EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

anita

Sevgili dostlarım merhaba
yine yazılanları okuyamadan Kayranın durumunu yazıcam.
Pazar günü yapılan bandaj perşembeye kadar kalıcak. Bi de şurup olarak antibiyotiğe başladık.. enfeksiyon kapmaması için. Bugün plastik cerrahiye götürdüm. Bandajı açmadı böylesi daha sağlıklıymış. Elinde baloncuklar vardı birkaç tane inşallah patlamış yada kurumuştur onlar diye dua ediyorum.. Elinde hareket etmesinde sorun ve iz kalma gibi bir sorun olmaz dedi 2.derece yanıklarda..ama yinede bakınca karar vericem dedi.. perşembe günü sargı açılınca daha net bilgi alıcam. içim içimi yiyor inşallah bi sorun olmaz ve hemencecik düzelir pamuk eli kızımın.. 15 gün su değmicek dolayısıyla nasıl yıkanacak bebeğim bilmiyorum..Allaha şükür ki başka yerine olmadı.. Bide tatlı kızım bu durumuna rağmen huysuzluk filan yapmıyor ağlamıyor..
Onun bu hali beni iyiyp bitiriyor..
Hepinizi ve bebekleriniz seviyorum.
nolur mutfağa sokmayın bebeklerinizi.. ben ağlasada zırlasada artık mutfaga sokmicam..



desree (Özlem)

Ayşen fotolar harika, sen hala çok güzelsin takma kafana kiloları ben bi resim eklesem sayfayı kaplarım :honk: Selim artık emmediğine göre benimde rejim olaylarına acilen girmem lazım :suclu:
Nagihan anne sütünü artırmak için moral ve uyku çok önemli gazlı bebekler çok zor bunu benden daha iyi kimse bilemez Allah yardımcın olsun, Humana nın Still tee çayı var tavsiye ederim günde 3-4 fincan içebiliyorsun gerçekten arttırıyor
Jbdun o sivilceler bizde de var dr dermo trosyd diye bir merhem verdi tam olarak geçmiyor bence de meyveden 2 gün meyve vermedim geçmişti pişikler sen 6. aydan sonraya erteleyebilirsin ama biz devam etmek zorundayız  napalım alışacak artık popoları :k06:


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

nagihan



dilek hira

teşekürler ASLİO kısa bir ara verdik.
geçmiş olsun anita hametan diye bir merhem var doğal bitki özleri içeriyor yanıklarda kullanmak için.
nagihan bende stil tea çoooooooooooooook kullandım bende pek bir işe yaramadı çok çeşit nebat ,yemek,içecek,su,boz,hurma,soda,............................ çok kullandım ama işe yaramadı
inşallah sende olur
bünye meselesi diyorlar birazda ırsiymiş

Emine

Merhaba arkadaşlar
Doktora gittik hayatımda gördüğüm en iyi doktor diyebilirim yani aman nazar değmesin ya  :nazar: Adamcağız beni de muayene etti.Bademciklerim şiş diye.Bende ne ara nasıl doktora gideceğim diye düşünüyordum.Bana antibiyotik yazdı.Ceyline benden geçmiş 2 güne kadar ateşi çıkacak 39.5 lara kadar çıkabilir endişelenmeyin dedi ateşi 38 olunca kullanmam için antibiyotik verdi Ceylin içinde.Ceylinin ateşi şu ana kadar hiç 36 yı geçmedi endişelenme yükselirse dedi ama ister istemez insan tedirgin oluyor.Bir leğene ılık su doldur içinde oynasın sık sık yıkayın dedi ateşi çıkarsa.Vücudunun her noktasına baktı yani.Kafasına,ciğerlerine, midesine kadar.Düşmeden kaynaklı hiçbir sorun yokmuş çok şükür.Gözlerini de çapaklandıkça demlenmiş çay ya da normal suyla pamukla sil dedi.Şimdilik tedavi gerektirecek kadar ağır değil dedi gözleri için.Kusarsa düşmeden değil diğer hastalıktan olabilir endişelenme yine dedi.İştahı azalabilir 1/3 oranında daha az yiyebilir yediği kadar ver endişelenme dedi.Şimdilik kesilmedi iştahı bakalım.Multitabsı sordum havalar ısınmaya başladı dolaba koysan iyi olur dedi ama dolap kapağındaki rafa koy dedi zaten oraya koymuştum direk verebilirsin oda sıcaklığında tekrar ısınmasını beklemene gerek yok dedi.Bizden haberler de böyle..
cocuksa Ceylinde 6 aylık olana kadar kafasını yatağa sürtüyordu yani başını sağa sola sallıyordu durmadan özellikle uykuya dalacağı sırada.Doktor normal demişti ve sonunda geçti.
Esracım Azranın dişleri hayırlı olsun  :flowers: Saç dökülmesi normal Azra kadarken Ceylininde dökülüyordu sonra yerlerine yenileri geliyor.
Ayşen maşallah benim damadıma aşısınıda atlatmışsınız hadi hayırlısıyla..Büyüdükçe babaya benziyor sanki.Fotoğraflarda süper süper  :icon_thumright:
Dilek hoşgeldin..
Berilcim bu kocaların az sonraları hiç bitmez hepsi aynı kafata takma boşveeer
Anita inşallah düzelir biran önce yaw.Benim bi akrabamın çocuğu sobaya yapışmıştı 2 eliyle iyileşti hiç iz falan kalmadı.




dilek hira

geçmiş olsun emine sanada tatlım ceylinede

jbdun

emine ceylini ve seni merak ettim ondan bi giriyim dedim,çok sevindim canım düşmeyle ilgili bi sorun olmamasına,ama tabi yine de geçmiş olsun hem ceyline hem de sana,inşallah miniğin ateşi o kadar fazla çıkmaz,kendinize dikkat edin :love9: :opucuk:

diğer yazılanları daha sonra okur ve cevap yazarım arkadaşlar,
hepinize iyi akşamlar :wave:

anita

Bütün geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederiz.. iyi ki varsınız..
okuduğum kadarıyla Ceylinimiz düşmüş hastalanmış..çok üzüldüm emine..Özlem bizim doktor kayranın popodaki kızarıklıklar için şöyle dedi.. gazı olan bebeklerin kakası asitli olduğu için sürekli kızarıklıklar olurmuş.. ben trosyd diye bir krem sürüyorum iyi geliyor. bide zeytin yağlı su ile temizliyorum..
inanın tüm bebekler için hele ki hasta bebekler iyleşsin şifa bulsun diye hep dua ediyorum.
İnşallah Rabbim kabul eder..

Hepinize iyi gecelerr..



anita

jbudun kayra da ilk olarak ek gıdalara geçtiğinde poposu kızarmıştı dediğin gibi..elmadan meyvalardan olabilir ama vermen lazım alışacak annesi..
ben şunu sürdüm geçti pişik için:

Oksitin + Trosyd + bephantene krem
karıştır sür hemen geçiyor
bide her çişte suyla yıka havluyla kurut ıslak kalmamasına dikkat et.ıslak mendil kullanma..



ayşen

trosyd i mantar oldugunda kullanmıştık biz de(mantarda o kızarıklıklar deri açılmalarına  dönğyor, a.ılma oldugu için vermişti doktor) ama doktor geçtiği zaman bırak demişti, sürekli kullanmak deride incelmelere yol açabilirmiş, hametanla karıştırp kullandık biz de. şimdi de pişik kremi olarak hametan kullanıyorum (sadece kızarıklık gördüğümde)

emine doktorumuz gerçekten de çok iyi, yani içime hakkaten sindi sonunda , teşekkür ederiz  :flowers: peki bişey sorcam,mail atmıştın sen sanırım, cevap verdimi, daha dogrusu kısa sürede cevapladı mı, üüniversitede derste oluyor diye arayamıyorum bazen.

damadın gerçekten de giderek babaya benzemeye başaldı, kala kala bi gözler kalcak anasına çeken :D

teyzelerimize de ço kteşekkür ederiz,  :nazar: lar için   :flowers:

beril ya ben günde ne kadar kalori yakıyorum ne kadar alıyorum nasıl hesaplayabilirm? valla ben 5-10 kilo vermek istiyorum o bile gözümde büyüyo, helal 27 kiloyu nasıl verdin  :honk:  tükettiği ürünlerin light  olmasına dikat etmeye başladım ben de, sütle başladım, bittikçe yenilerini light alıcam.

ya aklıma gelmişken, hep unutuyorum da :D bebeklerinize sebze çorbası yA da mama hazırlarken içme suyu mu  yoksa çeşme suyumu kullanıyorsunuz? bir de içtiği suyu kaynatıyormusunuz? veee son soru :D  ne kadar su veriyorsunuz?

herkese ii gecelerrrrrrrr, muccckkkkkkksssssssssss  :opucuk:


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

şerife Berat

 ii geceler ayşen ve berilce üçümüzden başka forumda olan yok sanırım ikinizide opuyorum tatlı uyalar
inşallah tüm annelerin bebişleri boool booooooooool uyurda annelerde sabaha dinç kalkarlar (amin) :opucuk:

esra(azra)

İYİ GECELER HANIMLAR

emine
ceylinede sanada çok geçmiş olsun umarım çıkmaz ateşi sık sık kontrol et ceylini canım inşallah biran evvel düzelir :sad1:

ayşencim fotolar harika yani bencede fazla kilon yokmuş bide beni görsenn duba gibi oldum 20 kilo aldım ve doğumdan sonra hiç veremedim hepsi üstümde kaldı :(

nagihancım ben bi kadın doğumcu tavsiyesi ile mutilyum hap kullanıyorum yediğin herşeyi süte çeviriyor ve çok güzel süt yapıyor günde 3 sefer 2 şer adet 1gün kullanıyodum 1gün bırakıyordum ve sütlerim aka aka geziyorum tavsiye ederim..

yarın (yani bugün)kızımla gezmeye ananesine gidicez hepinize hastalıksız mutlu eğlenceli bi gün diliyorum bebişlerinizle  :opucuk:

berilce

aysen onun hesaplamasini biliyodum dur hatirklamaya calisacam...

gunluk kalori ihtiyacin diyelimki 2000 cal. ( netten hesaplican boy kiloyla) , diyelimki 500 cal.sporla yakiyosun ozaman
2000+500 =2500
diyelimki 1300 cal.lik diyet uyguluyosun

2500-1300= 1200
bir haftada 1200x7=8400 cal.yakmis oluyosun..
8400/7000=1.2 eder yani haftada 1kilo 2oo grqam vermis oluyosun

;D aciklayici olmustur sanirim...   haftada 7000 cal yaklasik 1 kilo kaybi saglar..

ben de o civar veriyodum haftada... yaklasik olarak her insanin cal.ihtiyaci 2000 bir de emzirmeyi eklersen aslinda sanirim 500 cal daha eklemen lazim...

valla ben hirs yaptim turkiyeye gitmeden verecem diye... verdimde...kalan 2-3 kiloda 2 ayda gider zaten... sana kolay gelsin valla... ama yazin daha cok verirsin...

cocuksa

selam.öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.emine ceyline geçmiş olsun.benim kızımda 2 hafta önce öyle oldu.ama antibiyotikle düzeldi.2 gün fitil ve şurupla ateşini düzenli tuttum.doktor söylemişti.sonra antibiyotik düzeltiyo.berilce bende senin dedğin gibi ek besine geçemedim.emiyo daha çok.sebze zaten hiç yemiyo.uğraştığım boşa gidiyo.doktorda zaten aralarda tatması için ver dedi.daha çok emsin dedi.bende öyle yapıyorum.ayrıca bizim doktor demir ilacı vermedi.gerek yok dedi.multibaksta vermedi niye olduğunu bilmiyorum.sadece kalsiyum verdi.öyle olanlar varmı biz gibi vitamin kullanmayanlar?benim kız 6 ay 2 hafatalık.herkese iyi günler

jbdun

Günaydın kızlar,
Ecrinin dünkü mızmızlığı akşamın 7sine kadar sürdü ve Allaha şükür gece uyku düzeninde bi sorun yaşamadık, sadece 2buçukta uyandı ve sonra da 7de,ben de güzelce bi dinlendim,
Kakasındaki kıl gibi şeyler için de drumuz kaynatılmış ılık su verin arada dedi ve ferro sanola 1hafta ara vericez,önemli bişey yok dedi,

Şimdi gelelim yazılanlara,
Ayşen evet 1sene içinde verirsiniz diyolar kiloları,6ayım kaldı benim de,
Şeydacım kaçırmışım ben Melis alara düşme tehlikesi atlatmış Allah korumuş (gonca hatırlattı)
Pınar yeni eviniz hayırlı olsun (bunu da atlamışım gonca hatırlattı)
Gonca öncelikle hatırlatmalar için tşk ederim canım ve sonra da annemler için.Gerçekten insanın sevincini (ve üzüntüsünü) paylaşabilmesi çok güzel ve rahatlatıcı,
Dilek hoş geldin canım,ne güzel hasret gidermişsiniz darısı 21mayısta benim başıma inşallah, Allah kavuştursun,
Berilce 27kg vay beee,helal olsun arkadaşım,tşk ederim senin de 67günün kalmış hemencecik geçsin inşallah,
Özlemcim ben de o sivilceleri pek önemsemiyorum,Anitacım tavsiye için teşekkürler evet devam edicem vermeye alışır nasıl olsa,kayranın da yanığı biran önce düzelir inşallah,maşallah bak huysuzluk da yapmıyormuş annesi,
Esracım size de iyi gezmeler