EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Almiş'inAnniş'i

22 Nisan , 2007, 21:26:19 #4620 Son düzenlenme: 22 Nisan , 2007, 21:29:23 safakrazi
çok sağl fundacım mis gibi kusmuk kokuyo  :tongue3:  :toothy10:  annem ve kız kardeşim çocuğu lifleye lifleye bebek kokusunu kaybetmeyi başarınca geriye sadece bu koku kaldı  :ehi: verniks tabakası falan hakgetire!!! ölürüm ben onun kokusuna yaaaaaaaaaa  :love3:

ben cevizlide oturuyorum ve doğumu da maltepe dünya hastanesinde yaptım canım....

Alıntı yapılan: Funda - 21 Nisan , 2007, 23:15:06
Razi , Almira hanım doğmuş, yeni okuyorum, kusura bakma benimki daha da geç bir kutlama oldu ama  :k06: Ne güzel kokuyordur şimdi güzel kızın, bizim için de kokla... Maltepe'nin neresindesin, doğumu hangi hastanede yaptın ?

Lily Wonka

22 Nisan , 2007, 22:17:48 #4621 Son düzenlenme: 22 Nisan , 2007, 22:20:27 Gözde
Yaa Raziciiiiiim.. liflemesinler Almira'yı sööle annenlere..:sad1: Daha çok küçük lifle falan yıkanmak için, keza sabunla şampuanla falan da.. En azından kırkı çıkıncaya kadar sadece duş aldırın.. (gıdısını, koltuk altlarını, parmak aralarını falan "ellerinizle" ovalayın..) Daha sonra dilerseniz uygun nitelikte sabun/şampuan kullanırsınız.. Ama banyo lifine/süngerine 2-3 aydan sonra geçin, sadece ellerinizi kullanın şimdilik.. Onun teni çooook hassas ve sadece başka bir ten değmeli şimdilik annesiiiii..:love9:
Ayrıca o missss kokuyu hiçbir lifin/süngerin/bezin/şampuanın/sabunun yok etmeye gücü yetmez!.. (muohhhhh....:opucuk:)



Lily Wonka

Ay Meltem'ciiiiiiim, şok oldum şok!!! Çokkk sevinçli bir haber bu!..:D İnşallah bir an önce kesinlik kazanır.. Öpüyorum ve kutluyorum seni.. (iki can için anne olmak..:love9: iki can için nefes almak..:love9: çook heyecan verici olmalı çoooook........)



jbdun

Aslıcım kardeşim asker onu ziyarete gittik canım,Allah kavuştursun annen dönmüş istanbula,maşallah ece denize de dönüyormuş,
Fundacım ekinin 6.ayı hayırlı olsun,
Şeydacım bak ne güzel Melis alara izin vermiş kutlamanızı yapmanıza,tekrar nice yıldönümlere bide iyi yolculuklar,
Ayşencim çok sevindim canım muayenenizin iyi geçmesine ve de özellikle de doktorunuzdan memnun kalmanıza,4.doktorunuz muydu bu,inşallah da son olur canım,
Melteeemmm ay inanmıyorum yaaa,hayırlı olsun, belemire de çok geçmiş olsun canım,en kısa zamanda iyileşir umarım,
Esracım 35 haftalık doğduysa, 5hafta geriden bakıcaksın,mesela atak 19.haftaysa normalde, azrada 14.haftada olacak demektir,annene de maşallah,
Dilekcim hiraya da maşallah 8kg tosunum,
Gözde hira nasıl oldu canım?

Bize gelince az önce geldik sayılır,öğlene kadar her şey çok güzeldi ama öğlen uykusunu ecrin hanım uyumayınca cıngarı kopardı,ay nasıl ağlama anlatamam,15-20dk sonunda da bayıldı kaldı,yani öyle bi dalgın uyudu ki korktum.O uykudan sonra yine eski ecrinim geldi,çok güzel bi gün geçirdik,kardeşimi çok özlemişim,e 2ay oldu görmeyeli. Ben yatıyorum,çok yorgunum,yarın görüşürüz iyi geceler hepinize...

Bugünden hatıra resmimizi koyayım kardeşim ve kızımla olan...



[eklenti yönetici tarafından silindi]

Lily Wonka

22 Nisan , 2007, 23:01:39 #4624 Son düzenlenme: 22 Nisan , 2007, 23:04:21 Gözde
Önce Sevde sonra Meltem.. Acaba bu forumdaki herkes.. sırayla....?! ::) ;D :laughing7:

Ekin'ciğimin ve Defne'ciğimin 6. ayı, Eylül'cüğümün 7. ayı hayırlı uğurlu olsun!..:opucuk:

Ayrıca, Ekin, Tuna ve Hira Nur'a şööle kocaman birer muayene maaşallahıııııı..:nazar: :nazar: :nazar:

Şeyda'cım, sizin de evlilik yıldönümünüz kutlu olsun canım..:flowers: Rabbim muhabbetinizi arttırsın..:love8:

Aslio'cum, Allah kavuştursun canım.. tez vakitte kucaklaş gene anacığınla..

Esra'cım, güzel gözlü anneanneye ve güzeller güzeli toruna 41 kere maaşallah..:nazar: :nazar:

Jbdun'cum, kardeşinle adamakıllı hasret gidermişsiniz ne güzel.. Bu arada, benim için de doldursaydın Marmaris havasını ciğerlerine.. Yaa ben de istiyorum ööle mis gibi deniz havası falan yaa..:( Banane yaa.. içim daralıyo bu kibrit kutusu gibi evlerin, daracık sokakların arasında.. camdan başımı çıkarıp bağırıvericem bigün şööle :cildir: o olcak yani..

Hira daha iyice.. Yiyor artık ama binbir naz niyazla.. Eski miktarlarda da değil henüz.. Düzeleceğini umuyorum, bakalım.. Yüzünde de miniminnacık toplu iğne başı gibi kırmızı noktacıklar belirdi bu sabah; elmacıklarından alnına doğru, bööle belli belirsiz.. Uzaktan bakınca pek farkedilmiyor.. Bu mu acaba döküntü dedikleri??? ???



ayşen

meltemcim çok şaşırdımmm, yani aslında düşünüp duruyordum bakalım ilk kim hamiş olcak bizden diye, yine de içim bi hoş oldu, çok sevinidim canım. allah tamamına erdirsin işallah... belemir çok şanslı ufaktan abla olcak :)

ya ben sevdeyi kaçırdım sanırım, o da mı hamişşş?????? yoklugumda mı geldi haber aaaa,hayırlı uğurlu olsun :)))

teşekkür ederiz teyzelerimize , tarifimizi de en kısa zamanda yazıcam, şimdi bi bakmak için ugradım, en geç yarın forumda olucek tarf ;)

jbdun 4. cnaım valla emine yazmıştı ya, bundan iyisi şamda kayısı. artık beğenmezsek bunu da utanalım yani :P ha tabi ay başı paramız olmaz da gidemezsek o ayrı :D

kızlar yazlık ciciler çıktı harika şeyler var, hele şort takımlarla, kısa paçalı bodylere bittim ben, hemen aldım tabi :D valla bu haftasonu kocişin cebi baya bi rahatladı  ::)

ha bir de ayşegülcüm goggly manavkuyu tansaşta (büyük tansaş) var. ben aradığım herşeyi bulabiliyorum izmirde sen neden bulamıyosun ki  :dontknow:

fuara gittik bufün, ben önceden izmir fuarında çalışıordum, en azından önceki senelere göre bu yıl fuarın baya iyi ve renkli oldugunu söyleyebilirim. benim hşuma gitti. bir de baston puset aldık, çok hafif ve kolay taşınabilen bişey, tuna bey de çok rahat etti, uyudu bile  :sleepy1: :k06:

hadi kaçtım ben, gelicem yine, öpüldünüzzzzzzz



TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

aslı

Meltem hayırlısı olsun canım. Belemire de geçmiş olsun. Annesine naz yapıyor galiba.

Ayşencim hasan beyden memnun kalmana çok sevindim.  Evet bekliyoruz ama Allah şükür biz sadece normal gelişimini takip etmek için gidiyoruz. Gidenlerinin çoğunun çocuğu problemli ve doğal olarak onların biraz daha fazla desteğe ve ilgiye  ihtiyacı oluyor. Böyle düşününce beklemek bana zor gelmiyor.

Jbduncum güzel bir gün geçirmenize sevindim.

Dilek Hira'ya da maşallah.

Gözdecim Hiranın düzelmeye başlamış olmasına çok sevindim. Bıcırığı benim için kocaman kocaman  :opucuk:

Bizde bugün öğlene doğru çıktık güzel bir kahvatı yaptık deniz kenarında sonra da bol bol yürüyüş yaptık çeşme'ye gittik. Çeşme'de denizin mavisi bana hep huzur ve mutluluk veriyor. O yüzden bugün çooookkk keyifliyim. Tabii çeşmeye gidipte kumru yememek olmaz değil mi  :suclu: . Yarında eşim çalışmadığı için ben de işten kaytarıyorum ve Urla'ya gidiyoruz yanii yarın akşama kadar yokum. Gözdecim senin için yarın bol bol denizin kokusunu içime çekeceğim. ben de çekmek istiyorum dersen buyur gel İzmir'e..



anita

Selamlarrrrr
Hızlı hızlı okudum yazdıklarınızı..
Emine Ceyline çok üzüldüm ve babanıza da kızdım.. :caca: Bu erkekler nasıl bu kadar gamsız oluyorlar? İnşallah bişeyi yoktur Ceylinimizin. Geçmiş olsun. Allah korusun tüm bebekleri.
Özlem şu kol dönmesi olayına çok üzüldüm.bende Kayranın tırnağını keserken yanlışlıkla birazcık kanatmıştım ve hala gözümün önüne geliyo bazen ve kızıyorum kendime.ben ne biçim anneyim diye.. ama isteyerek yapmıyoruz.. geçmiş olsun..
Aslı Defneye bayıldım ne tatlı maşallah..  :nazar: baya tombik geldi bana kaç kilo boyu kaç canım??

Bizimki bugün annemdeydi birkaç saat.. herşey yolunda gitmiş akşam geldiğimde gogly maması yaptım yedirmek için. yedi mızmızlıkla.. sonra bir kustu ki anlatamam.. tüm kase çıktığı gibi bi de öyle kötü kokuyorduki ekşi ekşi.. sanırım üşütttü bebğim. dün dolaştırdık bayaa.. ama sıkı giydirmiştim havada güzeldi..neyse .. korktum bişey yedirmeye.. tekrar kusar midesi bulanıyor belki diye.. uyuttum biraz önce aç aç..
Bebek kusunca tekrar ne zaman, ne kadar süre sonra yediriyorsunuz??



anita

Meltemmmmmmm hamilemisin canım?? Ay şok oldum ve çok sevindim senin adına. ben asla cesaret edemem.. Hayırlısı olsun..
Esra bebeğin çok tatlı maşallah  :nazar: bu arada gözlerine bayıldım senin. mavişmisin sen  yoksa lensmi ?? kızının gözleri de mi mavi ??
kızlar yollarda gezerken herkes Kayraya sarkıyo sevmek istiyo elliyorlar ne diyeceğimi bilemiyorum.. ellemesinler yaaa...
Jbudun babanızda maviş değil bu Ecrin kime benzemiş ki böyle maşallah ona.. :nazar:

İyi geceler herkese..



Emine

23 Nisan , 2007, 00:45:45 #4629 Son düzenlenme: 23 Nisan , 2007, 02:37:52 Emine
Meltemcim tebrik ederim canımmm nasıl sevindim anlatamam çok özendim sezeryan olmamış olsaydım ben de katılırdım aranıza.Kızmı olacak erkekmi acaba isim düşündünüz mü  :k06: Çok heyecanlı yaaa  :hieyt:
Jbduncum kardeşin sana benziyor hasret gidermenize sevindim canım.
Anitacım Ceylin kusmuyor o nedenle birşey diyemeyeceğim ama yeni doğduğu zamanlar kustuğunda doktor tekrar emzirmemi söylemişti  :dontknow:
Fundacım 6. ayınız kutlu olsun  :flowers:
Dilek muayenenizin iyi geçmesize sevindim canımcım.
Esranın maviş annesi ve cimcime kızı Azraya da anneannesinin gözleri gibi bir boncuk koyalım  :nazar: Elbisesi de çok yakışmış  :aferin:
Ayşencim keşke mesajını daha önce okusaydım yaa çok üzüldüm şimdi biz de bugün gittik Tolga öfledi püffledi zaten bişey anlamadım gezdiğimden.Tarkanla ikisini oturturduk bi köşeye biz gezerdik  :k06: Söyleşimi ne varmış onu dinleyelim dedik çok sıkıcıydı yarısında kalktık.Ceylini emzirecek yer bulamadım Humana mamalarından numune veriyorlardı mecburen ondan yedirdim artık.Canbebe ve molfix numune dağıtıyordu 6 ytl olan canbebe bakım bezleri 5 ytl idi 2 tane aldık onlardan 1 ytl 1 ytl dir :) Çok tüketiyoruz biz onlardan.Çınarlı hastane standına uğradık mayıs sonunda şenlikleri varmış oraya davet ettiler.Sonra çıkışta Foruma gittik yemek yedik döndük Tolga homur homur söylendiği için pek zevk alamadım bugünden  :-\ Muayenenizin iyi geçmesine ve memnun kalmana çok sevindim canımcım.Doktor bi kere daha gözüme girdi bak önüne gelene aynı şeyi vermiyo demekki yiyecek olarak bak size kahvaltıya başlatmış bebeğin durumuna göre veriyo gerçekten demekki.Etrafımdan duyduğuma göre liste veriyorlar standart şu ayki çocuk bunları yer diye.Bizimkinin öyle olmaması içimi rahatlattı bir kez daha.Prenevar aşısı canımcım evet 130 ytl şimdiden söyleyeyim fiyatını da şok olma orada.Bir de eğer onların almasını istiyorsan haber veriyorsun önceden sen şimdiden bize alın demediysen ve onların almasını istiyorsan söyle.Aşı serin tutulması gerekiyor ya yollarda ısınır vs diye ben onlara aldırıyorum.
Aslıcım size de iyi gezmeler  :wave:
Ben de bugünden bir foto koyayım barii  :D



[eklenti yönetici tarafından silindi]

Lily Wonka

23 Nisan , 2007, 03:07:30 #4630 Son düzenlenme: 23 Nisan , 2007, 16:18:51 Gözde
Kızımdan, hastalığı boyunca onu soran, merak eden teyzelerine kocaman kocaman öpücükler....:opucuk:

Aslı'cım, çok düşüncelisin canım..:y25: Valla ne iyi olur aslında şöööle bi uzansam sizin oralara.. pırıl pırıl sahillerinde yürüsem aheste....::)
gel gör ki.. bühaaaaaaaaaaaaaa :crybaby2:

Jbdun'cum, sen asker kardeşini görmeye gittin demeeek.. canııııımm.. ne kadar sevinmiştir ablacığını (ablasın dimi?! :tongue3:) görünce.. Benim de kafamda bi kızkardeş canlandıydı, niyeyse..:laughing7: Ha bi de "Atakçı Başım" :D, Azra'nın atağıyla ilgili: miyadında doğan bebekler 19. haftada atak geçiriyorsa Azra'nın 24. haftada geçirmesi gerekmiyor mu?? (5 hafta erken doğmuş ya..)

Aslı, Ayşen, Emine, doktorunuzdan memnun olmanız ne güzel.. o kadar önemli bir konu ki.... (biz de doktor teyzemizden memnunuz..:occasion14:)

Şeyda'cım, iyi tatiller.. booool bol eğlenip dinlenin..:muzz: :sleepy1: :muzz: :sleepy1:

Emine'cim, ana-kız ikinize de maaşallah :nazar: Ceylin'in güzelliğinin kaynağından artık kesinlikle eminim.. (Tolga okumaz dimi? ;D) Canım, Canbebe'nin bakım bezi derken alt açma bezini mi kastediyorsun? 6 ytl kaç adet için geçerli???

Anita'cım, bu son hastalık dışında pek yaşadığımız birşey değil aslında ama olduğu takdirde ben 1 saat kadar bir süre tanıyorum ikinci bir deneme için.. Ama tabii bu anne sütü dışındaki besinler için geçerli.. (eğer kabul ederse(!) göbek ata ata emziriyorum..) Malum, gözünü sevdiğim anne sütü en hafif, en hazmı kolay, en herşey.... Geçmiş olsun Kayra'cığıma.. Bu minikler nasıl üşütüyorlar ki midelerini soğuk bişiiler yiyip içmeden? :icon_scratch: (göbekleri meydanda gezdirmediğimize göre..)

Meltem'cim, çok geçmiş olsun.. Nasıl şimdi Belemir???

Muayeneye giden arkadaşlar, bebişlerinizin baş çevresi ne alemde? Bebekten bebeğe minik sapmalar arz eden bir gelişim bu bildiğim kadarıyla.. Bizim 6. ay muayenemizde 42.5 tu ve doktorumuz gayet güzel dediydi.. Ha bi de bıngıldak değerlendirmesi yapıyor mu doktorlarınız? Bizim doktor genel vücut muayenesi sırasında şööle bi sıvazlıyo tepeciğini kızımın. Bişii demiyor. Herşey yolunda olduğu için olsa gerek....:dontknow: (malum, bu devit-3 namussuzu korku tohumları attı bi kere yürekcaazlarımıza..)




meltemk

Gozdecim ne yapiyorsun gecenin yarisinda canim forumda???? Ben simdi biraz calismak icin kalkmistim, bir bakayim dedim. Seni online gorunce sasirdim :-*

Gozdecim, Eminecim, Aysencim, Anitacim, Aslicim hepinize tek tek tesekkurler. Cok sagolun. Ben yine de tedbirli olmaya calisiyorum. Nasil ilk bebis dusuvermisti. Hic belli olmaz. Bir de hic regl olmadigim icin tahmin etmesi zor yani kac haftalik falan olabilecegini. Insallah bu hafta doktora gidersem bir aciklik kazanir.

Gozdecim evet heyecan verici.. Hem de cok.. bazen urkutucu. Insallah guzel olur. Belemir'imi ihmal etmemeye,ona hemen sen abla oldun psikolojisi yapmayaya calisacagim.

Yine bebislere cok yazamadim. Bugun kendi derdimden forumu cok dikkatli okuyamadim. Tek dikkatimi ceken Izmirlilerin guzel hava olayinaa girmeleri oldu :muzz: Burada da hava cok guzeldi.

Belemir'in aksam 8de atesi 39.5e cikti. Kuvvetli ilactan verdik. 10'a dogru biraz zor uyudu. Sonra 12:30 da uyandi. Yine olctuk. Dusmustu atesi. Simdi de kisa kollu ile yatiyor. biraz aklimda ama insallah yarina daha iyi olur.

Gozdecim Hira'nin iyi olmasina sevindim. gecen hafta bu yumurta alerjisi oldugunda biz de 5. hastaliktan suphelenmistik. Haberlerini bekliyoruz





Tebessüm :)

günaydın kızlaarr..

gözde, hira nın daha iyice olmasına sevindim, zamanla iştahı da yerine gelir dert etme annesi. :opucuk:

jbdun hoşgeldin.ecrin top oynamaktan yeni gelmiş erkek çocucuğuna benziyo, harap olmuş yollarda yavrucak :caca: oturduğunuz yer neresi marmariste :icon_scratch:


Lily Wonka

Günaydıııııııınnn..:icon_sunny:

Meltem'cim, uykum kaçtı yaa.. oluyo bana bazen ööle..:coffee:  Belemir'ciğim de inşallah yarına tamamen iyileşmiş olur annesi..

Teşekkür ederim arkadaşlar, her güne bir öncekinden daha iyi başlıyoruz..:nazar: İştahı da yavaş yavaş düzeliyor işte..:)

Ayşegül'cüm, kara boncuğum naapıyoo? :opucuk:



jbdun

günaydınnn,
gözdecim hiranın iştahı da yavaş yavaş yerine gelecektir  :love7: gerçekten çok iyi geldi gitmek ama çok yorulduk,gerçi zaman nasıl geçti anlamadık ;) bu zamanlar güzel oraları,ben kalabalık tatil yerlerini sevmiyorum,gerçi turistler canlandırmaya başlamışlar marmarisi,denize falan giriyolar bağıra çağıra,e malum buz gibi suuu :k06: şu atakla ilgili hesabın doğru galiba canım, kendime gelemedim daha,anca kahvemi içiyorum :suclu: biz de bu hafta muayeneye gidicez,baş çevresini sorucam,bizim dr da bıngıldağa bi el sürüyo bişey demiyo sizinki gibi. Bu arada kardeşim benden 10yaş küçük gözdecim yaw,tşk ederim iltifatın için :opucuk:
aslıcım teşekkür ederim canım,size de iyi gezmeler bugün :wave:
anitacım resimdeki asker kardeşim ;)
emine tşk ederim canım,evet benzer :love9: siz de güzel gezmişsiniz,
meltemcim belemirin daha iyi olmasına sevindim

ayşegül orada uykudan yeni kalktıydı da hanım :love9: gimanın üst katı,çok güzel :icon_thumright: