EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Tebessüm :)

amiiiiin diyorum tubacım, hemi de en kocamanından :k06: bez olarak biz de huggies 4+ kullanıyoruz, direkt bezle alakalı bir sorun olduğunu sanmıyorum, süte geçtikten sonra oldu çünkü, olayı süte bağlıyorum gibi ::) burda da milupanın organik sütlac var kavanozda, yağız yiyo mu, hayııııııır :cildir: normal şartalarda yağız şekerli şeyleri pek sevmiyo, bazen çok olgun meyvelerden olursa meyve püresi, dört beş kaşıktan çok yemez mesela, anasına çekmiş, ben de tatlıları filan az şekerli severim. dediğin gibi azzcık şeker ilavesiyle sütlaç vb bişeyler yapılabilir.alçımız bir veya iki hafta sonra çıkacak, çekilecek filme göre karar verecek dr.


jbdun

ayşegül ben de vermedim hiç sütlü tatlı ama hazır milupa görürsem alıcam ilk fırsatta denemek istiyorum :icon_thumright:
ve inek sütüne ben de geçmedim daha aptamil jra devam. Dr günde 200grdan fazla vermemeye çalış dedi, zaten günde 100-150gr içiyo

meltemcim allah kavuştursun kaınvalidenler gitmiş...annen ne kadar daha yanında olacak? belemirin oldum olası yemeklerle arası iyi değil, kızımız formunu koruyor taa en başından :) aman sağlıkları yerinde olsun önemli olan o :amin: erkek bebeklerde gazın daha çok olduğu doğru demekki, inşallah baray bebek de kısa zamanda düzene girer annesi ama biraz daha zaman ver :icon_thumright:

tubacım hoşgeldin canım, oh sen de ne güzel zenginsin misafirlerin çok :nazar: benim annem geçen cuma akşamı döndü :y25: şimdiden başladım valla özlemeye,sömestr 25ocakta, inşallah 2.haftası anneme süpriz olaraktan ecrinle gitces istanbula :amin: laracığımın da dişleri hayırlı olsun :nazar:

şeyda sen melis alarayı kucağında mı uyutuyosun hala?ne durumdasın arkadaşım ?

desree (Özlem)

Herkese mutluluk sağlık ve huzur dolu bir yıl diliyorum :love9:
Meltem, Baray da gaz durumları varmış gaz için bi şey kullanıyor musunuz? gerçi çok küçük ama biz 1 haftalıkken başlamıştık malesef, şu zamanlarda 2 saatte bir uyanması normal 40 ı çıkınca düzelir, Belemir e ilaç fayda etmemiş acaba niye yemiyor belki diştendir Selim in de iştahı kötü diş patlatmak üzere,
Ayşegül Milupa nın organik sütlacından ben almıştım Selim sevmemişti, süte geçtiğine göre evde kendin yapabilirsin zaten muhallebiden bir farkı yok ama sen pirincini çok haşlarsın bende muhallebi dışında sütlü tatlı vermedim hiç, bez olayı da ilginç 100 ml lik süt niye öyle yapsın ki :icon_scratch:
Tuba ne güzel maaile bir aradasınız biraz rahatlamışındır da Lara nın dişleri hayırlı olsun,
Bu satırları az önce yazmıştım ama şu an çok kötü durumdayım arkadaşlar ben artık gücümün son noktasına gelmiş bulunmaktayım Selim dr gittiğimizden beri 5 gündür felaket huysuz ben artık bebekliğini arar oldum yeni yıla zaten ağlayarak girdi ve bugün en berbat günümüzdü durmadan ağlıyor sürekli huysuz ne kucakta ne yerde duruyor az önce karnını doyurup ilaçlarını içirdim ağlama krizinden öksürmeye başladı ve midesinde ne varsa kustu her taraf battı hala ağlıyor yatağında gribi geçti allerjiside geçmek üzere tek sıkıntısı diş şu an eteşide yok ama bize kan kusturuyor bugün 3 saat ona bir şey yapmamak adına anneme bıraktım eve geldiğinde yine mız mız sinir küpü bir çocuk ben karar verdim bu çocuk beni hiç sevmiyor hatta nefret ediyor bense ona kötü davranmamak adına odalara gizlenip ağlıyorum herkes sağlıklı şükret diyor ama ya huzur huzur nerede 15 aydır çektiğim çilenin haddi hesabı yok ben böyle bu kadar huysuz bir çocuk görmedim gecem gündüzüm kalmadı  en sonunda B.köy e kendim gidip yatacağım büyüdükçe sakinleşmesi daha da imkansızlaşıyor nolur bana dua edin sizlerde annesiniz kimse de anlamıyor halimi artık yaşamanın bir anlamı kalmadı :cildir: :(



Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

meltemk

Ozlem ne diyecegimi bilmiyorum :'( Cok uzuldum sakin olmaya calis. Senin sinirlerin bozuldukca bu Selime de yansiyor bence. Bir sure annen de kalsan yine. Ya da Selimi daha uzun 1-2 gun annene birakip bir dinlensen. Bence kesinlikle cok ihtiyacin var hem de iyi gelir. Doktora gitsen bir. Belki bir sakinlestirici falan verir. Seni cok iyi anliyorum, hepimiz benzer durumlar yasiyoruz ama Selim cok zor bir cocuk. Evdeki ya da annedeki huzursuzluklarda cocugu cok etkiliyor. Ne olur olumlu dusunmeye calis ve insan hayatinda 1-2 senenin ne onemi var, bak hemen buyuyecekler diye dusun..

Aysegul ne zaman cikacak alcisi Yagizin?

Tuba canim hosgeldin. Bizim ev biraz sakinledi gibi.. Darisi basina mi desem acaba?? Laraya kocaman masallah. Belemir 10 ogunde agzina tiksam bitirmez 150lik tatliyi :-\ Eskiden 220 yedigi gunler oluyordu. Iyice dibe vurduk dedim ya...

Jbdun biraz sabret gideceksiniz ne guzel annanenin yanina...

Biz ayniyiz. Su an kuzular uyumada ama sanmam uzun sursun. Belemir hala abuk subuk uyaniyor. Babasi onunla ilgileniyor. Uyaninca gelip babasinin sirtina dayiyor burnunu ve bizim yatakta yatiyor. Baray zaten 2 saatte bir kalkiyor. Gaz olayi abarip butun geceyi memede gecirmeye kalkisirsa sabaha karsi Baray'i kaptigim gibi bizim yataga geliyorum. Biz de kural mural kalmadi. Butun disiplin kurallarim yerle bir edilmis vaziyette. Tabii yataga geldigimde Belemir istigal ettiyse geri gitmek zorundayim. Ve hergece bu kisir dongude devam ediyor. Gorelim bakalim 6 haftanin kerameti olacak mi???

Esim soylenmeye basladi su an yataktan yaziyorum sizlere. Ben kaciyorum yine :wave:

Ya gazli bebek anneleri onerilerinizi be





aslio

Herkese iyi seneler.....
Özlemcim o ne demek öyle yaşamın bir anlamı kalmadı..Yaşamamız için en önemli neden yavrularımız... Zor günler geçiriyorsun o yüzden canım böyle şeyler söylüyorsun hepimize oluyor dönem dönem..Seni gayet iyi anlıyoruz canım. Umarım şimdi biraz daha iyisindir.
Ayşegülcüm biz 15 gündür süt içiyoruz yalnız mamayla karıştırıp gece veriyorum sade süte geçemedik bizde henüz.

şerife Berat

hepınızın yenı yılını tekrar kutluyorum .

meltem gaz ıcın bız zinco kullandık hem vıtamın tamamen bıtkısel hemde ıstah acıcı , gaz ıcın faydalı bır damla ,daha sonrada zinco ıle bırlıkte debrıdat vermeye basladık ama gunde 3-4 kezkarın bolgesıne ayaklarına bacaklarına masaj yapıyordum elma yagı ve çorekotu yagıyla oda faydalı oluyor,pamuklu bezı utuyle ısıtıp karnına koymakta karın agrısı ıcın ıyı oluyor.kucukken uyku problemı çok çektıgımız için berat dan her yolu denedık acaba gecermı dıye :icon_scratch: hoş şimdide değişen bi durumu yok ama bunada şükür.

özlemcim ne desem bılemıyorum durumuna selımı bı pedegoga gotursen belkı bı faydası olur yada kres gıbı ortamlarda bulunsa belkıde yalnızlıktan sıkılıyordur cocuk pozıtıf olmaya calıs eşinle aranızdakı gergınlıkten de mutlaka etkılenıyordur selım .

aysegul hadı az kalmıs alcınızın cıkarılmasına umarım bı aksılık olusmaz

jbdun alah kavustursun canım annen ıcın soyluyorum.sömestırada az kaldı buyuk bulusma yasanacak desene aılecek ıstanbul da.

aslı

Tebessüm :)

özlem :-\ dr bişey vermedi mi diş ağrısını dindirecek? tel açıp bir sorsan, etkili bir ağrı kesici verir belki. bir de siz flor kullanıyomuydunuz? flor da dişin kolay çıkmasını sağlıyomuş, bir sor dr.a, mutlaka bir yolu olmalı bu ağrıyı sıkıntıyı dindirmenin.bir de birkaç gece için annene bıraksan selimi? ihtiyacın var çünkü buna, ruhen ve bedenen dinlenmiş olursun...

meltem alçımız bir veya iki hafta sonra çıkacak inşaAllah. yağız daha küçük olsa iki üç haftada çıkardı da, bir yaşını geçtiği için kemiklerin kaynaşması daha uzun zaman alıyo.. debriatı somuştum sana, ne için o şurup?

cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, gece 12 de yağızın bezini değiştirdim, ama sabahki tablo yine aynıydı :cildir: çok zor alçı varken üst baş değiştrimek, soğukta da zor kuruyo malum yıkananlar. :( acaba tok tutması için, gece sütünün içine az kaşık maması eklesem faydası olur mu? bunu deniyim bakalım bir de, gerçi içeceğini sanmıyorum ama.. sık sık ağlayarak uyanıyo, nedenini çözemedim.. bir de bunlar yetmiyomuş gibi dün parmağı yandı yağızın, tencerenin sıcak kapağı tezgahın üstündeydi, acelem vardı, dokunmuş ona sanırım, baş parmağının tırnak dibi su toplamış çok minik. bir de üç gün önce  odasında düşüp kafasını gardrobunun köşesine çarpmış, şişti ve kanadı birkaç yerden, nasıl zaptedecem ben bu çocuğu bilmiyorum. :(


desree (Özlem)

Bugün biraz daha iyiyim teşekkür ederim hepinize, ama gerçekten pilim bitti artık eşimlede gerilmemize neden oluyor huysuzlukları dün o kadar fenaydı ki çıldırdım :cildir:


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

ponçik

Merhaba arkadaşlar  :love3:
her nekadar yılbaşı akşamı atraksiyonsuz sıradan bir akşam, hatta gene sinir katsayım yükselmiş olarak geçsede herkesi çok seviyorum  :hieyt: çok sabırlıyım  :hieyt: olumluyum  :hieyt: gamsızım  :hieyt:
:occasion14: bu yıl bana uğur getirecek biliyorum   :occasion14:

Ayşegül güzel arkadaşım, biz de birkaçkez dediğin şekilde sırılsıklam uyandık ama sütle ilgilimi bilmiyorum, hiç o şekilde bi mukayese yapmamıştım ama bildiğim tek şey sabah uyandığında bezimiz 3 kg civarında oluyor  :ehi: biz 5 no molfix kullanıyoruz
sütlü tatlı olayına gelince biz veriyoruz,muhallebi,sütlaç,puding vs.., hazırları Eylül de sevmiyor, hele sütlaçtan öğürüyor  :igrenc: bir yemek sitesinde tatlı,kek,kurabiye vs yaparken (çocuklar için) şeker yerine pekmez tavsiye ediyorlardı, o şekilde de deneyebilrsin belki  :icon_thumright:

Meltem inan bu yazdıklarını birkaç ay sona okuduğunda ohh be nihayet düzene oturduk neler çekmişim diyeceksin  :love9: ilk bebişlerde de ne zaman ne zaman diye bekliyorduk şimdi koca sıpa oldular ,inşallah herşey yolunda gider, Barayda size çabucak uyum sağlar, bize gaz için en iyi gelen şey Sub Simplex olmuştu,doğduktan sonra hergün veriyorduk , birde Nurse Harvey diye bitkisel bi şurup tavsiye etmişti arkadaşım ama hiç denemedim  ::)

Alıntı yapılan: tubi - 01 Ocak , 2008, 18:17:11
Neyse onun disinda Lara cok iyi,yazmismiydim hatirlayamadim -hafif bunamada basladi yeni yilla beraber- iki disimiz daha cikti.Ama  kopek dislerinin  yanindakiler(geriye dogru),yani sira biraz karisti gibi.Tabii gelen disler huzursuzluk ve yemek yememe mizirdanma yan etkileriyle beraber geldi.Bonjela diye baska bir jel kullaniyorum,super.Tabii surmeyi basarirsam.Anason gibi kokuyor ,etil alkol  var icinde ..Bol bol kokluyorum ben de bana da iyi geliyor.. :tongue3:
Tuba süpersin  :laughing7: çok güldüm yaaa  :D  ben de alayaım bakayım şu ilaçtan, bizim kız da calgeli yalayıp yuttuğu için pek bir işe yaramıyor, ama kokusu gerçketen çok hoş  :suclu:
süt için bende içmeyecek diye düşünüyordum ama birkaç marka denedikten sonra sevdi, ve şuan markada değiştirsem şüüt şüüüt diye saldırıyor biberona bizim cadı   :aferin:

Jbduncum Allah kavuştursun , insan alışınca da sevdiklerini göndermek çok zor geliyor değil mi  :'( neyse şunun şurasında ne kaldıki sömestr tatiline  ;D  ben bişey merak ettim :süt için mi günde 200 ml.den fazla verme dedi Dr.  :dontknow: geçtiğimiz sayfalarda 500-750 ml.den filan bahsedilmişti ... 200 ml çok az gibi geldi bana ..bebekken bile daha fazla içiyorlardı  :icon_scratch:

AYYY 2 sk müsaade hemen geliyorum  :k06:







Tebessüm :)

goncam aman nazar değmesin arkadaşım, bu ne pozitiflik :icon_thumright: :nazar: bana da dua et, ben de senin gibi olayım, nolluuuuuurrr :tongue3: :D ben o eylüşün şüütt diyen ağızını da yeriiim ayrıcana. :opucuk:

meltem yazmayı unutmuşum gazla ilgili, biz nurse harveys kullanmıştık bir ara, iyi geliyo gibiydi, sonradan kesmemeye başladı, sub simplex kullandık bir dönem, çok iyiydi :icon_thumright: ayrıca rezene de iyi gelir, veriyodunuz galiba onu :icon_scratch: bir de fön makinesiyle karnını ve ayaklarını ısıtırsanız iyi gelir, sesi de yatıştırıcı etki yapar.. bir de tr de kolik bebekler için bir cd var, o da sakinleştirmeye yardımcı olabilir, alanlar memnun kalıyolarmış.aklıma bunlar geliyo şimdilik  ;)

ponçik

Özleeeem   :-ooo  ama bak ne kadar güzel yazmışsın "sizlerde annesiniz " diye .. seni bizden daha iyi kim anlayabilir ki , ben çok fazla buraya yansıtmıyorum belki ama inan eşimle 4 yıldır etmediğimiz kavgayı 4 günde çıkarır hale geldik, zaten k.validemle aynı evdeyiz biliyorsun, hergünümüz güllük gülistanlık geçmiyor elbette, az çok işyerinin durumunu bilyorsun , iş aramaktan ve yanıtların olumsuz çıkmasından sıkıldım  :sad1: diyebilirsinki en azından bir işin var , evet çok şükür bir işim var ama akşam eve gittiğimde validenin laf sokmaları işim olmasa daha mı iyi olurdu haline de geliyor bazen .. anlayacağın o daha çocuk, seni sevmiyor diye, bunları sana inat yapıyor diye getirme aklına .. lütfeeen.. sen buraya dök içini , yazarken bile rahatlıyor insan  :opucuk:

Aslı sen Ece ye her öğünde mi sütle karışık mama veriyorsun, yoksa sadece gece mi , bir de neden sade süt vermiyorsun, sevmedimi  ::)


Şerife yazının en altında Aslı yazmışsın kalmış , yazdıkların silindimi yoksa senin müdür de nete el mi attı  ;D

Ayşegül tamam hepimizi için dua edeceğim  :amin:  bu arada demin yazamadım geçmiş olsun Yağız kuzusuna , elinde tonla ağırlık olmasına rağmen yaramazlıklarından bişey kaybetmemiş desene  ;D şaka bi yana çok geçmiş olsun , Eylül de geçen gün masaya tırmanırken sandalyeden düştü aynen senin Selimde olduğu gibi kafası avcumun içinde kaldı, Allahtan yumuşak düşüş yaptık  :y25:

bize gelinceeeee
son günlerde geceleri 4-5 kez bağırırcasına ağlıyor , rüyamı görüyor, o an biyerine ağrımı giriyor bilmiyorum , bir de akşamları yattıktan 1 saat sonra uyanıp babasının kucağında tekrar uykuya dalma gibi bi huy edindik  :caca: nasıl vazgeçececek bilmiyorum

gelelim meşhur soruya
sanırım bizim balıkların hepsi banyo yapmaya bayılıyor , banyoya sokarken sorun yok da çıkartırken yırtıyor ortalığı , bıcııı bıcııııı diye heba ediyor kendini  :cildir: siz buna ne çözüm buldunuz  :icon_scratch:  hadi yaz olsa neyse de , kışın üşüyecek diye aklım gidiyor


eve misafir geldiği zaman terlikleri ayaklarından topluyor yaramaz kızım, annneee, babaaa diye hemen sahipleniyor terlikleri  :laughing7: hadi onu geçtim geçen gün komşunun arkasına yastık koymuş valide , yastığı almış menim menim demiş  :laughing7: kadıncağız mutfaga çay almaya gidince de koltuğa çıkıp onun yerine oturmuş , ama naapsın , güzdüzleri hep odada oynadığı için oyun odası orası ve her mekan kızımın  :toothy10: epey kelime söylüyor ama tabi anca biz anlıyoruz  ;D bu aralar en çok BİDAAA (bi daha) ONU (bişey istediğinde elini uzatıp gösteriyor) NUNU (nuray yengesi )
bi de geçen akiam gölgeleri keşfetti , koridorun ışığını kapatınca duvarda gölgeyi gördü, anlattık ışığı kapatınca diğer odadan yansıyan ışıkla gölge beliriyor dedik
şimdi akşam ben eve gelince tutup parmağımı içeri gidiyoruz
işaretlerle anlatıyor
bağbaa (lamba) ııh ıııh (kapat) göööögüüü (gölge )  :ehi:
lambayı kapat gölgelr çıksın  :aferin: :nazar:

işte böyle arkadaşlar
nasıl bu kadar çok yazabildiğime gelince  ;D müdürler toplantıda   :basardim:  

hepinize kocaman öpücükleeeeer  :flowers: tekrar güzel bir sene diliyorum HEPİMİZE  :sunny:




şerife Berat

goncacım bı alemsın guzelım senı cok sevıyorum

aslı mı yazmısım  :suclu:  sütlü tatlılar için cevap yazacaktım aslıya araya hangı ısımı soktuysam unutmusum kafam on yere bolunuyor bu aralar ev almak var aklımızda ama paramız yok kredı cekıcez bı mıktar bı bımkatarda aılelerden borc alıcaz ne yapsak dıye dusunuyordum bakalım hayırlısı bı seyı cok ıstemekte ıyı degıl sonucta ben ozel sektordeyım ve tekstılın halı coook kotuye gıdıyor ek ıs yapsam gelır duzeyımız cok cok artar ama bakalım


seyda

Heoinize iyi yillar diliyorum arkidesler. Insallah 2008 bize kuzularimiz ve eslerimizle saglik ve mutluluk getirir. ben sadece bu iki seyi diledim bu sene ;D tabi Tubanin dualarina da cani gönülden aminnnnnn diyorum :amin:

biz de Pazar günü almanyaya gitmistik. üniversiteden bi arkadasim var eski oturdugumuz sehirde, davet etti yilbasi icin biz de hadi dedik yanliz gecirmektense gidelim. güzel gecti Melis Alara bisürü cocuk gördü. tabi bi o kadar da ilgi ve alaka. ay arkadasimin da bebegi var 6 aylik. bi tuhaf geldiki ilk kucagima aldigimda sanki kus gibi geldi :k06: bide böyle bebek bebek saskin saskin bakiniyo etrafa emeklemeye calisiyo falan. ayyyyyyy cok tatliydi :nazar: gidiste de yari yolda uyudu kizim ama dönüste arabaya bindik bi uyudu 3 saat. nerdeyse kapinin önünde uyandi. valla iyiki de öyle oldu cünki hic oturmak istemiyo araba koltugunda. yanlizken araba kullanmam cok zor oluyo. illaki bisküvi gibi bisey vericem eline kemirmesi icin. nasil alisicak bilmiyorum :dontknow:

Jbduncum, artik kucakta sallamiyorum. aslinda kendisi uyumaya baslamisti yataginda. sonra bi nezle oldu burnu tikanik diye cok zor uyuyodu yanimda yatmaya basladi. 3 gecedir baska bi yatakta yatti ama ayni odada. bu gece görücez bakalim gece bize neler getiricek ;D

Özlemcim, sen bi ara gidiyodun psikologa neoldu? belki sakinlestirirci biseyler verir en azindan bi süre bi denesen :dontknow:

Aysegülcüm, bize de bikac kez oldu öyle ama neden anlamadim. hem de bez cok asiri da islak degildi. yani islakti tabi de bazi sabahlar oldugu gibi 3 kilo diildi :k06: ben huggies e bagladim bide pampers deniycem bakiyim :dontknow:

Meltemcim, kolay gelsin hepimiz yiktik kurallari zaten. neymis asla asla demiycekmisizzzzzzz ;D ne zaman ise dönüyosun sen?

simdi gidip biraz ailemle oturiyim bakiim baba kiz oyun oynuyolar. ha diyecektimki arkadaslar biz de aynen esimle 5 senedir etmedigimiz kavgalari hergün neredeyse ediyoruz. ve gördümki arkadasimin kardesi de 4 ve 2 yasinda iki erkek annesi olark bizimkilerin 5 katini ediyo ::) bide büyük oglan cok yaramaz kücügü de sessiz ve ezildikce eziliyo cok üzüldüm. galiba yas farkini biraz bekliycem. gerci bu isisn mükemmeli de yok ama  ???

anita

Merhaba

Ayşegül Kayra da süt içer hemde güzel içiyo ama öyle bez ıslatma filan olmadı hiç. 1 yaşından beri veriyorum süt.. sadece çok çiş yapıyo gece ama taşma filan olmuyo.. Benimki 6. aylıktan itibaren hiç mama içmediği için hemen süte geçtim..
Ben herşeyi yedirmeye çalışıyorum. sütlaç, muhallebi vs.. ne varsa yani bulunduğum ortamda..
Bence dişlerinden uyanıyordur Yağız kuzusu.. Kayrada dönem dönem değişiyor. Bazen gece 2 kez uyanır  bazen 4-5 kez.. belli olmuyor ben dişlere bağlıyorum çünkü ağlayarak yanağını tutuyor..
Meltemcim gaz konusunda yapacak pek bişey yok cnm..malesef öyle.. 3 aylık olmadan bu gaz konusunda rahatlamayı bekleme derim ben..
Özlemcim sakin ol.. biliyorsun Kayra da Selimden farklı değil huysuzlukta.. Benim evime çocuğu yaramaz düşüncesi ile gelenler hallerine şükrederek gidiyorlar.. Kayra da herşeyi ağlayarak yaptırmak isteyen bir çocuk. Ama iki gündüz iyiyiz biz. Ben sakinleştirici kullanmaya başladım doktora gitmedim ama hafif bilşey alıyorum ve sanırım benim rahatlığım Kayra ya yansıyor.. çok mızmızlanmadı maşallah diyim.. bi de şunu farkettim bazı günler ekstra bir zorluk oluyor Kayrada bu da dişten kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Meltem mantığı ile yaklaşmak lazım.. Bu günler geçicek böyle devam etmicek.. Yaşamanın en büyük anlamı senin yavrun.. lütfen kendine gel. şükretmeliyiz..bebeklerimiz sağlıklı.  Zor biliyorum ama dayanmaya mecburuz başka çare yok..