EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

jbdun

yeter ki yapsın di mi ayşen :laughing7:

benim de bugün sütüm az galiba :-\

ayşen

değildir değildir, bana da bazen öyle geliyo ama değil, bzim kuzular çok emiyo bazen ondandır ;)


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

berilce

amma cokyazmisiniz ya okuyana kadar canim cikti en son biraktigimda 10. sayfamiydi neydi... dolayisiyla okuduklarimida unuttum,bi saattirde alt katta oturan cinli kiz uyuz uyuz sarki soyluyo,seside karga gibi cocugu uyandiracak...zaten sinir oluyodum ona... neyse...su tv isi benim kiz baya izliyo,bende izletilmemesi gerektigini biliyorum ama cizgi film izletilince pek bi zararli olucagini dusunmuyorum... baya baya izliyo... oturma pozisyonuda yatay oturtuyorum kucagimda etrafi izliyo seviyo ...  geceleri gene degisti bu kizin,durup durup degisiyo ... artik bunyem zayifladi iyice, :dontknow:       bu gidisle ne olur bilmiyorum... kanama mevzusuna gelince:) benim dogumdan beri devame diyo slklldlm artik ayrica dun bi hesapladim tam 14 aylik adet kanamasina es geliyo :) o yuzden bir sene olmasamda olur  :muzz:      goncaya da gecmisler olsun insallah en kisa surede duzelir....zara82 korkma biz burda hortumlarla ugrasiyoruz firtina ne ki? :hello:
eee baska ne yazilmisti ya...muallime bu arada o makaleleri okudum ,daha dogrusu yarisini okudum,kizimdan bi firsat bulayim diger seyleride okuyacam.... senin sordugun soru vardi ben de sorucaktim onu cekiniyodum iyii sormusun,ben de kizimin altini temizlerken diken ustunde gibi oluyorum,ayrica benim kizim da altini acinca sadece isemiyo baska seylerde yapiyo hepte bana denk geliyo,bana kastimi var nedir  :protest: neyse cikayim ben gorusuruzzzzzzz.

Lily Wonka

18 Ocak , 2007, 19:10:39 #363 Son düzenlenme: 18 Ocak , 2007, 19:15:14 muallime
Emine, bebek.com'da "6. ay sonrası.." bölümünde Bebeklerde Büyüme Atakları adında bir üst konu var.. Okumanı tavsiye ederim..
berilce, sen hangi makaleleri kastettin canım? ???



ayşen

muallime ben de baktım sayfaya teşekkürler... bzim de uyku düzenimiz şaştı bikaç gündür, biz de 15 haftalık olduk. 15-19 arasında da olurmuş. demek ki ondan.

kızlar kocişimin sayfasını da ziyaret edersiniz di mi :) http://www.bebegimonline.com/forum/index.php?topic=181.new#new  yorumlarınızı bekliyor, sizler bişiler yazın ki o da devam etsin, bana cevap vermiyolar diye üzülüp yazmıyo sonra  ;D babası ayrı nazlıı oğlu ayrı  napçem bilmem :dontknow: 

benim kar tulumum gelldi, ebay den almıştım. kullananlar ne giydiriryosunuz içine? sadece body ve alt mı? yeterli oluyo mu??


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

Tebessüm :)

şu kaka meselesiyle ilgili, benim oğlum yaklaşık 20 gündür kakasını yeşiil  yapıyor. dr a tel açtık sorduk normal dedi, endişelenecek bişey yok dedi.arada da bikaç kez olmuştu ama bugün daha fazla olarak sümüksülük vardı kakasında. dr. aradık (benden bıkmış olsa gerek) gelin tahlil yapalım dedi lakin bizim sıpa bir türlü kaka yapmadı neyse yine gittik hastaneye,nöbetçi dr.la görüştük.tekrar, endişenecek bişey yok tahlile gerek yok, yine de isterseniz yapalım dedi. dr sensin gerek yoksa gerek yoktur dedim içimden yüzüne karşı. sümüksülük balgamdan veya mide salgısından annenin yediğinden olur dedi.neyse içim çok rahat değil ama beklemedeyiz.sonuçta gitiiğimiz özel hast. ve para için gerek olmasa da illaki yapalım diyebilirdi.sonuçta türk doktorlarına emanetiz.

babyh23

selam kızlar ben yaklaşık bir saat önce bir sürü şey yazmıştım ama ortada yoklar :)çoşmuşsunuz bugün bebişler uslu galiba

goncacım geçmiş olsun umarım bir an önce sağlığına kavuşup aramıza dönersin.dualarımız seninle.

arzucum bebeğin aç olsa ortalığı ayağa kaldırır merak etme.endişeleneceğin bir durum yoktur eminim.

zehra korkma sakın canım dualarımız seninle.gerçi insan anne olduktan sonra böyle olaylarda daha çok etkileniyor.ben uzun süre istanbul avcılarda oturdum.bilenler bilir deprem bölgesidir 99 depreminde bir sürü ev yıkılmıştı.orda oturmama rağmen benim deprem korkum yoktu ta ki oğlum doğana kadar.ufak bir deprem oldu ve ben anında oğlumu nereye saklayabilirim diye düşünmeye başladım.eminim sende kızın için endişeleniyorsundur ama Allah'ın izniyle bişeycik olmaz korkma

eminecim benim oğluşunda bugün ceylin gibi huysuzluğu üstünde şimdi uyudu bakalmı kaç dakika sürecek:)Allah bizlere sabır versin

ayşencim bizimkide altını açınca işeyenlerden.ben çiş bezi adını verdiğim bir sistem geliştirdim :Dsırf bu iş için ayırdığım bezleri atletinin altına sokup pipisinin üstüne kadar uzatıyorum çişini yaparsa sadece o bez ıslanıyor.yoksa önceden her altını değiştirmede üstde değişiyorduk.hatta bir keresinde ben tam ayaklarını kaldırmış poposunu silerken suratına işemişti birde yalandı.ömründe o kadar güldüğümü hatırlamıyorum :D
kar tulumunu ben atlet ve bodysiyle giydiriyorum yeterli oluyor kar tulumları çok sıcak tutuyor zaten.demek sende ebay dan alışveriş yapanlardansın birde ben becerebilsem :)
       

babyh23

kızlar bu arada bebek.com çok hızlanmış bizden sonra.bütün alırlığı biz yapıyormuşuz galiba :D
       

Emine

Ayşencim çok güzel şeyler yazmış Tarkan yorumumu yaptım Tolgaya da yazdırdım zorla  :caca:
Bu arada Sevdecim senin eşin sanıyorum süpriz  :smileinbox: yapıp bişeyler yazmış gözümün nuru babacığın ismiyle sanırım o yanılmıyorsam bi bak bakalım bu şanslı kadın sen misin

meltemk

Pinar biberon tavsiyelerin icn cok tesekkurler. Ben de bugun bulabildigim 3 cesit kaucuk biberon aldim. Yarin denenecek sirayla. Bugun ilk kez kizimi dusunmeden biraktim bakicisiyla 3 saat kadar. Sutunu de biraktim. Dedim cok acikirsa beni de goremezse icer. Kadin denemis 2 biberon sonra kasikla yarisini icirmis. Insallah yarin iyi haberlerle gelirim biberon konusunda.

Biz de evimize donduk bugun dagdan. Iyiki de gelmisiz ruzgar cok artti. Gerci Almanya kadar kotu degil ama. Zehra korkma icin rahat olsun. Bebegine anlatirsin ilerde bu gunleri.

Biz dun geceyi de 4ten sonra huzursuz uyuyarak gecirdik. Bakalim bugun kendi yataginda nasil uyuyacak. Biz de eglence :tongue3: 8 gun sonra da yeni eve tasiniyoruz. Evde daha tek bir sey toplanmadi. Yarin basliyoruz. Ama nereden baslayacagim bir bilsem. Bakalim Belemir bu tasinma hengamesini nasil atlatacak. Kuzumun 3.5 aylik hayatinda gormedigi kalmadi. Allah acilar gostermedin.

Gonca bu arada cok gecmis olsun. Moralini yuksek tut. Her zaman diyorum anne sutu onemli ama morali yuksek mutlu huzurlu anne olmak daha en onemli bence. Iyi haberlerini bekliyoruz.






berilce

arkadasciklarim bu ek gidaya baslama isini nasil yapicaz yahu,ben korkuyorum o isten,daha erken ama 3 ay kaldi insallah,sutum azalmazsa 6.aya kadar emziricem sonra baslicam.ama bu aralar su ek gida isi kafama takiliyo... uzaktayim gurbetteyimde, cam rendede bulamadim burda :crybaby2: uhuuhu uhu ... ben boyle bisey buldum mesela...

4 - 6 AY

Anne sütüne aldığı sürece ve miktarda devam edilmelidir.
Anne sütü yoksa veya yetersizse 3-4 öğün 2 numara devam maması verilmelidir (500 ml/gün).

Saat 10.00: Meyve suyu (Mevsimine göre suyu sıkılarak hazırlanır. 1-2 hafta sonra püre şeklinde verilebilir.)

Saat 13.00: Sebze çorbası(1-2 hafta sonra püre şeklinde verilebilir.)

Saat 16.00 Yoğurt (100 ml hazırlanmış ılık Devam Mamasına 1 çay kaşığı yoğurt konulup mayalanır ve 3-4 saat mayalkanmaya bırakılır.)

Saat 20.00 Kaşık Maması veya Muhallebi (100 ml su ile 1 tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir. Ocaktan indirildikten sonra 3 ölçek Devam Maması ilave edilir.)

6 - 8 Ay

Anne sütüne aldığı sürece ve miktarda devam edilmelidir.
Anne sütü yoksa veya yetersizse en az 300 ml. devam maması verilmelidir.

Saat 06.00-07.00: Kahvaltı (Devam maması içine akşamdan tuzu alınmış peynir +haşlanmış yumurta sarısı +reçel ilave edilerek hazırlanır.)

Saat 10.00: Kavanoz maması veya meyve püresi

Saat 13.00: Sebze çorbası veya sebze püresi (İçersine ince çekilmiş kıyma ilavesine başlanabilir.)

Saat 16.00: Yoğurt

Saat 19.00-20.00: Kaşık maması veya muhallebi (Muhallebi devam maması ve pirinç unu ile hazırlanmalıdır.


seyda

Valla Beril benim de derdim ayni.
su cam rendeleri türkiyeden mi ismarlasak acaba ???burda hep hazir satilan meyve püreleri falan var ama bilmiyorum ya bi düsünüyorum kendim yapiyim diye iste dogal taze olsun diye ama öte yandan burda taze meyva sebze bulmak daha da zor. ben simdi hicbir ise yetisemiyorum bide yogurt yap meyve rendele falan artik yüzümü yikiycak zaman bulamam heheh.... :laughing7:

seyda

arkadaslar silikon ve kaucuk emziklerle ilgili bu yaziyi buldum belki ilginizi ceker...
http://www.bebek.com/content.aspx?PContId=4&ContType=1&ContId=2497

ferah

 :hello2:mehaba kızlar,ne çabuk 26. sayfa olduğunuz yetişemiyorum inanki ama hepinizin msjlarını okumaya calıştım

berilce sana katılıyorum ben de endişeleniyorum ek gıda işnden ancak keyifli olacak gibi değişik şeyler yediğini görmek güzel olacak inş.bizim az kaldı 5.ayın içindeyiiz

yarın aşımız var 3.karma.2.menenjit olacak inş. ateş olmaz ben sağlık ocağında vurduruyorum ilkinde biraz olmuştu 2.de daha kolay geçti bu seferkinide de hiç anlamadan ,hastalanmadan geçiririz ,inş, ???

zehracım dualarımız seninle Allahın izniyle birşey olmaz inş.

eminecim  ceylinin tokasına bayıldım bizim yeni yeni saçlarımız uzuyor ancak bant tajkabiliyorum maşaallah Allah nazardan korusun

goncacım çok geçmiş olsun Allah şifalar versin bir an önce toparlanırsın umarım

kimsecikler yok buralarda benim de uykum geldi zaten yarın aşımız var dilasam uyurken ben de bu fırsatı değerlendireyim gaiba dediğiniz gibi büyüme atağı mı gösteriyor bu aralar uyku saatleri çok azaldı neyse görüşürüz
: :wave: :wave: :wave: :wave:

jbdun

günaydın anneler ve güzel bebişleri :icon_flower:

ferah inşallah hiç anlamadan aşıyı olur ve atlatırsınız ;)

bebişlerin kulak temizliğini nasıl yapıyorsunuz kızlar?

zehra merak ettim dün nasıl geçti?korktuğun gibi olmamıştır inşallah :(eşin işten erken gelebildi mi?