EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

berilce

ay demek sizde de gecmedi o cizgi,bazilarinda olmuyo niye acaba,tenle bi alakasi olabilir mi? mesela beyaz tenlilerde pek olmuyo,ben esmerim , doktora sordum ben onu,tamamen gecmez o dedi, dunyam basima yikildi,nedyon sen doktor diyecektim ama ne ise yararki,ama ben kitapta okumustum dogumdan sonra gecer kaybolur diyodu,ust taraf tamamda gobek deliginin altindaki cizghide pek bi degisiklik yok... ya kizlar benim kziim saatte bir emmeye basladi,hani sut az mi falan doymuyo mu diyecemde,yok lakir lukur ses geliyo ayrica patlayincaya kadar iciyoo,oyle bi iciyoki nefes alamaz duruma geliyo bazen, bneim kiz mi obur yoksa belli bi doneme felan mi girdikde haberim yok... ayrica bu cadi sabahin 8 inde uyaniyo ben uyanana kadar ihliyo,o ihlama sesi zaten beide esimide olduruyo ,allahim bi ses o kadrmi rahatsiz eder, biz kalkinca nasil oluyosa o sesde duruyo cok uckagitci ya, sonra yarimsaat oynayip uyuyo,tabi bizim uyku muyku kalmiyo,ki ben gunduz uykusuna alismis biri degilim o uyurken onuda beceremiyorum olecem zombi gibi oldum...

Emine

19 Ocak , 2007, 19:29:30 #391 Son düzenlenme: 19 Ocak , 2007, 19:32:52 Emine
sinirlerim tepemde kızlar benim doktoru aradım kız sabaha kadar başını sallayıp duruyo neden olabilir diye grip olmuştur diyo kulağı ağrıyodur ondan sallıyodur diyo ağrı kesici ver diyo.Dedim hayır grip değil kulağı ağrımıyor.Bilemeyecem o zaman diyo.Dedim eline bi nesne verince sol eli daha kuvvetli sağ eli bazen istemsiz hareket ediyo örneğin sol eline verilen şeyi hemen ağzına götürüyo sağ eline verilince tutturamıyo bazen ağzını sallanıp duruyo kolu hızlı hızlı istemsiz gibi elinden düşürüyor verdiğim şeyi.Diyo kadın valla bilemicem.Dicektim salak karı sen bilmicen de ben mi bilcem yolcam saçını başını yaaaa :cildir:  :cildir:
Çocuk hastalıkları ve çocuk nöroloji uzmanından randevu aldım salı günü gideceğiz bu 3. doktor inşallah iyi çıkar.Bizim doktor 50 ytl idi bu 130 ytl ucuz etin yahnisi olayına döndü yani.İnşallah iyi bir adamdır da o kadar paraya değer  :crybaby2:  :crybaby2:  :crybaby2: para önemli değil de oraya verene kadar kızıma başka bişey alırım olayı.Bakalım bu nasıl çıkacak  ???

seyda

beril,
koptum ya okurken. o ihlama sesi bizdede var ve aynen 08.oo 08.30 gibi basliyo kalkip kucagimiza aliyoruz meme emip siziyo. hatta bazen iki dakka yüzümü yikiyana kadar bouncing chair a yatiriyorum geliyorumki bizim sultan oyuyo. eh benim uykum kalmiyo tabi ayni senin gibi. bende uyuyamiyorum gündüz bi kere sizmistim sadece onda da gözümü actimki Melis hanim yanimda siritiyo bana :D

su cizgi meselesi benimde sinirimi bozuyo ama bende de hala duruyo ki ben sarisin sayilirim. hele bide sporda ukraynali arkadasim varki daha da beyaz tenlisi olmaz, onda da duruyo sadece daha acik renk.valla bende gecer diye okumustum insallah bu bi kandirmaca diildir ???

ayşen

emine bizim doktor mu dedi onları?? yoksa bu bornova sağlıktaki mi? kime götürceksin bu arada, bebek.com da bi doktor önermişlerdi lozan pst üstünde , ona mı? ben de değiştirceğim zaman ona gideyim demiştim ama çok pahalı geldi, ayda hanımı da beğendim ben, önceden de gördüğümde onu istemiştim zaten şimdi de memnunum, o yüzden ona gittik. migrosun orda da hurşit apa varmış, onu da öneriyolar, ben randevu almak için aradım, 5 gün sonrasına verdi. :) işallah hayırlısı olsun sizin için....

berilcim benim oğlum da dönem dönem yapıyor, normallde 2 saatte bir gibi emiyor(ki artık 3 saat olması lazım) bazen 1 saat sonra tekrar istiyor. emzik almadığı için doktorumuz beni emzik yerine kullandıgıı söyledi. oyalanmak için yani. gerçi bugun iyice bi tuhaftı. çok sıkıntılıydı, ayıptır sölemesi dün soğan yedim ciğer yapmıştım, yanında güzel gider diye  :caca: sonra da çocuk gazdan mahvoldu. hayır beni o kadar etkilemiyo, onu nası bu derece etkiliyo anlamıyorum.  :dontknow:


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

Emine

yok canım sizin doktor değil bornova sağlıktaki kadın :caca: lozan pastanesinin üstündekine götürcem hasan tekgül.Sizinkini istiyordum ama nöroloji uzmanına gitmemiz lazım bizim şu baş sallama olayı yüzünden hasan tekgül hem nöroloji uzmanı hem çocuk hastalıkları uzmanıymış bana da çok pahalı geldi ama bi götürelim bakalım bi dahakine sizinkine götürürüz belki.

berilce

eminecim uzulme ,sali gunu bi git bakalim ne diyecekler, Allah korusun hic bisey cikmaz insallah, uzulme bisey cikicagini sanmiyorum,solak olabilir,benim kizda solu kullanamiyo mesela...  :dontknow:
seyda desene isimleri gibi huylarida ayni, hayatimiz180 derece degisti :) ama bi gulusu unutturuyo iste... cizgi icin umarim bende gecer diyorum yani ama pek geccek gibi durmuyo,belki bi kac ay lazimdir.bilemiyorumki
aysen soganin gaz yaptigini bilmiyodum ben ama...

ayşen

ya belki gaz değildir de eşimin de midesini rahatsız etmiş, sanırım oğluşumun da karnı ağrıdı bilmiyorum ki...

emine bişey yoktur ya, belki yatağından falan rahatsızdır, ya da yatarken giydirdiğin bişeyin boynu falan rahatsız ediyodur. denedin mi hiç bunları değiştirmeyi. bizimki de pamuk yatakta rahatsız oluyo ama ortopedik yatağında rahat uyuyo. ama doktora götür ki için rahatlasın, sen şimdi salıya kadar zor durursun :)


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

Emine

19 Ocak , 2007, 19:59:42 #397 Son düzenlenme: 19 Ocak , 2007, 20:04:50 Emine
valla öyle ayşencim nasıl durcam salıya kadar bilmiyorum.Berilcim belki dediğin gibi solaktır babası solak.Ama kocişte beni telaşlandırıyo yok solak değil beyin komut veremiyo falan diyo kola korkutuyo beni ..Ayşencim hergün değişik şeylerle yatıyor zaten.Biri rahatsız etse hepsinde aynı şeyi yapıyor.Yattığı yerden mi bilemiyorum gece hiç başka yerde uyumadı şimdiye kadar bir de onu deneyelim bari..
Ay gülsemmi ağlasammı şaşırdım :laughing7:  :laughing7: doktora da dedim beyin komut veremiyo olabilir mi acaba kadın tırlattığımı düşündü herhalde şöyle bir durdu bilemiyorum dedi  :laughing7:  :sad1:

berilce

valla baba solaksa olabilir solaklik,bizde bi ara melisten suphelendik surekli sol bacak oynuyodu sag hic oynamiiyodu... biz dedik solak olacak galiba ailede var cunku bizde de...sonra ikiside oynamaya basladi .simdide sol kol az oynuyo sagla yapicagini yapiyo...simdide diyoz solak degil...ama gende gotur tabi icin trahat etsin....insallah bisey cikmaz...

jbdun

eminecim evet salıya kadar beklemek hakkaten zor olucak (kendimden biliyorum) ama inşallah herşey normal çıkar canım.
Ecrin de bi ara hep sol çalışıyodu, şimdi de sağa döndü. ;)
sen moralini yüksek tut canım :-*

bu arada ayşen soğanı ben de denedim ve evet gaz yapıo :suclu:

ya kıslar bu çizgi dediğiniz ameliyat yerinin çizgisi mi?ben onu demiştim daha geçmedi diye :sad1:
yoksa bu yukardan aşağı inen mi?eğer oysa o bende kayboldu.

Emine

yukarıdan aşağı inen canım.Ameliyat yerinin çizgisi kayboluyor mu? Ben hiç rastlamadım doğum yapan arkadaşlardan kaybolana ? Benim ki de kaybolmadı.

Ardaömür(Arzu)

Emine sen odoktorun doktor olduğundan eminmisin seni hiç bir şekilde aydınlatmıyor.Bir şey olduğunu düşünmüyorum iyidir senin güzel kızın. Ameliyat izi estetik dikişse bir sene sonra kayboluyor  ilk zamanlar etrafında biraz morluklar olabiliyor(ikinci doğumum olduğu için biliyorum)
jbdun Göbekten aşagı doğru inen çizgiden bahsediyoruz  benimki biraz açıldı ama duruyor



puysal

Emine cim hiç üzülme ve lütfen çocuğu izleyip izleyip solu çalışmıyor yok sağı çalışmıyor gibi yorumlarda bulunmayın:)) 6. ay bitene kadar hiç bir şey anlayamazsınız yani hiçbirşey netleşmez..
benim kızında sağ gözü bir kayıyor anlatamam:)) 6. ayda göz doktoruna gideceğiz eğer hala kayma varsa gözlük kullanacağız:)) o gözlüğü nasıl takacak bilmiyorum ama bebeklere özek gözlükler varmış..

yani bebeklerimizi kontrol altında tutmalıyız ama çokda incelememek lazım. hiçbir günü diğerine uymuyorki hareketleri bir bütünlük sağlasın..

Bebeğin kafasını sağa sola çevirmesi ağrıdandır diye söylemişti annem..yani ağzı çektiğini o şekilde anlarsın demişti.. tabi bunun yanında ıhlanmalar falanda olacak.. belkide dişleri çenesine yerleşmeye başladı bakasana 4 numaralı beze geçen ilk bebeğimiz o oldu.. seninki büyüme atağı geçiriyoe bak görürüsün.. diş ağrısı kulağada vuruyorsa çok normall..

parmağını verdiğinde emiyor mu? ısırıyor mu? dişlerine bak bakalık yani elinle kontrol et damakta sertleşme var mı?

Biliyorsunuzdurki bebeklerin ağrıları genelde geceleri olurmuş.. Allahıma şükürki böyle.. hastalığında yanında olmam lazım.. onu hastayken nasıl bırakıp işe gideceğimi hala bilmiyorum..
:tongue3:

Lily Wonka

20 Ocak , 2007, 02:07:02 #403 Son düzenlenme: 20 Ocak , 2007, 10:27:26 muallime (Gözde)
Emine, valla salı günü sanki ben Hira'yı götürecekmiş gibiyim.. Mutlaka burada bizlerle de paylaş neticeyi.. Yalnız Hira da uzun süre sol kolunu kullandı ve biz de eşimle acaba bu kız solak mı olacak geyikleri çevirdik aramızda bilesin..;) Şu baş sallama meselesi de umarım yersiz bir anne kuruntusundan başka birşey değildir.. İçini ferah tutmaya çalış..:)
Arkadaşlar siz mevzuyu açınca uzuuun zamandır göbeğime bakmadığımı farkettim.. Korkmuşum heralde..;D Özellikle de şu sezeryan çizgisi benim içimi pek bi hoş ediyordu.. Bende tepeden inen çizgi neredeyse kaybolmuş.. Bir de ikinci doğumunu da sezeryanla yapan yada bilen varsa bişii sorucam; aynı çizgi üzerinden mi yarıyorlar yine???:sad1:
Jbdun, ben de normal pamuklu çubukla banyodan sonra çok içine sokmadan nazikçe temizliyorum minik kızımın minik kulaanı..:)
Ayşen, sana da Hametanı sorucam yaa. Daha önce doktorunun tavsiye ettiğini yazmıştın.. Bizde de var ama ben pomat diye her alt açmada kullanmaya cesaret edemiyorum.. Sen nasıl ve ne miktarda kullanıyorsun? Ha bir de Tuna'nın seni emzik yerine kullandığından bahsetmişsin, aynı dertten muzdaribim.. Emzikten nefret ediyor benim kız.. Naapıcamı bilmiyorum.. Göğüsler perişan.. Öyle ki Afrika'da bir kabileye gitsem bayaa prim yaparım heralde..;D Senin bu konuyla ilgili çalışmaların var mı???
Pınar'cım, ben de 2 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum tatlım.. Bende de kayma vardı ama aşağı yukarı ilkokul yıllarında kayboldu.. Tedavisi çok kolay.. Göz kasları güçlendikçe kayma da yavaş yavaş ortadan kalkıyor.. Gözlüğün yanında bazı ek göz egzersizleri de vermişti bize doktor. Düzenli yapıldığında çok işe yarıyor.. Kızının gözüsünden öpüyorum iyileşsin diye..:-*
Ferah, inşallah kolayca atlatırsınız aşınızı, şimdiden geçmiş olsun..



Zara82