EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

esra(azra)

merhabalar kızlarr

valla bi gün bakamadım almış başını gitmiş hepsini okuyamadım kusura bakmayın. azra hala aynı tas aynı hamam devam ediyor yemiyor yemiyorrrrrr yemiyorrrr çıldırdım artık çocuğa nezaman ne verirsem vereyim red ediyor hiçmi acıkmıyo bu çocuk anlamıyorum üşüttümü ne yaptı belki temiz hava iyi gelir dedim dayısı izinliydi gldi markete gittik gezdik biraz banamısın demedi aksine iyice huysuzlandı uykuda uyumuyor yemiyor içmiyor su bile almıyor hiç bir şey kabul etmiyor yarına kadar sabır diyorum ama yarın kontrole götürücem kılar nolur dua edinde önemli bişi olmasın kakasıda bi tuhaf içim içimi yiyo  :( :crybaby2:

meltemcim geçmiş olsun canım sanada belemirede biran evvel düzelir inşallah

özlemcim selimede çok üzüldüm o gaz sancılarını çok iyi bilirim Allah sabır versin selimcik biran evvel düzelsin inşallah.

Ayşencim tunayada maşallah inşallah hep böle devam eder dahada çok yer annesi çorbasından :nazar:

Eminecim ceylini ısır yerime canım benim ya yerim ben onun ellerini maşallah benim güzelime :nazar:

meltemk

Evet bit kosturmaca hastane doktor gununu daha bitirdik.

Ben doktora gittim. 4-5 haftalik kadar bir kese var. Bugun ve Cuma gunu kanda hormon yukselisine bakip saglikli bir gebelik olup olmadigina karar verecek doktor. Tabii hic regl olmadan bu noktaya geldigimiz icin buyuklugu tahmini olacak. Eger dogru tahminse 21 Aralik gibi gozukuyor. Bakalim hayirlisi :suclu:

Belemir'in sabah kustugundan bahsetmistim yaa. Ben doktordayken yione bir 60 icip kusmus hepsini. Biz de dedik yine hastaneye goturelim. Allahtan eve cok yakin bir klinik. Orada nesesi falan cok yerindeydi. Ama tabii kusma + ishal hic iyi degil. Bir solusyon verdi. Ondan bu gece 200 icmesi gerekiyr.Simdilik 50 icip uyudu birazdan yine verecegim bakalim. Kilosuna baktik zar zor 7.5 gibi. 7 aya yaklasan bir bebek icin cok az. Bizim kiz formuna ziyadesiyle dikkat ediyor. Bu yemek ve kilo olayini basindan beri cok kafama takmamaya calistim. Ama sanirim simdi takmaya basliyorum. Bakalim bir su ishal ve kusmayi atlatalim corbalara kahvaltilara biraz daha eklemeler yapmak gerecek herhalde.

Iste bizden boyle arkadaslar... Hepinize iyi geceler..





desree (Özlem)

İyi Geceler,
Selim anca şimdi uyudu annemdeyim kadın okuya okuya uyuttu, canımıza okudu, bi iyi gibi oluyo gülüyo oynuyo sonra bir başlıyor hiç bir şekilde susmuyor, Emine kucakta da durmuyo kendini geriye atıyo çırpınıp kurtulmaya çalışıyo, dua ediyorum inşallah gece kalkmadan uyur,
Kendi derdime düştüm yazılanları okuyamadım kusura bakmayın gideyim yatayım kalkmadan herkese iyi geceler :sleepy1:


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

zeytince

meltemcim Belemir`e gecmis olsun.... insallah duzelir... demek aralik bebegi olacak diger kuzun.. herseyin yolunda olmasina da sevindim...
jbdun Ecrin`e  :nazar: ee tabi onu boyle guzel besleyen anneye de  :nazar:
emine resim cok guzel... gercekten kac kusak hep berabersiniz...  eski topraklar boyle.. masallah onlara da... :nazar: demek Ceylin cak yapiyo...  :k06:  :aferin:
gonca cok guzel cikmis Eylul ve anneanne...  :nazar: gercekten zayifsin...  :icon_thumright: ben de bi zayiflasam...  :'(
aysen Tuna`ya da  :nazar: hem resimler icin hem de corbasini yedigi icin...
Filiz Emre`de cok tatli... :nazar: evet annene benziyorsun... demek muz diye ilaci yutuverdi he...  :k06:
zehra ben de daha once hic yogurt mayalamadim.. vakti gelince bakalim nasil yapicaz... :dontknow:
ozlemcim valla seni ve aysegulu songunlerde cok iyi anliyorum...  :(  dun esimi aradim gel artik diye... canima okudu...  :cildir:
gozde Hira`nin usutmesine sevinmeli mi uzulmeli mi bilemedim... ::) gecmis olsun... resimler harikaaa... cok tatli bu kiz coookkkk...  :nazar: duan icin de AMINNN... valla dis olayi o bakimdan beni de dusunduruyor.. disi olmadigi zaman bile cenesini kapatip canimi acittigi zamanlar oluyordu.. disli halini dusunemiyorum... :honk:
esracim Azra`ya da gecmis olsun... noldu ki yavucaga yaaa.... insallah yarin hayirli haberlerle gelirsiniz...  :-\

soruma cevap veren arkadaslar cok sagolun... bizim memede uyuma durumu artik pek olmuyor... bakalim bugun simdilik uyuma durumlari iyi gidiyor.. insallah boyle de devam eder... yine biraz ugrastiriyor ama ilk gunler gibi degil en azindan...  ::) Caner konusmaya basladi kizlar...  :k06: yerde yuz ustu durmaktan SIKILIRSA eger "em emme mememme" diye bisiler soyleyip duruyo... hani beni al gibilerden :k06: oyle tatli oluyor ki.. babasi bu duruma sahit olamadigindan kameraya cektim ve aksam izlettim.. aa konusuyo bu yaaa diyo... :ehi:



jbdun

günaydın kızlaaar,
öncelikle emine ay gece 4te aklıma geldi yazmayı unuttum diye delirdim,sabahı zor ettim valla,ceyline geçmiş olsun burnu akıyo demiştin drdan cevap gelirse buraya da yaz olur mu?5günden sonra ne yapmak lazımmış serum fizyolojik yerine?
esracım bugün iyi haberlerle gelirsin inşallah doktordan,
meltemcim tekrar hayırlı olsun,
özlem selim inşallah geceyi uyanmadan geçirmiştir,
tşk ederim gülaycım,canere de maaşallah konuşmaları hayırlı olsun,iyi olmuş kameraya çekmen,hatıra... uyuması da daha iyi olur inşallah.

şerife Berat

 günaydın kızzzzlar
jbduncum maşşallah çalışmıyorsun ama sabahın erken saatlerinde bilgisayarın başındasın . bizim oğlanında sağ gözü yaşarıyor bakalım bugün doktor ne diyecek?
ya ben forumdaki hareketliliğe şaşıyorum nekadar aktif kızlarız ayol :ehi:
ben danonenin pınarın meyveli yoğurtlarını veriyorum zor açıyor ağzını ama sonunda zaferi ben kazanıyorum
özlem demek selimde uyumuyor şaşıyorum gece uyuyan bebeklere berat da hiç uyanmıyorsa 4 kez uyanıyor ve bu ii durumdaki hali oluyor

jbdun

şerifecim çalışmıyorum ama ecrinim sağolsun güne çok erken başlıyor 6buçuk-7arası :k06: e zaten eşime kahvaltı falan hazırlıyorum,iyi de oluyo erken kalkmak,ondan sonra da yatmıyorum tekrar ;)
oğluşuna da geçmiş olsun canım,iyi haberlerini bekliyoruz canım dr dönüşü.
bu arada dün şu karalama kampanyasından bahsetmişsin ya ne ki o?ben görmedim tvde

şerife Berat

 danone markası için zeka geriliğine yol açıyor falan diye bi çok kez mail gelmişti bana.sağlıksız ürünler oluyormuş türklerin yeni yetişen nesillerinin zekalarında problem çıkaran bi çok özelliği barındırıyormuş diye  şimdi bunlara karşıda reklam hazırlamış danone izlemedin mi tv de ?

jbdun

hadi yaa,hiç denk gelmedi seyretmedim

şerife Berat


jbdun


şerife Berat

 ben dahaa hiç tek başıma yıkamadım ali beratı korkuyorum oyalanırken hasta ederim diye ama bu hafta sonu niyetim var bakalım becerebilecekmiyim?

şimdi aradım tarhana çorbası içiyormuş oğlum
yıkarsında bi uyutursun ohhhhhhhhhhhhhhhh misler gibi mışıl mışıl benim için ecrini öp annesi  :opucuk:

jbdun

ama ben odayı 30 derece yapıp öyle yıkıyorum, oyalansam da içim rahat oluyo ;)
afiyet olsun berata,
öğlende anca yaparım banyosunu,ütü yapıyorum şimdi, banyosundan sonra öperim yerine tabiki ;)
siz kaçta doktora gidiceksiniz?

ponçik

günaydın güzel anneler  :wave: ve uslu (!) bebekleri   :aferin:
aman neyseki Forum fazla ilerlememiş bugün  :laughing7:

Ayşencim hadi gözün aydın  :hello2: inşallah Tuna hep böyle iştahlı olur
yalnız bizim dr.mercimeği 7.aydan sonra verin demişti  :icon_scratch:

Eminecim Ceylin senin büyükanneye nine desin bence  :D hem söylemesi de kolay
hakikaten bu herişini kendi yapma olayı ile sağlık ve uzun ömür dogru orantılı
benim k.validem 62 yaşında ama 45 filan gösteriyor onun annesi de (6 ay önce rahmetli oldu ) 85 yaşında her işini kendi yapardı ve yalnız yaşıyordu

Filizicim Eminenin yogurt tarifine aynen katılıyorum  :icon_thumright: ben günlük pastörize sütle yapıyorum uzun ömürlülerle değil ,,, Emreye de maaşallah annesi o da Tuna gibi hep iştahlı olsun inşallah

Özlemcim yaaaa neden böyle bu çocuk  :-\  memleket meselesi yapıp konuyu Uğur Dündar'a Esra Ceyhan'a filan mı taşısak  :laughing7: ya şaka bi yana yinede Allah sana iyi sabır veriyor canım
dilerim biran önce bu huylarından vazgeçer

Esra yarına kadar beklemesen, en azından dr.u arayıp sorsan hani onun vereceği cevaba göre hareket etsen daha iyi olmazmı  ???

Meltemcim hadi inşallah sağlıklı bir bebektir ve sağlıklı bir gebelik dönemi geçirirsin
Belemirin kilosu öyle anormal değil bence bebekler 6.aydan sonra daha çok hareketlendikleri için daha yavaş kilo alırlar
bence hiç kafana takma, hele şu ishalle kusması bi geçsin bak herşey düzelecek ondan sonra  :flowers:

yerim ben o Caneri annesi  :nazar: maaşallah geveze delikanlıya

Şerife o meyveli yogurtlar için daha erken değilmi  :dontknow: yani şimdilik milupanın yada bebelac gibi bebek meyveli yogurtlarından versen frutapurolardan filan  ???


Jbduncum şimdiden sıhhatler olsun Ecrin hanıma benim içinde mis gibi olunca kokla olur mu annesi

benim mink kuzum sabahları ben işe giderken odadan çıktığımda arkamdan ağlıyor ama babaannesi kapıya kadar getirip bana bay-bay yaptırdıktan sonra gülücükler, sevinç çığlıkları atıyor bende kızımı koklaya koklaya içime çekiyorum ve işe geliyoruuum sonrada özlüyorum  :( neyseki güvenli ellerde bebeğim  :love9:

hepinize güzel bir gün diliyorum arkadaşlar  :hieyt:



şerife Berat

 goncacım bebegım sizinkilerden büyük 7 ay 20 günlük doktorumuz vermeyın dede ama sade yogurdu kesinlikle yemiyor başka çarem kalmadı dünde ülkerin organık kavonuzundan yedırdım mandalına lı bi karışımdı severse organık besınlerede başlıycaz
jbduncum saat 5 e aldım randevuyu ancak işten çıkıp oglumu alıp o saatte olabılırım doktorda ütü ha kolay gelsin sana eşimin birsürü gömleği var vede küçük beyin kıyafetleri ama yapacak insan yok hafta sonunu beklıyorum bende
burada hava biraz kapalı oralarda nasıl?