EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Ardaömür(Arzu)




meltemk

sagol Arzu. Biraz gorucuye cikarmis gibi oldu, ama daha cok erken gorucuye cikarmak icin :)





Emine

Belemir çok tatlı çıkmış maşallah  :D .Ne güzel değişik aktivitlerde bulunabiliyorsun Meltemcim biz evdeyiz tüm gün..
Biz biberon kullanmıyoruz ve kullanmayacağız sanırım.Ayşegül benim kız tutabiliyor nesneleri seninkide anca başlar 3 aylıkken başlamıştı Ceylin de..

puysal

kızım kucağımda:) artık oda bana eşlik ediyor:))) ağlamasını bilgisayar durduruyor:))) babası gibi bilgisayarcı olcak bu kız..

biz yaklaşık 10 tane biberon aldık.. bir sürü para hacadım:)) sonra nuk un kağuçuk ağızlı damaklı emziği olan biberonunu bulduk:) şimdi gözüm gibi bakıyorum biberona..

Meltem emziğede alıştır bence.. bakıcın için büyük rahatlık..Kayınvalidem emziği icad edene dua ediyor 2 haftadır:)))
Biz emziğide damaklı kağuçuk kullaıyoruz. Şeffaf emzikleri asla kabul etmiyor bizimki:)

ben kızımı artık kucağımda oturtmaya başladım.. tabi fazla yormadan..çok sevdi oturmayı:)

jbdun

emine ben demin birsürü yazdım gönder dedim ama yok yazdıklarım,
gündüz de öyle oldu
neden olabilir acaba bi fikrin var mı?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Emine

17 Ocak , 2007, 22:25:39 #320 Son düzenlenme: 17 Ocak , 2007, 22:38:55 Emine
jbduncum msnden anlattığım şekilde dene bakalım yine bir sorun olursa mesajlaşırız  ;)

meltemk

Puysal emzik aliyor zaten. Ben emzigi de uyku ile limitli tutmaya calisiyordum. Yani uykuya dalinca hemen atiyordu. Ama bugunlerde iyice artti emzik bagisikligi. Sanirim bakicinin etkisi var. Neyse su an onu cok takmiyorum. Yine sadece uyuyacagi zaman, ama simdi daha cok agzinda tutuyor.  Ben de Nuk benzeri damakli emziklerden veriyorum.

Biz de bugun 1 yasinda bebek annesi biriyle konustuk burada. Kaucuk ucluyu dene dedi. Ben Avent'den bir kere icti diye onda israr ediyordum. Sanirim onu kaucugu yok ama. simdi yerin evimize donuyoruz. Ilk is kaucuk uclu bir biberon alip denemek.

Oneriler icin cok mersi





ebruli19

Walla ne güzel aktiviteler bunlar..
Pazartesi ilk iş günümdü tam bir vukaat bizim kız ne emzik ne biberon hiçbirini
tutmadığı için ortalığı kaldırmış... :crybaby2: :crybaby2:
İşten gelince de bana tavır sürekli ağlamalar sürekli mızlanmalar ve saatlerce memede durmak istemeler...
17,30 bir geldi kucağıma 23,30 du uyuduğunda...
Salı aynı sendurum kocam telefonda bırak işi gel demesi... Benim bırakma kararı almam derken..
Bu gün evdeyim süt iznimi aldım...
Yarın bakalım nasıl olucak...
Zor geliyor açıkçası onu o şekilde bırakıp gitmek ama bir tek benim başımda değil ki herkesler yaşıyor naparım bilemiyorum... En azında biberon yada emzik tutsa bu kadar zor olmayacak ama bizim kız inatçı
doğduğundan beri ben ağzına verdikçe o ittirdi ve öğürdü...
GüZeL KıZıM  REYYAN`ım

MeLeĞiM MiNiK KeLeBeĞiM SeNi ÇoK SeViYoRuZ

Zara82

merhaba kizlar,

maasallahiniz var haaa, ben zaman bulup giremez oldum...okuyorum hepsini ama kimin ne yazdigi aklimda kalmiyor...

benim kizimda henüz nesneleri kendi istegiyle tutamiyor...eline geceni Sikiyor ama kendiliginden tutmadi henüz, doktora sordum...acele etmemmi söyledi.
Bir arkadas da is hakkinda soru sormus , canim bahsettigin seyi bende biliyorum fakat benimki biraz farkiliydi...önce 6 ayligina aldilar..begendiler uzattilar bir 6 ay daha...sonra bi 3 ay daha uzattilar...sonra cok memnun kaldilar...kesin ise yani süresiz alacak gibilerdiki benim hamileligim ortaya cikti yani kontrat filan yoktu henüz...ama yinede is esnasinda hamile kaldigim icin dogumdan 8 hafta  sonrasina kadar para aldim ...iste böyle..

banyo ya gelince ...bende haftada 2 -3 kez yaptiriyorum...hatta birazdan yaptiracaz...bende tek basima yaptirabiliyordum ama son 2 haftadir cok hareketlendi yardimsiz olmuyor artik...

muallime, bende kizimin orasini yumusak pamukla temizliyorum....ama zaten kaka yapmadiginda cok fazla kirlenmiyor...

televizyona bende baktirmamaya calisiyorum ama gözü kayiyor bazen iste..

ya kizlar ben daha zaman bulup resim , cetvel filan yapamadim... bu arada bizim bilgisayar bozuldu ondan giremiyorum...esimin laptop undan giriyorum ...onada lazim oldugu icin fazla vermiyor   :-\ en kisa zamanda gelecegim...

haa goncayida duydum...cok gecmis olsun...





jbdun

ben tekrar yazmaya çalışıyım  giden yazılarımı eğer toparlayabilirsem tabi :crybaby2:
bakıyım tekrar olursa haber veririm sana emine, sağol canım ;)

meltem maaşallah çok tatlı çıkmış belemir ;)
düzeninizin bozulması büyüme ataklarından dolayı olabilir çünkü 12.haftada var böyle bi atak.Atak döneminde bebeklerde olağandan farklı şeyler olurmuş ve atak sonunda da yeni davranışlar gözlemlenirmiş bebeklerde.Bi dene bakalım,öyle mi olacak :dontknow:

ayşegül ben de merak ediyorum oturma aşamalarını,pazartesi doktora gitcez zaten o zaman da sorarım ve haber veririm buradan sana ;)
ecrin de tutuyor sıkı sıkı ama oyuncak vermedim daha, karşısına ne gelse tutuyo.Kuvvetli maaşallah :wav: ama isteyerek mi tutuyo onu bilemiycim :dontknow: :toothy10:

ayşen inşallah ben de bir an önce regl olurum da şu göbek dediğin gibi iner birazzzzz,off ben hiç böyle kalacağını tahmin etmiyordum ama gerçi daha 2ay oldu normal ::)

filiz bezin yan ve arka kızımlarındaki parçaları da açıyosun dimi bağladıktan sonra?Ben onları açmayı unuttuğumda da çişi dışarı sızıyor ::)

muallime ben de ılık su-pamukla temizliyorum ama üstten öylesine,
banyo yaptırırken de bol suyla yıkıyorum

ebruli allah kolaylık versin canım,inşallah en kısa zamanda alışırsınız :-\

muhtemelen bişeyler daha yazmıştım ama hatırlamıyorum,şimdilik aklıma gelenler bunlar ;)

ebruli19

Gonacaya çok geşmiş olsun tabi hasta bebeklerimize de...
Çok fazla sıklıkta giremiyorum bu da benim canımı sıkıyor... okuyorum ama yazana kadar kızım uyanmış oluyor..

Banyoya gelince işe başlamadan önce iki günde bir yıkıyordum filede tabi bebek yağı ile masaj yapıyorum çok rahatlatıyor... Bu gün süt iznimdi bu gün yine banyo yaptık dediğiniz gibi oda savaş alanına dönüyor.... File büyük bir rahatlık.. Altını açtığımda ayaklarını sürekli masaj yapıyorum bana gülücüklerle cevap veriyor...

Emine bende 5li karma aşı yaptırdım ilki 49 ytl idi ikincisi 19 şubatta fiyatını sormadım.

Kaka problemi benim başımın belası halinde 10 aralıktan beri.. Nereye gitsek normal diyorlar tabi günde 4-5 kez yapan çocuğun 2 günde 3 günde bir yapması bana normal gelmese de.... Kaka tahlili istediler bir türlü götüremedik benim bızdık geceleri yapıyor yada babası işteyken yapıyor...
2 günde bir yaptığı için biraz sıvık oluyor kakası bazen ishal gibi ama doktor günde 3 defayı geçmezse sorun değil diyor... Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım anne sütünden başka bir şey almıyor..

Bu arada medele marka pompadan çok memnunum bana tavsiye edenlere teşekkür ederim tabi birde gürültüsü olmasa... Geceli soğuk yerde sağmak zorunda kalıyorum uyanmasın diye.

Çalışan arkadaşlara sormak istiyorum sıkıntılı oluyor mu çok. Bazen isyan edip kızımın yanında olmak istiyorum uyurken ve mama zamanı gelince çok ağlıyor... Kızımla birlikte olmak istiyorum işte iken aklım hep evde. Sizlerde durumlar nasıl..

Öptüm bebişlerinizi...
GüZeL KıZıM  REYYAN`ım

MeLeĞiM MiNiK KeLeBeĞiM SeNi ÇoK SeViYoRuZ

meltemk

su oturma meselesini ben de merak etmeye basladim. Henuz erken diye dusunuyordum. Bakicimiz takti bugunlerde "Bak bak ne de guzel dikiliyor" deyip kucaginda dik oturtmaya ???Ben de henuz erken dedim. Bu konuda doktor bilgilerini arktarirsaniz sevinirim. 4. ay icin gidince soracagim ben de.

Bu arada bebek arabalariyla ilgili birsey sormak istiyorum. Ben de port bebe dedigimiz bebegin icinde tam yatar pozisyonda oldugu, arti araba koltugu - bebek arabasina oturuyor, arti puseti ile olan Maxi Cosi Buzz var. Ben hep port bebeyi ve araba koltugunu kullandim. Puseti normalde oturduktan sonra kullanmak lazim. Ama bazen goruyorum kucuk bebekleri yari yatar vaziyette koymuslar pusete. Belemir port bebede guzel uyuyor ama bazen cani sikiliyor. Araba koltugunda da 1.5 saatten cok oturmamasi lazim. O yuzden onunla da cok gezdirmemeye calisiyorum. Siz ne tur bebek arabasi kullaniyorsunuz bu aralar? Ben pusetini kullanmaya baslamak istiyorum ama erken mi acaba





seyda

merhaba Meltem,
ben Zürihteyim ve burda henüz calismiyorum. dedigim izin Almanyadaydi evet yani hala kontratim var ve ücretsiz izindeyim ama geri dönmeye niyetimiz yok burasi coooooook daha güzel:)) burda bi is bulunca istifa edicem artik.
biberona anne sütü sagip vermeyi denedin mi?öyle de mi almiyor yoksa? bide su kaucuk uclu meme nasil bisey. ben eczaneden bibi marka almistim onu verdim gayet memenun yoksa uykuya dalmak icin memede ve kesinlikle ayakta dolastirmak gerekiyordu.

seyda

birde Meltem merak ettim Belemir in anlami ne??

meltemk

Seyda merhaba. Ben de emzigi Bibi marka kullaniyorum. Damakli  ve silikon. Onda bir problemimiz yok.

Ama biberon henuz cozemedik. Silikon nuk denedim. Bibinin aynisi. Yok olmadi. Aventi denedim. O da basarisiz. Bir de Bebedor denedim. Sanirim ben psikolojik olarak dogru zaman ve yaklasimi beceremiyorum Belemir'e. Basiyor yaygarayi. Inata dondu gibi artik.

Belemir kokusuyla un salan peygamber cicegi demek. Eminim cok merak eden oluyordur. Belemir'in gunlugu icin hazirladigim isminin anlamini attach ettim ;)

[eklenti yönetici tarafından silindi]