EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Tebessüm :)

Goncacım geçmiş olsun, ben orayı da atlamışım, hastaydın sen :-\ Çok şükür geçmiş gitmiş.Smear testinin de temiz çıkmasına sevindim canım.Biliyorum Özlem dediydi Goncayla konuştuk diye,aşkolsun ne dedikodusu, aklımdan geçmedi öyle bişey, ben seni bilmiyor muyum :love7: Aaa çok sevindim valla Eylüşün yatağında deliksiz uyumasına, dediğin gibi keramet yatakta valla, biz de mi değiştrisek ne etsek :D Hemen bi maşaAllah diyelim kocamanından, nazar değmesin Eylüşüme :nazar: Valla kendisi istemiyor Yağız yemek yemeyi,tipi aynı babasının küçüklüğü ama babası çok yermiş kilo almazmış, Yağız hem yemiyor hem de kilo yok haliyle...İnanır mısınız evde 3 şişe farklı vitamin var hepsinden birkaç kez içilmiş sadece, çünkü vitamin içince daha beter oluyor, ağzına lokma koymuyor :crybaby2: Ben de bi umut dr un dediğini veya bi yerden  iştah açar diye duyduğumu alıyorum ama tık yok işte..Dr zaten vitamin vermeye taraf değil pek, zorla istemiştim :D O da işe yaramadı işte.İştaha olumlu etkisi olduğu söylenen marnys junor u da aldım denedik, o da işe yaramadı bizde.

Gülaycım emekleriniz boşa çıkmaz Allahın izniyle, fırsat buldukça çalış sen yine..Çocukla tabi zor olur, bi yemek yaparken bile elli defa ayrılıyoruz başından.Caner uyurken çalışmak en iyisi. ;) Ben de baktım da Gözdenin tickerda 40 hafta diyor, doğmuş olması lazım Mina kuşun, hafiye etti bu hatunlar bizi yaaa :caca: :k06:

Biz de bugün Yağızla forum bornovaya gittik :honk: Oyyyy canım çıktı vallahi, çocukla tek başına çıkmak ne zor.Bir mağazada Melteme çok benzeyen bi bayan gördüm,Meltem olabilir mi acabaa :icon_scratch: Yağız da tozunu attırdı forumun, tam bir ikea hastası evde sürekli sayıklıyor, ikeaaaa herşeyiii diyo :k06: Bugün de Yağız kaçar ben kovalar şeklinde geçti, bi ara Yağız kayboldu gözümün önünden, ben de peşindeyim yoluma bebek arabalı bi bayan çıktı, müsade eder misiniz çocuğum kaçıyo da, dedim :ehi: Ay bi yandan gülüyorum kendi halime, maskara etti beni bu sıpa yaa.Bir de kum sanatı aktivitesi gelmiş foruma, önceden başka bi avmde yapmıştık Yağızla, Yağız istedi yine, uğraşmayalım şimdi oğlum filan dedim de, satıcı bayan da eve veriyoruz isterseniz dedi, aldık neyse winieli bi tane, küçük torbalarda da kumunu veriyorlar,bakalım yarın yaparız. ::) Daha doğrsu ben yaparım :k06:
Haydi kaçtım ben, görüşürüz kızlarrr :wave:

Tebessüm :)

Kızlar büyüme ağrısına bakayım dedim de netten, sizinle de paylaşayım istedim.Düşündüğüm gibi, bizimkilerden daha büyük yaştaki çocuklarda oluyormuş.Yazıyı ekliyorum..

Büyüme ağrısı nedir? Neden olur?
Büyüme ağrıları daha çok 6-7 yaşlarındaki kız çocuklarında rastladığımız kalça ve bacaklarda gece uykudan uyandırabilecek şiddette olabilen ağrılardır. Çocukların büyüme döneminde görüldüğü için bu ağrı halk arasında büyüme ağrısı olarak bilinir. Tamamen iyi huylu ve geçici olan bu ağrıların nedeni genetik ve eklem-kaslarla ilgili yapısal özelliklerle açıklanmaya çalışılsa da tam nedeni de hâlâ bilinmiyor.

Büyüme ağrısı nasıl teşhis edilir?
Bacak ağrıları şikâyeti olan çocuklarda büyüme ağrısı tanısı; ağrıya neden olabilecek lösemi, kemik tümörleri, kemik, eklem, kas dokusu iltihabi olayları gibi diğer tüm hastalıklar ekarte edildikten sonra konur. Bu amaçla çocuktan ve aileden ağrıların şekli, sıklığı, şiddeti, süresi hakkında ayrıntılı bilgi alınır, çocuğun fizik muayenesi yapılır, bu sırada ayağa yabancı cisim batması ya da tırnak batması gibi durumlar dışlanır. Kan tahlili ve röntgen incelemesiyle de yapılabilir. Büyüme ağrılarında muayenede ağrıyan bölgede şişlik, kızarıklık, ısı artışı ya da eklem hareketlerinde kısıtlılık olmaz.

Büyüme ağrılarında tedavi nasıl olur?
Muayene bulguları ve tetkikler sonucu büyüme ağrısı tanısı alan çocuklara ağrı esnasında parasetamol gibi ağrı kesici tedavi ve ağrıyan bölgeye masaj önerilebilir. Çocuğun günlük egzersiz yapmasının sağlanması özellikle germe hareketleri ağrı şikâyetlerini azaltabilir.


   
     

Zara82

Güzel arkadaslarim hepinize iyi aksamlar.....

biliyorum bana cok kiziyorsunuz ama inanin hic vaktim olmuyor.
NAsilsiniz, cocuklar nasillar?? Umarim yaramaz seyler olmamistir. Hepinizi o kadar özlüyorumki, merak ediyorum ama inanin elimden birsey gelmiyor.

Firsat buldugumda da yatiyorum Ravza ile beraber ..cok uykuya düstüm.

Bizden kisaca sizleri haberdar edeyim. Kizim cok iyi maasaallah....artik iyice konusuyor...hatta haddinden fazla konusuyor, anlamadigi bilmedigi birsey yok...Büyümüsde kücülmüs derlerya aynen öyle. Gecenlerde Ravza hanima oda hazirladik yani dogacak bebegimizin ve onun olacak. Simdiye kadar yanimizda yatiyordu. O da sini cok sevdi, kendisi artik uyuyor cooooook sükür.....sadece masal anlatiyorum ve o uyuyana kadar bekliyorum. Sansim varsa gece kalkmiyor...ama bazi geceler öldürüyor beni.
Esim Hacca görevli olarak gitmisti , yazmistim sanirim. Hacc dan döndü...gelen giden cooooook oldu, halada oluyor . Kizim babasina daha bir düstü.

Hamilelik iyi gidiyor, suan 33. haftamdayim. Bugün kontrolüm vardi, 1800gr ve 43 cm olmus oglumuz Mirza !!! :-) Artik koca göbisle dolasiyorum. Herseyi yapmakta zorlaniyorum, bebek kipir kipir coook hissediyorum.....kafasi dönmüs durumda. Bu hamileliktede biraz sorun cikmisti ama bugün kontrolde herseyin iyi oldugunu söylediler. Benim plasenta ya olan kan dolasimimi iyi bulmuyordu doktor ama simdi cok sükür düzelmis. Bel agrim cok oluyor, Ravza yi istesemde kaldiramiyorum. Araba sürmekte zorlaniyorum.....bir an önce dogurmak istiyoruuuuummm. Simdiye kadar 12 kilo aldim. Aklima gelenler bunlar arkadaslar....Yorucu günler geciriyorum, cok halsiz hissediyorum kendimi, dedigim gibi bos zamanlarda hemen uyumak istiyorum   :suclu:

Simdilik hepinizi kocaman öpüyorummm.....yine girmeye calisacagim INSAAAAALLLLLAAAHHHH

SizleriSeviyoruz



aslio

geldim goncacım geldimm... Ara ara okumaya çalışıyorum yazılanları ama işyerinde çok yoğunum fırsatım olmuyor pek ve bir ay boyuncada sürecek bu yoğunluk :crybaby2: akşamları fırsat bulabilirsem okurum artık...

geçen hafta sağlık problemleriyle uğraştım boynum tutuldu 3gün raporluydum.. iğneler falan derken biraz açıldım. Ece cadılıklara tam gaz devam ediyor. Akşam misafirliğe gitmiştik arkadaşlara orada herkesin içinde bana anne sen cıcıksın(gıcık) demez mi? gülermisin ağlarmısın... bir söyle 10 işit durumları var bizde.. şaka maka büyüttük bebişleri...

Fazla okuyamadığım için pek yorumda bulunamıyorum rahatsızlanan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum.Minikleri ve sizi öpüyorum :flowers:

jbdun

önce sizlere yzıyım da biriknce zor oluyor, bizden haberleri daha sonra akşama inşallah ;)


Alıntı yapılan: g10ca - 02 Şubat , 2009, 13:06:47

Jbdun 1 haftan kaldı, iyi değerlendir bence, kızınla vakit geçir bol bol
biliyorum bazen çok şey oluyorlar, nasıl anlatsam  :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir:
galiba anlamışsındır  :suclu:  :ehi:

pazar sabahı 5 te ağlayarak uyandı,  bu aralar sık sık gece ağlamaları var, sizde de oluyor mu    :dontknow:

evet canım çok iyi anladım ;)  gece ağlamaları 3-4gündür bizde de var ben de anlamadım, galiba bu da şu atak haftalarından olsa gerek :dontknow:
eylüş prenses de yatağında güzel güzel mışıl mışıl uyusun inşallah :amin: hayırlı olsun... daha sonraki yazında okudum da iyi uyuyormuş yatağında aferin kuzuya :aferin:
senin de iltihabın bitmiş, gözün aydın arkadaşım :opucuk:


sağol ayşegül, hoşgeldin ;) büyüme ağrılarını duymuştum ama hangi dönemde olduğunu bilmiyorum :dontknow: sen araştırıp aydınlatmışın bizi arkadaşım, teşekkürler ;) tahlilleriniz de temiz çıkmış , hayırlı olsun. Gözde ve zehrayı ben de merak ediyorum ama maalesef hiç haberim yok...

gülaycım tekrar iyi çalışmalar canım ;)

zehracım hoşgeldiiinnnnn :flowers: şükür haber aldık senden, senin, ravzanın ve mirzanın iyi olmanza çok sevindim, bir daha bu kadar ara verme lütfen ;)

aslıcım hoşgeldin ve geçmiş olsun canım, daha iyi olmana sevindim ;) ece denize de bayıldımya, nasıl da biliyomuş gıcığı cıcığı :ehi: :nazar:

jbdun


jbdun

bizden haberlere gelince; ecrin grip oldu, şurup ve burun damlasına başladık, inşallah 1-2güne geçer :amin: bu sefer devlette bi dra gittik o da ibunamin cold diye bi şurup verdi, soğuk algınlığı için, peditus ayarında bi şurup galiba, duyan veya kullanan var mı bu  ilacı? Biz başladık dün. Günde 4çay kaşığı veriyorum Dra sordum kaç gün kullanalım diye, dingil adam bitene kadar dedi ya. Yuh yani, bu devlet hastanesindekiler de iyice uçmuş. Onu bitirene kadar 2-3hafta geçer çay kaşığıyla :caca: ben de artık 5gün vericem en fazla sonra bırakırım zaten :)

Ben deseniz strese girmiş durumdayım okul açılacak diye :suclu: bir de çok yakın bir arkadaşımın başına çok üzücü bir olay geldi, pazartesiden beri onunlayım. Arkadaşım 4aylık hamileydi ve maalesef bebeği karnında ölmüş , o kadar şartlamışlardı ki kendilerini bebişe :sad1: en az onlar kadar üzüldüm, 3haftadır ölüymüş anne karnında, dün suni sancıyla doğum yaptırdılar, bebeğini görmüş, minnacıktı diyor, şu yarım ltlik pet şişeleri var ya onlar kadardı hemen hemen dedi :sad1: o kadar üzüldüm ki... ama allaha şükür  bugün daha iyiydi, gittim. İnşallah en kısa zamanda yeniden bebişi olur :amin: Allah isteyen herkese en azından 1tane bebek sahibi olmayı nasip etsin inşallah :amin:


ponçik

arkdaşlar yazılanlar sonra cevap yazacağım , şimdi yemeğe gidiyorum
bgun çok kötüyüm
eylül dün 3,5 yatıp akşam 6 ya kadar uyumuş   :cildir:  :cildir:
gece saat 12 de hala ayaktaydı
ya bi insan öğle uykusuna o saatte yatırır mı oooofffff
en sonunda pes ettim ben 1 de uyudum eylülle babasıda 2,30 da yatmışlar
Allahım yaaaaaaaaaa sabıııııııııııııııııııııııırrrrrrrrrrrr



jbdun

zor olduğunu tahmin edebiliyorum canım, neyse yarılamışsın günü, inallah biran önce geçer de eve gidip dinlenirsin ;)
belki de babaanne uyutamamaıştır anca o saatte uyutmuştur ne dersin goncacım?

Lily Wonka

05 Şubat , 2009, 18:41:34 #12265 Son düzenlenme: 05 Şubat , 2009, 22:17:43 Lily Wonka
Canlarım ciğerlerim,,,
Sizleri merakta bıraktığım için çok üzgünüm..:-\ Ama birçok açıdan benim için çok zor bir dönem oldu geçtiğimiz 4-5 ay......
Arada kaçamak ziyaretlerde bulunmuş olsam da sayfamıza; yazacak, anlatacak, söyleşecek enerjiyi hiçbir seferinde bulamadım kendimde :-\ içinde bulunduğum psikoloji itibariyle.... Neyse,

16 Ocak'ta planlı sezeryanla 2690 gr - 49 cm olarak dünyaya geldi minik kızımız Mina. :) Evet, çok minik bir bebekti.. Ama ablasına 500 gr(!) kadar fark attığı düşünülecek olursa.. bize tombik bile göründüğünü söyleyebilirim!..:k06: Son 4-5 gündür gevşemiş olan burnunu, ara sıra olan hapşuruklarını ve bu tabloya dünden beri ince ince eşlik eden öksürüğünü saymazsak hiçbir sağlık sorunu yok çok şükür. Bu duruma da muhtemelen Hira'nın kreşten taşıdığı envai çeşit vürüsten biri neden oldu, zira o da bir süredir biraz rahatsız.. Bugün doktorumuzla konuştum; ateş olmadığı ve öksürük çok şiddetlenmediği sürece paniğe gerek yok diyor Mina'yla ilgili olarak.. Umarım en kısa sürede atlatırız..
Bu arada Zehracığım, tebrik ediyorum canım.. Sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle tatlı oğlunuzu, kocaman öpüyorum..:flowers: ("Mirza" Hint dilinde "Bey" anlamına geliyor ama başka anlamları da var mı bilemiyorum.. Hoş bir seçim bence..:) ) Bir de plasental yetmezlikten bahsetmişsin sanırım; benim Hira'yı da Mina'yı da minik doğurmamın sebebi bu. Son trimesterde plasental sistem çöküyor bende ve bebeklerin kilo alımı neredeyse duruyor. Hatta son aya girildiğinde durum hayati organlarını etkileyecek boyutta oluyor. Hira'da durum çok daha ciddiydi mesela.. Mina'yı da normalde 26-27 Ocak gibi beklerken, kilo alımı tümüyle durduğu ve ben kanımı sulandırmak amaçlı kullandığım aspirini doğum sancılarına yakalanmadan kusursuz bir zamanlamayla bırakmak zorunda olduğum için, tarih erkene çekildi. Neyse, hepsi geride kaldı....
Şeydacığım, seni de yürekten tebrik ediyorum canım. Sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle minik yavrunuzu..:flowers:
Vefalı arkadaşım, canım Ayşegülüm.. hakkını helal et lütfen, sana karşı mahcubiyetim biraz daha farklı....:honk: keza Özlem, Gonca, Gülay, Emine, Jbdun, Aslı ve ismini unutmaktan korktuğum tüm diğer arkadaşlarım.. Hepinizi çok seviyorum. Kızım 2 aylıkken tesadüfen keşfederek katıldığım bu minicik topluluk benim için çok ama çok özel.. (vefasız olabilirim ama inanınız dürüstüm! :y25: )

35. haftamda yasal doğum iznimi başlattım. Ağustos'a kadar çalışmayacağım. Ondan sonrası meçhul..?! Çalışmayı düşünüyorum, daha doğrusu mecburum.. ama neresi olur, nasıl olur hiiiçbir fikrim yok.. Tek bildiğim, aynı kurumda devam etmeyeceğim.. Hira da bu ayın sonuna kadar kreşe devam edecek sonra Ağustos'a kadar o da evde.. İki kız kardeş yaza kadar bir güzel kaynaşsınlar bakalım! :) Şimdi çıkmam lazım ama ilk fırsatta tekrar gelicem.. inşallah..::) :)



Lily Wonka

05 Şubat , 2009, 18:59:12 #12266 Son düzenlenme: 05 Şubat , 2009, 19:35:56 Lily Wonka


işte Mina.. 5 günlükken..
Bana(bebekliğime) çok benzetiliyor. Zaman içinde görücez bakalım.. ::)



Lily Wonka




Zara82

jbdun, Ecrin hanima gecmis olsun ,umarim en kisa zamanda atlatir. Türkiye okullar ne tatilindeki? Arkadasin icin bende cok üzüldüm....ölü bir bebegi dogurmak...!! Allah im sen büyüksün. Insaallah en kisa zamanda yine hamile kalir.

Goncacigim, Ravza da öyle arasira tozutuyor...tam oturmus ögle uykusu yok ....bazen 1 saat gec bazen bir saat erken....cani ne zaman isterse...öldürür bu cocuklar gercekten.. Bazende oluyor hic uyumak istemiyor....ama aksam erken yatayimda demiyor...hic sevmiyorlar yaaa uykuyu...ahhhh bilseler ne kadar kiymetli birsey  :tongue3:

Gözdecigim, icime dogmustu yazacagin. Gözün aydin canim, esini ve seni tebrik ediyorum. Allah yavrularini anneli babali büyütsün insaallah. Cok sükür Mina na kavusmussun, cok sevindim...darisi benim basima. Ismi cooook güzel...benim de eger kizim olsaydi HIra düsünmüstük. Nasil Hira kiskaniyormu? Mina yi emziriyormusun? Mirza: Sehzade demekmis. Eskiden önde gelmis ailelerin ogullarina verilen Ünvan, beyzade demek. Esim cok istiyor. Hindistan da bu ismin oldugunuda dün bir arkadasim söyledi :-)

Bizde bugün bir yere davetliydik, Ravza nin yasitlari vardi....güzel oynadilar...eve geldik hemen yatirdim. Bende kac gecedir mide yanmasindan uyuyamiyorum. Inanin dün gece oturarak uyudum biraz...o kadar kötü  :'( kendimi yataga atmaya korkuyorum.



jbdun

günaydın kızlaaaaarrr :flowers:
ooooo sayfamızın müdavimleri uğramamaış dün ama kaçaklarımız gözde ve zehra gelmişler :love9:
gözdecim maaşallah minaya :nazar: :nazar: Allah analı babalı büyütsün :amin: iyi olmanıza çok sevindim canım, uzun süre haber alamayınca insan meraklanıyor, ne de olsa şurda 2senelik bi tanışıklığımız var ;)
zehracım sağol canım, sen de hoşgeldin, yarıyıl tatilindeyiz 2haftalıktı ama maalesef ptesi başlıyor okullar :honk: arkadaşım için iyi dileklerine de tşk ederim :-* mide yanman için de geçmiş olsun canım, ben ecrinde hiç çekmemiştim onun için nasıl birşey olduğunu bilmiyorum ;)

bana da bugün bi arkadaşım gelicek 1yaşını geçmiş kızı var, ceylin çok tatlı maaşallah, ecrin 4gözle onu bekliyo, oyuncaklar hazırladı arkadaşına :love9: :k06: