EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Emine

Arzucum nerey yazmışım ya ? hatırlayamadım başka birine de mi olmuş? O kadar çok yazışıyoruz ki kime ne dedim hatırlayamadım  :icon_scratch:
Evet puysal ayakta sallııyordum bıraktım.Belki ondandır ama uyanıkken de kucağımda bazen yapıyor çıldıracam salıya kadar.İnşallah doktor nedenini bulabilir.Şu desin bileyim ona göre çare bulayım gördükçe öyle çok üzülüyorum   :sad1: Bir de kendini sıkma huyu başladı böyle bir titreme gibi sıkıyor kendini ellerini ağzına sokuyor sonra kafasını titretiyor vs off off bir an önce büyüse şu kızım hiç değilse konuşsa derdini anlatacak duruma gelse  :crybaby2:

puysal

emine cim bak gör hiç bir şey çıkmayacak.. zilli seni telaşlandırıyor...

bu gece benimde annem geldi.. O Tekirdağ da oturuyor  ben istanbulda.. süpriz yapmış.. hem tam zamanında.. kızın ateşi konusunda beni sakinleştirdi.. açıkçası 38.5 i görünce tırsmıştım..şimdi yine evine döndü..
Ceylin in şikayetini anlattım bende ona .. hani tecrübesi vardır belki diye.. oda sen öyleydin,uykun gelince başını sallardın dedi..Umarım Ceylin ninde öyledir.

benim kızda öksürmeyi öğrendi... kimse onunla ilgilenmediği zaman nasıl öksürüyor anlatamam.. Doktor kontrol etti...şımarıklılığından öksürüyormuş.. onunla ilgilenelim diye:))

Allah ın izni ile hepsi büyüyecek.. büyüdükçe dertleride büyüyor ama buda anneliğin bir parçası artık:)

meltemk

Emine uzulme ve kafana takma bu kadar. Ceylin'in elini kullanmasiyla ilgili yazdiklarini okudumda sanirim hepimizin bebisleri benzer safhalardan geciyor. Belemir'de sol elini hic kullanamiyor neredeyse. Eminim bir sey yoktur. Kafa sallamasi ile ilgili de sanirim senin onceden ayaktan sallamandan geliyordur. Titremeler kasilmalar da olabilir. Belemir de ornegin tam emmeden once kendini bir kasiyor ellerini falan titretiyor ben inanamiyorum. Sanirim ellerini kullanma calismalari sirasinda geliyor bu kasilmalar.

Zehra Ravza cok tatli olmus masallah. Sizlerin bebislerinin buyuduklerini gormek de cok eglenceli. Ravza'nin mevlut resimlerini hatirliyorum  :D Firtinayi atlattiginiza sevindim. Bizim burada havalar inanilmaz guzel. Bugun 15 derece idi. Kizimin sansina daha hic soguk olmadi dogdugundan beri. 3 hafta biz Turkiyedeyken kotuymus. Simdi yine guzel. Gerci bunlar hic iyi seyler degil bebislerimiz icin. 30 yasina geldigiklerinde dunyada buzullar eriyecek sular kalmayacak ama simdilik fena degil :)

Seyda haklisin ben de hep sirtustu yatirdim kesin talimatlar sonucu simdi kizimi kafasi tepsi gibi. Demedim amma sanmam Belemir yuzustu yatmayi kabul etsin. Hatta sola donuk yatiyor hep o yuzden o tarafa yamuk. Yataginin seklini oyuncaklarini degistiriyorum. yok ise yaramadi. Bir ara kucuk bir yastik koyuyordum ama sikiliyor oylede. Gerci bizim bakicimiz duzelir merak etmeyin butun bebekler oyledir diyor, ama ben de biraz endise ediyorum.

Pinar umarim normale donmustur Nehir. Biz de 4 ay asilarimizi olacagiz 2 hafta icinde.

Bizim biberon calismalari hala fos. Nuk'un damakli kaucugu ile denedim en son. yok kardesim almadi. Birgun ac kalacak 10 saat sonra alacak herhalde. Acaba yapsak mi artik oyle bilemiyorum. Bilmezdim biberon alan bebeklere bu kadar ozenecegimi :sad1:

Nasil bebeklerinizin donme calismalari? Bizim ki artik hic yatmiyor uyanikken. Bakici biberona alistiramadi ama cok guzel kucaga alistirdi :caca: Istiyorum yatsin oyun halisinin uzerinde biraz donme calismalari yapsin. Yok bizim ki cok tembel. Diyorum artik gidersin Raside Teyzenin kucaginda okula. Bu gidisle nasil emmekler bilmiyorum. Paso kucakta geziyor hanimefendi. Sizler ne yapiyorsunuz? Donuyorlar mi bir tarafa. Belemir uc bes ittiriyor ayagini amma yardimsiz donemedi daha. En cok alt degistirme masasinin uzerinde oynasiyor. Sanirim orasi sert falan hosuna gidiyor. Ama kanepenin uzerinde falan yatmayi sevmiyor.

Biz 10 gun sonra tasiniyoruz. Gerci yakina ama yine ayni isler. Simdi evde toplanma telasi basladi. Bizimki de saskin saskin bakiniyor. Umarim ona cok hissettirmeden ve huzursuz etmeden tasiniriz. O kadar cook is var ki anlatamam size. Bir bitse su telaslar. Ama hic de bitecek gibi durmuyor.

Herkese iyi geceler. Pinar ile Emine online galiba. Belki muhabbete devam ederiz.





puysal

evet ben buradayım.. kızımın başında nöbetteyim:)
hala ateşi var ama uyuyor.. arada birde sıçrayarak uyanıyor ve ağlıyor.. emziği alınca susuyor ama içim acıyo:(
geçen karma aşı böyle yapmamıştı.. bu dağıttı kızımı..

Biberon denemeleri çok zorlayıcı.. bende az kafayı yemedim.. ben biberona alıştırmaya çalıştığım o dönemde bebeğim 400 gr almıştı ama benimki emmiyorduda. kaşıkla beslemeye çalışıyordum..

Şimdi uyku arasında güzel biberon alıyor ama uyanıkken zorlanıyoruz hala..

Seninkide kucakcı oldu :)) benimkide kucakcı.. artık sürekli oturmak istiyor. yatırabilene aşk olsun:)

berilce

selamlar seyda ve puysal benim kizimda da ayni sorun vardi .yani hep kafasi saga yatiyodu o yuzden sag tarafta biraz sekil bozuklugu var demisti,ama o gunden sonra sola yatirdim kafayi uykuya dalinca cevirdim,simdi duzeldi masallah,gitgidede duzelir iyice, bizimki boynu bukukleri oynuyo:) fizik tedaviye gonderdi doktor bakalim 9 sunbatta, doktor bakti aslinda bisey yok dedi ama anne karninda alismis  o tarafa dedi,o gunden sonra hep kizimin diger tarfinda durdum oyuncaklari o tarafa koydum boynuda duzeldi yani diger tarafada donuyo artik,ama genede gidecez fizik tedaviye bakalim ne dicek... sonracima ben yurt disindayim ABD de, ama hic oyle bi asi gormedim karnesindeki asilardanda yok oyle bisey gene bi bakayim ama yok yani oyle bi asi gormedim,promokok muydu neydi o asi da zaten zaturre icindi...ben gene bakar yazarim....neyse gorusuruz... :muzz: ay bu muza bayiliyorum :muzz: :muzz: onu gorunce gobek atasim geliyo..

meltemk

Kolay gelsin Pinar. Insallah sabaha duzelir. Ben de simdi yatmak istemiyorum birazdan acikir diye. Ilk 2 kizim daha tahmin edilebilirsi. Bir suredir gece uyanislari duzensizlesti. Bekliyorum simdilerde kalkar. Sonra tam ben dalarken uyaniyor. :(

En kotusu sabah 5den sonra. Bir sekil dalamiyor cocuk. Ben de bu sefer emzik veriyorum. Normalde gece uyanislarinda emzik vermiyorum tabii. 5ten sonra emzik en kotusu. Tam ben yatiyorum daliyorum hop emzik dusuyor. O telsizden cikan ses kabusum oluyor o aralar. 7:30 kadinin kapisinda bitiyorum 1 haftadir. Telsizi de veriyorum. Sonra olu gibi uyuyorum. Soyle bir duzene girse su gece uykulari cok sevinecegim






meltemk

Ilk 2 kizim degil tabii ki :toothy10:

Yanlis yazmisim. Ilk 2 ay kizim daha tahmin edilebilir di yazmak istemistim. Diyorum Allah soyletti. Ben 3 kiza hazirlanayim bari :love7:





seyda

Beril,
evet o pinarin dedigi asi iste pneumokok asisinin tibbi ismiymis biz bugün yaptirdik doktor daa o ismi söyleyince ben " o ne ola ki" dedim de doktor pardon yani pneumokok iste dedi. tipca konusmus:))
Meltemcim,
Melis Alara da hep sola ceviriyo kafasini sirtüstü yatarken ben arada saga cevirmeye calisiyorum uyurken ama birakinca yine sola ceviriyo eh bantlayamam ki. o da bi birey secimleri var:)) bende yatagi ceviriyorum saginda kaliyim bana baksin diye ama yok duvari seyrediyo yine sola dönüyo:(

seyda

Beril,
sen yan mi yatiriyosun sirtüstü mü anlamadim??

ışıl2006

evet bizde ilk karma aşımızı olduk neyseki ateşimiz falan olmadı pek huzursuzlukta yapmadı bizdemi bir gariplik var acaba  :)

Emine bencede arkadaşların dediği gibi kızın sallanmaya alıştığı için kafasını sallıyordur inşallah hiç bir şey çıkmaz

Zehra fırtınayı atlatmanıza sevindim gerçekten sesi bile insanı korkutuyor Ravza hanıma maşallah çok tatlı olmuş

Meltem Belemirin resimlerine bayıldım çok güzel çıkmış maşallah  tam acıkınca biberonu vermeyi denesen işe yarar  bencede birde emzirir gibi yatırıp vermeyi denesen

Pınar sizede geçmiş olsun inşallah düzelmiştir kızın ilk aşınızla bu farklımıydı acaba

arkadaşlar verem aşılarınız neoldu bizim kolumuz hafif kızardı  küçük bir nokta yani kabuk falan tutmadı



sabiş

Ben de geldim sonunda... Herkese iyi geceler.Bebikolara iyi uykular... Annelere bol bol enerjiler,güç ve kuvvetler diliyorum... :D :D :D :D

meltemk

Isilcim cok mersi. Bebislerin hepsi cok tatli.....

Valla denedik hersekil. Ama olmuyor su biberon isi. Inada bindirdi. Ama cok bir secenegi yok. 1.5 ay sonra ben ise donunce bakicisinin memesini emer artik :tongue3:

2. aydaki asilar bizde de bir sey yapmamisti. Sadece cok uyumustu 2 gun. O da benim sut rezervlerini etkilemisti. Cunku sagmamistim. Hatta sonradan sutum kesiliyor panigi yapmistim. Neyse sonra kazasiz belasiz atlattik

Saat 1:30 oldu. Kalkmadi bizim ki. Ben de yatayim bari yavas yavas. Simdi tam dalarken kalkar nasilsa. ;)





berilce

seyda duz yatirirsan sen sola cevirsende saga ceviriyo o yuzden ben arkasina yastik koyup destekliyorum boylece kafayi ceviremiyo:)  ama en azindan boyun ve kafa isini hallettim allaha sukur...

aslı

arkadaşlar hızınıza yetişmek mümkün değil valla  :)

Eminecim hasan bey bizim doktorumuz. Konusunda uzmandır merak etme (van'dan gelen hastası bile var ) ayrıca çok tatlı bir insan. Ceylinin birşeyi yoktur içini ferah tut ama iyi haberlerini bekliyoruz. Pnömokok aşını hasan bey 5.ayda yapıyor karma aşıyla birlikte yapmıyor bebeğe ağır gelmemesi için.

Meltemcim ben kızıma zaman zaman biberonla süt veriyorum çünkü arasıra işe gitmem gerekiyor. Son 20 gündür içtiği biberonu istemiyor. Şimdi chicconun şu açılı biberonunu denedik ucuda meme başını andırıyor hiç itiraz etmeden aldı. İstersen birde onu dene. Şu bebişlerin bir günü bir gününe uymuyor ki....

Arzu benim kızımda yüzüstü yatmayı sevmeyenlerden, ne zaman yatırsam basıyor yaygarıyı  :crybaby2:

Biz ilk 2 ay hep yan yatırmıştım kızımı. Bir sağına bir soluna ve küçük yastıklarla sırtından destekliyordum ama 2.aydan sonra doktorumuz sırtını destekleme nasıl isterse öyle uyusun demişti.

Pınarcım kızın umarım artık iyidir.

Goncacım sana da çok geçmiş olsun. Birkaç dokota görünmeden hemen ameliyat olma.




Ardaömür(Arzu)

Emine eylül ekim anneleri 2 sayfasında Berile  yardımcı olmuşsun bu konuda.Sen hala üzüyormusun kendini çocuklar yapar böyle şeyler.Oda ısısı  değişikliği bile birden bire onları değiştirebiliyor her değişikliktede yeni bir şey öğreniyorlar  belki kafasını sallamak hoşuna gitmiştir benim yiğenimde kafasını sallıyordu o yüzden kafasının arkasındaki saçlar daha çabuk döküldü.