EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

dilek hira

sanda geçmiş olsun  arzucuğum bebek bu hastalanarak büyüyor bilemiyoruzki ne derdi var ağlayınca ya acıktı ya kaka ya uyku diyoruz ağrıyanyeri söyleyemiyorki yavrucaklar
ben cts dr gidecem dr sorarım ama yinede birde sizler sorun
1 yaşa kadar inek sütü yasak ama yoğurt serbest neden
gonca 7. ayınız kutlu olsun bizdende eylül hanıma   :opucuk:

Ardaömür(Arzu)

çünkü süt bakterilerle proteine dönüşüyor o yüzden rahatlıkla verebiliyoruz.
Gonca 7 ayınız kutlu olsun  :flowers:  :love9:



aslio

Goncacım 7.ayınız kutlu olsun.... :flowers: :flowers:
Arzucum geçmiş olsun Ardaya..

dilek hira

hıııııııııııııııııı teşekür arzu

ayşen

mrbbb, gece ce dedim şimdi de haberler :D

7 nisanda kontrolümüz vardı, ücretsiz hakkımıızı kullanarak ilgi tıp mrk ne gittik. kilomuz 7,4 kilo boyumuz 64 cm olmuş. kilo alımı 370 gr dr az gördü (?), ama ek gıdada hiç bi değişiklik yok. sadece tattır yiyeceklerden dedi. annlamadım bu işi. neyse... oturma konusunda önceki doktorumuz aman ha çok oturtmayın, hareket yaptırmayın şuunu yapmayın bunu yapmayın dedi ve dolayısıyla biz de çok otutmaya korktugumuz için şu anda oturması gerekirken oturamıyor (daha dogrusu kontrolde oturmuyordu) işimdi şimdi 10-15 sn durmaya başladı. ayaklarına uzanıyor otururken, geri kalkıyor bir miktar, sonra da pat yana düşüyor  :laughing7: bazen de atıo kendini arkaya, sonra da sırıtıyo sıpa :) bunun dışında herşey yolundaymış, kilosunu da ayına göre iyi ama aylık alımını az gördü. süt yetmiyor mu acaba dedi. uykusu normal, gece uyanmıyor, e öğün aralarında huysuzluğpu da yok. aç olsa doymasa dururmu rahat? ki öğlen yoğurt ikindide de meyva yiyor. tabi şu var, bi kase yoğurdu ve bisküvili meyveyi götürüyor, üstüne de meme emiyor. sanırım biraz obur olcak tuna bey. böyle işte. yeni evimize kolay alıştı. odasını daha yeni yerleştirebildiğimiz için daha orada yatırmaya başlamadık. şimdilik sadece gündüz uykuları odasında, gece yanımızda.

ben bu ek gıda olayına taktım. hem yetmiyo hem de ek yapmadı. bn de netten buldugum örnek menülerden uygulayacağım artık. yavaş yavaş yemeye başlasın kuzucuk. ne versek götürüyo zaten. gerçi geçen annem mercimek çorbası ve köfte verdi babam da üstüne çikolata yalattmış  :cildir:  :violent1: çocuk o gece  5 kere falan uyandı :( bunlar te en son verilcek şeylermiş. yazık yavruma bi anda yklendik. şimdi ben sebze püresi ve muhallebi ekliycem yavaş yavaş, sonra da kıyma balık et vs...

bizden haberler bu kadar. çok yazdım biliyorum ama ne yapayım paylaşçak ve beni anlayacak başka kimse yok :( tüekiyedeyim, annem yanımda ama sürekli beni eleştirmekten, çocuga önüne geleni yedirmeye çalışmaktan bana yardımcı olmayı unutuyo  :dontknow: :( dün dedim zaten arada bir de takdir etsen, iyi yapmışsın desen olmaz mı diye, olmaz dedi ve güldü  :dontknow:

amaaaa, yeni ev bana inanılmaz iyi geldi. resmen kendime geldim. tebdili mekanda ferahlık varmış lafı tam yerini buldu bende :) ev işlerini aksatmıyorum, tunamla da işimle de evimle de ilgileniyorum. çok yoruluyorum belki ama huzurluyum ve herşey yetişiyor. evim toplu (yani yerleşince toplu olcak :D ) eski evde içim sıkılmış resmen. öyle işte kızlar, neyse ben artık susayım demi  :tongue3:


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

esra(azra)

slm kızlarrrrr geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim bu gün daha iyiyim. azrada beni çıldırtmakla meşgul hastalık bullaşmasın die uzak durmaya çalışıyorum hanımdan ama o da inadına gel beni ye diyo uzaktn gülücükler çığlıklar ve en son ağlamalar sonunda mecbur kucak.. bu kız hiç uyumak istemiyo hep oyun istiyo sonrada uyku başına geçince huysuzluk yapıyo napıcamı şaşırdım..

Goncacım eylülün 7,ayı kutlu olsun canım kızımla birlikte öpüyoruz sizi.

Arzucum ardaya çokkk geçmiş olsun canım üzülme düzelir bunlar daha minicik tabiki hastada olacaklar Allah daha beterinden saklasın canım iyileşsin inşallah biran evvel..

Gözdecim hirayada çok geçmiş olsun canım sende üzülme hira en yakın zamanda allahın izniyle toparlar ama acaba neden birden ateşi olduki doktor neden kaynaklanıyo olabileceği konusunda bişi sölemedimi?durup dururken neden ateşlenirki çocuk?

Ayşencim evin hayırlı uğurlu olsun sıra bende inşallah bide ev bulabilsem:(

Eminecim ceyline kocaman bi maşallah :nazar: en yakın zamanda atlatır inşallah gribi eşinede minik ceylinede çok geçmiş olsunnn..

Ayşegül ben azraya kabızlık döneminde mamasına koyuyordum bi çay kaşığı zeytinağ burdada paylaşmıştım belki onu hatırlıyorsundur..

ayşen

eylülüme kocaman bi maşallahhhh  :nazar: :nazar: büyüdüler de 8. aylara  giriyolar ya, ne güzel. tuna da bi emeklemeye başlasa çok sevinicem. tembel bu çocuk ya :) ort yatak çok rahat canım bizde de var, e-bebekten aldık, çok raaht ediyo tuna ;)

arzucum geçmiş olsun, hastalık geçsin sağlıklı olsund a. kiloya ben çok takılmıyorum, bizim de kilo normal ama iki aydır çok az alıyo :( toplam 1 kilo bile değil 2 aydır. allah sağlık versin minişlerimize. hem hareketlerinin gelişimi iyiymiş bak. tuna da o açıdan geri gibi, ama takamamya çalışıyorum , çok üzülüyorum takınca ve tuna da hissediyo bunu, huzursuzlanıyo :(

resimleri olan bebişlerin hepsini popolarından ısırdım (tuna buna bayılıyo kıkır kıkır gülüyo ısırınca, öpünce popoyu :laughing7: )  
filizim canım ben geldim sen yoksun, temizliği atlatmışsın hadi hayırlısı olsun, baharı temiz karşıladın :)

ya ben bi yer buldum taze günlük süt satıyo , yoğurdu ondan mı yapsam??? haaaa ben yoğurt mak. aldım :D sinbonun, 23 ytl praktikerde. ve harika oluyo. 5-6 saatte oluyo ve çok güzel kıvmlanıyo, tuna da bayılıyo.  

Esra geçmiş olsun, bizde de önce eşim hastalandı sonra tuna şimdi de ben... eşimden kaptık iikimz de, yavrumun burnu nası tıkalı :( benim de boğazım acıyo. dikkat etmk lazım :(

Aslıcım sen de hoşgeldin. bana hoşgeldin diyen herkese de teşekkürler, hoşbulduk :D

Emine kontrolünüz hayırlı olsun, ceylin gelinime maşallah   :nazar: :D  kardeşin ne yaptı ev buldu mu, evlenecek d,yordun, ne zaman düğün yakınmı? allah kolaylık ve güç versin, valla evlenmek çok zor bu zmaanda... geçmiş olsun size de.  

Zehracım ravzayı öp kokla benim yerime, nasıl dönmeler devam ediyor mu? ilk döndüğü gün sanırım en son fooruma girmiştim bundan önce :) oturma emekleme durumlarınız nasıl? bizimki ancak sürünüyo şimdilik :)

beril ve gonca benim de oğlum babacı, bu devirde bebişler babaya düşkün oluyolar galiba :)  kapıda babayı gördü mü yüzünde güller açıyo sıpanın, nası seviniyo zıplıyo görseniz :)

Jbdun nerdesin yaaa, çıkmazdın forumdan yoksun  , nazar mı değirdik :)

Gözde çok geçmiş olsun, acaba diş olabilir mi, gerçi çok ateş çıkmaz diyolar diş çıkarırken ama??? haberdar et bizi de, umarım kısa sürede iyileşir fıstık...


hepinizi ve meleklerinizi öpüyoruz tunamla  :opucuk: :opucuk: çiçekler de tunadan teyzelerine ;)  :flowers: :flowers:

esrayeliz allah kolaylık versin, çok zor vallaha bebekle taşınma işi.... geçmiş olsun aynı zmaanda....


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

seyda

 :BangHead:
gönderdigim foto cok büyükmüs bütün yazdiklarim gitti neffffret... simdi yazamiycam hepsini yaaaaaaaa........
Gözdecim ve Arzucum,
gecmis olsun Hira ve Ardaya :flowers: gelmis gecmis olur insallah.
Meltemcim,
sen de türk isi kahvaltiya döndün galiba. özümüze dönelim dimi :toothy10: :ehi: bana da almanyada hep diyolardi hic türke benzemiyosun diye ben de hep soruyodum sizce türk nasil oluyo diye kem küm ediyolardi cevaben :k06:
Goncacim,
Eylül prensesin 7. ayi kutlu olsun :occasion16:
Özlemcim,
nasil Selim in gaz durumlari? bizim sebze olayi da hala berbat bugün 10 kasik yedi yaptigim corbayi gerisi yine süt. napicam bilmiyorum artik :icon_scratch:
Aysecim,
güle güle oturun yeni evinizde :flowers:

ekte benim Melis Alara dan önceki halim. Aysegülcüm, Özlemcim ve Zehracim, nasil benziyomuyum Türk e?   :tongue3:
dipnot: resim siyah beyaz ama gözlerim yesil :toothy10: :ehi:

neyse bu kadar civimak yeter dimi kalkip kizimin yogurdunu cikartiyim dolaptan simdi uyanir cimcime :wave:

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Tebessüm :)

şeydacım gün gibi ortada TÜRK sün canım. :opucuk: şeyda be, üstüne gitme kuzunun, 10 kaşık( biliyorum dolu dolu değildir ama) çorba hiç de az değil, alıştırma evreleri için gayet normal bence.yoğurt da afiyet şeker olsun cimcimeye. :-*

gözde çok üzüldüm yaa, dr neden kaynaklanabileceği hakkında bişey söylemedi mi? ben de dişten mi diycem ama daha yeni çıkardı, öyle sık arayla çıkar mı ki?inşallah şimdi daha iyidir ve tekrar yükselmez ateşi. canım benim yaa. :-\ süt konusunda bizi de bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. :opucuk:

goncacım 7. ayınız hayırlı olsun, inşallah başladığı gibi gider ve eylül artık annesini hiiiç üzmez.hee unutmadan, ben de diyorum limona geçsem diye ama, bu sirkeli olanı yapanlar da bayağı fayda görmüşler, kafam karıştı. :icon_scratch:

aslıcım yazdığım gibi, bizim sıpa bu biberonu alır gibime geliyo, 10, 20 gibi bişey içiyo ama her an bırakabilir, dua edin de daha çok içsin. :sad1: sen denedinmi chicco yu?

arzu arda ya da geçmiş olsun, niye ateşlendi acaba?dr unuz da maşallah nasıl anlamış, her dr öyle ıncık cıncık dikkat etmez.inşallah kısa sürede atlatırsınız canım. seven seas mi balık yağınız? dr bize niye vermedi onu anlamadım, aczacı bizim dr un bazı çocuklara verdiğini söyledi ama bize yokkk.biliyo ki çocuk iştahsız, hayret bişey ya, bu dr ların bi yönleri ii olsa bi yönleri de böyle eksik oluyo. neyse öpüyorum ben minik adamı. :opucuk:

ayşen hoşgeldin ve evinizde güle güle oturun inşallah.siz nerdeyse 7 aylık olcaksınız,niye liste vermediler ki anlamadım.o dr a mı devam ediceksiniz artık?

resim ekliycektim ama bebişlerimiz böyle hastayken içimden gelmiyo. :(

Emine

18 Nisan , 2007, 20:54:46 #4449 Son düzenlenme: 18 Nisan , 2007, 21:13:36 Emine
Zehracım yarınki kontrolünüz iyi geçer inşallah dediğin şifre olayına Avrupa yakası bitsin bakayım  :D
Berilcim Ceylinde bazen babada ağlıyor dönem dönem olur böyle şeyler üzülmesin babanız
Gülaycım Caner babaya daha fazla olmakla beraber ikinize de benziyor bence çok güzel bi aile fotosu olmuş sizinkide.
Jbdun kaş bıyık aldırınca 100 gr verdin ha bir de saç kestirsen sende kilo falan kalmayacak öyleyse  :ehi:
Şerifecim prenevar aşısı zatüre ve ortakulak iltihabını önleyen bir aşı evet yaptırdık.
Özlemcim Ceylin sebze çorbasını hiç yemiyor değil sadece severek yemiyor.Yani yoğurt ve muhallebide üstüme atlarken diğer kaşık için sebze çorbasını güç bela içiriyorum.Örneğin gülmesini sağlıyorum komiklik yaparak ağzını açınca tıkıyorum ya da bardakla içiriyorum.Bugün normal saatine göre yarım saat daha geç verdim daha bi iştahla yedi sanki.
Meltem ben çorbaya son zeytinyağı koyuşumda daha az yemişti bugünküne koymadım daha fazla yedi.Sade zeytinyağını kaşıkla verince yadırgamadan yutuyor ama..
Gözdecim çokk üzüldüm inşallah önemli bir şeyi yoktur Hiracığımın iyi haberlerini bekliyorum. :sad1:
Goncacım 7. ayınız kutlu olsun.Yeni yatağını ve oyuncağını güle güle kullansın.
Arzu Ardaya da çok geçmiş olsun kısa sürede iyileşir inşallah.
Ayşen damadımın boyu kilosu yerinde maşallah Allah korumuş o gıdaları yiyince yavrum neye uğradığını şaşırmıştır.Kardeşim Temmuzda evlenecek daha ev bakıyorlar bulamadılar ..
Şeyda maşallah hoş bir poz olmuş..Gözlerin rengini göremesekte  ;)
Esracım sana da teşekkürler.
Kocam yemeğe bekliyo görüşürüzzz


desree (Özlem)

Gözde geçmiş olsun Hira ya benimde aklıma diş geldi ondan olmasın, öpüyorum pamuğunu :opucuk: saol süt bilgisi için Selim de o kadar içmiyor zaten ek gıdalardan fırsat kalmıyor hele akşam öğününü kesti niye anlamadım içmiyo sütünü  :dontknow: senin dr aralarda süt verin demiş ya ben aralarda süt verirsem çocuk çatlar yahu yemez de...
Şeyda Türk e benziyorsun ama güzel kadınsın vesselam maşallah diyelim :nazar: Melis Alara ya hep süt mü veriyorsun meyve püresi kahvaltı vermiyor musun? Selim in yine gazı oluyor hala akşamlarımız berbat geçiyor yatana kadar diken üstündeyiz, eskiden cd den filmler izlerdik her akşam ama doğduğundan beri hiç film izlmedim diyebilirim,
Emine Selim e bugün hero baby nin sebze çorbasını verdim bir kaç gün bundan verip sonra kendi yaptığımı vereceğim aynı Ceylin gibi pek severek yemedi bende şarkı söyleyerek dikkatini dağıtıp yedirdim çok açtı artık yarına Allah Kerim
Gonca Eylül ün 7. ayı kutlu olsun :hello2: :hello2: :hello2: öpüyorum yanaklarından :opucuk:
Kızlar ya bu ek gıdalar kafaı karıştırıyor, bizim menümüz şöyle;
Sabah erken anne sütü+formül mama
Sabah Kahvaltı Hero baby nin pekmezli kahvaltı mamasını formül sütle hazırlıyorum içine yarım elma ya da bebe bisküvisi koyuyorum
Öğle yoğurt+ meyve püresi
İkindi sebze çorbası bugün başladım,
Akşam Formül süt ama yemiyor bu öğünü kesmeye başladı, öğün araları 3-4 saat
gece yatarken formül sütle yapılmış pirinçli muhallebi+anne sütü

Yanlış bir şey yapıyor muyum? düzeltmem gerekn bir şey var mı? günde en az içmesi gereken 300 ml sütü içmiyor mamaların çoğunda alıyor ama yeterli gelmiş midir? 








Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

Tebessüm :)

özlem valla şu besleme işinden, kafaları sıyırmadan çıkarsak oscarlık hatunlarız anacım.senin menü gözde nin menüsünün yarısı nerdeyse,niye öyle  :icon_scratch: kahvaltınız çok sade değil mi? ben bile 1 tatlı kaşığı labne, 1bebe bisküvisi ve 1 çay kaşığı pekmez ekliyorum.peynir de mi yasak size?bi de ben heronun kahvaltı saatini suyla hazırlıyorum, sütle mi yapsam acaba? ben de heronun sebze çorbasını birkaç kez denedim, bayılmasa da yedi azcık, açtı çünkü.

bugün bize bebelactan numune geldi, kargo elemanıyla tanış olduk artık :ehi: adam hergün bize hediye getirmekten bi hal oldu.


Emine

Özlemcim valla doktordan doktora değişiyor bu ek gıda olayı.Bize doktor kahvaltı için erken dedi her öğün eklendiğinde 1 ay onu deneyip sonra geçiyoruz.Yani ilk ek gıdalara başladığımızda yoğurt ve meyvesuyuyla başladık 1 ay sonra meyve püresini ekledi meyve püresine başladıktan 3 hafta sonra sebze çorbasına başladı gece 2 den fazla uyanırsa muhallebi yedir gece dedi.Bunlar 3 hafta oturduktan sonra kıyma tavuk ve balık başlayacağız kahvaltı daha ileriki aylarda dedi.Sanırım bir dahaki gidişimizde başlatacak kahvaltıya.Kahvaltı olarak yumurtanın sarısının 4 te birini mi ne vereceğiz önce dedi yani daha pekmezin peynirin adı bile geçmedi.Biz herşeyi tam olarak yemeye alıştıkça yeni bir öğün ekleyeceğiz.Sen Selimin iştahına kilosuna durumuna göre doktora bir danış istersen.

jbdun

kızlar iyi akşamlar,ben yatcam da yatmadan önce foruma bi bakıyım dedim :k06:
gözdecim hayırdır ya ne oldu minik prensese öyle :sad1: geçmiş olsun, önemli bişeyi yoktur inşallah . Şimdiye kadar da daha iyidir inşallah.
Arzucum ardaya da geçmiş olsun  :sad1:, inşallah çabucak iyileşir
şeydacım pek hoş çıkmışsın resimde :laughing7:
ayşen ben buralardayım canım ama gezmeye gitmiştik ;)
goncacım eylül hanımın 7.ayını kutluyorum :flowers: 54 kilo musuuunnn?ay ne kadar az yaw,maaşallah :nazar:

bize gelince bugün malum gezmedeydik,biz gelene kadar eşim de işten çıkmıştı,tansaşa gittik alışverişimizi yaptık eve geldik,yemek-avrupa yakası derken ahanda işte bu saat oldu :toothy10:
yarın da bebek görmeye gidiyoruz,ama apartmanda :k06:

Ha bu aradaaaa bugün evden çıkmadan önce bi bakmışım ki regl olmuşuuuummmmmm :occasion14: :occasion5: :muzz: :hieyt: :hieyt: :occasion14: :occasion14: :basardim:

hadin ben yatıyom,herkese iyi geceler :wave: :sleepy1:

desree (Özlem)

Ayşegül, sen bunlara az diyorsun öyle bir gaz yapıyor ki Selim in karnı taş gibi ve saatlerdir mız mız şu an babası uyutmaya çalışıyor ama nafile üstelik öğünlerin porsiyonları da çok değil yani, bi de egzema olayımız olduğu için yoğurda bile yeni başladım peynir için biraz daha bekleyeceğim, kahvaltı mamaları iki çeşit devam mamasıyla yapılan bi de içinde devam maması olduğu için suyla yapılan, sendeki ondan olmasın
Emine Dr un bana verdiği listede kahvaltı 6. aydan sonra yazıyor ben daha geçen hafta başladım o da yumurta peynir falan var ama ben koymadım, sebze çorbası bile 3 sebzeli daha, ondan mı oldu bilmiyorum çok gazı var bu akşam off offf öldürcek bu çocuğun gazı beni, dr bana yavaş yavaş ilerlemi söyledi bende öyle yapıyorum zaten 6. aydan sonra muz dedi geçenlerde çok az tattırmıştım o gece hast. lavman yaptılar, mesela meyveler bir porsiyon ya ben yarım veriyorum, aslında burdaki çoğu insana göre az bile, senin sütün olduğu için dr yavaş ilerletiyordur belki emmeyi bırakmasın diye ama bende sütte kalmadı :sad1: malesef emmiyorda zaten ek gıdaya geçince hepten boşladı haylaz :cussing: ben yaşına kadar az da olsa alsın istiyorum ama, en azından bağışıklık sistemine yararı var besleyiciliği olmasa bile


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver