8 ölçek , yumrta koyunca bebe bisküvisi yerine bebe ekmeği  :icon_thumright:
yani kendi damak zevkimi düşününce tatlı ve yumurta pek hoş olmuyor  :ehi: sabah 07:30-08:00 kahvaltı saatimiz
saat 10:00 da meyva suyu



Emine

07 Mayıs , 2007, 15:55:12 #5608 Son düzenlenme: 07 Mayıs , 2007, 16:01:56 Emine
Ayşegülcüm sağlık olsun canım biz seni her halinle beğeniriz ne zaman istersen  ;)
Bizde dün inciraltına gittik özdilekten aldım hazır kavanoz mama Ceyline yeşilliklerde oturduk mini bir piknik yaptık kısa sürdü heryer böcek sinek doluydu eve geldik mamasının kalan yarısını yedireyim dedim birkaç kaşık verdim oda neeeee içinde yarım bir böcek duruyordu.Sanırım oradaki böceklerden biri içine kaçtı hemen döktüm inşallah diğer yarısını yememiştir Ceylin  :icon_pale:
3 gündür tavuklu veriyordum sebze çorbasını hiç yadırgamadı bugün balıklı vereyim diyorum ton balığı yediren oldumu hiç konserve, başka balık yok evde şuanda bir arkadaşım veriyordu ama size de bir sorayım dedim  :icon_scratch:

Tebessüm :)

çok incesin eminecim :) balık için de bebeğe ilk kez balık verilirken çupra gibi büyük ve az kokulu balıklarla başlanması gerekiyormuş, ton balığı da olur herhalde ama konserve olması düşündürücü, bilemiyorum. :dontknow:

biz de yarından sonra 6 aylık oluyoruz, bu sayfanın ilk mesajı da benen oluyo herhalde :muzz: