EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

desree (Özlem)

Bebeği huysuzlaşan anneler! Ayşegül ve beni daha da iyi anlamışsınızdır, ben kendi adıma o buhranları cinneti her gün yaşıyorum bugün 6 dan 7 ye kadar 1 saat susmadan ağladı Allahtan babasının işten dönüş saatiydi geldi de attım kucağına yoksa bir saat daha çekseydim balataları sıyıracaktım yine :cildir:


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

Lily Wonka

Özlem'cim, sorma, düşüne düşüne yedim kendimi.. Doktoruyla irtibat halindeydik zaten hep.. Ateşi çok fazla yükselmediği yada çabuk düştüğü için götürme gereği duymadım (doktorun verdiği direktif de bu yönde idi zaten..) Biraz önce ağlayarak uyandı, ölçtüm tekrar; düşmüş: 36.3 Ama tabii fitil de yedi.. Birkaç gün sonra 7. ay kontrolümüz var, o zamana dek aciliyet arz eden bir durum olmazsa bekliycem. Ama yarın sabah ilk işim telefon açmak olacak..

Açık hava gibisi var mı hakikaten? Biz de 15 Haziran'da tatile gidicez inşallah bakalım.. (Armutlu Tatil Köyü) 1 ay nasipse oradayız.. Deniz, güneş ve bol yeşile hasretim valla.. Hira'ya da çok iyi gelecektir eminim, ev kedisi gibi kapalı kaldı yavrum koca kış.. Dışarı çıksak da, lahana sarması gibi, kanguru içine hapis, ne anladım ben öyle açık hava gezmesinden....

Canım, şahsen ben seni anlayalı bayaaa oluyor.. Birkaç huysuzluk krizi ziyadesiyle yeterli anlamak için, emin ol..;) Rabbim sana sabır, Selim'ime huzur ve sükunet versin, ne diyim..:-\



Zara82

Gözdecigim yaaa....diger arkadaslara yazmadan Hira yi sorayim dedim....nasil oldu??? Niye atesleniyor bu kiz yaaa???



Lily Wonka

Ay bilmiyorum Zehra'cım.. Aklıma kötü kötü şeyler geliyor.. Böyle rolantide giden bir ateş; ne çok yükseliyor ne istikrarlı bir şekilde düşük kalıyor.. ne anlama geliyor olabilir ki??! Burun akıntısı, öksürük tıksırık hiççççbirşey yok!.. ooooff offff.. Grip olsa tamam diycem, 6.mı 3.mü ne zıkkım hastalıksa işte o olsa tamam diycem.. Yeter ki bileyim.. Sebebini bilememek öldürüyor beni!..



Lily Wonka




Zara82

üüfff okuya okuya sasi bes oldum valla....cosmusunuz yine...ayyy

Gülay. canerinde ilk incisi gelmies hayirli ugurlu olsun...darisi digerlerine...insaallah

Jbdun , canim girmemisin kontrolünüzden sonra ....en kisa zamanda haberleinizi bekliyoruz...Gülay ve jbdun dediginiz gibi kizim gezginci olacak sanirim....coooook seviyor disariyi...yeterki evden ciksin... :tongue3: ama bu genc kiz oldugunda böyle olmayacak tabii  :laughing7:

Meltemcigim, diger arkadaslarinda dedigi gibi...hic kafana takma bence...Allah sana güc kuvvet verir...Sonucta sen ikisininde iyiligi icin ilerisi icin böyle bir karar aldin...Hayirlisi olur insaallah...

Aysegül, pardon teletubbies i karistirdim o zaman ben. Yagiz in kusmasi bazen benimde aklima takiliyor....Ne zaman gideceksiniz doktora güzelim?

Anita...bende mama filan yedirdikten sonra sirf musluktan akan normalk su ile yikiyorum.....Daha islak mendil hic kulllanmadim yüzüne..Bir kez mecbur kaldim....sileyim dedim...her tarafi kipkirmizi oldu alerji yapti... Bence sirf su ile sil..

Filiz, ohhhh anacigim fidan gibi olmussun....maasallahin var...Resimlerde cok güzel cikmis...oldugun büyük göstermis minik oglun.....oturabiliyormu desteksiz?

Gözde, benim kizda disleri cikti cikali mememi isiriyoooo...ay nasil acitiyooo ...bende parmagimi sokup ciukartiyordum...dur bende öyle burnunu sikayim hafifce..Babanida ugurlamissiniz...hic bahsetmedim..Allah kavustursun canim..Ayrica Hiranin yaptigi hareketlere bayildim...yerim ben onu...Benim kizda bugün cok komik bi hareket yapti....ayaklariyla alkis yapiyordu....güle güle öldük  :toothy10: :toothy10:

Gonca, sendemi saclarini kestirdin.. yakismis ama ...Kizin senin kopyan cnaim...

Arda ya kocaman bir  :nazar:

Berilce, sanada gecmis olsun



Zara82

Aysegül, sizde gezmisiniz ne güzel...yaz bi gelsede söyle soyup gezdirsek bebisleri...

Emine, benim kizda seninki gibi anne sütüne bayiliyo...öyle mememde kalsa... :k06: aklima su geldi...hadi bir gün süt kesilirse..ben bu kizima gece ne verecem...biberonu kesinlikle almiyor.. ??? ??? Birde hani sebze corbasini anlatmisinya...bende blendirdan gecirdigimde tam ezilmiyor sebzeler...suyunda kattigini yazmissin cok mu sivi oluyor...yoksa böyle kasik mamasi civikliindami olacak???

Aysencigim, birde sana sorum olacak...bi ara snein doktor hazir yogurt ta verebilirsin demisti onun markasi neydi??? ben hayatimda hic yogurt mayalamadimda becerebilecegimi sanmiyorum...

Gülaycigim...uyutmak hakkinda bilgi istemissin....benim kiz kendisi uyuyor...eger uykuya dalmakta zorlanirsa kucagim aliyorum hafif pispisliyorum ninni söylerek uyuyor sonra..Ama son günlerde uykudan uyandiginda cok aglayarak uyaniyo ???



Zara82

Gözdecigim anliyorum seni canim....sidi senin uyku filan da kacmistir ama hic bir bilgim yok... :honk: en iyisi yarin doktoru aramak...ama burda 39 a kadar atesten saymiyorlar...yani 39 u gecince biz fitil veriyoruz...

Ravza misil misil uyuyor teyzesi...banyosunu da yapti mis gibi oldu  :aferin:



Lily Wonka

Ohhh.. sıhhatler olsun.. Misss olmuştur şimdi kuzucuğum. Öptüm kocaman..:opucuk:
Valla ne biliim anacım.. Belki de en doğrusunu yapıyordur sizinkiler.. Burda da aşı/nezle/grip sebep her ne olursa olsun, ateş 37.5 i geçti mi bas fitili diyorlar!.. Genellikle yani.. Bunun yerini şurup da alabiliyor bazen.


İçimden şu dua geçiyor.. paylaşayım istedim..

Şafi sıfatına sığınarak yalvardığım Rabbim,
Bize emanet ettiğin evlatlarımız şimdi sana emanet,
sen bizleri onların acılarıyla imtihan etme..
Bizim canımızdan can kat dilersen,
yeter ki taşıyamayacağımız yükler yükleme..

(Amin....)




Zara82

cok güzel bir dua canim...

AMIIINNN....annemi anne olduktan sonra daha cok sevmeye basladim!!!

Canim sende biraz uyumaya calis ....Düzelir insaallah...ayrica 37.5 kesinlikle ates degil.....benim kizinki hep bu civarda...dedigim gibi 39 ve üstü....
(en azindan burda öyle)

Ben cikiyorum, uyku bastirdi...daha ravza yi emzirecegim...

Hayirli geceler diliyorum sanada...Allahim HIranin basindan melekleri eksik etmesin..(Amin)



Lily Wonka

25 Nisan , 2007, 02:45:29 #4750 Son düzenlenme: 25 Nisan , 2007, 03:41:23 Gözde
Ay şimdi okudum, Ravza ayaklarıyla alkış mı yapıyooorrrr?!! :toothy10: yerimmm bitiririmmm ben o maskarayı!..:opucuk:

Emine'cim, Zehra hatırlatmış oldu, ben de bu mevzuyla ilgili birşey soracaktım sana; sebze çorbasını "içirdiğini" söylemişsin (hatta bardaktandı yanlış hatırlamıyorsam..) ki doğaldır, çorba içilir..:k06: Peki neden kaşıkla yedirilecek gibi şöyle koyu kıvamlı hazırlamıyorsun tatlım?!

Çok teşekkür ederim Zehra'cım, sana da iyi geceler..:wave:
Ben de önce kızoşumu bi kontrol edip sonra da kendime şööle koca bi kupa kahve yapiim!.. zerre kadar uykum yok nasıl olsa..:coffee:



Lily Wonka

bi taraftan kahvemi höpürdetirken bi taraftan da kızımın son fotolarından koyiim.. beyaz güvercinim benim..:love9:

(ciciler baba-dedesi tarafından hediye edilmiş olup iyice küçülmeden önce son bir kez hatıra fotosu çekmek için giydirilmiştir.. yoksa ööle güpegündüz gece kıyafeti giyilir mi canııııııımmm..::) :k06:)

[eklenti yönetici tarafından silindi]



jbdun

günaydın kızlar,
yazılanları sonra okuycam ama önce kontrol sonuçlarını yazıyım,
kızım 8200gr ve 70cm olmuş :nazar: :nazar: dr anne sütü ile olmasa obez diycektim dedi :k06: ve de baktığı bebekler içinde en uzunu benim cadıymış,ooo dedi ecrin büyüyünce 1.80falan olur dedi (eee anne 1.78-baba 1.90 normal değilmi :-[) maaşallah çok da uslu dedi :aferin: baş çevresi de 43cm. Genel muayenemiz allaha şükür çok iyiydi :nazar:
geçenlerde bi konferansa katılmış,nerede olduğunu hatırlamıyorum (ecrini giyindirmekle meşguldüm) 6ayın sonuna kadar anne sütü verilmesi gerekirmiş, o yüzden de ek gıdalar için acele etme dedi 2hafta sonra yavaş yavaş başlarsın dedi. Gece çok uyanıyo mu diye sordu , en fazla 2kere dedim , çok güzel dedi o zaman sadece sütün doyuruyor dedi :nazar:
ferrum damla kullanıyoduk ama kakasında siyah kıl gibi bişeyler çıkmaya başlayınca ferro sanola geçtik yine 5+5damla. Bu sabah damlattım da ecrin yüzünü buruşturdu,inşallah sorun çıkmadan atlatırız şu damla işini de ( 6ay daha kullanmamız lazımmış)
ek gıdalara gelince de, meyse suları,meyve püreleri,pekmez, tahin+pekmez,yoğurt+pekmez+z.yağı verdi. Çaybardağının 4te 1i kadar verirsin dedi. Pekmezi 1-2çay kaşığı dedi. Mayıs sonuna doğru da sebze çorbalarına geçeriz dedi.
BAL,BEBE BİSKÜİSİ,İNEK SÜTÜ KESİNLİKLE YASAK DEDİ.
aklıma gelenler bunlar...

ponçik

Alıntı yapılan: esrayeliz - 24 Nisan , 2007, 16:55:23
GONCACIM O ANNEM AZRANIN ANANESİ CANIM:)şimdi bunu iltifatmı hakaretmi algılamalıyım acaba ??? :k06: :ehi:

Ayyy Esra kusura bakma  ::)  :-[ o zaman anneanneye maaşallah diyim çünkü çok geeeeeenç
seni kaç yaşında doğurmuş ki  :dontknow: ee sen kaç yaşındasın  :tongue3:
Azra için üzüldüm ama bebekler belli dönemlerde yapar böyle şeyler, açlıktan ölmüyorlar sonuçta  :ehi:

Alıntı yapılan: ninahuhu - 24 Nisan , 2007, 17:10:38
Arkadaşlar domates veriyormusunuz bebeklerinize ?
ben 7,aydan sonra vermeye başladım o da sadece çorbalarına koyuyorum,direkt yedirmiyorum , kıymayı ve tavuğu da doktorlar 7 ve 8.aydan sonra veriyorlar genelde, bende bugün ilk kez kıyma+domates+kereviz+maydanoz+şehriyeli çorba yaptım bakalım sevecekmi  :-[  Kayraya da kocaman maşallah  :nazar:

Filizcim maaşallah gözünden de bişey kaçmıyor   :laughing7: evet kısacık kestirdim ve röfle yaptırdım oooh be rahatlıkmış valla , kaka konusunda kesinlikle katılıyorum (insan kendi yapmış gibi rahatlıyor valla  :D )
Kıbrıs güzeli döndü   :toothy10: mayıs bi gelsinde bencede ayarlayalım  :sunny:

Eminecim bende hep anlatıyorum kocişe  ;D  ama bak Filiz Emreyi bindirmiş arabalara fılan , Ceylin de bayıla bayıla binerdi aslında  8) bazen bu kocalara bişey söylemeden yapmak lazım ama içimiz elvermiyorki kahretsin  :-[

demek şeker Defne meyveyi sevmiyor  :sad1: acaba tuzlu şeylere mi daha çok yönelecek annesi ne dersin?
bizler gibi tatlıcı olmayacak demek ki  :laughing7: Eylül en çok muza bayılıyor

Ayşencim düdüklü tencere fobisi bende de var ne yazıkki o yüzden Eylüşün çorbalarını normal tencerede pişiriyorum  ;D
süzgeçten geçirmenin en kolay yolu blender'dan geçirmek  :toothy10: ayyy sinirlerim bozuldu , bende süzgeçle uğraş uğraş en sonunda hay senin gibi süzgeçin ........ diyip blendere atmıştım  :toothy10:

Dilekcim aaahh ahhh benim kocişte o kadar diş ağrısı çekti Eylüşün diş jelinden bi sürdüremedim , neymiiiiş o bebek jeliymiş töööbe töööbe  :caca:

Berilcim yesinler o biricikle annesini  :nazar: çok geçmiş olsun umarım düşündüğün gibi melise bulaşmaz
ek gıdalara geçince sebzeyede geçmeniz lazımdı  :dontknow: bizim 8de anne sütü+kahvaltı 10 da meyve suyu 12de sebze çorbası 3 de yogurt 5-6 da anne sütü 8de muhallebi olarak başlamıştı ek gıdalarımız  :icon_thumright:
temmuzda Jbdunda gelecek o zamana kadar buluşursak temmuzda bi daha buluşuruz anacım sizimi kıracağız  :aferin:

Ayşegülcüm demek sen yazmaktan usandın heee :tongue3: bende dedim Yağız uslandı herhalde  ::)
şu akşam yememe olayı ve huysuzluk Eylülde de oluyordu, genellikle çok uykusu geldiği için yemiyor diye düşünüyordum ve aç bile olsa uyutuyordum, sonuçta öyle yada böyle gece mutlaka uyanıyor ve uyanınca veriyordum , istersen bir de öyle dene  :dontknow:

Gülaycım ben sormuştum diş olayını  :k06: teşekkürler aydınlattıgın için , öğlen uykuları konusuna gelince biz hiç kendi kendimize uyumayı başaramadığımız için bu konuda sana yardımcı olamayacağımı üzülerek belirtmek zorundayım   ::)

Alıntı yapılan: Gözde - 25 Nisan , 2007, 01:08:40
Ooooofff offf.. arkadaşlar Hira'nın yine ateşi çıktı bu akşam yaa.. Kafayı sıyırıcam artıkkk.. Ne ateşi ki bu böyle?! Önce 37.6 ydı, sonra 38.5 e kadar tırmandı. Paranox-Fitil verdim, soyup body ile bıraktım, odanın derecesini düşürdüm, güç bela uyuttum ve oturdum biiiir güzel ağladım..:( 2-3 gündür gayet iyiydi kuzum, bu akşam ne oldu ki böyle yaaaa!....:cildir:
(Birkaç gün önceki ateşimiz düştükten sonra öyle doğru dürüst döküntü olmamıştı hatırlarsanız, 6. hastalık mıydı değil miydi hala bilmiyoruz yani..)
Gözde doktoru aradın mı haber varmı bu sabah , yeni dişleri filan çıkıyor da ondan olabilirmi (hani ne bilim tahmin yani benimki)  :suclu:  duayı paylaştıgın için de teşekkürler çok güzel , resimler de enfes valla  :nazar:
ada sezonumuzu hıdırellezden sonra açıyoruz biz  :icon_sunny: yoksa çok rüzgarlı oluyor  :aferin:

Özlemcim ben her huysuzluk evresinde Ayşegül ve seni anıyorum zaten  :laughing7:

Zehracım teşekkürler  :-[ Ravzayı öp benim için , bak İstanbulda buluşma ayarlıyacagız sizin planınızda varmı bu sene gelmek  ???

Jbduncum  :hello2: güzel haberlerini aldık bi maaşallah takalım hemen uzun boylu cadıya 
:nazar:
herşeyin olumlu olmasına sevindim ama bebe bisküvisi neden yasak onu anlamadm  :icon_scratch: bu konuyla ilgili net bişey söyledimi merak ettim  ???

arkadaşlar bu arada benim mesaim normalde 08.30 da başlıyor ama bu forum ve msnler sayesinde esas mesaim 10:00 da başlıyor  :toothy10:
ben kaçtım şimdilik , sonra görüşürüz   :opucuk:  :flowers:  :opucuk:  :flowers:



jbdun

Ya uçmuşunuz kızlar,1gün girmedim alt tarafı 5sayfa fırlamış, aslında dün akşam girseydim böyle olmıycaktı,napıyım 8buçuk yoktu yattım,

Gözdecim Allah kavuştursun,baban çok güzel bir yerde yaşıyormuş ne güzel,benim teyzemler de kınalıadada kalıyolar yaz-kış,istanbula geldiklerinde hasta oluyolar, hiraya da geçmiş olsun neden acaba öyle arada ateşleniyo ki yavrum?  Tatilinizi de ayarlamışsınız ne güzel,inşallah iyi gelir hepinize,bizim dr da 39u geçtikten sonra fitil verin diğer zamanlarda şurup demişti, duana amin gözdecim çokgüzel bi dua,beyaz güvercininin fotolarına bayıldım,maşallah güvercine maaşallah
Ayşegül ben hacı şakir toz sabun kullanıyorum ama kaka lekesini falan çıkarmadığı için önceden z.yağlı sabunla çitiliyorum çıkıyo. Siz de güzel bigün geçirmişsiniz oğluşunla,aferin ona o kadar da üzmemiş annesini,
Filizcim regl olduktan sonra şişlikler indi galiba onla alakası var bildiğim kadarıyla,
Dilekcim reglin hayırlı olsun canım,
Ferro sanolu emzirmeden 1saat önce veya emzirdikten 2saat sonra ver dedi dr dün, dün ben eşime verdim damladan beğendi tadını,ama ecrin beğenmedi yavrum
Gonca tşk ederim canım,evet çok benziyoruz ama kızkardeşimin benle hiç alakası yok, sizin resimler de çok güzel,eylül aynı sen.Bu arada sen çok zayıfsın yaw, ya temmuzu bekleyin ben de gelcem istanbula demiştim ki tekrar ayarlarız demişsin tamam o zaman,mayısta buluşun,temmuzda bi daha.Bebe biskü,s,ne gelince 3beyazla ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi dedi,içindekilerden dolayı olsa gerek.Maaşallaha da tşk ederiz canım ve sana kolay gelsin zaten mesaiye geç başlıyosun forum yüzünden,
Arzucum göksudaki fotolar çok güzel,arda abisiyle galiba dimi ilk fotoda?Maaşallah oğluşlarına , Sizin kontrol de bugün galiba,inşallah güzel haberlerle dönersin canım,
Anita kayra pek bi tatlı çıkmış,maşallah
Emine o saate kadar hepsini yedirmen şart mı?yedirmesen olmuyo muymuş? Ceyline de anne sütü daha tatlı geliyo desene,bakalım biz napcaz?
Ayşen çilek vermeyin dedi dr dün, ama bize kivi verebilirsin dedi drumuz emine
Beril geçmiş olsun,fazla uzun sürmez inşallah hastalığın,melise de geçmez inşallah bu arada maşallah melise de,
Esracım inşallah bu zamana azra düzelmiştir, ara ara oluyo bebişlerimiz böyle,
Gülaycım geldim de ne zamandır yazılanları okuyorum,ben genelde memede uyutuyorum yada şarkısını açıyorum onda uyuyo yada dolaştırıyorum kucağımda,(ben de hiç ayakta sallamadım ve de sallamak da istemiyorum,inşallah gerek de kalmaz)
Özlem arada kaçın tabi köye,baksana selim efendi de ne güzel uyumuş,
Zehra maşallah ravzaya,demek ayaklarıyla alkış yapıyo ha,yerim ben onun ayaklarını,ve de sıhhatler olsun prensese,


Önlük biz ikeadan almıştık plastik altı kıvrık,gerçi kullanmadık da daha,yıkanıyo,hem dökülen de o kıvrık yere dökülüyo,üstüne gelmiyo yani
Bi de dün yoğurt için drumuz evde kendin hazırlıycaksın demişti,
Ha bi de ecrinin dişleri için daha 1ay var dedi ve 10.aya kalmaz ayaklanır bu dedi.

ay biliyorum çok uzun oldu ama napıyım herkese bişey yazdım galiba,unuttuklarım varsa kusura bakmayın artıkın...