EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Ardaömür(Arzu)

Özlamcim sanada üzüldüm bak şimdi bu sorunda gerçekten akıl verilecek bişey değilki yinede kafaya takmamakta yarar var.Sen sadace güzel Selimcikle uğraş boşver hepsini.



anita

Selam arkadaşlar
bugün Kayra yedi bitirdi beni. bu çocuk ne zaman uslanıp kendi kendine 5 dakika oynayacak merak ediyorum. şimdi uyudu bakalım gece ne yapıcak ?
Ben hala kaynatıyorum biberon. ek gıdaları verdiğim tabak çanak vs ise elle hacı şakir sabunla yıkıyorum. çok zor ellerim parçalandı walla... yese bide üzülmicem ama nafile. şimdi artık yemesi gereken öğünün dörtte birini oyunla binbir türlü numarayla yiyor..gazı da var hala. pırt pırt makinelli tüfek gibi pırt yapıyor..ama napiyim hasta olmasın da az yesin. takmicam artık fazla kafama diyorum umarım başarabilirim..
Öyle yorgunun ki birazdan uyurum bende.
Kayranın bugün yedikleri şöyle:
Kahvaltı 7de: 60 cc mama azcık peynir bir bisküvi
Ara öğün 11de : 40 cc meyva suyu
Öğle 15: 60 cc mama + 5 kaşık sebze çorbası
İkindi 18: yoğurt bir kahve fincanı kadar+ bir parmak muz
Ve hala bişey yemek istemiyor. biraz da su içti. uyudu...

Bebeği yiyen anneler ne mutlu size..



anita

bu arada bende yeşil gözlüyüm ama kızım babasının tıpkısı zaten... gözleri de kahverengi oldu.. ki halamız filan da ela  gözlü..
önemli olan sağlıklı olması..



Ardaömür(Arzu)

ninahuhu aynı dertten muzdaribiz bende çok zor yadiriyorum



aslı

Arzu'cum Arda geceleri doymuyor mu acaba?  Mama falan veriyor musun gece? Son defa doktora gittiğimizde doktor  bana gece 2'den fazla uyanıyorsa doymuyordur dedi.  
Arda sizin odada mı kalıyor yoksa kendi odasında mı?
Gece uyanınca emzirince hemen yatırıyorum bazen uykuya hemen dalamıyor ama  kucağıma almıyorum. emziğini veriyorum elini tutyorum öyle bekliyoruz bazen yavaş yavaş pısh pıshlıyorum poposundan.






Ardaömür(Arzu)

Aslıcım gece doyurup yatırıyorum gece pirinç unu yapıyorum ve çokta severek yediği tek şey diyebilirim.Bizim odada yatıyor her saat başı uyanıp 10 dakika emmesse uyumuyor mesela hala uyumadı babasında sabah en geç 8 de tamamen uyanır.Yani durumum vahim imreniyorum size.



aslı

Arzucum odasını belkide ayırmalısın biz defne'yi 3 aylıktı odasında yatmaya başladı. Doktorumuzda ne kadar erken o kadar iyi demişti. Formda birisi daha yazmıştı aynı odada yatınca anne kokusunu arıyormuş daha sık uyanıyormuş diye.



desree (Özlem)

Arzu saol bende takmamaya çalışıyorum, senin bu ikinci oğlun fena senin psikolojini çok iyi anlıyorum kelin ilacı olsa başına sürer misali; Selim in uykusu hep düzensizdir 2 hafta miktar olarak az olsada en azından 5-6 saat kalkmadan uyuyordu ama bir kaç akşamdır sık uyanıyor Arda gibi ağlama krizine giriyor napcağımı şaşırıyorum ama benim yaptığım şunlar;
-Aç olabileceğini düşünüp memeye tutuyorum ya da çok ağlıyorsa vakit kaybetmeden mamasını yapıp veriyorum,
-Gece yatmadan önce besleyip (mama veriyorum) altını alıyorum,
-Emzikle uyutuyorum ama bi de zırt pırt emziği düşürüp ağlamıyor mu? ifrit oluyorum,
-Bi de artık gaz günlerimizde kullandığımız Nurse Harveys şurup vardı yine ondan alacağım ve yatırırken bir tatlı kaşığı vereceğim hem gaz sancısı ve diş için iyi geliyormuş, bu arada diş jeli de sürüyorum ama bi faydasını göremedik bana göre tatlı niyetine geliyor beyimize
Anita Kayra da senin ömrünü yedi, ama uykusu fena değil galiba umarım iştahı en kısa zamanda düzelir bizimki bu saatte içerde babasıyla şakıyor uyumaya hiç niyeti yok


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

aslı

Özlemcim Allah sana kolaylık versin. Zor bir durum. Sen onları takma yaramaz Selim'le ilgilen annesi



aslı

Anitacım sebze çorbası yerine meyve püresi falan versen yarım elma+yarım armut mesela. Belki sever ve yer. Bir süre sonra yine çorbayı denesen



anita

Özlemcim uykusu gündüzleri 30 dk.aşmamak kaydıyla birkaç kez uyuyor. herşeye ağladığı için ne istediğini anlamak zor. uykusu geliyo ağlıyo, acıkıyo ağlıyo, su istiyo ağlıyo, kucak istiyo ağlıyo. hep hep ağlıyo..bende çaresiz yorulup uyutuyorum sallayarak.başka türlü uyumuyor malesef..foruma da kayraı ayağımda sallarken Lap top ile girebiliyorum..yoksa mümkün diil..
Gece en son 11-12 gibi mama  yedirip yatırıyorum..bazen 1 bazen 2 kez uyanır. ve kaçta yatarsa yatsın en geç 7de kalkıyoruz..ve akşama kadar vız vız vız.. bize gelen bi daha gelmiyo zaten.. böyle huysuz işte..sürekli kucakta gezmek istiyo bazen onda da ağlıyo.
Neyse bu son şikayetim Kayra ile ilgili... artık şikayet etmicem.. söz verdim ç.ünkü hastalığı iyleşirse şikayet etmicem diye.. ;D



aslı

Özlem yeni bir konu açılmış şehval-lal idar kültürü ile ilgili okuyabildin mi? Bir oku istersen



jbdun

özlemcim seninkiler o kadar kapris ne için yapıyolar ki?Eşin de bi çaresine bakar,sen bunu dile getirirsen . Sonuçta senin bi de seni oldukça uğraştıran bi selimin var (yerim ben onu  :hungry:). Üzüldüm şimdi, gerçi daha önce de bahsetmiştin.Aynı apartmanda olunca zor oluyodur tabi :-\



Fatma-Ezgi Anna

özlemcim yiyebilecegi kadar cay bardagina koyup öyle koyuyorum mama isticisina,sonra 3. gün kavanozdakini kavanozla beraber isitiyorum.benim kizim yeni basladigim icin ek besinlere cok yiyemiyor o yüzden böyle yapiyorum..

Aysegül mama isiticisi benmari türü istiyo,o yönden rahatim yani,tesekkürler yanitin icin  :-*

Anita  istahsiz bebek gercekten zor,umarim kayra hanim en kisa zamanda istahlanir annesi :aferin:

Arzucum  arkadaslarin dedigi gibi ya kokunu istiyo yada tam doymuyo demekki.Bizim kide gündüz degil ama aksam yatarken huysuzlaniyo ve illa elimi tutup uyuyacak ama ben istiyorum ki aksamlarida kendi uyusun o yüzden emzigi düstükce veriyorum her mizmizlandiginda gitmiyorum anliyoki yanliz uyumaktan baska caresi yok uyuyo.Gecede iki defa kalkiyo.her agladiginda kucagina alma diycem ama gece zor tabi herkes uyurken.Emzik kullaniyo mu bilmiyorum ama eger kullanmiyosa bir dene istersen faydasi olur benim kizda ise yaramisti cünkü...

Özlemcim valla allah yardicin olsun kaynanayla gecinememte zor annemden biliyorum.allahtan benim öyle bir sorunum yok,kayinvaldem melek gibi bir kadin,benim burda kimsem yok ve o bana annemi aratmiyo sagolsun bir anne gibi,arkadas herseyim.Ve hic birseyime karismaz.o yönden iyiym yani.Bide tek gelin olunca üzerime titriyo,umarim senin kayinvalidene benim ki gibi olur.(rüyasina ak sakallidede falan girse bari  :k06: )



anita

İlgin için teşekkürler Aslıcım. Okudum ben. Ama Kayraya da idrar tahlili ve kültürü yapıldı. temiz çıktı.
geçenlerde kaka tahlilleride yaptırdım.
anlayacağın Kayranınki sanırım genetik huysuzluk..
mesela elindeki oyuncağı düşsün hemen ağlar.. yemek yedirirken cep telefonumla oyalıyorum eline almak istiyo telefonu vermiyorum diye sinirleniyor ve ağlıyor..
neyse.. dediğim gibi şikayet yok artık..  :laughing7: :laughing7: :laughing7: